Smått blir stort

2013-04-14 @ 07:47:04 | Allmänt
Vissa saker gör att man märker tidens gång. Signe tappade sin första tand igår, så imorse var det upp tidigt för att se om tandféen varit där och lämnat ett mynt. Det är en sed som jag själv aldrig förstått eller följt med mina andra barn, men nu på morgonen låg där ett mynt när vi kom upp. Kanske var det storasyster som förbarmade sig över den första tanden.
 
Det är tidiga mornar med barn, även om våra barn oftast sover längre än de flesta andras.Nu för tiden är det nästan jag som vaknar först. Men det är ganska rofyllt att få vara uppe ensam med den yngsta och kolla riktigt tidig barntv på barnkanalen medan vi vaknar till på riktigt.
 
Igår var det återigen en kväll ensam med barnen, film och hemgjord pizza. Det brukar bli ganska lyckat och det blev det väl till sist igår också, men det var en del som gick fel på vägen.
Köpte en sorts pizzakit för att slippa hålla på med degen så mycket, jag har fortfarande ont i ryggen och försöker undvika alltför långa perioder av stående aktiviteter. Men jag måste haft på för mycket ost eller nåt för pizzabotten blev aldrig klar. Riktigt rälig pizza helt enkelt. Till mig själv gjorde jag nåt som i LCHF-kretsar kallas Mezza. Man ersätter pizzabotten med ett tunt lager köttfärssmet.
Det är verkligen inget vidare. Bättre att göra en rejäl köttfärsbiff av köttfärsen med ost och skinkröra sidan om.
Att äta Mezza är som att dricka kolsyrat smaksatt vatten när man förväntade sig fruktsoda.
 
Sen lyckades jag halka till på en penna som Signe lagt på golvet när hon höll på någon av sina många böcker. Det gör jäkligt ont när det sista man vill är att rycka till för att hålla balansen. När jag får ont blir jag arg, och skällde ut ungarna för att de lämnat pennorna framme, trots att det egentligen är mitt eget fel.
 
Ska väl säga att vi verkligen har det stökigt hemma, utom en dag varannan vecka då vi plockar undan (det mesta) inför städningen. Sen efter det är städat, är det ordning och reda i ungefär 2 timmar, sen är det likadant igen. Väldigt lite "vitt, ljust och fräscht" här hemma, men vi trivs ganska bra ändå.
 
Eftersom vi var själva kollade vi på film medans vi åt, en riktigt dålig film tyvärr, Asterix och Obelix i Storbrittanien. Man hade tagit två Asterixalbum och slagit ihop till ett på ett ganska dåligt sätt. Sen var det lördagsgodis och det var då den lösa tanden upptäcktes. Tog inte många minuter tills dess den ramlade ut.
Det lilla var väldigt stort för min dotter som har exakt koll på vilka andra på dagis som tappat tänder redan. Ett steg på vägen att bli stor.
 
När Signe sen somnat blev det "Imperiet slår tillbaka", vi har sett den innan men varför chansa, ingår dessutom i allmänbildningen här hemma.
 
Livet går sin gilla gång,smått blir stort, på alla möjliga sätt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback