SM Main, Highrollern, Goldrush

2013-04-29 @ 21:56:00 | Allmänt
Sitter och kollar på replay på finalbordet på Highrollern i Pokerstarsklienten. Inte ofta man får chansen att se alla andras hålkort. Låg riktigt bra till ett tag men gjorde ett par mindre lyckade spel och sedan sprang jag in i KK med JJ mot dangoo som sen vann hela klabbet, jag ut som missnöjd femma. 
 
 
 
Dangoo verkar ha haft riktigt fint kortsnitt under finalbordet, redan när det fortfarande är 7 spelare kvar så har han redan haft KK två gånger och AA en gång. Det är så det ska vara när man vinner en turnering:) Oavsett en välförtjänt vinst!
Tycker själv jag spelar ganska bra under finalbordet, t.o.m efter jag sett hålkorten.
 
I Main såg det länge dåligt ut, Jag harvade på 7000 och runt det, väldigt länge. Men till slut tog det sig med ett par fina träffar och från 200 ner till pengarna spelade jag riktigt bra med bra timing och tur. Slutade tyvärr tidigare än jag hoppats på 108:e plats, en liten mincash.
 
När jag var på PPC:n så fick jag lite bättre koll på PAF Goldrush och inser att jag måste börja spela den mer seriöst i år. Det finns mycket pengar att hämta i finalen om man tar sig dit. Dessutom skall PAF öppna ytterligare ett nätverk och blir kanske unik med tre nätverk kopplat till samma skin. Nätverket kommer att kallas Hearts poker och är ett Microgaming skin. Hoppas på lite extra värde vid uppstarten i juni.
 
Vad gäller övervärdet på SM i år så är det väldigt lite jämfört med förra året. Precis som många andra tycker jag att det varit för lite snack om SM, för lite reklam och för lite hajp inför, både av Pokerstars och Pokerförbundet. Det är anledningen till det låga deltagarantalet. Det och att det kommer så tätt inpå förra, så där lär det bli bättre nästa år.
 
Förbundet skulle låtit Jadbäck göra en kort comeback som Superbloggare och slängt ut en brandfackla om monopolet och Svenska Spels tjuvaktiga beteende vad gäller varumärket. Om han samtidigt fått till en liten pik till dybban angående hans tystnad angående Svenska Pokerförbundets SM, kallat lapproffe för jättehästjobbare, mig för pensionär och anklagat Ken för att multinicka, så hade snart debatten och förolämpningarna haglat. Allting går att sälja med mördande reklam. Tyvärr var reklamen knappt som en liten klapp på kinden i år. Jag hoppas det blir bättre när det är dags för SM på Malta då jag slagit vad om att SM skulle bli större än CC-mästerskapen i år. Framför allt hoppas jag att det snart kommer satelliter dit.
 
 
 
 

PAF Poker Challenge - Sidoevent 2 - Hemkomsten

2013-04-28 @ 14:37:16 | Allmänt
 

Sitter här hemma och ser Anne Meri skaka på huvudet efter att även hon fått känna på min baneman i mains tur när hon fick sina ess knäckta av hans QToff. Så vinner man turneringar.Kolla in livestreamen här https://fun.paf.com/pafpoker/

Själv vill jag rikta ett stort tack till Jormas brors fru för en bra start i sidoeventet för min del.

Vi startade med 10k stack och det gick lite upp och lite ner och var tillbaka på startstack lagom till middagspausen. Tog en riktigt bra middag i trevligt sällskap på Indigo, bjuden på maten som tack för utlånad säng då Liv tyvärr inte kunde hänga med, vilket gjorde att det smakade extra gott, tack så mycket!

När vi sen kom tillbaka och spelet kom igång fick jag AK och Jormas bror, som tidigare spelat varenda hand, utom under den tiden han tog sitout för att dricka champagne med Jorma, höjer innan mig. Jag slår om rejält, för jag vet att han inte kommer att lägga sig, och mycket riktigt får jag en syn. floppen kommer 88T, och han bettar knappt en femtedels pott, 1k, med 7k bakom. Jag går allin, jag har gjort det innan, och jag tror att han fått nog nu. Mycket riktigt synar han med K4 och jag får hem en fin pott. Nu visade det sig att anledningen till detta spel egentligen hade att göra med att hans fru gett honom marschorder, så jag får tacka henne.ett par fulla finnar

Slog sedan ut Bjuggan med tptk mot hans färgdrag, där min hand fick stå. Fick sedan byta bord till det bord där jag skulle sitta resten av turneringen. Vid bordet fanns en del gamla bekanta, jag hade tur med korten och flopparna och tog hem att par oförtjänta potter, även om jag kanske inte tycker jag spelade dem fel.

Synade bl.a en allin med AQ, han hade AJ, fick en knekt på floppen, men det kom runner, runner färg, så blev potten ändå min.

Försökte också stjäla med K4s när alla lagt sig till mig på lilla mörken. Stora mörken hade 10BB, och om jag höjer mer än 2BB så är jag commited. En 2BB höjning skulle betyda att han kan syna väldigt brett eller ställa väldigt brett. Jag bestämde mig därför för att sätta honom allin, väl medveten om att om han hittade en bra hand så skulle jag antagligen förlora 10BB, men det skulle inte vara någon större katastrof. Nu vaknade han upp med JJ, vilket var otur för mig, men det var min turnering och en 4 på flopp la upp det för en kung på rivern. Poker är sällan rättvist.

När den nyss utslagna stora mörken flyttades till vårt bord kom han tillsammans med en full finne i 55-års åldern, med en riktigt stor stack. Han spelade faktiskt bättre än jag trodde, men det var mycket finsk Sisu och testesteron bakom en del av hans spel. I princip satt jag och väntade på en hand då jag satt i position. Varje gång jag fick en hyfsad hand och han var med trebettade jag och han grymt-foldade. Sen fick jag KK, han höjde, jag slog om, han synade.floppen kom Q-hög och han checkade. Jag bettade, och det såg ut först som han skulle lägga sig, sedan skulle han syna, men till sist valde han allin med J9 ingen träff. Täckte honom precis vid det laget.

Strax innan finalbordet fick jag en ny rush med antingen bra kort preflopp eller bra träffar på flopp och tog mig som en av nio till finalbordet som chipleader.

Kändes bra, spelade lugnt och försiktigt, försökte intala mig att inte försöka vinna finalbordet de första tjugo händerna. Många var shortstackar och det fanns utrymme för mig att vänta in lite bättre händer att syna av med. Då hittade jag KK efter att Frisken ställt med A8. Tyvärr ett A på flopp, men det får man bjuda sin room-mate på, och det drabbade ingen fattig.

MildaMatilda satt också på bordet med en mellanstack, och var till en början försiktig men efterhand som folk åkte så började han ställa allt mer. Hade också en aggressiv finne som tog över chipleaden på postionen innan mig. Efter mig satt en ålänning som spelade försiktigt men klokt, därefter Noelia, Nollisen, som redan tidigt skaffat sig en storstack med sjuka reads och bra spel.

Höll på att få ut MildaMatilda när jag höjde upp med AJ, och han slog om allin. Jag tvekade ett par sekunder, men det var egentligen en självklar syn. Vann handen och lämnade Karl med knappt 10BB, men han slog sig upp igen till en ny stor stack. En katt med nio liv skulle det visa sig. Till slut åkte han på femteplats och när vi var fyra kvar var jag chipleader igen. Tyvärr spelade jag ett stegdrag fel mot den aggressive finnen och lät mig bli bortbettad, efter att ha tappat en stor del av stacken. Sedan gjorde jag en dålig squeeze mot Noelia och finnen, Noelia hade QQ och jag var historia på en fjärdeplats.Ingen stor PAF-check för mig denna gång heller. Jag hävdar dock att jag egentligen skulle fått en förra året då jag vann det ENDA sidoeventet där det INTE delades ut någon check: http://rosjon.blogg.se/2012/june/jag-vill-ha-en-stor-check.html

Eftersom som Liv alltid drar upp sin check från damturneringen när vi pratar livepoker, så får jag fortsätta jaga nästa år.

Samtidigt kunde jag konstatera att de vars spel jag kritiserat i tidigare tiltbloggar uppenbarligen vet mer om poker än jag gör då de alla fortfarande var kvar i main.In my face!

Resan slutade på plus, synd att Nollisen bara kom tvåa hon hade förtjänat att vinna, när nu jag gjorde bort mig.

Smet sedan från resten av festen och tog båten med Bodingh tillbaka klockan 04.30, med ankomst till Stockholm kl 10.00, allt för att försöka hinna se min sons fotbolls match. Jag hann dit lagom till att vi vann första matchen med 4-3 efter bra spel. Sedan var det storkross i andra matchen med 14-2 efter mycket bra passningspel.

 

Tack PAF för ytterligare ett väl genomfört PPC-event, fortsätt att ha kvar den familjära stämningen, har höga förhoppningar på nästa år. Börja boka upp hotellrum i hela Mariehamn redan nu, det finns så pass mycket potential inför kommande PPC:er att det lätt skulle kunna bli dubbelt så stort, med ännu mera poker. Play Among Friends stämmer verkligen in på PPC:n och ju fler vänner desto bättre.

PAF Poker Challenge - Återkomsten.....not

2013-04-27 @ 12:52:00 | Allmänt
En hand......
 
Första handen......
 
Alla foldar fram till mig.....
 
AQruter.....
 
Mörkar 500-1000....
 
Höjer till 2000.....
 
Alla foldar utom lilla mörken, som är en svensk som precis hann i tid till första handen, försenad för att han inte efter två dagar på Åland insett att det är Finländsk tid som gäller.......
 
Flopp KQ9, två spader......
 
Han checkar......
 
Jag bettar 3000.....
 
Han frågar mig "How much do you have?"......
 
Jag visar min stack, samtidigt som jag svarar " I started the hand with sixteen-five", och jag säger det en gång till, då han ser ut som om han inte hört "Sixteeen -fiiive".
 
Han synar....
 
Floppen kommer ett tredje spader.....
 
Han checkar....
 
Jag funderar ett slag på att antingen ge upp handen och resignera till att ha 10BB, eller om jag ska fortsätta.
 
Till slut väljer jag att köra på, jag bettar 5k, committed
 
Han frågar igen "You started the hand with sixty-five?" Jag inser att denna hoppfulle uppenbarligen frågat om hur mycket jag haft bakom och inte brytt sig om att lyssna på svaret eller att registrera den lilla korta stapel av gröna marker framför ögonen på honom. Varför fråga om man inte tänker bry sig om svaret?
 
 
Jag svarar "sixTEEN-five" och han säger ett tyst "oh" samtdigt som han ställer mig allin, i något som efter pausandet och frågandet utmynnar i någon sorts märklig variant på slowroll om han nu har dragit in färgen.
 
Jag gör en sucksyn och ser hans T7 i spader, drar dött.
 
Jag har ingen aning om handen utspelat sig annorlunda om han hört rätt, antagligen inte.
 
Men nu kommer mitt whine:
 
Om PAF Casinot bara kunde få igång sina turneringar i tid så hade jag sluppit spela den där handen mot denna hoppfulle drönare. Det är ett sätt att visa respekt för dom som är där i god tid.
 
Om man är på Åland i två dagar är det en god ide att ställa klockan på LOKAL tid, så kanske man hinner ner och kan som jag kolla upp alla vid bordets stackar innan, så slipper man fråga, vilket bara det är ett oskick.
Sista gången jag svarade på den frågan.
Och OM du är så ohövlig att du ställer frågan så se till att lyssna på svaret.
 
Tiltad? Nej inte alls.......men jag gick ut direkt efter och sprang 5 km på under 25 minuter och det har jag inte gjort sen jag var 22 år gammal.
 
Förhoppningsvis har jag nu lyckats krama ur det sista av tilten och kan lyssna på konstruktiv kritik om någon har det. Snälla tala om hur jag borde spelat, nu när jag faktiskt kan lyssna.
 
Förhoppningsvis finns det inte en droppe kvar för nu är det dags för €200+20 sidoevent.
 
 
 
 
 
 
 

PAF Poker Challenge - Snart dag 2

2013-04-27 @ 09:25:11 | Allmänt
Så här såg det ut igår strax efter starten av €100 sidoeventet, lokalen fylld av pokerbord, Main Event dag 1B i full gång samtidigt.
 
Hamnade på bord 15 med NykopingKing som jag satt med hela dag 1A, trevlig bekanskap som jag hoppas tog sig till FT i sidoeventet.
 
Vid mitt bord satt även Jorma och Tessan
 
 
Det var ett ganska bra bord då jag snabbt fick bra koll på alla och efter att ha tagit det väldigt lugnt tre nivåer, ökade jag takten, spelade lite fler händer. Lyckades skramla ihop 30k med mörkar på 400-800, vilket var en riktigt bra stack eftersom alla andra var ännu kortare.
 
Men då bröts vårt bord och jag fick flytta till ett nytt bord. NykopingKing och jag verkar oskiljaktiga då vi återigen hamnade på samma bord en stund innan han  försvann till tv-bordet. Vid det nya bordet satt det lite fler stora stackar. Bjuggan och Wiseguy höll låda, Bjuggan försvarade mörkar light och Wiseguy öppnade UTG med alla treor.
Väntade in någerlunda händer, hoppades på en tillräckligt bra hand för att syna nån shortstack som tvingades allin. Mycket riktigt tryckte en finne med K8 jag hittade AJ, och med A på floppen kändes det ganska bra. Tills det kom en 8 på turn......och sen en till på river:( Nåja, inget att hänga upp sig, otur bara och fortfarande runt 20k kvar.
När sedan mörkarna snabtt hamnade på 1000-2000 så ställde nån gång jag för att åtminstone ha 10BB kvar. Men här är livepoker så otroligt märklig. Det verkar som om det anses vara ett helt normalt spel att med 12BB kvar openfolda mot reraise. Såg det flera ggr, måste ha att göra med att alla är lika korta eller nåt, men jag fattar inte. Om man ska openfolda med 12BB så måste man ha en soulread på den man foldar mot. Varför ens fundera med 12BB, bara tryck in.
 
Vilket jag gjorde, fick in det med 44 mot lilla mörkens A3, två A på flopp, urk. Så hade jag 4,BB kvar och på lilla mörken handen efter synade jag ofc Bjuggans höjning med any two cards, i mitt fall J6off som inte fick stå mot bjuggans usla QJ.
 
SM gick inte bättre heller ut på 138:e plats, triss i knektar och jag antar att min motståndare drog in en färg, jag hade fullt upp live efter att jag stoppat in markerna. Gick bra att multitablea, förutom att det inte går att twittra samtidigt, och det gjorde att jag inte hade lika svårt med tålamodet live. Kanske ska dra igång ett bord på mobilen idag kl.12.00.

PAF Poker Challenge -Sidoevent

2013-04-26 @ 17:48:19 | Allmänt
Sidoevent brukar vara min grej, så jag tar chansen på den "spellediga" dagen och kör ett €100 sidoevent som startar om en kvart. Ska dessutom försöka hålla koll på de jag känner och twittra lite chipcounts vid tillfälle.
Får se hur det går, för jag ska dessutom försöka spela SM lowrollern på mobilen.
Kolla in @r0sj0n på twitter eller sök på #ppc2013

PAF Poker Challenge - Dagen efter dag 1A

2013-04-26 @ 12:30:00 | Allmänt

Vaknade strax innan 11.00 åländsk tid, kände mig på intet sätt utsövd, men att ligga kvar är inte heller nåt alternativ då nätet inte funkar i sängen, så jag får massa mig bort till bordet och köra morgonsurfen.

Jag gick vidare! Inte någon jättestack alls, tvärtom 16500, 16,5 stora mörkar inför dag 2. Lite drygt halva startstacken. Men eftersom jag hittills aldrig tagit mig vidare till dag 2 i ett event UTAN att ta mig till finalbord ( jag glömmer säkert någon turnering, selektivt minne kallas det) så är jag fylld av tillförsikt.

Ska väl berätta lite mer om gårdagen och djupdyka lite här och var där inte twitterströmmen varit så målande. Twitter är perfekt, där kan man få ut sin tilt direkt vid bordet utan krav på en lång uppsats. Har god använding av det hittills, och får anses som smärtstillande helt enkelt.

Gick in på nya casinot och reggade mig strax innan 16.00. Träffade en hel del gamla bekanta, bl.a Franke som jag var iväg till London med förra året med http://www.apokerleague.com/. Franke är en garanterad stämningshöjare och lyckades få mig att gå med på ett last shorter bet. Fyra öl till den som åkte först, vilket kanske kunde fungera som tröst och lite bedövning om man åkte ut tidigt.

Vi kom inte igång på den utsatta tiden tyvärr, men då hann jag prata fler som man annars bara träffar på online. PAF kör ju sitt Play Among Friends och nu när jag varit med några gånger på deras arrangemang så stämmer det verkligen. Kul folk och de lyckas få till bra stämning.

Ett nytt inslag i år var att de hela tiden livestreamar från PPC:n, igår körde de blandat Ladies Tournament, Star Player Tournament och något bord från Main Event. De visar hålkort med c:a 30 minuters fördröjning.Slänger väl ut en blänkare på twitter om jag skulle hamna där så att de närmast sörjande kan kolla: https://fun.paf.com/pafpoker/

PAF har verkligen försökt få PPC:n att synas i sociala medier och jag tror faktiskt de lyckats ganska bra i år. Finns ju sjukt mycket sådant man skulle kunna fixa med att koppla ihop facebook, twitter, bambuser m.m. Kanske något att satsa på vid stora turneringar online också (hint, hint Poker-SM på stars)

 

Spelet började med en sjuk kortrush. 20 minuter in i första perioden hade jag haft QQ två gånger, AA en gång och JJ en gång. Hade ju hellre fått dem senare under dagen, men tog en 10k pott med QQ mot KK då jag floppade en triss. Tror jag fick ut maximalt i den potten, även om det inte är mycket han kunde göra för att inte förlora stor del av sin stack.

 

Tuffade på tills jag spelade först min QQ hand som tog mig upp till 60K och sedan AA handen ner till 30k som jag beskrivit här: http://rosjon.blogg.se/2013/april/paf-poker-challenge-middagspaus.html

Esten med sin kvnnliga landsmaninna till vänster.
 

Det gjorde ont i kroppen att komma ner till 30K igen, men har funderat en hel del och kommit fram till att jag inte kan spela handen annorlunda. Jag tycker att esten spelade lite märkligt med sitt donkbett, men det funkade ju riktigt bra. Hade nog inte funkat lika bra mot en sämre hand med en mindre stack bakom.

 

Efter middagspausen så får jag inte mycket att jobba med och bestämmer mig för att inte tvinga fram något utan bara sitta där och vänta.Det fanns gott om folk vid bordet som skulle kunna göra misstag, så jag väntade.

 

Sen kommer första dråpslaget, mörkarna 300-600 med 100 ante - får AQ och höjer upp till 1500, får syn av Linus på stora mörken. Träffar A på floppen A63 och bettar 2100 efter Linus check, han synar. Turn kommer en T, jag checkar bakom för pottkontroll och för att kunna få bättre betalt på rivern. Rivern en 6:a och Linus bettar 5k. Jag kan bara syna och må dåligt när han visar upp K6. Runt 20K kvar.

 

Sen spelar jag en pott mot bordets kvinna, också hon från Estland. Solid, stabil spelare, tigth. Jag har KQ i mellan pos och hon sitter på knappen. Jag höjer upp till 1500 och hon synar. Floppen kommer K-hög med bara spader. Jag bettar 2100 och hon reraisar till 6k. Så jag funderar lite. Min hand är för stark för att folda och jag ställer in. Hon steker och då blir jag snabbt säker på att jag leder och börjar hoppas på syn. Men hon lägger sig och jag har återhämtat mig till 30k.

 

Dråpslag två. Ålänningen till höger om mig är ganska short och limpar in i tidig position. Jag sitter på AK och slår om till 2100. Han synar och floppen kommer med ett fint ess. Han checkar och jag bettar 3000. Han ställer in direkt och jag synar. Han har 34 i ruter för färgdrag och han får sitt ruter redan på turn. Urk. Om han är short ska han inte limpa in med 34ruter i tidig position, OM han gör det ska han inte syna ett omslag. OM han gör det så ska han inte floppa färgdrag. OM han gör det så ska han inte få in det.DubbelUrk.

 

Trevlig men alldeles för tursam:)

Nu är jag en aning frustrerade och sitter och väntar på en bra situation. Den kommer med 30 minuter kvar av dagen kl 02.30 på natten. Livespelare har en förkärlek för att limpa in hela tiden vilket defintivt inte är min typ av spel. Om jag inte kan höja med handen, så spelar jag den inte. Sen höjer jag kanske en aning brett ibland, men hellre göra fel åt det aggressiva hållet.

 

Får tre stycken limp på 800 nivån innan mig och jag sitter där med knappt 8k. Enda jag är orolig att få syn av är storstacken då 8k är lite för lite. Men jag har 97off och det är livespel och min erfarenhet är att man har högre Fold Equity då. Nåstan garanterat två levande om jag får syn. Någon kan ju ha limpat in med 88 men knappast TT. Bättre läge får man inte och trycker man inte på knappen här då försöker man helt enkelt inte vinna. Allin.

 

Fold, Fold, storstacken steker. Syn efter kanske 30sekunder. Han har KJ och jag får en nia på flopp och det får stå hela vägen. Mycket kritik från bordet för att jag ställde med 97 där, bla annat från ålänningen som limpade in med 34 ruter:). Jag tycker det är standard. Vad tycker ni där ute?

 

En hand till ska jag berätta om sen är det slut. Sitter i mellanposition och den estländska tjejen höjer upp till 2000. Jag sitter nu med 17k i stacken och kollar ner på 88. Jag är precis på väg att stoppa in allt, händerna är på våg mot min stack, men jag hejdar mig. Online skulle jag ställt omedelbart. Här i detta då, så känns det helt enkelt inte rätt. Hon är för tight och har fått en hel del stryk på sistone. Funderar länge, länge och lägger sen till sist. Vet fortfarande inte om det var rätt. I vanliga fall skulle jag ställt direkt, men i denna situationen och mot denna spelarens höjning så kändes det inte alls lika självklart. Får försöka fråga henne sen vad hon hade.

 

Nu ska jag ut och springa, för solen tittar fram här i regnvåta Mariehamn.

PAF Poker Challenge - Middagspaus

2013-04-25 @ 19:59:00 |

Det hettar i ansiktet, tilten söker mig, spelar upp olika scenarier, men lyckas inte hitta något bra alternativ.

Har gått bra de perioder vi kört hittills. Bordet är ganska bra, Potterna blir stora, det är bra action.

Ålänningen till höger om mig försökte sig på att bluffa mig när jag satt med QQ, och jag vann en bra pott med en inte alldeles lätt syn.
en raise, ålänningen synade, jag slog om med QQ. En fold men ålänningen synade. Flopp 852, han checkar och jag bettar 3k. Turn en åtta. Han checkar och jag checkar bakom för pottkontroll. River en 5. Han bettar 10k och jag synar efter att ha tvekat ett par sekunder. Han har ATs för missat färgdrag.

Uppe på strax under 60k då samma duo höjer upp igen.Jag har AA och slår om till 2.1k igen. Den här gången synar kille nummer 1, en est. Floppen kommer 876 i olika färger, och esten donkbettar 5k med 20k bakom. Jag funderar ganska länge på vad han kan ha. Kommer fram till att jag kommer att ha c:a 30k kvar om jag slår och han går allin, efter jag synat.

Jag slår om till 15k, han ställer, jag synar han har träffat triss med 88. Enda alternativet som jag ser det är att slå om 10k och sen folda för hans allin... 250bb pott blev det.
All kritik emottages tacksamt.

Här är iaf länken till livestreamen:

https://fun.paf.com/pafpoker/

Här finns även en länk till bambuser där det läggs upp filmer från eventet.

http://bambuser.com/v/3539405?v=m

PAF Poker Challenge T-1h

2013-04-25 @ 14:29:16 |

Framme, incheckad, patchad med svenska flaggan och efter en snabb lunch på Indigo, snart registrerad. Förväntansfull, lite fjärilar i magen. 1h kvar innan korten är i luften. Dag 1 håller på från 16.00 till 03.30, så tog en hytt för att ta igen lite sömn efter gårdagen. Som vanligt svårt att sova på kommando, brukar krävas ett finalbord för mig för det. Ska försöka twittra under spelet, håll koll på #ppc2013

Ända in i kaklet

2013-04-24 @ 11:00:00 | Allmänt
 
Jag är på så sjukt dåligt humör sedan en vecka tillbaka - stressigt på jobbet - och mycket att fixa när jag inte jobbar. Stubinen är så kort, så kort. Mina kollegor tar just nu ut säkerhetsavstånd på jobbet då det flyger svavelosande eder över inkompetenta tekniker, idiotiska krav och intelligensbefriade prioriteringar, inte alldeles rättvisa utdömningar alltid. Men just nu är det leveransfokus, vi SKA leverera om vi så ska gå över döda kroppar för att nå dit. (Obs, endast figure of speech)
 
Jag är helt enkelt inte alldeles lätt att ha med att göra just nu. Sista sprinten nu, prodsättning ikväll kl 20.00. Ser därför extra mycket fram emot att få fyra lugna dagar på Åland, med mycket sömn....
 
.....eller.....det lär det ju inte bli, men det blir fyra roliga dagar så att man kan ladda batterierna efter nästa sprint.
 
Ska hem om efter första passet på jobbet och packa så att jag om det kniper kan dra direkt till båten imorgon bitti.
 
De senaste dagarna har det PAF "ramped up" inför PPC:n, mycket info har kommit, bl.a info om schemat, ser ut som att det skulle gå bra att fylla sin tid med mycket poker. Förutom de planerade turneringarna lär det bli en del cashgame (sätt er vid mitt bord om ni ser mig, svårt att hitta bättre värde) samt en hel del Sit'n'Go's. Lite Info:
 
Var med och bidra till att PPC blir lika kul för dem där hemma
 
Dela dina upplevelser från PPC på sociala medier som Instagram, Facebook och Twitter. 

Tagga dina bilder på Instagram med #ppc2013 och #pafpoker så kommer nära och kära att hitta dina bilder på samlingssidan http://fun.paf.com/pafpoker och Pafs svenska Facebook-sida. Gilla gärna sidan och skriv på vår vägg om du har något på hjärtat.

Svenska Paf finns även på Twitter där du kan följa oss på @pafse #pafpoker

Hur många svenskar respektive finnar tror du kommer till Finalbord? Gissa här i vår app.

 
Thursday 25th of April
16:00 Main Event Day 1A starts
19:00 Ladies Tournament €90+10
20:00 Star Player Event (invite only)
21:00 Last Chance for Paf Poker Challenge
02:45 Main Event Day 1A ends
 
Friday 26th of April
16:00 Main Event Day 1B starts
19:00 No Limit Texas €100+€15
02:45 Main Event Day 1B ends
 
Saturday 27 April
12:00 Main Event Day 2 starts
14:00 No Limit Texas €200+€20 ( 2h late reg )
19:00 Pot Limit Omaha 1 rebuy 1 addon €50+€10
 
Sunday 28 April
12.00 Final table of Main event
 
Igår kväll spelade jag SM, det gick som vanligt, känns som om jag samlar på mig en massa outhämtad tur just nu. Sen fick jag raila min fru som spelade bra hela vägen i Ladies Event, men blev kortdöd när det var 10 kvar och det var inte att tänka på att försöka sig på nåt fuffens med två maniacs vid hennes bord. Som vanligt tiltar jag värre när hon åker än när jag själv åker, själv rycker hon bara på axlarna.
 

P03

2013-04-23 @ 06:38:00 | Allmänt
Det är inte en dans på rosor att vara fotbollstränare för ett gäng tioåringar. Premiären i lördags gick bra, men söndagsmatchen förlorades med 7-2. 
Första halvlek var en riktig katastrof, killarna sprang inte och passade inte och låg under med 4-0. Pratade med dem i halvlek och de gick ut och gjorde en riktigt bra andra halvlek där de snabbt gjorde två mål och fortsatte att skapa chans efter chans. Tyvärr så betalade sig inte alla målchanser utan motståndarna kontrade in tre mål på slutet. Hade de spelat som de gjorde i andra hela matchen hade det blivit betydligt jämnare. Lämnade ända matchen med lite glädje i kroppen efter en bra andra halvlek.
 
Blev några timmars ledigt innan det var dags för träning på eftermiddagen. Mycket fotboll på en dag, och det var korta stubiner bland killarna.
20 st tioåringar är inte så lätta att tas med, nästan alltid någon som ska clowna sig, det är sällan man får allas uppmärksamhet och de är betydligt kaxigare än tioåringar var när jag var liten själv. Att köra med kadaverdisciplin funkar inte heller, det är inte speciellt kul,och är det inte roligt att träna dem har inte jag lust att fortsätta iaf. Så det får bli lite piska och lite morot, lite skämtsamt lirkande blandat med tålamod.
 
Den här träningen var det en kille som lackade ur på min tränarkollega, när han tyckte han fått en tillsägelse för mycket. 
Efter ett kort gräl så stack han helt enkelt från träningen, vilket resulterade i att jag fick leta efter honom i bostadsområdet en halvtimme efter träningen slutat innan han till sist slutade springa sin väg så fort han såg mig. Skjutsade hem honom och pratade med hans mamma och honom. Var ganska slut efter det då jag blev ganska orolig när en tioåring bara gav sig iväg så där. 
 
Har varit en del sådana incidenter på träningarna med bråk och uppträdande då vissa killar helt enkelt inte kan ta en tillsägelse i vissa lägen.
 
Det gäller helt enkelt att se till att alla är aktiva hela tiden så att de inte får tid att hitta på nåt hyss. Och idag är det träning igen, 90 minuter och jag är ensam tränare. Kanske får ta fram trick från min första karriär som yrkesofficer.
Det är ju trots allt så otroligt kul när träningen betalar sig och man ser på matcherna att de använder det vi övat på. 
 

Min värsta fiende

2013-04-22 @ 07:20:18 | Allmänt
...är jag själv. Precis som för så många andra pokerspelare.
 
Fick en jättebra start i deepstacken, men åkte ändå på runt 105:e plats efter en serie av självmordssyner.
 
Fick en betydligt sämre start i mitt favoritevent, PLO Hi/Lo. Men det gick bättre....sen en stiltroget dålig syn....men kom tillbaka. Tyvärr så vände turen precis innan pengarna.Ute runt 20:e plats.
 
Nya tag ikväll om jag hinner, programmeringskväll på mitt företag ikväll, får hoppa in lite senare.
19.00 mörkpoker ikväll om jag inte sett fel.
 
Funderar på om jag ska spela nån livepoker inför  PAF Poker Challenge på torsdag, men jag får vila mig i form. Dessutom borde inte skillnaden vara så stor live och online. Skillnaden sitter bara i min egen inställning.
 

Medlem eller inte

2013-04-21 @ 14:55:11 | Allmänt
328 deltagare i Svenska Mästerskapen i Onlinepoker NLHE 6-max, gissningsvis har förbundet som tillsammans med Pokerstars anordnar mästerskapen hälften så många medlemmar. Det går uppenbarligen bra att spela SM men inte att bli medlem i det förbund som anordnar mästerskapet.
 
Just nu så bygger medlemskapet på frivillighet, det kostar 100:-. Det finns massor med sätt att bli medlem, man kan gå in på http://www.svenskapokerforbundet.se/bli-medlem/ och betala via kort eller plusgiro. Man kan använda sina lojalitetspoäng på PAF, vilket gör medlemskapet ännu billigare.
 
Har svårt att tro att något annat förbund faktiskt tillåter en icke-medlem att delta i Svenska Mästerskapen. så en väg att få fler medlemmar är att kräva medlemskap för att få spela. Med de garantier som ställs ut av Pokerstars så vore det värt det för varje spelare.
 
Det finns andra vägar att gå, t.ex. ta bort medlemsavgiften. Förbundet är egentligen inte i behov av pengarna, det finns andra sätt att dra in pengar, som ger mer pengar än medlemsavgifterna. Argumentet för en medlemsavgift är kanske att om medlemskapet är gratis, så anses det inte värt någonting. Kanske sant, men om förbundet ska ha något att säga till om så krävs många medlemmar, ju fler desto bättre. Ju fler medlemmar desto mer kan anordnandet av mästerskap inbringa i pengar till förbundet, och väl kompensera de uteblivna medlemsavgifterna.
 
Dessutom, Svenska Pokerförbundet är en ideell förening, den ska inte gå med vinst, även om det är bra med en buffert.
 
Men enda anledningen till att medlemskapet skulle vara gratis, är för att öka medlemsantalet. För 100:- är inte en ockersumma direkt. För den summan anordnas ett online-SM och ett live-SM med garantier. 2012 var det ett övervärde på $84965:
http://rosjon.blogg.se/2012/november/84965.html
Varför skulle pokerspelare inte kunna tänka sig betala 100:- till ett förbund som anordnar så generösa turneringar?
Kan det bero på att de inte behöver det? Det finns som sagt inget tvång, men om ni vill att det ska fortsätta finnas ett SM online med garantier, då borde ni faktiskt se till att betala medlemsavgiften.
För utan medlemmar inget förbund, och utan förbundet kommer SM att se väldigt annorlunda ut.
Att spela SM online utan att bli medlem är i mina ögon inte helt kosher, det borde vara en självklarhet.
 
Om det är så att ni är av övertygelsen att SvePof inte sköter sig, så gör ni helt rätt att inte bli medlemmar. Men då borde ni låta bli att spela SM också.
 
Jag tror inte det beror på någon sådan övertygelse att förbundet inte har så många medlemmar. Jag tror det beror på att det finns alldeles för många slöfockar, latmaskar, dönickar,drönare, hösäckar, dagdrivare, slarvpellar och soffliggare som inte får ändan ur, anmäler sig och betalar. Kom igen, om ni spelar i vårt SM är det för mycket begärt att ni betalar medlemskap?
 
 

Nästa!

2013-04-21 @ 07:59:09 | Allmänt
SM-Online i NLHE 6-max........dessutom övervärde
Ja, det där gick ju inte så bra. hamnade på ett bra bord tyckte jag själv och Pokerstars iPhone App är riktigt bra, spelar man bara ett bord så är den nästan att föredra framför den vanliga klienten.
 
Började tight och det funkade bra med gäster att prata med. Tyckte dock själv att river alldeles för ofta inte var god mot mig, t.ex. när IFoolU bettade på varje gata, jag hade  AJ, hade träffadt A på floppen. Ville inte bygga pott men skulle ingenstans heller. Så det bettades varje gata, på en turnad sjua och en rivrad nia. Naturligtvis satt han med en sjua och en nia.
 
Nåja, tog igen det när jag slog om allin med 22, och fick syn av ett högre par. Tvåan kom så fin på floppen. Osså var man tillbaka. Det fortsatte i samma stil, det var inte många händer som passade ihop med flopparna. Dessutom var det en spelare vid bordet som verkligen synade allt, och dessutom drog ut när han låg under så han hade en stor stack. Det var ett måste att ha en hand för man hade nästan ingen fold equty att ta med i beräkningen. Det gick som det gick åkte på runt 170:e plats av drygt 300 startande. Nästa!
 
För att fördriva tiden efter att gästerna börjat ge sig ( tidiga kvällar fortfarande då alla har barn) så drog jag samtidigt igång en $33 rebuy på PAF , en $10K garanti, och det blev till sist en andraplats efter att jag fått ge mig mot en bättre spelare ( eller så träffade han bara väldigt bra). Bra med lite självförtroende igen inför PAF Poker Challenge nästa vecka och söndagens SM events:
18.00 är det NLHE Deep Stack $109  ($30k garanti) och 19.00 PLO Hi/Lo $109 med $10 k garanti, en av mina favoriter. Dessutom är det en sista-chansen-satellit till PPC:n på PAF ikväll  , en $11 rebuy kl. 20.00, så ta chansen.
 
Blir som sagt tidiga morgnar, trots att jag satt uppe till runt 02.00 igår så var det dags att gå upp 06.45, idag ska ungarna spela fotboll och träna friidrott. Som tur är, tycker jag att det är lika roligt som dom.
 
 
 
 

Premiär i Sanktan och för SM-Online, J-Lo på finalbord

2013-04-20 @ 13:12:23 | Allmänt
Spelar en del poker på vardagkvällar, men av varieriande kvalitet men med i stort sett samma resultat. Känns lite motigt nu, igår fick jag in det med AA och KK som stor favorit några gånger men händerna fick aldrig stå. Och efter fredagsmys och en lång arbetsvecka är det svårt att orka hålla sig vaken. När man dessutom firade ett riktigt bra år för bolaget efter årstämman med kanske ett par glas champagne för mycket och kanske lite för lite mat från mingeltallriken så är man sliten dagen efter. Men det var kul att få umgås och utbyta erfarenheter med lite med andra geeks från jobbet.
 
Ställningen i soffan blir mer och mer liggande och till sist somnar jag. Borde lära mig att på fredagar så bör jag nöja mig med POY-turrarna, jag orkar inte mer. 
 
Redan i tisdags så kom veckans Podcast från Valterego och Koivu http://soundcloud.com/koivu-egon, småputtrig lyssning som vanligt, med en intervju med Mr_Jimmy. Dessutom blir jag utnämd till posterboy för PAF, kallade "cosy och comfy" och torr i samma andetag. Värt att lyssna på:)
 
I podcasten gör Koivu reklam för SM-Online på pokerstars som börjar ikväll, samtidigt som det är födelsedagsfirande i efterhand för Liv. Jag tackar pokerstars för deras iphoneapp och kommer att spela trots gäster och middagsbjudning, men lär inte ställa till några problem, all vet redan vilken pokernörd jag är och att Poker-SM går före. Jag är dessutom väldigt van vid att spela samtidigt som jag gör annat så chansen finns att ingen märker något.
Dessutom vill jag pusha för poker.se's liverapportering från SM-Online
http://www.poker.se/live/online-sm-2013-p-pokerstars
 
Jag lär ju vara lite trött ikväll eftersom jag vaknade redan 05.45 i morse av någon anledning. Kanske var det premiärnerver inför vår premiärmatch i Sanktan. Jag hade ingenting att oroa mig för, killarna var laddade och spelade bra passningspel samtidigt som de höll sina positioner bra. Tidigare har det inte varit ovanligt att alla spelare anföll i klump, men nu var det mönsteranfall som gällde. Snyggaste målet var ett nickmål av Sander efter ett perfekt inlägg mot bortre stolpen. 6-1 i premiären.
 
Andy "J-Lo" Johansson har förvaltat sin favorithand J2 och lyckats ta sig till finalbord i GSOP Marbella, man kan följa vad som händer på deras blogg:
http://www.gsoplive.com/blog/ eller twitter @gsoplive
men även @J2OnTilt, vi får se om Andy har tid att twittra, stora pengar det handlar om nu.
 
Jag hoppas vi ses på Poker-SMonline  ikväll, glöm inte start klockan 19.00 NLHE 6-max, $109 i inköp och $40 000 i garanti, får se om det kan bli ett andra finalbord.

Finns Karl Vangle?

2013-04-16 @ 07:39:45 |

Jag är tveksam! Jag tror helt enkelt att Aftonbladet Minimedia hittat på en målvakt, sett till att han "lever" åtminstone på nätet, och sedan använder hans namn när det skrivits något riktigt uselt

Paf Poker Challenge och Poker SM Online

2013-04-14 @ 19:23:56 | Allmänt
Bli medlem i Svenska Pokerförbundet, det kommer garanterat att vara värt det inför Poker SM Online, här kan du enkelt betala med kort:
http://www.svenskapokerforbundet.se/bli-medlem/ 
 
 
Lär ju bli en del medlemserbjudande inför SM-starten precis som förra året. Endast 100kr, mindre än en dålig syn;)
Detaljer om online SM hittar du här, sätt :
http://www.svenskapokerforbundet.se/online-sm/
 
Jag ska spela så många event jag kan, dags att bojkotta SvS ett tag till de skärper sig och rättar sina buggar, de blir bara fler och fler för varje release och de struntar i att rätta dem.
 
 
Det är nu bara två veckor kvar till årets höjdarturnering, dags att kvala in på PAF:
https://www.paf.com/ppc?WT.ac=shopwindow:ppc

Smått blir stort

2013-04-14 @ 07:47:04 | Allmänt
Vissa saker gör att man märker tidens gång. Signe tappade sin första tand igår, så imorse var det upp tidigt för att se om tandféen varit där och lämnat ett mynt. Det är en sed som jag själv aldrig förstått eller följt med mina andra barn, men nu på morgonen låg där ett mynt när vi kom upp. Kanske var det storasyster som förbarmade sig över den första tanden.
 
Det är tidiga mornar med barn, även om våra barn oftast sover längre än de flesta andras.Nu för tiden är det nästan jag som vaknar först. Men det är ganska rofyllt att få vara uppe ensam med den yngsta och kolla riktigt tidig barntv på barnkanalen medan vi vaknar till på riktigt.
 
Igår var det återigen en kväll ensam med barnen, film och hemgjord pizza. Det brukar bli ganska lyckat och det blev det väl till sist igår också, men det var en del som gick fel på vägen.
Köpte en sorts pizzakit för att slippa hålla på med degen så mycket, jag har fortfarande ont i ryggen och försöker undvika alltför långa perioder av stående aktiviteter. Men jag måste haft på för mycket ost eller nåt för pizzabotten blev aldrig klar. Riktigt rälig pizza helt enkelt. Till mig själv gjorde jag nåt som i LCHF-kretsar kallas Mezza. Man ersätter pizzabotten med ett tunt lager köttfärssmet.
Det är verkligen inget vidare. Bättre att göra en rejäl köttfärsbiff av köttfärsen med ost och skinkröra sidan om.
Att äta Mezza är som att dricka kolsyrat smaksatt vatten när man förväntade sig fruktsoda.
 
Sen lyckades jag halka till på en penna som Signe lagt på golvet när hon höll på någon av sina många böcker. Det gör jäkligt ont när det sista man vill är att rycka till för att hålla balansen. När jag får ont blir jag arg, och skällde ut ungarna för att de lämnat pennorna framme, trots att det egentligen är mitt eget fel.
 
Ska väl säga att vi verkligen har det stökigt hemma, utom en dag varannan vecka då vi plockar undan (det mesta) inför städningen. Sen efter det är städat, är det ordning och reda i ungefär 2 timmar, sen är det likadant igen. Väldigt lite "vitt, ljust och fräscht" här hemma, men vi trivs ganska bra ändå.
 
Eftersom vi var själva kollade vi på film medans vi åt, en riktigt dålig film tyvärr, Asterix och Obelix i Storbrittanien. Man hade tagit två Asterixalbum och slagit ihop till ett på ett ganska dåligt sätt. Sen var det lördagsgodis och det var då den lösa tanden upptäcktes. Tog inte många minuter tills dess den ramlade ut.
Det lilla var väldigt stort för min dotter som har exakt koll på vilka andra på dagis som tappat tänder redan. Ett steg på vägen att bli stor.
 
När Signe sen somnat blev det "Imperiet slår tillbaka", vi har sett den innan men varför chansa, ingår dessutom i allmänbildningen här hemma.
 
Livet går sin gilla gång,smått blir stort, på alla möjliga sätt.
 

Sleep tight.... don't let AB bite

2013-04-11 @ 12:47:29 | Allmänt
Jaha, så har det hänt igen, det som jag så många gånger sagt att jag inte skulle göra om....
 
 
Vad jag inte fattar är hur jag med ovanstående förutsättningar lyckas sova mig in i pengarna.
8 av 21 spelare kvar
Jag har lite drygt 15BB kvar på en sammanlagd sjätte plats totalt.
5 stycken får priser.
Jag sover mig in i pengarna.....
Detta händer om och om igen....dags för mig att omvärdera min strategi. Jag menar, det är svårt att spela mer tight än att spela exakt 0% av händerna jag får. Jag spelar i vaket tillstånd fler händer än 0%. Jag hamnar nog oftare i pengarna när jag sover än om jag är vaken, även om jag då kommer högre upp i prislistan, chansen för vinst vid sömn finns visserligen där men inte ens jag kan ha sån tur. Men tänk om jag kunde kombinera min vakna strategi med min sovande på ett optimalt sätt.
För det första så förstår jag inte hur tre av dessa åtta kunde låta en sovande rosjon ta sig in i pengarna med de förutsättningarna, TackFörDen skulle man kunna säga.
Men på nåt sätt borde jag dra lärdom av detta...."Sleep tight is right"
 
Nu fanns det en anledning till varför jag somnade. Jag är ju ganska gammal, och med åldern får jag mer och mer krämpor som jag aldrig trodde skulle drabba mig för bara några år sen.
Jag tränar ju min sons fotbollslag och vi hade vår första riktigt långa utomhusträning i tisdags efter att haft en riktigt cuphelg förra helgen.
 
Framförallt var söndagen extra jobbig, med snöigt och kallt väder.
 
Det gick inte så bra under cuperna, och det har inte att göra med att killarna inte är duktiga fotbollsspelare utan det har att göra med att de fortfarande spelar femmannafotboll på en sjumannaplan, spelförståelse helt enkelt.
 
Så, full av goda intentioner och entusiasm, kastade jag mig ut i tisdagens träning med uppdraget att få dessa tioåringar att förstå varför det är en bra idé att hålla sin position ibland trots att man inte konstant blir inblandad i spelet.
 
Vi körde passningsövningar och annat och trots en timme och 45 minuters träning blev det ont om tid, men vi körde en match nära slutet på träningen. Ett elvamanna mål stod ute på plan i hörnan på sjumannaplanen och jag bestämde mig för att dra undan det där målet så att ingen sprang in i det i stridens hetta.
 
Trots att det stod på hjul så var det inte så lätt, så jag tog i lite....för mycket. Det högg till i ryggen, på samma sätt som när jag i somras böjde mig ner efter en ketchupflaska i kylskåpet, fast det gjorde ännu lite mer ont faktiskt.
Jag höll hyfsat god min iaf, dömde matchen så gott jag kunde innan jag tog mig hem.
 
Ont som fan, orörlig, så ringde jag på vinst och förlust till Kankliniken och Thomas Östling som jag besökt innan på rekommendation av Ripsson. Jag hade sjuk tur, han var på uppdrag söder om stan och svängde förbi mig på vägen hem och tryckte till så att jag slapp gå omkring med en hållning som en banan. Just då kändes det som om han var så nära Jesus man kan komma, smärtan släppte till viss del.
 
En massa vatten och en timmes promenad senare så kom jag hem, tog tabletter och la mig, helt slut.
Som Thomas varnat mig så betyder ju inte en behandling att man blir omedelbart frisk även om man förhoppningsvis bromsar in förloppet och förkortar återhämtningstiden.
 
Dagen efter var min hållning fortfarande bra när jag stod upp, även om jag inte kunde stå upp så länge innan det började kännas. Ligga gick också ganska bra så länge jag hade en bra ställning. Sitta funkar inte alls. Skaffade en massa bra tabletter och led mig igenom dagen. Jag var tvungen att vara så bra att jag kunde operera mig i min hand som var planerat till idag. Visserligen tror jag att jag fixat det idag, men doktorn fick influensa så jag behövde inte försöka ta mig dit.
 
Men igår kväll så låg jag alltså i den skönaste ställning jag kunde hitta samt nerdrogad av ett antal tabletter, så det var nästan 100% att jag skulle somna. Det inser jag nu, även om jag inte trodde det själv då. Men jag behövde antagligen sova helt enkelt.
 
Så idag blev det alltså,istället för operation, till att lyssna på den nya podcasten från Koivu och Valterego.
Alla avsnitten finns här:
http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/116043/koivu-oegon.html
 
Tredje avsnittet är riktigt bra, gillar telefonintervjuerna och bra ämnen som diskuterades. Ibland kan jag tycka att de inte skulle vara så neutrala t.ex. vad gäller 5050-poker och turneringspaketen. Säg vad ni tycker och vad gäller att säga namn, så är det bästa försvaret mot förtal att tala sanning.
 
Har fortsatt försöka ta reda på vad som hände när Lina Olofssons blogginlägg censurerades av Aftonbladet efter att ett samtal ringts ifrån Lotteriinspektionen. Dels för att jag tyckte det var så underligt hanterat, dels för att jag faktiskt satsade en del av min egen heder på att publicera inlägget i min egen blogg.
 
Joakim Rönngren hade inga problem att svara på mina frågor, vilket jag redogjort för tidigare i detta inlägg:
http://rosjon.blogg.se/2013/march/tysta-aftonbladet.html
 
Jag har flertalet gånger kontaktat de andra inblandade, bl.a Lina och fått se delar av mejlkonversationen. Det är alltså ställt utom allt tvivel att det åtminstone hintats om rättsliga åtgärder för att få bort inlägget.
Daniel Söderbäck på Minimedia hänvisar till Pontus Carlgren, chef på Sportbladet. Enligt Daniel så ska saken vara uttagerad. Samma svar får jag av Pontus efter att ha frågat både honom och Joakim Flodin. Uttagerat. Jaha, vad bra då....eller. Ingen kommentar om vad som egentligen hände eller vem som sagt vad till vem.
 
Jag har dock en källa som gett mig en vad jag anser rimlig förklaring till vad som hänt och var skulden ligger. Enligt denna källa så är det så att det är Flodin och/eller Carlgren som överreagerat och kanske filat lite på sanningen för att nå önskat resultat.
Att Rönngren var upprörd när han ringde Flodin är väl också ganska troligt, vilket då fick Flodin att kontakta Carlgren. Var påståendet om process kommer från av dessa två herrar vet inte källan, men källan påstår att det inte hittats på av Minimedia.
 
Tyvärr så har jag bara denna källas uppgifter att gå på, sanna eller ej vet jag inte, även om personen ifråga brukar vara trovärdig. Men från Aftonbladets sida är det uttagerat. Min egen erfarenhet är att de som gärna vill att saker inte ska tas upp mer, antagligen har nåt att dölja.
 

Jag undrar.....

2013-04-05 @ 12:28:38 | Allmänt
....när Svenska Spel äntligen ska få ändan ur vagnen och lansera Magda som ny ambassadör eller nåt annat, vet vet ju vad som komma skall.
http://blogg.magdalenaindebetou.com/2013/04/04/hej-visby/
 
....när Svenska Spel ska rätta sina buggar, vissa ett halvår gamla(pausrutan, stänga-ner-bordet-dialogen), andra ännu äldre(prislistan)?
 
....när Svenska Spel ska ta bort sin sida där de gamla ambassadörer har sina bloggar:
http://svenskaspelspoker.se/pokerbloggarna/
 
....om någon spelare nånsin kommer att få tillbaks några pengar från 5050-poker:
http://pokerforum.nu/forum/showthread.php?p=1742579#1742579
 
 
....när vi alla i familjen ska få vara friska en hel vecka i sträck. Sander blev senaste sjuklingen, jag blev hemringd från jobbet, han kräktes hos en kompis, han kräktes i bilen på vägen hem, kräks härhemma.
 
....om det stämmer att Skatteverket och Lotteriinspektionen bara gör sitt jobb som förföljer pokerspelare som Koivu och Egon lanserar i sin senaste podcast:
http://www.poker.se/proffsbloggar/77962645/avsnitt-2.html
 
....om inte Skatteverket är väl nitiska när de först tolkar lagen så att ingen normalt funtad människa vågar deklarerar sina vinster, sedan ändrar sin tolkning till något lite mer vettigt, men bara ger folk ett par månader innan de gör husrannsakningar, och fösöker sätta dit folk för grovt skattebrott.
 
....om det verkligen är ok att som Aftonbladet efter ett samtal från Lotteriinspektionen be sina medarbetare att hota en bloggare med nedstängd blogg och process om inlägg inte tas bort.
 
....om det verkligen är stolarna och inte sockret i läsken som är problemet som Coca-cola hävdar. Beror fetmaepidemin verkligen på lathet?
http://youtu.be/PMLjHwwpAdg
 
....om inte fetmaepedimin beror på något helt annat
http://www.svt.se/korrespondenterna/se-program/del-4-152?autostart=true
 
 

"Jag är den enda...."

2013-04-03 @ 00:13:00 | Allmänt
"Jag är den enda utan egenintressen och den enda som inte vill ha pröjs per nedslag." , skriver en bloggare  som lovat att aldrig mer skriva om poker Upptäckte precis att han inte hållit sitt ord. Vilken överraskning.
Som vanligt är han inte  sen att hylla sin egen förträfflighet. Han hade tydligen tidigare betalat för att slippa reklam på sin blogg för att inte bli misstänkliggjord. Skrollade ner i den nu reklamfyllda bloggen och tycker nog att han borde snålat in på något annat: