Mellandagar

2012-12-28 @ 13:21:07 | Allmänt
Så har man överlevt julen och alla dess vedermödor. Tack för alla julhäsningar och gratulationer!
Efter julafton, som faktiskt är ganska stressig om man ska hinna med både födelsedag och tomten, så har man tid att ta det lugnt, spela spel med barnen, och läsa julklappsöcker. Saboteur är ett roligt strategispelmed kort som passar både vuxna och barn ner till ganska låga åldrar utan att det blir tråkigt eller för svårt. Det går dessutom att klara av en spelomgång på 30 minuter, så det blir lagom långa sittningar. 
 
 
En julklapp jag inte kan rekommendera är Crayola Trace & Draw, då det skapat mer irritaion och tårar då det inte funkar att använda som det är tänkt för en 5-åring. Tanken är att man ska kalkera av en bild på ipaden, men programmeraren har inte tänkt på att inte göra ytan tryckkänslig medan man ritar, vilket betyder att allt rör på sig. Kanske funkade med en gammal variant av iOS men inte nu. Galet vad irriterad man kan bli på sånt.
 
 
Man hinner också läsa tidningen lite nogrannare än vanligt och National Rifle Association fortsätter att komma med förklaringar till den  tragiska skolmassakern för en vecka sen, som inte pekar ut USAs vapenlagar som en del av anledningen till att det gick så illa. Senast i raden är TV-spelen som t.ex. Grand Theft Auto och andra liknande spel . Konstigt att det inte sker liknande tragedier i andra länder lika ofta då, för sist jag kollade så fanns tv-spel i fler länder än i USA. Men de har inte lika korkade vapenlagar. NRA gör verkligen allt för att slippa se sanningen i vitögat.
 
Nästan lika korkat är SKVs åsikt om hur man bör beskatta pokervinster utanför EU. Tänk om man istället försökte ta fram en beskattning som vore rimlig. Beskatta bruttovinsten, inte vinst per sajt  och inför möjligheten att skjuta upp beskattningen av t.ex. en tredjedel av vinsten ett eller två år, och tillåt att  skjuta upp avdraget av en del av förlusterna över flera år. Det finns redan liknande exempel från handel med aktier.
 
Såg i SvePoF nyårshälsning att vi nu är över 600 medlemmar och att förbundet samarbetar med skatteexperter för att kunna erbjuda sina medlemmar stöd vad gäller skattefrågor 2008-2011. Bra initiativ och jag hoppas förbundet kan hjälpa till att bringa klarhet i skattesituationen. Helt plötsligt kanske onlinespelarna kan se större nytta av ett medlemskap.

Idag är ingen vanlig dag

2012-12-24 @ 09:12:24 |

...för det är Jonas födelsedag. Åtminstone fram till kl.15.00 då Kalle börjar. Blivit väckt av skönsång från Liv, barnen och mina föräldrar, med fina presenter bl.a marsipangrisar då det är något jag älskar. Höll på att bli en egeninförskaffad födelsedagspresent i natt med finalbord i söndagssteken, men blev bara en tiondeplats. Det roade mig i iaf att de hoppfulla tyckte jag hade tur till och med då jag förlorade med AQ mot KK:)

Yrkesstolthet

2012-12-19 @ 22:49:51 | Allmänt
Alla programmerare kan göra fel, introducera buggar som i efterhand med facit i hand borde varit enkla att undvika. Ibland kan nya features introduceras som inte är så genomtänkta. Oftast har jag överseende, man ska ju inte kasta sten i glashus.
 
Men ibland undrar man var yrkestoltheten tagit vägen? Svenska Spel släppte igår en ny version av sin klient. De tog sig tid och introducerade ett nytt jultema, men de lyckades inte rätta de buggar de byggde in förra gången de släppte en ny version av klienten. Och de har haft gott om tid på sig, det var ett tag sedan senaste klientreleasen. Det är egentligen bara skitsaker som en ständigt nedfälld pausmeny som man måste fälla ihop och flytta varje gång man kommer till ett nytt bord, eller att bordet inte längre stängs när man kryssar i att det ska stängas efter nästa runda. Det är alltså inte kritiska fel, bara jävligt irriterande. Som programmerare bör man ha lite yrkestolthet och fixa sådana saker direkt till nästa release. Som de som beställer klienten så borde Svenska Spel ställa lite krav som att små skitbuggar ska fixas omedelbart till nästa release. I detta fall så verkar både leverantören och beställarsidan oproffsiga och oseriösa. Har man en klient som redan fått så mycket kritik så bör man se till att de saker som får mest kritik direkt efter en release fixas omedelbart. Har förståelse att man inte skakar fram latereg i en handvändning, men de här sakerna så enkla att fixa att jag själv antagligen skulle kunna fixa dem inom ett par timmar efter ha fått tillgång till koden.
 
Nu är ju inte Svenska Spel den enda klienten som har märkliga fel som aldrig fixas. T.ex. så är Ongame-klienten programmerad i java, och av några javaprogrammerare som uppenbarligen inte kan ett dugg om hur en windowsklient ska fungera. Man brukar inte behöva sätta muspekaren en halv centimeter innanför fönstret för att kunna ändra storlek på det, och man brukar kunna ta tag i ramen på vilken sida som helst inte bara högersidan och nederdelen. Usel programmering.
 
Både Boss Media och de på Svenska Spel som är ansvariga för pokerklienten måste faktiskt ta sig samman och faktiskt göra någonting åt sin fantastiskt långsamma förbättringstakt. Just nu framstår båda som antingen lata eller inkompetenta.

Att kräkas

2012-12-18 @ 23:04:22 | Allmänt
Ibland, som i söndags har man god lust att bara kräkas, som när någon kläcker ur sig hur mycket tur man har för att ens 99 får stå mot deras AJ, när man själv redan åkt ur fem andra turneringar på riktiga beats. Riktigt dålig turneringssöndag för mig, många jobbiga utslagningar. Fördelen med av folk vräker ur sig nåt i chatten är att det ger en chansen att sätta en grön färgmarkering så man vet var man har dem nästa gång.
 
Pokerfri måndag, men fullt upp med skjutsning, av att handla födelsedagspresenter och födelsedagfrukost till äldsta tjejen som fyllde år idag. Hon har slutat önska sig leksaker och det är mest böcker, saker till rummet och annat som gäller. Hon har börjat bli stor men fortfarande ett år kvar innan hon blir tonåring. Det blev trots avsaknaden av poker ingen kräkfri måndag då lilltjejen hade svårt och somna, och sedan var väldigt orolig, och började hosta. La handen på henne och hjärtat slog i 110, jag frågade om hon mådde dåligt, hon svarade ja i sömnen och jag hann bära henne halvvägs till toaletten innan det mesta av kvällsmaten kom upp på min rygg. Fick in henne på toaletten, hon mådde lite mer illa, men fick sen duscha av sig och somnade sen snabbt om. Min vita t-shirt fick gå i soporna, inte värd att försöka rädda.
 
Så idag stannade jag hemma med lillan efter födelsedagsfrukosten, jobbade på distans. Resten av familjen mötte upp mormor, morfar och moster på Chopsticks på kvällen, men jag och den minsta var hemma och såg på Greveholm från 1996 och åt Carbonara. Hann med att spela lite poker sen också, dra ut lite i en turnering och åka på rejäla utdragningar åt andra hållet i fyra andra. Som vanligt får man höra hur mycket tur man har när man vinner men aldrig hur mycket otur man har när man själv åker på en utdragning, men det finns ju gott om grön färg kvar, det räcker nog åt alla hoppfulla.
 
 

Rallarfärs och Ramzi

2012-12-16 @ 12:46:55 | Allmänt
"Det viktiga är inte vart man är på väg utan att man håller farten"
Veckan när Lucia firas är för en småbarnsförälder något man bävar för samtidigt som det är ganska kul....efteråt.
 
 
Det är en ganska dålig idé att ha Lucia på en förskola, med samling 07.15 och start av Luciatåg/koncert kl 07.30.
Föräldrarna är stressade, det är kallt och ungarna tycker det är så lagom kul att bli utklädda till michelingubbar. Inte direkt deras bild av att vara Lucia, och visst är de söta men varför kan man inte ha det inomhus? Det var en hel del tårar innan Lucian på morgonen var avklarad, speciellt när lämningsrutinen slagits i tusen bitar, vilket resulterar i ett gråtande barn lämnat vid grinden på förskolan. Då vill det till att man har ett hjärta av sten.
 
Kvällen innan hade det varit 9-åringens tur, alla treor lussar får åk 0-5, så nu dröjer det ett tag tills nästa Luciatåg.
 
Det var en glad Sander som gjorde tre framträdande, det första för föräldrarna, jag var hemma om och skjutsade till teateravslutning och till kyrkan, innan jag skulle tillbaks till jobbet för en prodsättning.
 
Min kamera på min mobil är trasig så jag slogs med alla andra föräldrar om att få fotografera i kyrkan, bara för att sedan se ett urkasst resultat, Liv putsar inte linsen speciellt ofta.
 
 
Så vi närmar oss jul med suddiga bilder, Muminhuset börjar få invånare ifrån muminkalendern. Jag var hemma från jobbet i fredags med samma huvudvärk som under SM, inget biter på den, har speciella migräntabletter som inte hjälper ett skvatt, drar istället i mig allt jag kan hitta, drar för gardinerna och gömmer mig för ljus och ljud.
Igår firade vi Siris födelsedag med släkten, ett par dagar kvar till den riktiga dagen och jag trotsade huvudvärk för att skotta och åka och köpa presenter. Upptäckte att aspirin konstigt nog verkar funka bäst just nu, så drogade på rejält och kunde dra ett litet strå till stacken iaf.
Firandet blev lyckat, Siris favoriträtt rallarfärs samtidigt som Ramzis framfart i EPT Prag stod på i bakgrunden utan ljud på tv:n. Att se på livepoker utan hålkort är väl lite som att kolla på färg som torkar om man inte är pokernörd, men vi var några stycken som då och då avbröt firandet för att kolla in nån stor pott.
 
När släkten drog sig hemåt fortsatte jag och Liv att bevaka finalbordet, men jag somnade i soffan innan upplösningen, men tyckte att det tidigt stod ganska klart vem som borde vinna och mycket riktigt var det klart med en svensk seger när jag vaknade i morse.
 
Ikväll är det fotbollsträning och i morse fick jag gå upp tidigt för att skotta fram den inplogade bilen, sonen skulle på födelsedagskalas och present till var tvungen att inhandlas. Fram till träningen är det full fart här hemma då lilltjejen har en kompis på besök, men ska försöka hinna med lite träning mellan markservicen. Efter träningen ikväll är det final i APL - http://www.apokerleague.com/ , det blir också Goldrush på PAF, samt ett kval till PAF Poker Challenge, har en $320-biljett som snart går ut. Lär bli en hel del andra turneringar också på SvS, Everest och Party, hur många och vilka beror på hur jag mår ikväll och hur motiverad jag är.
 
 
 
 
 
 
 

Svarta tisdagen

2012-12-08 @ 09:17:17 | Allmänt
Här hemma går allt sin gilla gång, hela familjen är förkyld, och det har blivit en vobb-dag, man får vara tacksam för att man kan jobba en hemifrån. Plussat lite på pokern, men mest småcashar.
 
För min egen del har annars senaste tiden dominerats ganska mycket av Svarta tisdagen. Tacksam för att inte ha fått ett brev, satte jag kaffet i halsen när Liv dagen efter kom med ett brev från skatteverket som legat där sedan gårdagen. Det visade sig bara vara ett brev om skattereduktion, pheew.
 
Inte för att jag spelat så mycket på skattepliktiga sajter så att jag tror det skulle dra till sig SKVs uppmärksamhet, jag bestämde mig tidigt för att undvika icke EU-sajter just på grund av att de är skattepliktiga, men tyvärr är det ju inte alltid glasklart vad SKV menar med skattefria sajter.
 
För er som inte satt er in i vad Svarta Tisdagen innebar så rekommenderar jag er att läsa följande länkar:
 
http://www.poker.se/nyheter/77962442/skatteverket-i-stor-aktion-mot-pokerspelare.html
 
http://pokermagazine.se/2012/11/21/stort-tillslag-av-skatteverket-mot-svenska-pokerspelare/
 
http://pokermagazine.se/2012/12/05/debatt-om-skatteverkets-tillslag-mot-pokerspelare-idag-klockan-17-20/
 
Efter den sista länkens debatt i radion så skickade jag en följdfråga till Dag Hardyson som tydligen leder aktionen på SKV:
"Den 5 december gjordes det en intervju i Sveriges Radio där du angav att respektive pokersajt gett er uppgifter om innehavare av nicknames. Vilken annan sajt än Svenska Spel har gjort detta?"
 
Dag Hardyson svarade följande: ". Jag uppfattade frågan om man kan lita på uppgifterna och det kunde man inte enligt den person från Poker Magazin som också var med i programmet. Jag fick kommentera och jag sa då att våra uppgifter är säkra - de är hämtade från respektive pokerklient. Med säkra uppgifter avsågs beloppen ifråga - inte nic:sen. OBS att vi tagit beloppen från pokerklienter behöver inte innebära att vi fått dem av dem. Vi kopierar databaser och strukturerar uppgifterna dvs det är fråga om vad man själva publicerar på sina sajter. "
 
Att skatteverket agerar som de gör, bara några månader efter att de gått ut med att de ändrar på hur de beskattar pokervinster, utan att låta pokerspelarna utifrån de nya reglerna göra rätt för sig är enligt mitt sätt att se det helt vansinnigt. Att dessutom göra husrannsakan och beslagta datorer hos 8 stycken spelare utan någon som helst påstötning innan, är enligt mitt förmenande myndighetsmissbruk.
 
Om reglerna om beskattning av pokervinster hade varit glasklara och inte helt orimliga, så hade jag kunnat förstå skatteverkets aktion.
Nu ger man sig på 135 st personer enligt regler som inte är helt genomtänkta, risken för beskattning av vinster som inte finns i verkligheten är överhängande, och det är fortfarande oklart vilka sajter som är skattepliktiga.
Varför har inte skatteverket tänkt efter och försökt få fram rimliga regler innan man ger sig ut på jakt?
Jag hoppas och tror att tack vare SKVs överilade agerande, så kommer skickliga skattejurister till sist få till en rättvis beskattning, men tyvärr så är priset de 135 får betala högre än nödvändigt om skatteverket inte utgått från att alla är skattefuskare. Det är SKVs regler om hur beskattningen ska ske, som är anledningen till att ingen frivilligt anmält pokervinster, då är så korkad och byråkratisk och kan tvinga folk att betala skatt på vinster de aldrig gjort.
 
Läs mer i tråden:
http://pokerforum.nu/forum/ekonomi-skatt-och-juridik/68005-skatteverket-p-krigsstigen.html
 
På slutet verkar tråden ha tappat fokus, den handlar till viss del att pokerspelare inte skulle behöva betala skatt alls då de bidrar till samhället genom att konsumera de pengar de vunnit. Med samma logik skulle inte höginkomsttagare behöva betala skatt heller, något jag tror få skulle tycka vara speciellt rättvist. Klart pokerspelare ska följa de regler som finns om beskattning av pokervinster, under förutsättning att reglerna är rimliga.
 
Visst kan man tycka det vara naivt att tro att man ska lyckas undanhålla stora vinster utan att bli synad av skatteverket, men jag tror att inte den största anledningen är att man inte vill betala skatt alls utan att man vill betala en rimlig skatt, något man tvivlat på att man skulle ha en chans att få göra med tanke på SKVs inställning. Jag skulle inte heller frivilligt gett en myndighet uppgifter om jag tvivlade så mycket på deras kompetens att jag inte trodde jag skulle få en rättvis behandling.