Som jag förtjänar

2013-06-30 @ 11:43:44 | Allmänt
Mina föräldrar har varit här några dagar nu, och min pappa har fixat med allt som vi inte hinner med i huset, medan min mamma spelat casino med barnen.
 
Igår fixade vi med ramen till vår auktionsinköpta tavla från tv-serien Brottet ("Forbrydelsen"), en 2x3 meters stor sak som på bilden från auktionsverket inte verkade ha en ram, men i verkligheten hade en ganska stor och bred sådan.
 
Så eftersom min pappa hade sågen med upp för lappning av plank så var planen att såga av 4-5 cm och sedan måla om den. En enkel match tänkte vi tills ramen ramlade sönder vid sågandet och min pappa fick i princip bygga en ny ram av det som blev kvar. Blev bra iallafall.
 
Jag koncentrerade mig mer på att få tag i spelare till kvällens cashgame, och lyckades faktiskt locka med både Snusarn, Riverjack och en kollega, innan dagens träningspass, som bestod av rodd, löpning och lite styrka.
 
Hann dessutom med ett bad i Flaten också innan, jag drog in till stan.
 
Enda problemet med det gänget jag brukar spela med där är att man aldrig vet när spelet kommer igång. Om det beror på de som brukar vara med eller Christoffer som är den som drar ihop gänget med jämna mellanrum vet jag inte, men osäkerhetsfaktorn är stor.
 
Igår var det flera nya bekantskaper, men jag valde fel bord till att börja med. Lyckades dessutom springa in i en stege med två par och sedan färg mot högre färg. Till slut fick jag nog och bytte bord, och lyckades till sist ta mig upp på plus igen.
 
Spelet var inte speciellt vilt på första bordet, och lugnare än vanligt på det andra  men efter att Riverjack sprungit som han brukar och dammsugit bordet på allt innan han och Snusarn tog sista tåget hem, så tog det fart.
 
 
 
Det var då jag skulle dragit också, men då dök det upp en ny omgång dricka, spelet blev vildare och det var fortfarande kul.
Tre timmar senare var det inte lika kul efter att ha fått in 400bb preflopp med QQ mot K5. Naturligtvis en kung på floppen. Sen tiltade jag bort lite till innan det var dags att plocka undan och ge sig ut i Stockholmsnatten till det vilda havet av partymänniskor.
 
 
 
Idag mår jag som jag förtjänar, tar en dagen-efter-frukost och funderar på hur jag ska hinna träna så mycket att jag raderar ut gårdagens intag.
 

Sen måste jag försöka hinna sova ikapp lite också så att jag orkar dinga nåt stort i natt, så att jag kan få en bra ursäkt att kasta mig på planet till Las Vegas.
 
 
 
 

Cashgame, turkosh och podcast

2013-06-29 @ 12:56:16 | Allmänt
Ikväll blir det cashgame på hemlig lokal i stan. Det är en pokerkompis kompisgäng, stor variation på kunskap och erfarenhet, men alla brukar vara ganska slaskiga och vilda. Jag gissar att jag blir bjuden eftersom jag representerar värdet vid bordet.
 
Planen var först att dra igång redan kl. 15, men nu blev det senare, och det gör ju inget, då hinner jag ner till sjön och bada med ungarna innan.
 
Igår så kom beskedet från Svenska Pokerförbundets ordförande Mauritz Altikardes att han lämnar sin post p.g.a tidsbrist, en förlust för förbundet, han var ju den som ledde uppryckningen, men jag hoppas och tror att när han lämnar tar någon annan klivet fram och axlar ansvaret i styrelsen. Jag önskar honom lycka till och kanske får jag ducka några svingar från honom om han bestämmer sig att börja ge svar på tal efter de senaste 18 månadernas tystna. Hoppas på turkosh's återkomst.
 
Igår var det podcast, jag var med på ett hörn i form av intervjuoffer. Har inte hunnit lyssna själv än så vet inte hur det blev. Nu blir det, ett förhoppningsvis kort, sommaruppehåll innan de är tillbaks
http://www.poker.se/proffsbloggar/77962897/avsnitt-13.html
 
 
 

Nedslag i bildarkivet

2013-06-25 @ 00:53:20 | Allmänt
Är inne i en ny träningsperiod på väg mot mitt nästa mål och skaffade mig ett Fuelband som motivationshöjare. Men kanske morfar Karsten träffade mer rätt med namnet Foolband.
 
 
 
 
Men jag är ju lättlurad så det funkar på mig, jag försöker nå målet och tävlar med mig själv varje dag.
 
Sista riktiga träningen innan sommaruppehållet, bullar, festis och målvaktsträning med klubbens målvaktstränare och A-lagsmålvakten. Fick stå sidan om, titta på, och lära.
 
Världens tyngsta studsmatta. Och inte fick man mycket poäng på sitt Foolband för att bära den från grannen 8 kvarter bort, över 2m plank och in mellan träden. Foolband registrerar inte statisk ansträngning.
 
Populär, även om barnen tycker den är liten. Då skulle de testa att kånka den 20 minuter.
 
Modern variant av maskinen från den ofrivillige golfaren. Mina föräldrar har den på sin gård. Min far är ungefär lika galen i golf som jag är i poker.
När jag var 13 år satte de upp ett nät i trädgården, en trädgård med 2 gånger 2 m stor gräsmatta och övade utslag. Nu har de maskiner till sin hjälp. Inte konstigt att jag blivit avvänjd för alltid från allt vad golf heter.
 
Ystad har en av världens bästa stränder. Tyvärr har de också världens mest ombytliga vattentemperatur. Östlig vind - varmt, västlig svinkallt. Tappade 6 grader på en natt, vilket barnen upptäckte här.
 
Blåsigt var det också, men samtidigt skönt på stranden

Nytt inköp för i år, ett styck lättviktig uppfällbar stol. Börjar bli gammal för jag tyckte det var riktigt skönt att få sitta istället för att ligga på en handuk.

Snusarn, Vegas och BF

2013-06-24 @ 23:45:35 | Allmänt
Först och främst ett stort grattis till Snusarn som nästan vann Sunday Million igår. Välförtjänt och vad han måste turat för att komma dit. För det måste man. Åkte själv på 301:a plats och kan inte låta bli att bli lite avundsjuk. Om inte om vore kunde det kanske varit jag.
 
Detta borde väl garantera att Snusarn tar ett skott på Main Event i Vegas, det hade jag gjort.
Vilket för mig osökt över på just detta tema, Las Vegas.
 
Ska inte dit i år, vilket gör att det gör lite ont att läsa bloggar därifrån. Jag känner igen mig så väl från deras berättelser.
 
Idag på gymmet var det dessutom en kille som berättade om hela sin semester i USA för sin kompis som han inte träffat på ett tag. 4 veckor i Kalifornien och Las Vegas 5 dar, där han tydligen gift om sig med sin fru på samma ställe som jag och Liv gifte oss på 2009, Litte White Wedding Chapel. Jag blev lite nostalgisk, måste jag erkänna.
 
http://rosjon.blogg.se/2009/july/brollop-i-las-vegas.html
 
http://rosjon.blogg.se/2009/july/brollopsdagen.html
 
 
På den tiden bloggade jag en del på http://se.donkr.com/blog/rosjon och hittade där en del bloggar från vegas resan som jag inte lagt upp på min egen blogg, får väl lägga in dem här också på nåt sätt.
 
Då var barnen och halva släkten där, men idag och fram till torsdag är faktiskt jag och Liv ensamma då barnen semestrar nere i Ystad hos farmor och farfar. Känns lite annorlunda att vara hemma helt själva, men igår när vi kom hem tog vi en middag i lugn och ro på Enskede Matbod innan söndagsgrinden och idag blev det middag på Noodle House på Götgatan med efterföljande bio på Victoria - Jakten - väldigt bra.
 
På dagarna är det jobb och träning som gäller, får se om vi orkar göra något annat än att springa och bada imorgon kväll. I brist på riktiga podcasts lyssnar jag på Filip och Fredrik, ganska underhållande det också.
 
Till sist ett litet klargörande. Anledningen till att jag inte bara slutar tvärt att spela på SvS är deras nya regler för rankingen där ens startstack i årsfinalen bestäms av hur många poäng man skrapat ihop i rankingen fram tills dess. Så jag förlorar väldigt mycket värde på att sluta direkt, vilket jag annars skulle göra direkt och som jag rekommenderar alla andra att göra också.
 
Det har inget med mina åsikter om monopol att göra, det har bara att göra med att på Svenska Spel är det bara de som jobbar där som kan "känna sig trygga",
 
 
 
 

Spela lagom- men inte med (B)oss

2013-06-22 @ 21:43:02 | Allmänt
Svenska Spels senaste uppdatering har medfört att när man stänger ner klienten, så öppnas den igen direkt. Först på andra försöket lyckas man. Det känns väl tryggt, att de som vill att vi spelar lagom gör det så svårt som möjligt för oss att sluta.
 
http://rosjon.blogg.se/2013/june/vi-kanner-oss-trygga.html

"Vi känner oss trygga"

2013-06-19 @ 19:52:52 | Allmänt
. Citat från Niklas som jobbar på Svenska Spels poker. En mening han återupprepar varje gång någon ifrågasätter deras utredning, deras analys av händerna och deras uträkning över hur mycket varje person fått tillbaka.
 
Jag känner mig inte speciellt trygg alls, och det bör ingen annan göra heller.
 
Dybban frågar sig varför jag inte skriver om alla andra sajter som inte "betalar sina böter".
 
Precis som jag skrev igår så är Svenska Spel i särklass sämst på att ersätta sina spelare, helt enligt mina egna erfarenheter.
 
Två gånger har jag råkat ut för att turneringar avbrutits på Pokerstars, båda gångerna har jag fått mejl direkt efter med korrekt uträknad ersättning enligt deras regler som de klart beskrev i samma mejl, och dessutom fått en ursäkt och plåster på såren i form av nytt inköp. Jag har fått den ersättning jag har rätt till utan att behöva jaga de på kundtjänst, pokeransvariga, deras jurister, pokerchefer m.fl.
 
Jag har samma och i vissa fall bättre erfarenhet av PAF, Party Poker, Bodog, Everest m.fl.
 
Så gör inte Svenska Spel. Av någon anledning tar de varje chans att lura sina kunder på deras rättmätiga ersättning. De har inte gjort sig förtjänta av förtroende.
 
Det är min erfarenhet, vad jag kommit fram till empiriskt, därav rubriken igår.
 
Jag vet inte riktigt varför ,mer än att jag ibland får känskan av att det är lite statligt, det där bolaget. Att de inte tycker att kunder är något annat än besvär, och att jag ska vara nöjd med en ursäkt. Någon gång vore det trevligt om de följde sina egna regler och inte hittade på varefter det passar dem och situationen. Och sen ge lite till, som plåster på såren, för att skapa goodwill.
 
Men de fattar inte. De är dumsnåla. Det bevisar de om och om igen, på alla plan. Och om man inte fattar det så är det för man är trög och dumlojal som jag, eller har betalt för att inte se, som dybban och Magda.
 
 
 
 
 
 

3,8 millar empiriskt sett

2013-06-18 @ 23:35:54 | Allmänt
Svenska spel gick idag ut med att de återbetalar 3,8 miljoner till 25300 spelare efter fuskskandalen på deras pokerklient. Tänk så mycket billigare det kunde blivit om de inte väntat drygt ett år innan de stoppade fusket.
https://svenskaspel.se/artiklar/poker/just-nu/aterbetalar-38-miljoner-kronor
 
Nu delas vi upp i de som hyllar SvS för att de faktiskt ersätter sina spelare och de som tycker att det vore väl fan annars.
Först lite hyllningar:
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2013/06/38-millar-tillbaka-till-svenska-pokerspelare/
 
http://bloggar.expressen.se/magdalenaindebetou/2013/06/18/snyggt-jobbat-svenska-spel/
 
Sen lite blandat i forumtrådar:
http://pokerforum.nu/forum/showthread.php?p=1754858#1754858
 
https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=32635&entryid=390015
 
Jag kan förstå de som nu sitter och väntar på sina pengar efter sitt brev i lådan.
 
3,8 miljoner är inte fy skam, men de flesta blir nog besvikna då det i de flesta fall handlar om en dryg hundring.
 
Men alla mina erfarenheter säger mig att få en korrekt och rimlig ersättning av Svenska Spel är som att krama vatten ur en sten och jag kan därför inte att sälla mig till de som hyllar Svenska Spel för att de rakryggat yppat sanningen.
 
Att hylla Svenska Spel för att de ersätter sina spelare för de skador de åsamkats, är som att hylla den som betalar sina böter för fortkörning. Gör man fel bör man betala för det, utan att förvänta sig hyllningskörer, tvärtom bör man fortfarande skamset be om förlåtelse även efter att man gjort rätt för sig.
 
Varje gång något inträffat där Svenska Spel begått ett fel, stort eller litet, så har de konsekvent vägrat att ge mig rimlig och korrekt ersättning. Då bör man veta att jag aldrig begärt några skyhöga summor och alltid haft deras egna regler att backa upp mina krav med.
 
Första gången var 2008 efter deras SM-fiasko, enda gången det handlat om lite större pengar, då gick det så långt att jag och några spelare till stämde dem. Innan det gick så långt hade jag testat rätt många olika approacher, besökt dem i Sundbyberg, pratat med Lotteriinspektionen, o.s.v. utan att få nån annan reaktion än att de uppriktigt beklagade, utan att det kändes speciellt uppriktigt.
 
Sedan har historien upprepat sig ett par gånger till, något går käpprätt åt skogen i deras system, spelarna drabbas, förlorar pengar, och ersätts med en symbolisk summa. Ibland kunde jag resonera med dem men väldigt sällan fick jag de pengar jag hade rätt till och aldrig någonsin har jag fått dem utan att behöva ringa och mejla återupprepade gånger.
 
Jag tillhör dem som är säker på att spelarna inte fått vad de rättmätigt borde ha, Svenska Spel säger till och med själva  att de inte räknat med den rake som de tjänat, en icke oansenlig summa på strax under miljonen.
 
De ber oss också lita på att de utfört korrekta analyser av de händer som spelats. Denna analys har utförts med hjälp av deras leverantör Boss Media. Jag får rysningar när jag läser det.
 
Att en leverantör, med Sveriges i särklass sämsta trackrecord vad gäller felfri kod, hjälpt till med att skriva programmet som analyserar händerna, känns inte speciellt betryggande.
 
Att de inte redogjort för hur de räknat eller vilka alias som det handlar om gör också att ingen kan kontrollera att de har gjort rätt. Så passande.
 
Förra gången de skulle fördela 4 miljoner (återigen deras SM 2008) så lyckades de med bragden att räkna fel i sin första version av vilken ersättning vi skulle få. INte ens när de blåste oss kunde de göra det rätt.
 
Svenska Spel gillar det här med lagom. De ersätter sina spelare för sina egna tillkortakommanden med vad de själva tycker är lagom. Som att fortköraren själv fick bestämma storleken på sina böter.
 
 
 
 
 
 
 
 

Att såga eller inte såga....

2013-06-17 @ 13:37:48 | Allmänt
...det är frågan.
https://itunes.apple.com/qa/podcast/dybban-wonderbaums-superpod/id657378374
 
 
Vi kan väl börja med att jag inte tycker jag sågade superpodcasten förra gången som påstås på slutet av avsnitt 2. Om jag sågat den jäms med fotknölarna så hade det varit betydligt värre,  men det kanske var lite känsligt för våra nya podcastare att visa upp sitt nya alster, sitt lilla barn som får se dagens ljus för första gången, som de investerat så mycket tid och känslor i.
 
Tough luck!
 
Trots min väl avvägda kritik förra gången så såg jag fram emot den förannonserade del 2, men den kom ju aldrig. Men den som väntar på nåt gott...nåja den kom till sist och jag lyssnade på den på väg till jobbet idag och inte under grinden igår, som gick ovanligt uselt.
 
Men det är inte lätt när man lyckas få in det mot 10-3 och 9-3 med AA och sedan spikar de triss på turn. Det var helt enkelt inte meningen och man kan bara vara glad att det fortfarande finns folk med den rangen efter en höjning.
 
Slutwhinat och över till kommentarer om podcasten. 
 
Den var väl ok:)

SM-frirulle och SM-kval

2013-06-16 @ 18:19:04 | Allmänt
Ikväll är det en frirulle med ett SM-paket som första pris på Betsson 20.00 för medlemmar i pokerförbundet och jag har till och med övertalat min fru att bli medlem, så länge jag stod för hundringen. Sen får vi se om hon hinner regga sig hos Betsson, om jag känner henne rätt så kan det bli tight med tid, och det är inte högst prioriterat på hennes lista.
 
Jag jagar vidare efter ett inköp till eftersom jag hoppas Liv hänger med till Malta och spelar, så det blir frirulle och antagligen även kval på Pokerstars. Eftersom Betsson har frirullen passar jag även på att spela €75k garantin där kl 20.30.
 
På PAF Spade blir det kanske bara Goldrushen  och $60K rebuy garantin idag, lite sugen att kvala till Grand Live på Malta men tycker paketet är lite för övervärderat. $1000 för hotell är lite ett överpris i ett $3000-paket, när jag kan boka hotellet billigare samma tidsperiod på hotels.com, och då har jag inte letat på de allra billigaste sajterna. Men skulle det bli övervärde så kanske. Dessutom så ska jag testa PAF Diamond och deras €20K garanti. Sen blir det väl lite blandat på PS. Får se till att fixa så att mitt Full Tilt-konto fungerar igen, strul efter att jag bytt email-adress.
 
På SvS blir det bara stekarna eftersom de ingår i rankingen. Lär ändå inte bli speciellt många spelare i de andra turneringarna. Väntar fortfarande på Superpodcasten som utlovades idag men alla som spelat på SvS vet att på den sajten får den som väntar på nåt gott alltid vänta för länge.
 

Svenska Spels poker har problem igen

2013-06-16 @ 11:39:31 | Allmänt
Efter senaste uppdateringen uppför sig Svenska Spels pokerklient väldigt märkligt. Trots att jag avslutat den enligt alla konstens regler så verkar den, varje gång den startar, tro att den krashade. Först får jag följande meddelande:
 
 
 
Som när jag klickat ok, snabbt följs av denna dialog:
 
 
Precis som meddelandena säger öppnas det upp en massa utforskar fönster som visar logg-katalogen och den katalog där core.dmp ligger.
För att inte få meddelandet så måste JAG gå in och ta bort filen....
 
Jag gjorde det för att slippa meddelandet och då försvann det andra meddelandet. Men det första fortsätter att dyka upp och där räcker det inte att rensa filer inte....
 
Dessutom kommer det rapporter på deras egna forum där flera användare har problem med att starta klienten, den kräver en ominstallation varje gång för att fungera. Andra har problem vid nerstängning att den drar igång igen automagiskt och de måste döda processen via task managern för att bli av med den.
 
Det här kommer vi antagligen att få leva med fram tills årskiftet då alla utvecklare nu gått på semester, och det är prodsättningsstopp. Jag klarar mig nog då jag inte spelar mer än än ett fåtal turneringar på SvS, men alla ni andra bör fundera på om inte måttet är rågat.
 
Eftersom det ändå inte finns spelare i resten av deras turneringar så är de enda turneringar det finns värde att spela i deras ranking turneringar. Resten kan man lika gärna skippa. Har letat lagom stora turneringar som startar i lagom tid på andra nätverk. Pokerstars är inget bra alternativ för mig utom på söndagar, då deras vanliga turneringar drar för stora fält. Men PAFs kombination av tre nätverk, ongame, ipoker och microgaming skulle kunna fungera. Dessutom finns det ganska bra alternativ på Party Poker. Full Tilt kan jag inte logga in på längre och jag kan inte byta lösen då jag bytt mailadress, så jag har inte kunna kolla in deras turneringar än, men de kanske är lika stora som Pokerstars.
 

I väntans tider

2013-06-15 @ 15:36:27 | Allmänt
Jag går i väntans tider. Jag väntar på min nya macbook air som jag hoppas ska underlätta livet en hel del.
 
Den gamla börjar kännas som om den är för slö och tangentbordet börjar bli slitet. Den nya ska förhoppningsvis vara betydligt rappare, min är ju tre år gammal, även om den i övrigt ser nästan likadan ut. Dessutom utlovas 12 timmars batteritid och äntligen blir det bakgrundsbelyst tangentbord igen, något jag verkligen saknat.
 
Var inne på jobbet imorse och verifierade en produktionsättning som vi gjort kvällen innan. Nu "väntar" jag bara på att semestern ska börja. Nej, det är inte riktigt sant, det lär inte bli så mycket väntan utan mer mycket att göra då många går redan nästa vecka, och då lär ju tiden gå fort.
 
Semesterplanerna tar också mer och mer form. Men vi har beslutsångest. Antingen två veckors charter till Cypern och Fig Tree Bay, eller så blir det en vecka i Barcelona, följt av en veckas bilande längs den spanska atlantkusten. Ganska olika semestrar och vi undrar vad barnen får mest ut av. 
 
Jag väntar också på fler delar från Jonathan Littles , och idag kom den tredje av fem.
 
http://youtu.be/rY6aZ056JZA
 
 
 
Tänker så småningom sammanfatta vad jag tycker jag tänker ändra/ har ändrat på efter hans synpunkter på mitt spel. Det har varit riktigt nyttigt att höra vad han tycker om mitt spel.
 
Går också i väntans tider på en ny mikrofon som gör att jag faktiskt kan spela in ljud utan brus på datorn. Tänkte då spela in en egen handreview av mitt spel i någon av mina senaste turneringar, vi får se om jag tycker idén är lika rolig när den väl anländer.
 
Dessutom får jag passa på att göra reklam för en chans att vinna ett SM-paket imorgon på Betsson för oss som är medlemmar i pokerförbundet, läs mer här:
http://www.svenskapokerforbundet.se/ta-dig-till-malta-gratis-med-betsson/
Skynda er att bli medlemmar, så kan ni vara med! Det lär dessutom komma fler sådana här chanser ju fler som blir medlemmar.
http://www.svenskapokerforbundet.se/bli-medlem/
 
Dessutom har faktiskt schemat för SM släppts:
http://www.svenskapokerforbundet.se/lite-mer-info-om-sm-pa-malta/
 
Sist men inte minst väntar jag på morgondagens andra avsnitt av Superpodcasten som Pokerstar har lovat ska komma ut då. Håll koll på itunes.
 

Det går bra nu

2013-06-13 @ 20:57:09 | Allmänt
Svenska Spel har gjort en ny uppdatering av klienten. Vi som spelat där ett tag har lärt oss att säkerhetskopiera undan all historik  och stålsätta oss inför nya buggar, f'låt ny funktionalitet. 
 
Denna gång är inget undantag, handhistoriken har lagt av, beror antagligen på att de nu inte öppnar sin egenbyggda webbläsare som de har full kontroll på utan använder sig av kundens standardwebbläsare, i mitt fall IE10.
Hade tänkt att lägga upp handhistoriken från gårdagens seger i Lill-lördag, så går det när jag får slutföra en turnering, men har inte kunnat kolla på den än.
 
Andra rapporter är om plötsliga krasher när man ska skriva anteckningar, och problem med de nya avatarerna för de som hade SM- DM- eller andra specialavatarer sedan tidigare.
 
Jag klonkar och SvS donkar. Det går bra nu.
 
 

Podcast och slutet på dispyten

2013-06-13 @ 16:28:11 | Allmänt

Ny podcast av Koivu & Egon, ganska roligt avsnitt där de kallar mig egocentrerad, lillgammal, präktig, lätttiltad, lättstött och sist men inte minst jämförs jag med en lök:)

http://www.poker.se/proffsbloggar/77962845/avsnitt-11.html

 Egocentrerad, ja sannolikt.

Lillgammal, nja, bara gammal.

Präktig, skulle inte tro det.

Lättiltad, antagligen, varför skulle jag annars ha chatten avstängd för det mesta.

Lättstött, nä, inte speciellt.

Lök, ingen kommentar:)

 De tar också upp min dispyt (ja, inte bara min antar jag) med Svenska Spel, där jag antar att sista ordet tyvärr är sagt, jag är inte nöjd med ersättningen, men orkar inte tjafsa mer. De kommer aldrig att fatta och de har inte ens försökt förklara varför jag ska förlora pengar på att de har tekniska problem. Jag tror faktiskt inte det finns någon bra förklaring på varför vi ersätts med två inköp istället för vad vi borde ha, jag antar att de är snåla och skiter i vad kunderna tycker helt enkelt. Det ska inte krävas att jag antingen stämmer dem eller tjatar via mejl och kundtjänst för att få rättvis ersättning. Vem vill vara kund hos ett sådant företag?

 

Kommer att avstå från att spela annat än rankingturneringarna på Svenska Spel resten av året, möjligtvis någon dyrare turnering med värde som jag inte kan avstå, och efter rankingfinalen nästa år så är det helt slut med regelbundet spel på SvS.

 Så nu ska jag kolla runt lite och se var det finns turneringar med rätt nivå på inköpet, som startar vid rätt tidpunkter och har lagom antal deltagare och istället spela där. Har ju redan börjat spela mer på andra sajter då Svenska Spel har tappat den mesta av sin trafik vad gäller de turneringar jag vill spela, så det blir inte så dramatiskt. Har ju spelat på SvS mest av rutin, nu gäller det att hitta nya rutiner.

 Min livestream nämns också avsnittet, det är i samband med den jag får de flesta epiteten, först och främst funderar de på om jag gör det för att jag är egocentrerad. Kanske inte det bästa ordet, men alla som gör en podcast eller liknande har väl något visst bekräftelsebehov. Eller så gör man det bara för att det är kul.

 Om det blir fler livestream-tillfällen så blir det utan ljud, kommit fram till att chatten är bättre då jag inte orkar hålla låda samtidigt som jag spelar.

I podcasten fortsätter de med att kommentera hur dåligt det går för Svenska Spels poker just nu, och tar förutom de tekniska problemen upp en ganska typisk sak för SvS. De har ju precis släppt en version där man kan välja en avatar i form av ett antal förutbestämda bilder bl. a en ninja, som då syns när man sitter vid bordet. Svenska Spel har alltså valt att prioritera avatarer framför de tekniska fel som finns i klienten som verkligen stör och irriterar.

 Ungefär som på samma sätt som de viftar bort de kunder som stör och irriterar.

 
 
 
 
 

Kontrovers

2013-06-11 @ 22:21:58 | Allmänt
Just nu pågår en kontrovers med Svenska Spel angående ersättning och kompensation efter att jag och några andra inte tilläts spela klart ett antal turneringar efter ett tekniskt missöde på Svenska Spels sida. Många och långa mejlkonversationer har det blivit och från att i början varit ganska hoppfull om att vi skulle komma överens har jag nu blivit lite mer irriterad och inte alls lika hoppfull. Vad de anser vara rimlig ersättning för att vi inte fick spela klart är c:a 50% av vad vi fått om turneringarna avbrutits, vilket de borde ha gjorts enligt deras regler.
 
Det är inte så att jag tagit en summa ur luften, jag har använt deras egna regler för att beräkna värdet av min markerstapel vid tillfället då jag kastades ut. De har dock kontrat med en lägre summa utan att ange någon förklaring till varför deras summa skulle vara rimligare. Det rör sig dessutom om jättesmå belopp vad de anbelangar, så jag antar att det rör sig om någon sorts principbeslut. Jag får väl bara hoppas att det inte går prestige i det hela. Vi får se vad det hela mynnar ut i.

Strul på Svenska Spel

2013-06-11 @ 00:39:00 | Allmänt
Körde livestream igår, funkade bra tekniskt, datorn gick en aning på knäna ibland, det var inte lika rappt när man bytte fönster, men i stort sett funkade det bättre tekniskt än väntat.
 
Och dessutom var det betydligt fler som kollade än vad jag trodde, som mest var det 50 samtidiga tittare. Jag hade inte tid att prata speciellt mycket så spelet på skärmen var det som eventuellt kunde intressera. Kunde chatta lite i pauserna, men jag hade fullt upp med att spela annars.
 
Gick ganska bra, floppade en hel del set i början. Höll mig kvar både i Ministeken och Söndagssteken, och fick en bra början i 500krs. På PAF blev det en liten mincash i Goldrush, på Pokerstars gick det ganska uselt i de vanliga turneringarna, men jag lyckades klonka ett av de första paketen till SM på Malta i oktober.
 
Runt 22.40 så blev jag helt plötsligt nedkopplad från Svenska Spel och det tog några minuter efter att jag köat till inloggningen innan jag kom in igen, men sen fungerade det fram till ungefär 23.40 då klienten gick ner en gång till. Kom in igen efter 5 minuter, men då blev jag utkastad igen nästan omedelbart.
 
Andra gången vid 23.40 så ringde jag Svenska Spels kundtjänst och berättade vad som hänt. När killen jag pratade med märkte att det var många som loggade in blev han lite tagen på sängen, det var inte vanligt att spelarantalet ökade så sent, vilket tydde på att många fler än jag blivit utkastade och försökte logga in igen. 
 
Tredje gången blev jag utkastad för gott, kom inte in igen trots otaliga försök. I chatten på TwitchTV kanalen så fick jag rapporter om hur jag blev bortblindad. Ringde igen till kundtjänst och hörde om de inte skulle stoppa turneringarna, men de sa att det är för få som är drabbade.
 
Vi var minst två av trettio kvar i Söndagsteken som inte kunde komma in, ungefär samma ratio i de andra turneringarna. Så visst, det drabbade inte alla.
 
Men då Svenska Spel,trots sina egna regler, väljer att inte stoppa turneringarna för alla, så förväntar jag mig att bli rättvist kompenserad. Jag borde få så mycket betalt som jag skulle fått om turneringen avbröts där och då för alla. 
 
Då skulle jag fått min del av den totala prissumman i förhållande till min markerstapel. Dessutom tappade jag en massa ranking poäng och en chans till riktigt höga placeringar i rankingturneringarna, något som också är värt pengar då man får marker i årsfinalen efter hur många poäng man har i rankingen.
 
Ringde som sagt och pratade med kundservice några gånger, men fick alltid samma besked: Nej, vi stoppar inte turneringarna, ni är för få.
 
Återigen, enligt reglerna skall turneringarna stoppas vid problem med systemet. När då SvS väljer att inte stoppa så har de enligt mitt sätt att se det inget annat val än att kompensera de som blir drabbade rejält. Kundtjänst sa att jag skulle skicka ett mejl, jag gjorde det och fick följande svar idag kl 15.00:
 
"Tyvärr hade vår internetleverantör problem under kvällen vilket drabbade dig och flertalet andra spelare. Alla drabbades dock inte, då det var beroende på vilken internetleverantör spelaren använder sig av.

Jag ersätter dig med 2860 kronor som du ser på ditt spelkonto under tisdagen. Denna summa motsvarar den dubbla insatsen för de turneringar du spelade i.

Rankingpoängen kan vi inte påverka utan de är fördelade efter resultatlistan."

Summan motsvarar inte ens i närheten vad jag skulle fått om turneringarna stoppats och prissumman fördelats på kvarvarande spelare enligt reglerna och ....
 
Självklart kan de påverka antalet rankingpoäng, kan de verkligen inte det så får de väl helt enkelt se till att ingen får några rankingpoäng för söndagens turneringar.
 
OM Svenska Spel väljer att låta sina tekniska problem drabba vissa spelare hårdare än andra, har de också en skyldighet att kompensera dessa betydligt frikostigare än annars. Jag har bett dem kontakta mig, jag hoppas de gör det så fort som möjligt.
 
 

Livestream start c:a 18.30

2013-06-09 @ 18:04:39 | Allmänt
Får se om detta lyckas, jag startar upp efter kl 18.30 då det först är middag med familjen. Startar upp Superwiggen kl.18.30  sen får vi se hur mycket datorn orkar.
 
Tror inte den fixar goldrush på PAF också men reggar mig och testar, så får jag väl vaska $28 om det inte funkar, eller så stänger jag livestreamen om det inte är någon som kollar.
Chatta gärna i twitchtv chatten om ni vill något, jag håller koll på den, annars går det bra att skriva i något fönster jag sitter vid, men jag lovar inget. Jag lär som sagt inte prata så mycket om ni inte gör er hörda, eftersom jag har en ganska kass mikrofon just nu.

Livestream från min turneringssöndag

2013-06-08 @ 23:00:57 | Allmänt
Har suttit och testat lite med Open Broadcaster Software och att livestreama från mitt onlinespel med några minuters fördröjning och jag tror jag hittat en lösning som faktiskt funkar på min macbook air.
 
Det betyder att jag tänker försöka mig på att sända direkt från min turneringssöndag imorgon. Tror inte jag kommer att livekommentera mitt spel så mycket, men vi får se.
 
Jag kommer att sända på följande kanal:
http://sv.twitch.tv/rosjon
 
Jag vet inte hur många bord jag kommer att visa, gissningsvis bara ett i början då jag behöver resten av ytan för alla de andra turneringarna jag har igång. Lite senare när jag är kvar i något färre turrar så kan jag nog gå över till att visa fyra stycken turneringar samtidigt. Vi får se, det kanske blir världens kortaste sänding, antingen p.g.a teknikstrul, eller p.g.a att det inte är någon som tittar.

Jaga armband

2013-06-08 @ 10:21:40 | Allmänt
Just nu är det mycket som kretsar kring WSOP och Vegas i pokervärlden.
 
Svenska spel ska ju iväg med sin pokerstudio till Las Vegas, med Patrik Sjöberg som värd. Snacka om otippat.
 
Men då jag precis läst Sjöbergs bok och sett vartenda Patrik möter-avsnitt på viaplay så tror jag att det faktiskt kan bli ganska kul. Och vem kommer inte ihåg när han retade gallfeber på de präktiga i Mästarnas mästare. Frågan är om Svenska Spel kommer att våga utnyttja att det är just Patrik Sjöberg som är deras ankare eller om det blir samma typ av produktion som tidigare. Jag hoppas de vågar ta ut svängarna, då kanske de kan nå en större publik än oss pokernördar.
 
Alla man pratar med just nu frågar om/när man ska till Vegas. Jag har sådan abstinens just nu. Och då är det inte främst pokern jag saknar utan känslan. Jag har bara varit i Vegas när det är så där olidligt varmt, ni vet när 35 grader varmt anses vara svalt.
 
Känslan av att komma in på något poolområde, känna hettan och sedan svalka sig i poolen är riktigt speciell. Andra ställen jag varit på så har det liksom inte hjälpt , men efter man har doppat sig i Vegas så klarar man sig i den torra hettan många minuter till, något man inte trodde bara sekunderna innan.
 
Att dra till Premium Outlets är något annat jag associerar med Vegas, det brukar bli sprängfyllt av kläder och skor i väskan efter ett besök där. Jag hatar vanligtvis att handla kläder men här är det en fröjd, trots hettan mellan butikerna. Varför? Jag vet egentligen inte, visst är det billigt, mycket billigt, men det är inte det största skälet, det är bara att den rätta shoppingkänslan infinner sig där.
 
Att man kan få sig en riktigt bra hamburgare nästan var som helst är nåt annat jag saknar. Maten överlag är riktigt bra. Mina favorit hittills är burgarn på Lagasse's Stadium, en av världens bästa ställe att kolla sport på. Tv-skärmar överallt, till och med på muggen.
Annars måste man testa Minisliders på Golden Nuggets Grotto ( bara i baren) och Hot Pastrami Sandwich på La Grille på samma hotell. Mackan får mig att tänka på en Deli i New York.
 
Showerna är också riktigt bra, nästan allt med Cirque är riktigt bra, bäst hittills är Love, men Kaa är inte långt efter. Men det som också är Vegas är att stå i kö till Tix4Tonight, där många biljetter kan fås för halva priset, och kallprata med nån amerikan. De är mästare på det.
 
Enda sättet för mig att ta mig till Vegas i år är om jag skulle råka ramla på ett erbjudande jag inte skulle kunna motstå, för i år så är det bestämt att vi inte ska åka. Men nästa år blir det definitivt igen. Våra grannar ska till Tuscon drygt en månad, och det finns ju inget bättre svepskäl att ta sig över pölen. Några dagar i Tuscon, sedan Vegas och avsluta med lite Californien hoppas jag. Fortfarande en av de bästa semestrarna vi gjort, och en av de dyraste.
 
Men i år får jag nöja mig med rapporter från dybban, Pokerstar och andra. Jag är sjukt avis på dem som kan vara där så länge.
 
 Dessutom kommer det en ny serie gjord av Jason Sommerville, en riktigt bra spelare och pokercoach, Bracelet Hunting:
http://youtu.be/_TmHnVzJhwE
 
 
 
 
 
 

Rätt eller fel?

2013-06-07 @ 11:20:00 | Allmänt

När vi kom fram till vår lilla lund på söder, där vi brukar ha släktkalaset på nationaldagen och spela fotboll, kubb och boule, så visade det sig att denna lilla gräsplätt var uppgrävd p.g.a fuktskador på husen runtomkring.

 

Detta krävde tydligen en bättre dräningen och en ny större kista som placerats mitt i gräsplätten som därför såg ut som en uppkörd åker. Fett fail som mina barn skulle uttryckt det.

 

Som tur var var sittplatserna på gården orörda så det blev ett par glas rosé i trevligt sällskap och barnen sprang runt och lekte i allsköns ro, en slapp och skön eftermiddag.

 

När klockan var runt 16.00 började jag snegla lite på Kasinomästerskapen som onlinerapporterades på poker.se. Hoppades på dybban, men han fick sinaförhoppningar grusade på ett för poker typiskt jobbigt sätt, och åkte först av de aderton.

 

Så vid 17-tiden började jag dra mig mot kasinot för 6-max deepstack turneringen.Koivus & Egons podcast hade varit upp sen några timmar så jag såg lite fram emot att ta bussen och tunnelbanan, lyssnandes. Tyvärr var ljudet på podcasten en aning lågt, åtminstone om man hämtade den från itunes. Jag hade dessutom mina apple earpods och inte mina Bose-lurar så på buss och tunnelbana var det inte alltid jag uppfattade vad som sades.

 

Så var det dags för tredje liveturneringen på en knapp vecka. Startstack 25000.

 

Första bordet jag hamnade på var väldigt soft tyckte jag. En ung kille som åtminstone de två första perioderna knappt spelade en enda hand, och de flesta andra vid bordet var vad jag kategoriserar som typiska livespelare.

 

I livespel är det mycket vanligare med openlimpning, något jag anser i 99 fall av 100 ett dåligt alternativ. Dessutom så när jag då alltsom oftast slår om i position så får jag oftast syn. Det är en annan typ av spel jag tycker man bör undvika att openlimpa och sedan syna ett omslag ur position.

 

I de fallen som jag får syn av mitt omslag så kommer jag i stort sett att continuationbetta 100% av flopparna, för jag vet att jag oftast tar hem potten. Om jag någon gång får syn eller omslag så är det ingen katastrof, bara på det igen nästa hand.

 

Så jag körde på i den stilen på bordet och förutom en stor pott som jag förlorade med AJ mot en annan spelares rivrade set i tior så gick det mesta min väg. Tappade drygt 10k i den potten och borde väl haft närmar 48k när jag lämnade bordet, men fick nu flytta när jag hade 38k istället.

 

Det nya bordet jag kom till var helt annorlunda, jag kände till varenda spelare vid bordet, bl.a Mikael Doverklint, Johan Storåkers och Bo Sehlstedt som satt till höger om mig.

 

Första handen foldar jag UTG.

 

Andra handen så hittar jag två stycken nior på stora mörken. Alla foldar fram till Legato som bettar 2000, (BB800) jag slår om till 5000 (lite stort omslag egentligen). han tänker inte speciellt längen innan han höjer till 10 000. Nu är frågan om jag kan slinka denna hand. Jag tror han väldigt sällan gör detta med en mycket sämre hand än min, men jag tror att det finns en del lägre par och kanske AT och högre bland de händer han skulle spela så.

 

Livs kommentar när jag berättade om handen och vad jag gjorde var: "Behövde du verkligen göra så? Han är ju tight". Jag antar att hon inte tror att han gör det med sämre par iaf.

 

I så fall så har jag ju som bäst en coinflip.

 

Men jag valde alltså att gå allin, eller jamma in det som liverapportörerna nuförtiden fastnat för.

 

Rätt, fel, kan jag komma undan, vill jag komma undan?

 

Vore ju kul om Legato läser detta om han kan ge mig ett tips. Ja, ni andra också förstås.

Något att se fram emot!

2013-06-06 @ 11:31:48 | Allmänt
Kl. 15.00 ska de kvarvarande 18 börja spela om titeln kasinomästare. 260 spelare startade.
Är det en bra eller dålig siffra? Skulle själv vilja påstå att det är en ganska usel siffra. Ett mästerskap på hemmaplan, med en av svensk spelmarknads giganter i ryggen borde dra minst det dubbla.
 
Svenska mästerskapen i Poker på Malta förra året drog 211 spelare, trots att det gick just på Malta, var off-season med dyrare flygbiljetter, och färre avgångar och krävde fler semesterdagar av de flesta deltagarna än ett kasinomästerskap i Stockholm .Trots att det var första året efter Rigafiaskot och att Svenska Pokerförbundets rykte var mer skamfilat än någonsin.
 
Jag hoppas och tror att detta års Svenska mästerskap i poker blir större och bättre än någonsin, och krossar sin konkurrent kasinomästerskapen i Stockholm. Jag hoppas vi får se dybban där också, finns inte så många ursäkter längre, inga stora födelsedagar och lång framförhållning.
 
Sen brukar det alltid framhållas hur bra arrangemanget är på Casino Cosmopol under deras turneringar. Jag vet inte om jag kan hålla med om att deras arrangemang är så mycket bättre än andras att det måste lyftas fram ideligen? Visst, de är bättre på att komma igång i tid än de flesta andra, men annars så måste jag säga att jag inte märker så jättestor skillnad.  Möjligtvis jämfört med Marbella som utmärkte sig åt andra hållet, men det betyder ju inte att CC är så mycket bättre än alla andra runt om i världen. 
 
Ser ändå fram emot att en mästare ska koras idag. Jag hoppas på Wald faktiskt, railade honom lite igår, spelat mot honom lite tidigare och jag tror han har en bra chans nu när han är chiptvåa. Sen vore det väl kul om dybban tog en bra placering också. Men inte för bra;) Vinnarskallen går fortfarande i maskin när jag tänker på när han vann Sverigerankingen, visserligen var jag då bara topp 10, så jag föll inte på målsnöret som året efter, men det gör fortfarande lite ont. Men ok, jag unnar honom en vinst. Lite så där lagom iaf. Och det vore ju passande med tanke på arbestgivaren.
 
Ser också fram emot familj- och släktträffen, vår tradition på nationaldagen, innan det sen blir dags att åka till Casinot för att raila och spela en 6-max deepstack turnering, köpte sista lotten på nätet.
 
Något annat att se fram emot är Koivu & Egons podcast som ska komma med ett nytt avsnitt idag, undrar om de får spela in på kasinot? Med tanke på hur stelbenta Casino Cosmopol brukar vara, är väl den chansen lika med noll. Får väl inte ens lyssna på podcasten vid bordet.
 
Ser också fram emot nästa del av Jonathan Littles rescension av mitt spel i POY-turneringen, de första två delarna hittar ni här:
http://www.youtube.com/user/FloatTheTurn/videos
 
Ta dessutom chansen och utnyttja erbjudandet i samband med dessa videos:
 
Get full access to over 600 poker training videos FREE for 30 days.
Visit FloatTheTurn.com/free and enter Promo Code SWEDEN.
 
Läser just nu Jonathan Littles senaste bok som är upplagd lite på samma sätt som  Eric 'Rizen' Lynch, Jon 'Pearljammer' Turner, Jon 'Apestyles' Van Fleet s bok, Winning Poker Tournaments One Hand at a Time.
 
"Secrets of Professional Tournament Poker Volume III" är en genomgång av 150 händer från tre olika turneringar och jag gillar den riktigt mycket, är än så länge bara på hand 50, men nöjd så långt. Även de andra två böckerna tycker jag är riktigt bra, och ser dem som nya uppdaterade ersättare till Harringtons böcker.
 
Nä, nu ska jag ut i solen och ta en lågkolhydratsöl
 

Boss hämnd

2013-06-05 @ 20:58:33 | Allmänt
Tro det eller ej, tydligen har Svenska Spel låtit Boss designa årets gåva till de som spelar på Casinot denna vecka. Alla spelare på Casino Cosmopols mästerskap fick en cardprotector som jag tog bild på när jag spelade cashgame efteråt. Tyvärr har den samma problem som orginalet, den var mest i vägen. Det var dessutom krav på att spelaren på plats1 ALLTID måste använda den.
 

Superpodcasten vs Koivu och Egon

2013-06-03 @ 23:36:02 | Allmänt
Först en länk till senaste pokerstudion, http://youtu.be/squdNjtIjkA, där man bl.a får se Dr. Baltar som det känns som jag springer in i hela tiden på SvS, kul att få ett ansikte på "fienden".
 
Han är dessutom med stor säkerhet kvar i Main Event vilket jag inte är. Lyckades få in mina 100BB med KK mot AA preflop, och inte ens Svenska Spelsriggen kunde hjälpa mig.
 
Annars är det lite spännande med vad folk anser är tur. Låt mig beskriva ett par händer.
 
Sitter med runt 25K i startstack och en aktiv och lös spelare med kanske 10K synar en höjning preflop. Jag sitter i sen position med QQ. Slår om till 1200, en spelare foldar men den aktive och lösa synar, samtdigt som han frågar om jag c-bettar 100%? Jag förstår inte riktigt vart han vill komma, men bestämmer mig p.g.a detta uttalande att checka bakom på floppen oavsett.
Floppen kommer Kx4, han checkar och jag checkar bakom, Turn kommer en 4 till och nu bettar han 1200, jag synar. River kommer en fin dam, han bettar 2600 jag höjer till 7000. Han våndas, säger att "Men du kan väl inte ha träffat river, j-a river". Han synar och visar sedan en 4:a medan han upprörs av min tur.
 
Jag kan känna empati för hans upprörda känslor, men kan inte riktigt bli upprörd över att få en river Q, när han synat ett omslag med en fyra på handen och  turnat triss. Min undran är vad han gjorde i potten med en fyra på hand....
 
Några händer senare floppar jag en stege med AQ mot en spelare som spelade märkliga starthänder i märkliga positioner. Han synade mitt uppspel innan flopp, Jag bettar ut, han synar, och det kommer ett A, så endast en Q behövs för stegen. Jag checkar bakom i hopp om att inducera en bluff på rivern. Han checkar, jag bettar, han reraisar, jag går allin, syn och han har naturligtvis också en Q, men det är jag som får höra vilken tur jag har som floppar en stege. Han synade min höjning preflopp med Q2 och han tycker jag har tur som floppar stege. Jag tycker det är han som har tur som drar in sin tre outare för split på turn. Mästerligt hoppfullt.
 
Själv är jag åtminstone väl medveten om när jag har tur och t.ex. drar ut KK med A6, sorry, eller vinner ett livepaket genom att dra ut maaat med J4 mot KJ i nån sorts bluffsyn.
 
Men nu släpper vi detta misslyckade kasinomästerskap, poker är bäst online, man kan alltid spela nästa turre när man åker, man slipper trängas, man kan spela flera bord, och man får lyssna på podcasts samtidigt, vilket tydligen är förbjudet på CC (dum regel)
 
https://svenskaspel.se/img/poker/dybban_tv.html är länken till dybbans och Pokerstars premiär av deras nya Superpodcast.
 
De försöker utsätta Koivu &Egon för konkurrens och jag tänkte ta chansen att betygsätta och jämföra de båda podcastarna.
 
Längd:
Superpodcasten 2 - Koivu & Egon 4
Jag utgår från att längre är bättre, och dessutom är det mindre jinglar och annat trams i K&E, mer snack om poker och annat helt enkelt. Det är endast 34 minuter Superpodcast och det är 15 minuter kortare.Ingen får högsta betyg då ingendera spräcker en timme.
 
Ljudkvalitet
Superpodcasten 4 - Koivu & Egon 3
Bättre teknik i Sp men K&E får godkänt.
 
Fasta punkter
Superpodcasten 2- Koivu & Egon 4
Kens cirkus lät ju lovande, men blev ganska mycket enbart för de som redan var insatta i bloggkriget. Skvaller och kändisar var väl helt ok, men fortfarande är K&E med sin minimedia punkt strået vassare. Och så har de inte så många fasta punkter.
 
Reklam
Superpodcasten 2- Koivu & Egon 3
Så lite reklam som möjligt, K&E vinner. SP hade blivit bättre om vi sluppit SvS.
 
Ansträngning
Superpodcasten 2- Koivu & Egon 4
Mattias missade en bättre middag för att ägna 8h åt att få ihop 34 minuter podcast. K&E drar ihop en podcast on the fly utan klipp på 1h, som är en kvart längre.
 
Format
Superpodcasten 1- Koivu & Egon 5
K&E finns på Itunes och Soundcload och går att ladda ner, SP går bara att lyssna på via en flashspelare. Inte så modernt.
 
Sammanfattningsvis vinner Koivu & Egon med 19 mot 11. Superpodcasten är en rolig idé, klart de behöver mer tid på sig för att hitta sin särart, men jag ser inte riktigt hur det ska gå till. En podcast vinner på kontinuitet, där tror jag att K&E vinner, för det kommer inte att bli många och långa avsnitt av Superpodcasten om det tar 8h varje gång att spela in. Tanken med en podcast är att den ska vara ganska enkel till sin natur, snabb och lättrörlig. Mattias var oväntat tyglad, kanske bra i hans fall, men på det stora hela hämmas de antagligen av SvS regler. Hade varit roligare om de gjort det helt utanför dessa ramar. Men jag lär ju lyssna på båda och hoppas det kommer ett nytt avsnitt av K&E senast torsdag. Superpodcasten har till nästa tisdag att visa att jag har fel, och det har jag gärna.
 
 
 
 
 
 
 

Jonathan Little rescencerar mig del 2

2013-06-02 @ 13:04:21 | Allmänt
http://youtu.be/k_Ecq_Y_oBQ
 
 
Dags för del 2, mitt under brinnande WSOP, kul att han fortsätter. Han har en del att säga om mitt spel, intressant, får fundera över hur jag ska rätta till mina brister.