Bilbao - Saint-Jean de Luz 5-6 juli

2015-07-07 @ 18:30:00 | Allmänt

Tog min dagliga 40 minuters promenad och gjorde mina övningar, och avslutade med ett dopp i poolen. Skyndade mig sedan upp, nu borde alla vara klara att åka men det tog ytterligare 45 minuter innan vi kunde låsa ytterdörren och komma iväg.

 

Spelade ju inte så stor roll, vi hade egentligen ingen tid att passa. Karavanen rullade ut på motorvägen och redan vid andra betalstationen ( finns en hel del i Frankrike och Spanien längs motorvägen) hade vi blivit av med de andra. Vi körde så långsamt vi kunde för att vänta in, till sist var vi övertygade om att de andra måste kört om oss. Men efter en kort telefonkontakt visade det sig att de på något underligt sätt låg bakom. Vi bestämde oss för att inte vänte utan körde vidare på perfekta vägar till Bilbao, tog knappt 90 minuter.

 

När vi kom in i staden kom vi rakt in via bron bredvid Guggenheimmuséet, och jag tror inte jag sett en coolare byggnad, möjligtvis är Sagrada Famillia i Barcelona strået vassare. Vi svängde ner, körde förbi den blomsterklädda valpen och rullade rakt ner i ett parkeringshus 100m från muséet.

 

Muséebesöket var riktigt bra, lagom mycket, uppdelat i två delar. Vi tog lunch i halvlek och inte ens den sura spanska tanten bakom disken på muséebaren kunde spoliera de goda pinxtos vi fick. Helt ok billigt och fräscht. Tyckte att Jeff Koontz var riktigt bra, var inte riktigt lika förtjust i Basqiuat. En annan höjdare var spindeln utanför muséet av Louise Bourgeois. Lägg märke till att Sander blev på bättre humör ju längre dagen led.

 

Efter muséet gav de andra upp och åkte hemåt medan jag och Liv, plus tjejerna stannade kvar i Bilbao och tog tunnelbanan till gamla stan, det var ganska dött, fel tid och en söndag, men vi fick i oss lite mer pinxtos och sen blev det lite glass på vägen tillbaka till tunnelbanan.

 

På vägen hem hade fransoserna valt att smälla upp koner för att man inte skulle kunna svänga där vi behövde svänga av, men glömt att sätta upp skyltar var man  skulle åka istället så det blev en extra omgång motorväg och vägtullar på vägen hem.
 

Dagen efter blev en slappare dag, bättre väder, vi hängde hemma, badade i poolen, spelade tennis. På eftermiddagen tog vi en tur till en strand i närheten som skulle vara en av surfarnas favoriter, men vi hade dålig koll på tidvattnet och denna strand var ingen höjdare vid lågvatten. Vi spenderade kvällen i Saint-Jean de Luz, åt på en bra restaurang enligt Tripadvisor, och sajten hade rätt, ingen kulinarisk höjdare kanske, men bra service och en trevlig kväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback