Mellandagar

2012-12-28 @ 13:21:07 | Allmänt
Så har man överlevt julen och alla dess vedermödor. Tack för alla julhäsningar och gratulationer!
Efter julafton, som faktiskt är ganska stressig om man ska hinna med både födelsedag och tomten, så har man tid att ta det lugnt, spela spel med barnen, och läsa julklappsöcker. Saboteur är ett roligt strategispelmed kort som passar både vuxna och barn ner till ganska låga åldrar utan att det blir tråkigt eller för svårt. Det går dessutom att klara av en spelomgång på 30 minuter, så det blir lagom långa sittningar. 
 
 
En julklapp jag inte kan rekommendera är Crayola Trace & Draw, då det skapat mer irritaion och tårar då det inte funkar att använda som det är tänkt för en 5-åring. Tanken är att man ska kalkera av en bild på ipaden, men programmeraren har inte tänkt på att inte göra ytan tryckkänslig medan man ritar, vilket betyder att allt rör på sig. Kanske funkade med en gammal variant av iOS men inte nu. Galet vad irriterad man kan bli på sånt.
 
 
Man hinner också läsa tidningen lite nogrannare än vanligt och National Rifle Association fortsätter att komma med förklaringar till den  tragiska skolmassakern för en vecka sen, som inte pekar ut USAs vapenlagar som en del av anledningen till att det gick så illa. Senast i raden är TV-spelen som t.ex. Grand Theft Auto och andra liknande spel . Konstigt att det inte sker liknande tragedier i andra länder lika ofta då, för sist jag kollade så fanns tv-spel i fler länder än i USA. Men de har inte lika korkade vapenlagar. NRA gör verkligen allt för att slippa se sanningen i vitögat.
 
Nästan lika korkat är SKVs åsikt om hur man bör beskatta pokervinster utanför EU. Tänk om man istället försökte ta fram en beskattning som vore rimlig. Beskatta bruttovinsten, inte vinst per sajt  och inför möjligheten att skjuta upp beskattningen av t.ex. en tredjedel av vinsten ett eller två år, och tillåt att  skjuta upp avdraget av en del av förlusterna över flera år. Det finns redan liknande exempel från handel med aktier.
 
Såg i SvePoF nyårshälsning att vi nu är över 600 medlemmar och att förbundet samarbetar med skatteexperter för att kunna erbjuda sina medlemmar stöd vad gäller skattefrågor 2008-2011. Bra initiativ och jag hoppas förbundet kan hjälpa till att bringa klarhet i skattesituationen. Helt plötsligt kanske onlinespelarna kan se större nytta av ett medlemskap.

Kommentarer
★ donRollo

Fortsatt God Jul Rosjon :)
Som jag har sagt innan så vore en omsättningsskatt på ex 30% sannolikt det enklaste och mest rättvisa att införa.
Det innebär kort och gott att spelaren betalar denna skatt varje gång han tar ut pengar från sajten. Så länge pengarna finns på sajten = ingen skatt. Men vid uttag = omsättningsskatt.
SKV hade säkert kunnat få till ett bra samarbete med berörda poksajter för att införa denna skatt.
Vad tror du?
/donRollo

Svar: Tror inte staten blir nöjd med det, alldeles för fördelaktigt för spelarna, jmf med hur företag beskattas
Rosjon

2012-12-28 kl. 14:04:43
http://www.donRollo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback