Engagemang saknas

2015-11-02 @ 21:16:04 | Allmänt
Blev provocerad av följande artikel, som jag aldrig läst om inte en pokervän skickat mig länken:
 
http://www.pokerlistings.se/svenska-pokerfoerbundet-vi-far-acceptera-att-live-sm-spelas-utomlands-77922
 
Den är visserligen gjord efter att två av de 8 eventen gått av stapeln, och visst, det var inte förrän efter 4 event som misslyckandet blev uppenbart, men det finns en del uttalande i intervjun som är djupt oroande inför framtiden.
 
Det är tydligt att styrelsen släppt allt ansvar till Pokerevent och knappt brytt sig om att informera sig själv. Med så lite engagemang så måste pressen från styrelsen på Pokerevent att arrangera ett bra online-SM varit minimal.
 
779 spelare drog online-SM Main event förra året, en rejäl sänkning från året innan med 1349 deltagare, men då gick de bara med 4 månaders mellanrum. Nu hade vi fått vänta bra mycket längre och Svenska Spel hade hunnit ställa in ett SM, så vi var svältfödda.
 
39 spelade highrollern förra året, 88st spelade året innan och då var inköpet $1050, det dubbla gentemot i år.
 
100 spelare i förra årets headsupevent och lowrollern drog 306 spelare.
 
Siffrorna efter två event pekade på en halvering då 156 spelade lowrollern i år, så kanske hoppades fortfarande ordförande Ulf på åtminstone 400 spelare i Main och kanske 20-30 st i highrollern.
 
Men det blev inte mer än 65 deltagare i Main event, och highrollern höll på att få ställas in då de i sista minuten jagade in den nionde spelaren. Fiasko är ett alldeles för snällt omdöme.
 
Det är då lite provocerande och oroande med uttalande som:
"För nu kan jag väl säga att årets SM Online gick på hösten istället för våren och att framförhållningen dessvärre var något kortare, vilket ökar risken för krockar med andra event."
2014 sa man att det var för att det gick på våren som det var så dåliga deltagarsiffror, och då var också framförhållningen dålig. Nu i efterhand så känns ju det SM:et som en klang- och jubelföreställning jämfört med det i år.
 
På frågan om styrelsen haft något inflytande över online-SM:
"– Vi har inte efterfrågat något sådant inflytande, utan lämnat förhandlandet helt till Pokerevent i enlighet med avtalet. Vi har fått en del information längs vägen, även om vi aldrig fått eller efterfrågat detaljer"
Bara för att man gett ansvaret till någon annan, betyder det att man inte ska följa upp att man får vad man avtalat om?
 
På frågan om tävlingen med SvS:
"Om det är en tävling så skulle jag se det som en tävling mellan monopolet och spelarna. Och där tror jag att spelarna är på väg att vinna."
Inte kände vi 65 oss som några vinnare inte.
 
På frågan om hur Full Tilt och Pokerevent skött marknadsföringen:
"– Jag tycker att jag själv sett marknadsföringen av SM vid ett flertal tillfällen, så spontana uppfattningen är att det varit bra."
 
Med det engagemanget och med den inställningen så lär vi få ett ännu mindre online-SM nästa år. Och visst fattar jag att inte styrelsen är nöjda med SM:et, men även om de sålt arrangemanget försvinner inte deras skyldighet att se till att det blir bra. Att underleverantören gör vad de lovat. Och framför allt så förväntar jag mig inte att de ska göra en Hamrén och låtsas som om allt är bra.
 
Dags att se över avtalet och se över möjligheterna att ta ifrån Pokerevent ansvaret för online-SM, de verkar ju ändå inte bry sig nämnvärt.
Visst är det sämre tider för online-poker, men förklaringen ligger inte bara där. SvS körde precis sitt  första event med nästan 1500 deltagare. Om inte Pokerevent kan hitta en bättre partner än Full Tilt som inte satsade ett dugg på turneringsserien, så är de inte rätt företag att arrangera ett online-SM.

Kommentarer
★ Per Andersson

Länken säger verkligen allt. Man behöver nog inte ens va pokerspelare för att få Långben-vibbar à la Julafton. (Vem är det som kör...? Det är ju jag som kör...). Problemet är att det med detta dåliga facit och dessutom noll insikt om sjukdomsbilden så får man inte direkt någon lust att lira det framöver heller. Själv får jag en vämjelse-känsla och att det känns lite tragiskt om än inte helt förvånande.

Arbetet tillbaka blir svårt - som en nedåtgående flerdimensionell spiraltrappa.

2015-11-03 kl. 11:17:05
★ Johan

Hej,

Sjysst blogg! :)

Vi skriver lite pokerbloggar på PokerCoach.se. Skulle du vilja lägga upp en länk till vår sida precis som du gjort med poker.se? Vi skriver bloggar från EPT-turneringar med mera.

Ha en bra kväll!

Mvh

Johan

2018-09-12 kl. 20:12:26
http://https://pokercoach.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback