BOOM! Headshot

2013-05-31 @ 13:52:14 | Allmänt
 
Det har fullkomligt exploderat med nya bloggar om poker, värt att uppmuntras och uppmärksamma.
 
Men först en länk till finalbordet av Main Event SCOOP, väl värt att studera:
http://www.pokerstars.tv/poker-video-21444-scoop-2013-main-event.html
 
Det finns även att beskåda i sin helhet, utan kommentar i Pokerstarsklienten, Välj Event och sedan SCOOP så finns alla finalbord där. 
 
Har inte hunnit kolla än, men ser verkligen fram emot det.
 
Dessutom har det ju kommit en ny podcast från Koivu och Egon, också den värd att lyssna på:
http://www.poker.se/proffsbloggar/77962798/avsnitt-9.html
 
I podcasten tar de upp hur dåligt turneringsdeltagandet blivit på SvS och Koivu har väl hyfsat rätt. Deras vanliga POY-turneringar funkar, men i stort sett allting annat har floppat, även t. ex.Söndagsfebern som varit populär. Tror inte att ens en enda stor veckoturnering skulle funka på SvS just nu, möjligtvis kan man lyckas med Supersteken om de skippar alla andra t.ex. Startstacken. Något måste de göra iaf.
 
Tycker K & Es podcast är riktigt bra och de vågar mer och mer säga vad de tycker och tänker, vilket är bra.
De fick denna kommentar till denna podcast:
 
"Tycker introt är överlägset bäst i det här programmet. Sen går det brant utför."
Sigge Cigg
 
Valteregos svar är riktigt bra:
"Då sparar du tid och slipper leta efter dina fem favoritsekunder iaf ;) //Erik"
 
 
 
Till skillnad från Sigge ser jag fram emot hela programmet varje gång, podcasts är ett bra medium, fler borde syssla med det. Team3000 hade ju sin podcast innan, Per Linde och Jimmy Östensson körde den och den var också underhållande, de skulle fortsatt men snott Koivu och Egons upplägg.
 
På tal om Team3000 så skriver de ju blogg på poker.se, alltid anonymt så man inte vet vilken medlem det är som skriver. Eftersom jag har extremt dålig koll på vilka de är så spelar det inte så stor roll för mig men det har skapat en del upprörda känslor, då de då kan göra påhopp på andra helt anonymt, som om de skrev i kommentarsfältet.
 
Det började med att Leo Nordin startade upp en blogg på expressens poker sida, eller egentligen Svenska Spels pokersida på expressen.
Första inlägget ....
http://bloggar.expressen.se/leonordin/2013/05/21/vi-tar-det-fran-borjan/
 
Jag trodde det var vänskapligt gnabb, klumpar ju ihop alla svenska internetkids i samma klump och har inte lagt någon tid på att ta reda på vilka som hänger med vilka, men tydligen retade Leo upp någon i teamet för sedan kom nedanstående inlägg som jag även det bara tolkade som vänskapligt gnabb:
 
http://www.poker.se/proffsbloggar/77962790/tva-olika.html där de kallade Leo för Break-Even spelare som bara spelar stejkad.
 
 Svaret från Leo lät inte vänta på sig, och det var ord och inga visor:
http://bloggar.expressen.se/leonordin/2013/05/30/harva-i-akra-och-team3k/
T3k fick klä skott för en hel del, bl.a för det låga besökarantalet på pokerform.nu.
 
Leo spåddes av Valterego i podcasten att bli årets pokerbloggare, samma år som Ken börjat blogga igen. Jag måste säga att jag är tveksam, oftast är proffsens uppdateringsfrekvens alldeles för låg, men Leo har hittills inte gjort oss besvikna.
 
Hellman, en annan expressenpokerbloggare har också börjat blogga mer, bl.a om en klättring på Svenska Spel. Dessutom visar han hur tight man kan spela ett finalbord  i denna film som han lagt upp:
http://bloggar.expressen.se/jonatanhellman/2013/05/26/ministacken/
 
Får hoppas frekvens håller i sig.
 
Magdalena In de Betou har nu kommit ut ur garderoben på riktigt och representerar alltså Svenska Spel. Samtidigt verkar hon ha övergivit sin gamla blogg och det tog mig en stund innan jag hittade hennes nya på expressen, då hon inte lämnat ens en liten hint om att bloggandet skulle fortsätta nån annanstans.
http://bloggar.expressen.se/magdalenaindebetou/
 
Sista pokerbloggaren på expressen, Emil Ohlsson har hittills inte gjort så mycket väsen av sig, kan visa sig bli en blogg med väldigt få inlägg, men för tidigt att avpollettera honom redan:
http://bloggar.expressen.se/emilohlsson/
 
På pokerskull så har det också dykt upp en ny bloggare:http://www.pokerskull.com/2013/05/diana-svensk-presenterar-sig/ och hon har faktiskt producerat en del inlägg.
 
Dessutom har Björn nordberg gjort en liten comeback med ett par nya inlägg:
http://www.pokerskull.com/2013/05/monday-plo-och-en-forsvunnen-bil/
 
Mattias "Pokerstar" Andersson fortsätter att producera inlägg, nu senast hyllar han livepoker och dissar nätpoker. Vi är inte överens, nätpoker slår livepoker alla dagar i min bok, men smaken är som baken. Hoppas han har tid att ta sig ut till Enskede under SM iaf.
http://vegas2008.blogg.se/2013/may/30-maj-akta-vara.html 
 
Koivu visar sig vara lite stingslig vad gäller kommentarer i bloggen, läs först kommentarerna på första inlägget och sedan Koivus svarsinlägg:
 
http://www.poker.se/proffsbloggar/77962792/veckovisa-stotar.html
 
http://www.poker.se/proffsbloggar/77962794/anonyma-internetvasen.html
 
Han som lovade att han han skulle sluta blogga om poker då han blivit hackad (host*bullshit*host) är tillbaka.
 
Som vanligt älskar han att anklaga alla andra för näthat och stalking. Jag skrev en kommentar i Pokerstars blogg att den enda som hatade var han själv.
http://vegas2008.blogg.se/2013/may/20-maj-jag-och-ken.html#comment
 
Han svarade i sin blogg att han inte hatar, han föraktar. Tror aldrig det varit mer tydligt vem som är narcissist:)
Inte så förvånande med tanke på hans normala attityd mot alla som inte tycker som honom.  
Han pratar också om att han ska börja reprisera sina gamla inlägg, är det inte det han sysslat med de senaste två åren!?
Varje gång jag får kritik av honom vet jag att jag gjort något rätt iaf.

Det handlar inte om spiken!

2013-05-29 @ 18:51:25 | Allmänt
Imorgon börjar en ny omgång av APokerLeague, för er som inte spelat kan jag rekommendera den. Det ligger ett paket till finnkampen i potten och dessutom biljetter till pokerallsvenskan. Sen hade en av mina systemutvecklarhjältar twittrat om nedanstående korta film.
 
 
http://youtu.be/-4EDhdAHrOg

Smärta

2013-05-29 @ 00:13:28 | Allmänt
Jag hatar verkligen att förlora.
Jag tror att de flesta som inte känner mig så väl, tror att jag tar det mesta med jämnmod och att jag är en ganska bra förlorare. Jag har i och för sig aldrig frågat rakt ut, det är ju liksom inte något jag känner att jag på ett naturligt sätt kan fråga om, men jag tror det.
 
Jag exploderar inte vid bordet när jag åker, jag tar ofta utdragningen med ett leende. Utåt.
 
De som känner mig väl vet hur jag egentligen är. Med dem behöver jag inte hålla igen, eller så är det helt enkelt så att jag tillbringat så mycket tid tillsammans med dem att det kommit fram ändå, trots mina försök att hålla mina dåliga karaktärsdrag dolda.
 
När jag spelade badminton för dryga tio år sedan, innan mitt andra korsband rök, så kunde jag bli vansinnig när jag förlorade. Egentligen var det inte förlusten som gjorde mig så förbannad, det var att jag blev så frustrerad när jag gjorde i mina ögon, enkla missar. På den tiden hade jag bara stålskena på ena benet, men det skenan var perfekt att slå sönder racketar mot. Hade jag otur så missade jag skenan precis och gav mig själv ett rejält rapp, inget kan ta tillbaka en till verkligheten som riktig rejäl smärta.
 
Trots alla sönderslagna racketar, och det blev en hel del under några år, så har jag hittills inte slagit sönder någonting p.g.a poker. Jag vet att jag i början av min karriär kunda få spelet när jag blivit brutalt utdragen, men det värsta jag gjorde var att banka skiten ur en soffkudde tills den värsta ilskan la sig.
 
Och så svor jag. Så in i .... De första åren kunde jag gå bärsärk i chatten. Men så tyckte jag också att det var brutalt att bli utdragen av underpar mot överpar. Nu några år senare kan jag ju garva åt vad jag tyckte var en jobbig utdragning på den tiden. Så oerfaren jag var.
 
Jag har ändrat uppfattning om vad som är jobbigt, men dessutom inser jag nu, att det är inte bara är att jag blir utdragen som gör att jag går igång, det krävs det nåt mer. Nåt riktigt äckligt.
 
Som t.ex. när jag får in det med QQ på floppen Q94. Få rmirakulöst nog syn av en riktigt hoppfull med T9, och han har alltså ändå 6,7% chans att vinna, Vilket ju faktiskt är ganska mycket. Men är man så hoppfull att man synar och får in alla pengarna med den handen på den brädan, då förtjänar man inte 6,7%. Det borde vara straff på den synen om man vinner. Men det spelar ju ingen roll, för poker är inte rättvist. Naturligtvis kommer det en runner-runner stege.
 
Det gör ont i hela kroppen, och jag svär oskrivbart, och önskar min baneman både det ena och det andra. En sådan söndag hade jag nu senast. När hoppfull efter hoppfull fick in det så sanslöst dåligt, men ändå lyckades hitta en utväg.
 
Just nu jobbar jag hårt med att sluta svära högt så att ungarna eller Liv inte hör. Tycker själv jag blivit mycket bättre på att lägga locket på, även om jag inte tror Liv skulle hålla med.
 
Det betyder ju inte att jag är trevlig att umgås med, bara för att jag inte vräker ur mig det ena värre än det andra. Jag har verkligen ingen lust att fryntla med familjen direkt efter en utdraging. Låt mig vara ifred! Skulle egentligen sitta helt själv under söndagen.
 
Tror dom vibbarna är ganska lättlästa, speciellt barnen har koll på när farsan inte är god att tas med. Även om jag inte svär lika högt så svär jag fortfarande. Inombords. Jag hatar med en frenesi som inte går att förstå för den som inte är vinnarskalle själv. Det finns en klar fördel med att ha en vinnarskalle, men det där är baksidan. Trots allt, så kan jag inse det meningslösa och lite barnsliga i en så okontrollerbar ilska efter en stund.
 
Visst borde man acceptera att det finns saker man inte kan påverka. Att man kommer att åka på ett brutalt och orättvist sätt i de allra flesta turneringar man spelar. Men när ni läser inlägg från andra om hur de haft en jobbig söndag och tycker lite synd om sig själv, så tro dem inte. Kanske några timmar senare, så kanske det övergått i en viss accepterande uppgivenhet. Men just när det hände, då hatar de också med samma intensitet. Smärta.
 
Samma smärta som dybban kommer att känna de närmaste dagarna om det inte var en stuntman som spelade in följande actionscener
http://youtu.be/LZR3tEAMtY4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Början på nåt nytt

2013-05-26 @ 09:30:00 | Allmänt
Tokigga maj fortsätter med avslutningar, picknickar, fester m.m. m.m
 
Både Signe och Sander har varit på avslutningsfester, alla våra barn ska lämna något och gå vidare i år. Signe lämnar sitt dagis och börjar skolan, Sander ska börja på mellanstadiet, och Siri ska börja på högstadiet.
 
På dagiset avslutar de med "Glitter och glamour"-fest, en stor del av tiden för Signe gick i veckan åt till att välja vilka kläder som passade.
 
För mig var veckans happening att få av mig mitt tjocka bandage och och komma åt att klia ordentligt. Lyckades nästan svimma när de skulle ta stygnen. Nu är det iaf bara ett zick-zack-ärr kvar.
 
 
Det har i veckan dessutom även blivit av att fira att vi blev årets nykomling och tredje bästa arbetsplats i "Great Place To Work"-tävlingen av 148 tävlande företag. Vi fick en hel del press och flera spontan ansökningar vilket visar att det var värt jobbet att ställa upp och bli genomlyst.
 
Vi började med att avtäcka vår nya logga, eller egentligen två olika varianter, vår gamla har gjort sitt.
 
 
Borta är vår kombinerade pratbubbla, dator och stiliserade e, nu ersatt av bara text mot rätt bakgrundsfärg.
 
Vi har blivit många nu i Ecru, 32 st av Sveriges bästa systemutvecklare, vi växer långsamt och noggrant, så när vi festade på kvällen med respektive var vi drygt 60 pers som höll igång. Musikintresset är stort vilket avspeglade sig i festen rejält
 
 
Frukosten dagen efter hade påpassligt nog en specialkorg för oss som festat extra hårt. Aldrig sett på hotellfrukost innan men en jäkligt bra idé.
 
 
Förr i tiden så var man igång direkt igen dagen efter, men igår tog vi det väldigt lugnt. Gjorde en del måsten i trädgården som trots att den är 200 kvm känns gigantisk när det gäller klippande, räfsande och ogräsplockande. Jag har kommit fram till, efter att ha varit helt galen i rosor för några år sedan, att det bästa med trädgård är att sitta i den och dricka ett glas vin eller en öl, möjligtvis skjuta ett par bollar på Sander. Nu svär jag över rosorna och verkar någon av dem tappa fart så klipper jag dem vid roten. Ett intresse som inte riktigt höll i sig.
 
Grillkväll, tonfisk och räkor grillades, och jag testade nya sjögräsnudlar. Helt ok komplement, men det är bara till formen man kan tro att det är nudlar, konsitensen var annars snarare som knapriga grönsaker. Tack vare mitt LCHF leverne har jag nu bara 4 kg kvar till min målvikt på 85kg. Det tar tid, men jag har inte så bråttom om det bara går åt rätt håll hela tiden. Efter att bandaget försvunnit kan jag ju börja springa igen och i mitten på juni borde jag kunna köra styrketräning på gymmet igen.
 
Kvällen avslutades med Champions League-finalen, jag hoppades på Dortmund, men får väl erkänna att Bayern var det bättre laget i andra halvlek.
 
Idag är det äntligen söndag igen, fotbollsmatcher i Sanktan för våra två lag, hemmamatcher på Enskede IP, träning efteråt om vi orkar, och sen turneringssöndag.
 
Idag är första kvalet till Live-SM på PAF, ska nog spela, även om paketets hotell inte är casinohotellet. Lite synd, visserligen är Hilton 250kr dyrare per natt än Intercontinental och skulle höja  paketpriset, men frågan är om det inte vore bättre ändå. Och missa inte PAF Goldrush ikväll, något jag tyvärr gör ofta, tyvärr finns det ingen latereg på PAF, och jag har förmågan att komma på att det är dags några minuter för sent.
 
Annars är det ju sista söndagen i månaden så flera sajter har lite dyrare månadsturneringar, bl.a Svenska Spel som kör sin Supersteken. Tyvärr så har Svenska Spels dyrare turneringar tappat rejält på sistone, Startstacken t.ex. är nu även på söndagarna knappt mer än en enbordsturnering. Den skulle precis som många andra turneringar vinna på latereg. Hoppas på bättre utfall idag och att jag kan vinna inköpet till deras mästerskap i deras satellit ikväll. Den brukar få en hel del spelare. 
 
Jag bytte faktiskt startdag till den 3:e då Livs prodsättning flyttades, så nu blir det en dags vila mellan dag 1 och 2. Liv brast ut i gapskratt när jag sa det, "ye of little faith"
 
 
 
 

Kommentar till Koivu & Egons podcast - avsnitt 8

2013-05-22 @ 11:03:15 | Allmänt
Det har kommit en ny podcast:
https://soundcloud.com/#koivu-egon/koivu-egons-podcast-avsnitt-8
 
Det är två hungriga podcastare, för det smaskas rätt friskt i inledningen. Tugga ur innan ni spelar in pojkar;)
 
Det diskuteras bland annat vad som är riktiga SM, förbundets eller Cosmopols SM. Valterego har uppfattningen att det riktiga SM gick på Cosmopol förra året trots förbundets lyckade variant på Malta. Startfältets kvalitet och storlek avgör till Cosmopols fördel. Kan hålla med om att det med tanke på startfältet är mer prestigefyllt att ta hem  Cosmopols mästerskap, men det lämnar en fadd smak i munnen.
 
För oavsett hur lyckad turneringen var, hur bra anordnad, hur bra startfältet var, hur många som spelade, så kvarstår faktum. Casino Cosmopol och Svenska Spel har snott SM av förbundet och dess föregångare. Statens spelbolag snor varumärket för att dra in pengar till statskassan.
 
Det är faställt att SM andordnades av förbundet långt innan casinona ens var en glimt i finansministerns öga, så att Svenska Spel och Casino Cosmopol utan att skämmas anordnar SM är lite märkligt. Det skulle inte var ok i något annat fall än poker.
 
Men, det är en bra turnering, trots att den rider på någon annans varumärke, så jag kommer att spela ändå.
 
Riktiga SM är Svenska Pokerförbundets SM......
 
....men det är mer prestigefyllt att vinna casinomästerskapet.
 
Hade hoppats på att riktiga SM skulle gå i Köpenhamn i år, då hade chanserna varit goda att få dit stora delar av samma startfält som i Stockholm, och dessutom tror jag att SvePoF då skulle krossat casinomästerskapen.
 
Men, man kan inte alltid få det man önskar, ibland får man gilla läget. Jag har fortfarande stora förhoppningar och förväntningar på SM på Malta.
 

Blir det några öppna kort?

2013-05-22 @ 10:28:40 | Allmänt
Först vill jag ta upp frågan om öppna kort på Svenska Spel. I tråden där står just nu ord mot ord.
Niklas från Svenska Spel påstår att spelaren som får ett kort visat inte kan agera då han redan lämnat bordet, medan rapportören och trådskaparen Näshult påstar att det inte är sant då den aktuella spelaren i den hand han var med om bettade hem handen.
 
Tyvärr är det svårt att veta vem som har rätt då ingen av dem publicerat handhistoriken. Och även om någon av dem gör det så kan det vara så att de har olika uppfattning om vilken spelare som fick sitt kort visat?
 
Detta är en skandal eller om trådskaparen har helt rätt i sina påståenden, en stor skandal.
Synd att det blev så tyst från Svenska Spels sida. 
 
https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=31674&entryid=379268
 
Oavsett vem som har rätt om ovanstående så kvarstår det faktum att det finns ytterliggare en bugg som måste fixas. Den är inte lika irriterande som de andra, men ändå en av de allvarligaste för att det påverkar spelet direkt. Återigen en akut buggfix som krävs, säkerligen tar den längre tid att rätta, frågan är om det ens jobbas på det hos Boss. 
 
Det är en typisk bugg som kräver en akut prodsättning, en sådan sak kan inte vänta till nästa planerade release. De andra felen som rättades sist under stort debacle, kunde iofs vänta till ett planerat release tillfälle, men iinte två eller fler som var fallet. Nu ska man bara lösa den idiotiska bordsavslutningsdialogen att browserhost.exe snor 50% av cpu:n så blir jag nöjd vad gäller felrättningen.
 
Sen finns det några features som saknas ett exempel är direktlänk från bordet till just den turneringslobbyn. Den featuren är inte heller speciellt svår att implementera, har efterfrågats sen nätpokern startade på Svenska Spel. Denna feature är ett exempel på lågt hängande frukt som Svenska Spel och Boss inte plockar trots att de slår huvudet i den varje gång de rundar trädet.
 
Gissar att min kritik svider lite, fått en hel del besök från Svenska Spel på bloggen, och mitt namn utelämnades när de gratulerade vinnarna i helgen trots att prisumman var högre än drygt hälften av de andra vinnarnas;) Nädå, jag tror inte det är anledningen, men jag hoppas att kritiken svider, då kanske de tar den till sig.
 
För att vara lite rättvis, Svenska Spel är ju långt ifrån de enda med brister vad gäller sina klienter. Ongame, som jag spelar på via PAF Spade, har en klient som är byggd i java, och är det något man inte ska göra, så är det att bygga windowsklienter i java.
 
De tar upp alldeles för mycket resurser, kör jag två ongame-bord så slår cpu:n i taket, de följer inte windows standard, testa att byta storlek på ett ongame-bord. Det kan tyckas vara småsaker, men det handlar om kvalitet.

Vid sidan om

2013-05-19 @ 14:10:03 | Allmänt
Pokern har inte varit så viktig de senaste veckorna, det finns så mycket annat man också ska hinna med.
 
Sanders fotbollslag, där jag är tränare och lagledare tar en hel del tid,med två träningar i veckan och en eller två matcher. Och det är ju inte bara tiden där, det ska kallas till matcher, träningar ska förberedas, matchställ ska tvättas, matcher ska flyttas när vi har ont om spelare o.s.v.
 
Det går betydligt mer tid än jag räknat med, och ändå känns det ibland som om man inte hinner förbereda allt. Faktum är att förberedelse är A och O när man har att göra med 10-åringar. Det gäller att laguppställningar är klara, vilka som ska byta med vem och när är klart, vilka övningar som ska köras, hur man ska visa hur de går till och en massa andra detaljer som man inte kommer på förrän efteråt. Men man gör så gott man kan och det viktigaste är att ungarna har kul och att de samtidigt kanske blir lite bättre på fotboll för varje träning.
 
Förra helgen var det bortamatch mot Segeltorp, killarna spelade jättebra, men fick stryk. Höjdpunkten var när en ny kille som börjat i laget för knappt ett år sedan fick göra sitt första mål.
Idag var det tvärtom, dåligt spel, grötfotboll, men vinst. Dessutom fyra mål av Sander, två på frispark och det är ju extra kul.
 
Sen blev det Farsta centrum, fika och frisör:
 
Före
 
Efter
 
I veckan har det förutom fotboll varit Öppna DM i stafett där Siri varit med och tävlat, så det har varit en del skjutsning till och från, och vi har fått sett spännande lopp.Extra kul var att Siri testade på längre distanser som 600m, och det gick riktigt bra, så nu finns det fler grenar hon kan tänka sig att tävla i.
Som tur är har lilltjejen än så länge bara simskola, men förhoppningsvis blir det fotboll för henne snart, hennes första riktiga aktivitet. Å andra sidan så är det ju "jobbiga" maj nu, med avslutningar, presentinsamlingar, utvecklingsamtal o.s.v så det är fullt upp med avslutningsfikor, picknickar m.m. Det är ändå ganska kul, men det är svårt att hinna med allt när även jobbet går in på slutspurten inför sommarens sista stora release.
 
Men söndagskvällar blir det poker, även ikväll, trots att det är VM-final. Känns inte riktigt rätt med Schweiz som motståndare, det känns som om det är VM för ofta och alltid utan alla de bästa. Kollade på biljettpriserna inför semifinalen, billigaste platsen 1300 spänn, och så skyller de på ryssarna när det inte blir fullsatt. När en någerlunda bra plats kostar 2400 kr så blir det så, man överskattar helt enkelt dragninskraften hos ett B-VM. Kanske dags att lära av fotbollen, mästerskap var fjärde år som verkligen är prestigefulla.
 
Visst ja, har bokat plats på CC-mästerskapen i början på juni, jag spelar dag 1B, tisdagen den 4:e. Antagligen en tuffare startdag, då de flesta onlinespelare vilar ut efter en hård turneringsgrind på söndagen istället för spela dag 1A, men Liv har prodsättning på måndagen så det var inte ett alternativ.
 
 
 
 

Svenska Spel spelar inte med öppna kort

2013-05-18 @ 14:53:00 | Allmänt
Eller det är ju precis vad de gör. Och sedan mörkar de att det förekommer.
 
Det visar sig att vissa spelare råkar ut för att de fått se ett kort hos en annan spelare under turneringsspel. Tydligen har kortet varit synligt för alla spelare vid bordet då det inträffade diskuterats i chatten efteråt.
 
När det inträffade skapades denna tråd på Svenska Spels forum:
 
https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=31674
 
Felet rapporterades tydligen onsdag morgon till Svenska Spels kundtjänst, samtidigt som tråden skapades.
Trots det så syns ingenting  i tråden förrän sent igår kväll då kundservice skrev att de fått rapporten och att det skickats till leverantören, samtidigt som de ber att få återkomma efter helgen.
Som tur är för SvS så har de folk som jobbar även på lördag förmiddag:

"Hej alla,

Beklagar att svar dröjt angående denna postning.

Detta är ett visningsfel som kan uppstå i ytterst få fall vid turneringsspel, men självklart ser det inte bra ut de få gånger de händer. Det som sker är att spelaren i fråga precis har flyttat till ett annat bord men sitter ändå kvar på det bordet som detta händer på och får kort. Spelaren kan inte agera eller deltar i spelet eller den handen som utspelar sig men får ändå kort.

Vi tillsammans med vår leverantör felsöker och hoppas på en lösning så fort detta är möjligt.

Mvh/

Niklas - Poker"

Det är bra att de informerar, men det tar alldeles för lång tid.

Första meddelandet från kundtjänst borde legat i tråden på onsdagskvällen, inte två dygn senare. Niklas meddelande borde funnits där torsdag morgon. De lyckades ill och med hamna etta på pokerlistings Dra-Ute-Lista innan de hunnit kommentera vad som skett i sin egen tråd.

http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-vecka-20-bloms-galfond-kross-aer-en-vad-foer-nagot-78296

Hur allvarlig är då denna bugg? Svårt att avgöra, om det är som Niklas ovan förklarar är det ovanligt och påverkar inte spelet speciellt mycket,MEN.....

Ur trovärdighetssynpunkt så är det en katastrof. Om klienten innehåller denna typ av buggar hur vet vi att det inte finns andra ännu värre fel. Vi förväntar oss att säkerheten ska vara betydligt högre när det gäller spel om pengar.

Just nu känns det som om det enda jag gör är att klaga på Svenska Spels klient, men vad kan man göra när de gör självmål efter självmål. Det kommer att ta lång tid att återställa förtroendet för Svenska Spels poker efter klientproblem, öppna kort och misstänkta pokerbottar. De ska vara väldigt tacksamma för sin stora andel hoppfulla nöjesspelare.

De ska också vara väldigt tacksamma för att inte detta skedde när de konkurrerande pokersajterna, typ Ladbrokes, var betydligt aggressivare. Kunde lätt kommit en helsida med texten "Svenska spel, engelska odds, engelsk säkerhet"

Vill man ta knäcken på det SM som Svenska Spel snott från Svenska Pokerförbundet så har det väl aldrig funnits ett bättre tillfälle att ge en konkurrent bad will. 

Snabbgenomgång

2013-05-18 @ 13:22:27 | Allmänt

Handhistorikfilen hämtar ni här:

http://rosjon.nu/LillLordag20130515.xml
Öppnas med hjälp av handspelaren Universal Replayer som ni kan hämta här:
http://universal-replayer.net/

45/366 87s Syn pre tveksam, allin efter checkraise

48/366 Q9o Syn pre tveksam, om syn, ska jag betta turn när han checkat flopp.

55/366 ATs Om jag checkar flopp och han checkar bakom bör jag betta turn, kanske borde continuationbettat

60/366 66 Borde ställt preflop eller foldat beroende på hur tight han var. Massakrerad hand.

67/366 J9s Kanske skulle slå om pre istället, betta turn när han checkat flopp. Hade blivit marginellt billigare  då jag antagligen inte stoppat in mer pengar i potten om han synat (vilket han säkerligen gjort)

92/366 55, floppar triss, borde bara synat hans omslag på flopp.

169/366 22 Har tur där, vet inte om jag spelar den fel, bra odds på syn, men kanske borde jag ändå foldat? Om jag vet att han bara gör det med starka händer så borde jag kanske foldat. Varför synar han bara pre?

178/366 QJo Kanske borde foldat pre mot omslag, men har tur igen.

205/366 88 Borde släppt handen mycket tidigare

246/366 TT, för stor höjning pre

Handhistorik LillLördag

2013-05-18 @ 12:04:17 | Allmänt
Spelade och vann LillLördag i onsdags och la ner lite tid på att konvertera handhistoriken till Universal Replayer-format. Handhistorikfilen hämtar ni här:
http://rosjon.nu/LillLordag20130515.xml
Öppnas med hjälp av handspelaren Universal Replayer som ni kan hämta här:
http://universal-replayer.net/
 
Har inte hunnit kolla igenom historiken själv, ska göra det nu, så om någon annan har frågor eller kritik så får ni gärna kommentera.
 

Pinsamt Svenska Spel!!

2013-05-16 @ 21:46:16 | Allmänt
Just nu verkar Svenska Spel vara inne i ett stim. Och inte ett bra sådant.....
 
Förra veckan så uppdaterade man klienten, tog bort den hatade pausrutan som skymde korten för alla på plats ett.
Det tog dem ett drygt halvår.
 
Samtidigt fixade de en annan bugg, prislistan som inte visades som den skulle. Det felet hade funnits i drygt ett år, men först nu så  blev det av.
 
Antagligen så har Boss Sveriges trögaste och slarvigaste utvecklare, och antagligen är Svenska Spel det företag som är tacksammast att ha som kund. De verkar ju inte stressa på sin leverantör åtminstone.
 
Utvecklarna lyckades att rätta en ett år gammal bugg, men lyckades introducera en ny bugg, vi spelade nu i hand-för-hand-läge i turneringarna trots att vi var långt från nån bubbla eller hopp i prisstegen.
 
En lösning utlovades snarast möjligt.  Vilket visade sig vara en vecka senare....
Efter att ha haft en vecka på sig att rätta felet lyckas man till sist släppa en ny version....men då är en kär gammal "vän" tillbaka. Pausrutan över plats ett. Doh!
 
När detta upptäcktes på onsdag förmiddag, så tog det visserligen inte många timmar för dem att släppa en ny uppdatering. Men då var det så dags.
 
Jag antar att när detta upptäcktes på förmiddagen så tog det hus i helvete. Kedjorna åkte fram och piskan ven i luften. Jag vet hur jag skulle reagerat som kund. Det är åtminstone enda anledningen jag kan tänka mig till att de fick tummarna ur denna gång, med tanke på hur låååååång tid det brukar ta. Fastkedjade vid datorerna och med piskan vinande så fick de ur sig en buggfix.
 
Efter en veckas utveckling kommer man alltså fram till att man ska backa ur en av de prestigemässigt viktigaste ändringarna, pausrutan. Jag kan bara gissa att man tar det beslutet utan att informera sin kund.
 
Hur de kunde vinna upphandlingen senaste gången är för mig ett mysterium. Själv hade jag ställt in betalningarna och börjat se mig om efter ett alternativ. Måste finnas någon paragraf Svenska Spel kan åberopa.
 
Jag anser faktiskt att detta är så pass allvarligt. Kan man inte ens fixa dessa enkla fel utan att ställa till det så undrar jag hur det är ställt med klienten egentligen.  Jag hade varit väldigt orolig för buggar om jag var SvS. Men att den är medvetet riggad behöver vi inte oroa oss för. De är helt enkelt inte kompetenta nog.
 
Ett annat företag som är riktigt pinsamma är American Apparel. Ni måste läsa detta inlägg som startade debatten och se alla bilder. Trodde Aftonbladet valt ut de riktigt sjuka bilderna men så fel jag hade:
http://enblommigtekopp.blogg.se/2013/may/de-ar-bra-pa-det-dar-med-unisex-de-dar-american-apparel-2.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ship it!

2013-05-16 @ 01:53:30 | Allmänt
Såja, på tiden, äntligen, så uselt det gått på SvS så var det bara en fråga om tid innan det skulle vända.
 
Dessutom, ny film på gång om onlinepokerns historia....
 http://youtu.be/h-ROorrK1pY
 http://watch.betraisefoldmovie.com/
 

Jobbigt läge för Svenska Spel

2013-05-11 @ 14:20:06 | Allmänt
I veckan kom en uppdatering av svenska spels klient som  vi väntat på bra länge
Vissa buggar hade upptäckts för drygt ett år sen, prislistan, andra som pausrutan blev lite drygt 6 månader gamla innan de rättades.
Har ingen aning om var pausrutan tagit vägen, har som turneringspelare aldrig behövt den, totalt onödig.
En av de mest tiltande felen, avslutningsdialogen som poppar upp när man vill stänga bordet direkt efter en jobbig utslagning har man inte rättat.
 
Men Boss och Svenska Spel har slarvat vad gäller testningen. Jag spelade en turnering innan jag upptäckte något märkligt. Helt plötsligt hamnade vi i hand-för-handläge trots att vi var långt ifrån pengarna.
 
Det visar sig att prislistan visas med fler platser än det finns priser , plats 300 som ger 0 kr finns också med.
Detta verkar lura klienten att tro att det är dags för hand-för-handläge  p.g.a  ny prisnivå.
 
Svenska Spel fick buggen rapporterad omedelbart men de kommer inte att rätta felet förrän i nästa vecka. Visserligen betyder väld det förhoppningsvis att allt blir bättre testat, men om vi upptäckt ett sådant fel hos min nuvarande kund hade vi jobbat dygnet runt tills dess att det var löst.
 
Kanske är det som SvS och Boss gör just nu, men tillåt mig tvivla. Känns inte som det krävs dygnet runt jobb i en vecka för att lösa problemet. Två steg fram och ett tillbaka. Nästa gång får det inte bli fel.

Att våga tänka nytt

2013-05-09 @ 10:40:03 | Allmänt
Klimatfrågan  är kanske en av de mest kritiska att lösa för mänskligheten de närmaste årtiondena. Detta 20 minuters föredrag, som redan har setts av en miljon människor, är riktigt intressant, och ger mig hopp inför framtiden. Se det, avsätt 20 minuter, på slutet lär du bli väldigt imponerad av resultaten.
 
 
 
http://www.ted.com/talks/lang/sv/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change.html

Upp med händerna

2013-05-08 @ 13:44:54 | Allmänt
 
Handoperation idag, mer obehagligt än jag trodde. Och det är svårt och tar lång tid att skriva med en hand.
 
 
Fortfarande bedövad, det håller i 24 timmar, sen ska det tydligen kunna göra rejält ont ett tag. Fjorton dagar med bandage och just nu konstant med ena handen i luften. Högläge är tydligen A och O. Så jag ligger här och blandar coaching videor om poker och programmering.
 
 

Svar på kritiken

2013-05-07 @ 22:23:27 | Allmänt

Svenska Pokerförbundet lanserar sitt nya forum http://www.svenskapokerforbundet.se/forum/ där medlemmarna kan debattera och samtidigt ger ordförande svar på den kritik som bland annat jag riktat mot hur online-SM skötts. I fortsättningen antar jag att debatten kommer att ha sitt huvudsäte där.

http://www.svenskapokerforbundet.se/ordforande-om-online-sm/

Trots att jag kanske riskerar att inte ens få en hälsning nästa gång vi möts, och att jag antagligen försvårar valberedningens arbete inför nästa år, så kan jag inte låta bli att kommentera.

Ur förbundets perspektiv var online-SM inte misslyckat anser Mauritz Altikardes, ganska kategoriskt säger han att det inte kan vara ett misslyckande då man förhandlat fram ett bra avtal som ger ett rejält kassatillskott. Tolkar det som om att han tycker att förbundet gjort vad de kan och att Pokerstars är de som misslyckats att skapa det intresse som jag hoppats på kring ett online-SM.

Jag tycker det är synd om det är styrelsens inställning och jag hoppas det man kommer fram till en annan slutsats när det görs en mer ingående analys. Ett online-SM med 30% färre deltagare än året innan får inte anses lyckat även om rättigheterna sålts till Pokerstars, inte ens om förbundet hade dragit in dubbla summan i intäkter. Men det kanske bara handlar om semantik.

Inlägget beskriver många olika fraktioner och jag antar att jag får anses vara en del av de flesta även om jag inte alltid känner igen mig i beskrivningen av vad de olika fraktionerna tycker.

Jag tillhör bl.a. den fraktion som tycker att pengarna man drar in på online SM ska satsas på marknadsföring. Eller inte, då jag sagt att en liten del av pengarna ska läggas på detta, och all marknadsföring är som sagt inte tidnings- eller tv-reklam. Det finns andra sätt att marknadsföra, som förbundet också använt sig av, det har jag egentligen inget att klaga på (som jag skrivit tidigare),men  jag tycker att det borde satsats mer på fler kanaler tidigare.

Jag tycker faktiskt inte det spelar någon roll om det kommer sajten som anordnar SM till godo också, vi vinner alla på ett högt deltagande i SM, och arrangemanget måste ses som ett samarbete för att bli lyckat. Jag tycker tvärtom att det är ologiskt att inte vilja satsa pengar på sitt eget SM bara för att man inte vill gynna sin samarbetspartner.

Visserligen ser avtalen olika ut för de två olika SM:en, men är det så stor skillnad?  Är det fel att vilja se lika mycket engagemang i ett online-SM som i ett live-SM från styrelsen? Till skillnad från vissa andra fraktioner så tror jag inte att skillnaden beror ett dugg på det exotiska resmålet, snarare på att förbundet är mer livepokerorienterat. Jag anser det som självklart att alla i styrelsen ska vara på plats på ett live-SM, och på samma sätt vill jag att de ska vara vid tangentbordet när det är ett online-SM.

Jag tillhör även fraktionen som kritiserat den sena starten av marknadsföringen. Den fraktionen bli omedelbart inkompetensförklarad, vi (jag?) har inte undersökt omständigheterna tillräckligt väl, information har kommit ut i god tid och efterhand som den funnits tillgänglig. Jag håller inte med.

På hemsidan, efter tillkännagivandet om att Pokerstars ska arrangera online-SM 2013 och 2014 den 30 januari, dyker nästa nyhet om online-SM upp den 15 april, fem dagar innan det startar.

Information har dykt upp på facebook i en betydligt bättre ström. Facebook är visserligen bra men varenda inlägg där borde pushats ut i alla kanaler. 13 april kommer första twitterinlägget om online-SM.

Men vi borde veta att 80% av trafiken genereras ändå sista dagarna före huvudeventet, så det finns ingen anledning att börja prata SM tidigare. Men om 20% av deltagarna kvalar tidigare, vore det inte bra om dessa 20% var så många som möjligt?  Det skulle ju då om logiken stämmer ge ännu fler kvalare sista dagarna. Brukar inte hänvisa till Svenska Spel som ett gott exempel nånsin, men faktum är att de lyckats otroligt bra med sitt mästerskap, det finns en del att lära av dem där. De kanske har en större budget än vad Pokerstars anslagit, men vad de förlorar på gungorna tar de igen på karusellerna. De har dessutom inga garantier eller frirullar, så något annat måste de göra rätt.

Nu låter det väl som om allt bara är fel och dåligt, så är det naturligtvis inte. Jag är övertygad om att styrelsen kan ta till sig all kritik och göra nåt riktigt bra av den inför nästa års online-SM., och att årets live-SM kommer att bli det bästa i mannaminne, jag är obotlig optimist och hoppas på fler deltagare på Malta än på CCs mästerskap.

Men det kanske bara är jag som är besviken på att vi inte lyckades passera Svenska Spels mästerskaps deltagarantal både online och live redan i år.

Var inte nöjda!

2013-05-05 @ 17:16:44 | Allmänt

Ni vet när man precis sett en vm-kvalmatch på tv, Sverige har haft hemmamatch.

Landslaget har inte lyckats få hål på en C-nations försvar men förbundskaptenen säger i en intervju direkt efter att han är nöjd med insatsen, inställningen och de målchanser de skapat.

Då sitter jag där hemma i tv-soffan och undrar om förbundskaptenen sett samma match som jag själv?

Lite så kan jag känna när först Koivu ger online-SM godkänt i hans och Valteregos podcast, strax följt av Lina Olofssons blogginlägg på superbloggen. Då undrar jag om vi spelat samma SM?

Lina frågar i sitt inlägg, vilken pokerspelare som gnäller om övervärde? Den pokerspelare som inser att tack vare övervärdet nu kommer garantierna minska ännu mer till nästa år, vilket får till konsekvens att deltagarantalet blir ännu mindre. Inte en bra trend enligt mig. Risken är att PS brände sig i samband med det enorma övervärde som fanns 2012, och nu väljer att köra online-SM på sparlåga.

Pengarna som förbundet drar in på online-SM ska istället läggas på politiskt arbete och hjälpa klubbarna runt om i landet. Jag förstår inte riktigt vad det är som ska kosta så mycket pengar vad gäller dessa två områden, men jag får böja mig för de som är mer insatta, det kanske behövs pengar för att nå målen där.

Men det gör det bara tydligare att styrelsen vill lägga pengarna de dragit in på onlinepokern på att främja livepokern.

Men Lina skriver även om frirullar för trogna medlemmar. Tycker det är en alldeles utmärkt idé för att marknadsföra ett online-SM, dessutom kan man där kräva medlemskap, vilket främjar antalet medlemmar i förbundet.  Förbundet gjorde så i år och hade en turnering med drygt $1200 i adderat värde till trogna medlemmar. Den kanske skulle kommit tidigare för att inspirera till mer kvalande?

Även frirulle-SM som första event med ett live-SM-paket till vinnare och diverse biljetter till resterande onlineevent var en bra idé.

Jag har aldrig sagt att förbundet ska köpa annonsplats i tidningar eller reklamtid på tv. Jag tror det är ett ganska ineffektivt sätt att hushålla med pengarana.

Jag har sagt att fler än de två styrelsemedlemmar som gjorde det i år ska jobba med att uppmärksamma online-SM. Lär av svenska spel, de kör lite strategitips i sin pokerstudio inför de turneringar med pokerformer som inte är lika kända som NLH, de rapporterar om gårdagens turneringar diskuterar händer o.s.v.  En enklare variant skulle vara att SvePoF gör sin egen pokerstudio fast av enklare podcastvariant för att skapa ett intresse inför varje event i turneringsserien. Det kanske inte är ett arbete som måste göras ideellt av styrelsen, det kanske kan vara värt att lägga en liten summa på även om ni tycker att Pokerstars borde sköta all marknadsföring. Det kanske finns andra medlemmar i förbundet som kan tänka sig att ställa upp ideellt om detta är styrelsen övermäktigt, jag har full förståelse för att det finns gränser för vad styrelsen hinner med.

Det är fortfarande förbundets SM – vi förlorar minst lika mycket som Pokerstars på att deltagarantalet minskar och att prestigen minskar. Visst är PS ansvariga för marknadsföringen, om det är avtalat så. Men det betyder inte att när garantier, strukturer och datum är satta att man ska släppa fokus på online-SM till förmån för live-SM.

Jag tycker ibland att intresset för att öka på förbundets kassa bara för att, är lite för stort. Det är en ideell förening för pokerentusiaster, inte en ekonomisk förening, men oavsett så är det än så länge online-SM som är den största inkomsten för förbundet. Då bör man vara försiktig om det varumärket för att om möjligt skapa ännu bättre SM i framtiden och inte vara nöjd med ett minskande deltagarantal.

Att deltagarantalet inte påverkar antalet medlemmar i förbundet är väl också en sanning med modifikation. Visserligen är inte medlemskap tvingande, men förhoppningen är väl att ett väl arrangerat online-SM med högt deltagarantal ska få pokerspelare att tycka att det är värt att stödja pokerförbundet med sin medlemsavgift?

Men, framförallt, var inte nöjda med årets SM, inse att det faktiskt är en viktig del av Svenska Pokerförbundets ansvarsområden, vi nätspelare vill också vara med på ett hörn. Lär av misstagen och det som ni gjorde bra, jag vet att jag fokuserat mycket på det negativa de senaste inläggen, det finns naturligtvis positiva saker också. Men gå inte i fällan med att vara nöjda med årets online-SM.

 

 

 

Online-SM, kom igen!

2013-05-03 @ 18:26:00 | Allmänt
Att sätta målet lågt är sällan rätt.
 
 
Nedanstående lista är hämtade från http://pokerlistings.se
 

Event 15 - $215 No-Limit Holdem Main Event Deltagare: 1 090 Prispott: $225 000 ($7 000 i övervärde)

Event 16 - $1 050 No-Limit Holdem Highroller Deltagare: 66 Prispott: $75 000 ($9 000 i övervärde)

Event 14 - $1 050 Pot-Limit Omaha Highroller 6-max Deltagare: 28 Prispott: $30 000 ($2 000 i övervärde)

Event 13 - $109 No-Limit Holdem Turbo Deltagare: 138 Prispott: $15 000 ($1 200 i övervärde)

Event 12 - $109 Pot-Limit Omaha 6-max Deltagare: 182 Prispott: $20 000 ($1 800 i övervärde)

Event 11 - $22 No-Limit Holdem Low Roller Deltagare: 484 Prispott: $10 000 ($320 i övervärde)

Event 10 - $109 Fixed-Limit Holdem 6-max Deltagare: 68 Prispott: $6 800 (garanti: $5 000)

Event 9 - $109 8-game Deltagare: 64 Prispott: $6 400 (garanti: $5 000)

Event 8 - $109 Sjukorts stötpoker Deltagare: 55 Prispott: $5 500 (garanti: $5 000)

Event 7 - $109 No-Limit Holdem Heads-Up Deltagare: 119 Prispott: $11 900 (garanti: $10 000)

Event 6 - Dam-SM $109 NLH 6-max Deltagare: 46 Prispott: $5 000 ($400 i övervärde)

Event 5 - $109 Mixed NLH/PLO 6-max Deltagare: 146 Prispott: $15 000 ($400 i övervärde)

Event 4 - $109 Pot-Limit Mörkpoker Deltagare: 91 Prispott: $10 000 ($900 i övervärde)

Event 3 - $109 Pot-Limit Omaha Hi-Lo Deltagare: 124 Prispott: $12 400 (garanti: $10 000)

Event 2 - $109 No-Limit Holdem Deepstack Deltagare: 369 Prispott: $36 900 (garanti: $30 000)

Event 1 - $109 No-Limit Holdem 6-max Deltagare - 328 Prispott: $40 000 ($7 200 i övervärde)

10 av 16 events gav övervärde till spelarna. I dagens podcast http://www.poker.se/proffsbloggar/77962731/avsnitt-6.html så får vi veta att det som hänt sen förra året är att Pokerstars blivit bättre på att sätta sina garantier.

Det betyder egentligen bara att de sänkt sina mål vad beträffar antalet spelare i varje event.  1349 spelare hade man i förra årets event, ändå satte man garantin på $225 000 istället för $250000. Man siktade för lågt och gör man det hamnar man ofta där man siktar. Mål ska vara svåra att nå annars är de ganska betydelselösa.

Koivu säger i podcasten att har SvePoF väl sålt rätten att anordna SM till Pokerstars så ska Pokerstars stå för all marknadsföring. De pengar förbundet får in ska istället satsas på andra saker som till exempel politiskt arbete. Förbundet ska bara vara med på ett hörn och stötta och styra.

Jag har ingen aning alls om hur avtalet med Pokerstars ser ut och kan inte uttala mig om det är Pokerstars som misskött marknadsföringen eller förbundet som misslyckats förhandla fram mer marknadsföring än vad vi fick. Spela roll! Som förbundsmedlem och framför allt nätspelare ser jag helst inte att förbundet struntar i att förvalta sitt flaggskepp online, för då kommer det att sluta precis som när Unibet skulle ta hand om online-SM, i ett event som knappt är större än DM på Svenska Spel och tappar status och värde för nätspelarna.

När förbundet ignorerar sitt eget online-SM så sänder det signaler till mig som nätspelare att jag och mina kamrater inte är speciellt viktiga för förbundet och att fokus för förbundet främst är att representera live-spelare. Det kanske är så, och då är jag ju medlem i fel förbund.

Visserligen kan det vara kul att spela poker live, men för mig är oftast valet enkelt mellan att spela fredagsturneringar på nätet eller på stan, nätet vinner nästan varje gång. Jag tillhör väl den skaran av spelare som tycker att livepoker är ganska långsamt och egentligen bara är riktigt roligt om man går långt, och det händer ju inte alltför ofta då multitabling är hyfsat svårt. Jag tillhör också den skaran som tycker att onlinepoker är minst lika mycket riktigt poker som livepoker.

 

I budgeten för 2013 har man budgeterat för 160 000kr i intäkter för online-SM och 100 000kr  för live-SM. Kostnaderna har man satt till 130 000kr för båda SM, och jag gissar att huvudelen av dessa pengar kommer att gå till live-SM. Visserligen kan avtalet se annorlunda ut med Pokerstars för live-SM, ansvarsbördan för marknadsföringen kan se annorlunda ut, jag vet inte.  Men uppenbarligen tycker förbundets styrelse att det är viktigare att lägga 130 000kr på ett live-SM som inbringar 100 000kr än att lägga pengar på sitt online-SM som inbringar 160000kr.

 

Hela styrelsen var på plats för live-SM 2012, för online-SM 2013 avsätter man två stycken som ska vara ansvariga för allt. Prioriteringen är uppenbar och resultatet blir därefter. Jag har egentligen inget att klaga på avseende vad de två som varit ansvariga gjort, men om live-SM kräver hela styrelsens egagemang för att bli lyckat bör man lägga lika mycket energi på online-SM. Det betyder inte att bara styrelsen behöver engagera sig, möjligheten finns att engagera andra t.ex. ur gruppen som Glimne är sammanhållande för.

 

Att t.ex. inte nyheten om en ny svensk mästare efter att Main Event avgjordes dök upp på hemsidan direkt efter avgörandet tyder också på att det inte var speciellt viktigt för styrelsen.

 

Styrelsen tappade bollen vad gäller årets online-SM. Lägg mer tid på online-SM än på politiskt arbete, ett arbete som bara blir meningsfullt när vi har många medlemmar, och det finns inget bättre sätt att värva medlemmar än att anordna ett riktigt bra online-SM. Betydligt fler spelar online-SM än live-SM, fokus bör därför ligga minst lika mycket på att sköta det bra som live-SM. Eller ska ni byta namn till Svenska Live-Poker Förbundet?

 

 

 

Gnällspiken

2013-05-01 @ 09:48:55 | Allmänt
1:a maj.
 
Arbetarrörelsens högtidsdag.
 
 
För mig betyder det slutspel i Globen Cup, då det Enskedelag som tog sig dit saknar spelare, så vårt lag får bidra med några. Vårt eget lag ställde aldrig upp i cupen då det snabbt blev fullt. Det ska bli kul.
 
Och ikväll är det rankingturneringar på SvS samt en coachingsession så pokertarmen kommer att få sitt. Som alltid när man haft lite framgång så vill man spela mer, men jag tog ledigt två dagar, fanns annat att koncentrera sig på, som fotbollsträningar, valborg m.m.
 
Men nu till gnället, eller som jag egentligen tycker, konstruktiv kritik;)
 
SM-Online - Under SM-specialen av Egon och Koivus podcast så tyckte Koivu att det pushats bra för SM Online av ansvariga på SvePoF (http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/116043/koivu-oegon.html).
 
Jag håller inte med. Det är lika många svenskar som spelar på Pokerstars som spelar på Svenska Spel, men ändå blir det övervärde på en mindre garanti än förra året. Svenska Spels SM är mer än dubbelt så stort. Varför?
 
För de som spelar på Svenska Spel så är det under hela året uppenbart att årets höjdpunkt på SvS är just SM.
Så fort satelliterna dyker upp så är det utskick, det skrivs på forum, och det pushas för det i deras webbtv-program Pokerstudion.
 
Säga vad man vill om Pokerstars, men SM är för dem inte speciellt stort i sammanhanget, och de lägger inte samma energi som SvS på att öka antalet spelare. SvS försöker skapa en hajp kring sitt SM, Pokerstars verkar lita på sina garantier.
MEN.... det är där förbundet faktiskt har en roll att spela. Man har sålt rätten att anordna SM-Online till Pokerstars, om de inte gjort det, borde de ställt krav på Pokerstars att göra reklam för turneringsserien.
 
Oavsett så har förbundet fått in pengar och lite av dessa borde gå till att skapa den hajp som krävs för att ett mästerskap online ska bli riktigt lyckat. Förbundet måste se till att var man än kommer som svensk pokerspelare så ska man mötas av reklam för det kommande SM. Se till att det skrivs på forum, talas om i podcasts, webbtv m.m. Att pusha för satellierna är jätteviktigt då de flesta som så småningom spelar ett Main Event inte gärna betalar hela summan ur egen ficka. Det kan ju vara så att jag inte besökt just de platser där de synts. Ingen facebook-sida dedikerad till turneringsserien, som man kan dela och lägga upp nyheter på.
 
Det är visserligen stor skillnad på att en sajt helt och hållet commitar sig till ett mästerskap som SvS gör, sista månaden inför SM handlar allt bara om SM, eller om det bara är en turneringsserie i mängden, men Pokerstars och förbundet måste bli ännu bättre på att göra SM känt. Kanske hämmades satsningen av att mästerskapet flyttades och kom för tätt inpå det förra, men nu är det ett år kvar till nästa. Vid det laget borde fler vara svältfödda på ett mästerskap än nu, hoppas bara att det blir mer rabalder innan.
 
Sen gnäll igen på Svenska Spel och deras klient. Till skillnad från SvePofs insatser så är det inte bara så att det behöver förbättras, på SvS så sköts deras utveckling av klienten styvmoderligt och rent ut sagt uruselt. 
 
De har fortfarande inte lyckats rätta sina senaste, för åtminstone turneringspelare, mest irriterande buggar, pausrutans placering,prislistans försvinnande och avslutningsdialogen.
 
Fick detta svar efter ett inlägg om ovan på pokerforum.nu:http://pokerforum.nu/forum/vriga-pokerpartners/14127-sajt-svenskaspel-se-511.html
"Denna fråga hoppas jag att vi kommer att kunna informera mer om inom kort då vi har en lösning pågång för både pausrutan och även prislistan. Men det är inget datum satt för exakt när detta kommer ut, men förhoppningsvis under maj månad."
 
Under detta halvår som varit sen några av dessa buggar introducerades ( vissa är ännu äldre) har det inte gått en gång jag varit inne i klienten utan att jag blivit irriterad över någon av dem. Jag har inte märkt att det hänt något annat med klienten förutom att bakgrunden och reklamen ändrats då och då.
 
Visserligen ligger vinsten på online poker närmare 200 miljoner/år än trehundra nuförtiden, men hur vore det att avsätta en mille av de pengarna och fixa de buggar ni vet irriterar era kunder så fort som möjligt. Det går säkert 100 personer på varje person skriver på ett forum eller hör av sig till er och klagar, som inte hörs men som är missnöjd.
 
Om jag var ansvarig för pokerklienten på SvS så hade jag, när buggrättningen uppenbarligen inte dök upp i nästa release, ställt mig bakom ansvarig utvecklare hos leverantören och sett till att han inte lämnat sin plats innan problemet är löst. Var och en av de buggarna kan OMÖJLIGEN ta mer än 8h utveckling att rätta. Det är inte "rocket science", det är programmering för i €#&%. Nån måste få tummen ur. Jag hoppas också att det blir under maj månad.