Det börjar bli klart

2014-04-29 @ 22:43:07 | Allmänt
Pokerallsvenskan är slut, det resulterade i ett inköp till Liv som ska vara parhäst med en annan spelare i vårt lag. Han vann ett paket och Liv vann rankingen i vårt lag. Vilket betyder att Liv åker till Tallinn om ett par helger.
 
Blev tyvärr inte så mycket poker som jag planerat i söndags, fanns annat som var jag prioriterade, vilket gjorde att jag började sent.
 
Fotbollen i helgen gick också bra. Våra gemensamma Enskedelag slog de akademilag de mötte i den svåra serien, vi var i Nynäshamn och fick med oss ett poäng, och förlorade en match efter bra spel  i den lätta serien. Skönt att premiären är avklarade, nu väntar Globen Cup-slutspelet den första maj mot tufft motstånd och i snö enligt väderprognosen.
 
Vår nya platsbyggda garderob är färdig också, ser riktigt bra ut och vi är mycket nöjda. Den lär svälja en hel del och det behövs. Det betyder att inredningsbloggandet snart är slut, nu är det bara den nya soffan vi väntar på.
 
 
 
 

Snart söndag

2014-04-26 @ 09:48:00 | Allmänt
Kollade in snusarns Twitter där han lagt ut en länk till denna film på pokertube. Den enda sanna glädjen.
http://www.pokertube.com/videos/888-poker-webcam--old-guy-sucks-out
 
Igår var det afterwork, känner mig lite halvsliten, men det är premiärhelg på Sanktan och vi har ett digert schema med tre matcher. Har lyckats uppgradera matchstället, så nu hoppas jag det ska passa våra växande 11-åringar. Det kommer åtminstone att bli hur spännande som helst.
 
Vi har dessutom haft hantverkare här i två dagar för montering av vår garderob i hallen, slänger upp några bilder på bygget hittills
 
Återstår inredning och lister så lär bli klart i början på nästa vecka. Sen måste vi måla lite till och fixa resten av listerna i hallen, sen är vi äntligen klara.
 
Redan nu börjar jag också se fram emot söndagens turneringar, det var ett tag sedan och ska bli riktigt kul.
Lyssnar på Koivu &Egons podcast http://www.poker.se/proffsbloggar/77963267/avsnitt-39.html för inspiration, grattis Koivu till vinsten i Lilllördag. Diskussionen om Vicky Coren och hennes prestation är intressant och jag sällar mig till Koivus läger. Om man såg hela livestreamen från finalbordet så inser man att hon spelade smart, tror de flesta underskattar hennes pokerkunnande. Hon verkar ha anpassat sitt spel ganska väl till att möta alla unga nätspelare och att hon antagligen inte är topp 20 av EPT-vinnarna hittills stämmer kanske, men mest för att hon faktiskt inte gör detta på heltid. Oavsett en riktigt imponerande prestation.
 
och missa inte de klippta episoderna av EPT London, det har kommit två stycken hittills, ska bli riktigt kul att kolla in fortsättningen:http://www.pokerstars.tv/channels/ept/
 
 
 
 

Något levande åt lame rosjon

2014-04-23 @ 21:30:31 | Allmänt

Under några dagar släppte jag de bollar jag brukar jonglera i vardagen men igår satte det igång igen om än till en början i liten skala. Stora beslut ska tas denna vecka på jobbet, en prodsättning hos kund, hantverkare ska jobba på huset, träningar ska hållas och det är premiär för Sanktan i helgen.

Sitter på flyget från Kiruna där vi sista dagen hann med Hjalmar Lundbomsgården, Kiruna kyrka och shopping. Kvällen avslutades med ett besök på mästarpizzerian (nordisk mästare), passande eftersom det verkar vara pizza som är lättast att få tag på i matväg i Kiruna. Vi funderade ett tag på att gå till Mommas, men eftersom de hade så sparsamt öppet så valde vi bort det. Kanske var tur för enligt vår taxichaufför i förmiddags till flygplatsen, så har Mommas tappat stilen sedan sina glansdagar på 90-talet.

Fiket vi besökte efter Hjalmar Lundbohmsgården, Café Safari, visade att det finns bra fik även i Kiruna, de har bara inte öppet under påskhelgen.

 
På väg till Sveriges vackraste byggnad, Kiruna kyrka
 
 
Som en kåta, med en doft av tjära
 
Väl inne doftar det än mer av tjära, och ljuset tillsammans med Prins Eugens altartavla är fantastiskt.
 
 
Får man leka i kyrkor, nåja, Signe räknade steg när hon gick mellan alla bänkraderna.
 
De tre tornen i Kiruna kan knappt anas mellan björkarna, gruvan, stadshuset och brandstationen.
 

Vi avslutade kvällen med latereg till sista omgången av Pokerallsvenskan som inte kröntes av någon större framgång tyvärr.

Semestern är nu över och det är full fart de närmaste veckorna. Känner mig så pass frisk att jag ska våga mig på lättare träning igen, börjar lugnt och försiktigt. Sa dessutom köra mer strikt LCHF under några veckor då senaste veckan varit fylld av god, men inte alltid så nyttig mat.

Stängt!

2014-04-22 @ 16:22:55 | Allmänt
Vi kom fram strax efter sju på kvällen till Kiruna och checkade in på vårt hotell, Bishops Arms, en ny kedja med brittiskt tema. Vi orkade precis ta oss ner till puben och ta en god middag. Alla tog hamburgaren som var riktigt god, och med en Guiness till var det perfekt.
Dagen efter tog vi lite sovmorgon, trodde frukosten var till 10.00 så vi gick ner 09.15,men det visade sig att de slutade servera frukost redan 09.30. Vi hann ändå få i oss så att vi blev mätta. Redan nu borde vi anat vad dagens tema skulle bli.
 
Vi hade bilen en dag till så vi begav oss till Jukkasjärvi och ishotellet. Dagens första besvikelse var att  det var stängt. Det hade börjat droppa från taket dagen innan och på eftermiddagen på påskdagen hade de bestämt att stänga.
 
Jag tror att det hade väldigt lite med det att göra, snarare så kände väl de som jobbade att det vore skönt med ledigt annandag påsk. En stor besvikelse då de inte ens lämnat dörrarna öppna så att man kunde kika in. Ett par från Norge hade ringt på söndagen vid lunch och frågat om det var öppet och fått svaret "Absolut, inga problem". De var inte så nöjda när de kom dit efter 4 timmars resa och de hade tagit beslutet att stänga på eftermiddagen.
Jag tycker gott de kunde ha haft öppet över påskhelgen.
 
Men vi gjorde så gott vi kunde och jag sträckte mig in här och var där det gick. Det lilla vi såg var en aptitretare och det är säkerligen värt ett besök när det är öppet, tre gånger så stort som när vi var där för drygt tjugo år sedan.
Huvudentréen med Signe som håller ett kvarglömt glas av is.
En öppen dörr och jag sträckte mig in för en bild
 
Isbjörn
 
Hej!
 
Kyrkan, bilden tagen genom dörrspringan. Kyrkan har en kort säsong men här vigs upp till 100 par om året. Bilden gör inte kyrkan rättvisa tyvärr.
 
 
Ett av rummen som jag tog ett snabbt kort på genom en halvöppen dörr.
 
 
Så här ser det ut när det är öppet
 
Besvikna, men fortfarande inte modstulna åkte vi till kyrkan som har en...speciell altarmålning av Bror Hjort. Passar bra in i kyrkan ändå tycker jag.
 
Signe och Sander testade predikstolen
 
Vi tänkte sedan ta en fika på hembygdsgården men tji fick vi, trots att de enligt skyltarna hade öppet "dagligen".
Fortfarande har vi ingen aning om när på dagen, men det var bomstängt när vi var där åtminstone.
 
Så vi åkte tillbaks till Kiruna via IRF, Institutet för Rymdfysik som ligger en bit utanför stan, för att inte störas av stadens ljus vid sina observationer av norrsken. En liten nostalgisk stund för mig och Liv, barnen ville helst bara åka vidare.
 
Tillbaks i Kiruna började vi först leta efter öppna fik. Det fanns inte, men nu började vi bli hungriga så då letade vi efter någon sorts lunchrestaurang som inte var en Sibylla eller pizzeria. Sibylla kunde vi ju skippat, för det var stängt, men det fanns ett par pizzerior som hade öppet. Alla andra restauranger var stängda på lunchen.
 
Om vi nu ändå skulle äta pizza så ville vi i varje fall återuppväcka lite minnen så vi åkte till den pizzeria som låg vid Vilan, vårt gamla studenthem, som vi alltid köpte pizza hos efter en tenta.
 
Fortfarande helt ok pizzor, men jag undrar om de fortfarande förutom pizzakartongen fortfarande slår in sina pizzor i folie när man hämtar dem. Det kan ju vara sjukt kallt, så det var nödvändigt då åtminstone.
 
Vi tänkte sedan besöka Hjalmar Lundbomsgården, huset där första LKAB-direktören bott, men det var stängt. Faktum var att allting var stängt, så vi tog en tur till Vilan som fortfarande verkar vara studenthem för blivande rymdingenjörer för ytterligare lite nostalgi, innan vi drog oss tillbaka till hotellrummet för att vila en stund innan middagen.
 
Vi hade planerat att gå till Mommas på kvällen, vi spelade lite kort och tog en liten drink på rummet innan vi gav oss ut i blåsten och kylan. Mommas visade sig dock vara stängt. Faktum var att det inte fanns en enda restaurang öppen i hela stan förutom vår pub. Som tur var har de ju riktigt bra mat, och inte så konstigt att stället var fullpackat när till och med Ferrum, stans största hotell hade all sin servering stängd. Man ska definitivt undvika Kiruna på påsken som turist, då är staden stängd och helt död. Det saknas inte restauranger och kunder, men det saknas uppenbarligen lite entreprenörsanda bland de som driver ställena. Och det är tyvärr då städer får rykte om sig att vara riktiga hålor.
 
Vi hade åtminstone trevligt, jag fick en Guiness och vi gör ett nytt försök idag tisdag att faktiskt få uppleva en något mer levande sida av Kiruna.
 
 

Narvikfjellet

2014-04-21 @ 10:56:24 | Allmänt
Det blev mycket fyramanswhist med de äldre barnen, en tur till Lappis för lunch och ett kort bad i poolen. Vi drog ut på allting eftersom vi fått en sen bokning i restaurangen. Lapplandia heter den på hotellet i riksgränsen och det är ett av de få ställen i riksgränsen där man får bra värde för sina pengar. Riktigt bra mat, norrländska delikatesser (vi testade bl.a renhjärta, något jag en gång köpte till min pappa i julklapp när jag åkte hem över julen, men aldrig själv fick smaka), väldigt hög klass.
 
Dagen efter var det avfärd, vi valde att åka till Narvik för att testa på skidåkningen där, nordens högsta fallhöjd med en fantastisk utsikt över fjorden.
 
Vi åkte alltså västerut på E10 och när man rundar en krök runt fjället 2 mil efter riksgränsen så ser man fjorden
samtidigt som all snö försvinner som i ett trollslag. Vi åkte till fjellet, parkerade och gick 50m till liften. Gondolen var stängd så vi fick ta oss upp i tre steg. Efter första liften:
 
 
 
På toppen:
 
Signe ser arg ut eftersom hon inte tyckte att underlaget var så enkelt och att det kändes extra brant då man såg rakt ner mot fjorden.
 
  
 
 
Utsikt från toppstationen.
 


 
Skidåkningen var väl så där, säkert bra backar tidigare på säsongen men nu var det stenhård is eller slush puppie. Dåligt skyltat (inga skyltar alls), men det finns mycket offpist. Vi testade inte så mycket då Signe var med och tack vare den obefintliga skyltningen kom vi fel flera gånger. Men utsikten var värd resan. Vi skippade maten uppe på toppen, 149 NKr för en kycklinggryta, men tog några korvar för 35NKr stycket.
 
Vi var väldigt trötta när vi till sist vände åter mot Kiruna.

Insnöade och inblåsta

2014-04-19 @ 11:23:00 | Allmänt
För 22 år sedan hoppade jag på tåget till Kiruna i Malmö. Jag hade de senaste åren jobbat som yrkesofficer, men det var inte riktigt min grej, hälften av mina arbetskamrater var normala duktiga människor som jag trivdes bra med, men det fanns några märkliga personligheter också, dem var det inte lika kul att jobba med. Mitt arbetslag (pluton)var riktigt bra men det var inte riktigt likadant om man såg på hela kompaniet.
 
Jag bestämde mig ganska direkt för att hitta en högskoleutbildning som passade mig och just då, 1992 så startade en ingenjörsutbildning för rymdingenjörer i Kiruna, på institutet för rymdfysik, anslutet till Umeå Universitet.
 
Jag hade inte riktigt skött min skolgång i gymnasiet och hade 3,8 i medel, det skulle inte räcka kom jag fram till och skrev högskoleprovet en lördag i början på året. Det gick däremot riktigt bra, vilket var tur för ett par veckor efter att ansökningstiden gått ut satt jag och såg på Rapport hemma, där Claes Elfsberg berättade att årets mest sökta program var Rymdingenjörsprogrammet i Kiruna. Inte ens med mitt resultat på högskoleprovet var jag alltså säker på att komma in.
 
Men tanken på att lämna det kända, och sitt hem för att flytta till Kiruna, oftast över 100 mil bort skrämde bort en del och jag fick en plats till slut.
 
Jag kommer ihåg känslan som infann sig efter dryga 20 timmars resande, två tågbyten senare, då tåget saktade in vid polcirkeln. Mycket förväntningar och en rejäl dos nervositet, man hade hört talas om lappsjuka, undrade hur det skulle funka att plugga efter dryga tre års uppehåll, vilka andra som skulle vara där? Hade rum på Vilan, ett vandrarhem omgjort till studenthem på vintern. Känslan att vara helt ensam ute i ödemarken höll i sig till långt in på kvällen då jag till sist satt där ensam på mitt rum på Vilan och lyssnade på 500 miles av the Hooters för att riktigt gräva ner mig i melankoli.
 
Det visade sig att åka till Kiruna var ett av de bästa besluten i mitt liv. Hade varit i Kiruna i knappt en månad när jag och min blivande fru blev tillsammans. Min kusin Anette hade inte mycket förtroende för min uthållighet och tog chansen och hälsade på redan på höstterminen, hon var övertygad om att jag inte skulle vara kvar speciellt länge. Det blev tre år i Kiruna innan jag och Liv flyttade söderut till Stockholm. En del av mina klasskamrater stannade kvar i Kiruna och jobbade på t.ex. Esrange, några flyttade söderut och jobbade på Rymdbolaget i Solna. Jag hade under tiden förstått vad jag ville syssla med och fortsatte att plugga ett par år till.
 
Samma känsla som för dryga 20 år sedan kom till mig när vi lämnade Gällivare och rullade vidare mot Kiruna. Känslan av att vara ute i ödemarken är påtaglig även om man sitter i en kupé med hela sin familj.
 
Vi kom fram till Kiruna i tid, men inte till den gamla järnvägsstationen utan till en ny (tillfällig?) station där vår bil väntade på oss. Hela Kiruna centrum ska flyttas c:a 3 km för att LKAB ska kunna fortsätta utvinna järnmalm. Man inser att det handlar om stora pengar när man inte drar sig för att flytta en hel stad.
Efter att ha packat in allt vårt bagage i bilen, det fick knappt plats, åkte vi in till Kiruna centrum för att proviantera.
Vi parkerade utanför Folkets hus, där bion fanns för 20 år sedan, där några av mina klasskamrater var med och arrangerade Arctic Light Film festival, handlade på Ica Toppen.
 
Tog Sauvas-rulle till lunch innan vi rullade vidare ut i fjällvärlden.

Vi kom fram, lagade middag, förberedde inför morgondagens skidåkning och avslutade med en omgång Pokerallsvenskan. Man kan ju inte svika sitt lag bara för att uppkopplingen är lite opålitlig. Gick bra för Liv som till sist tog hem andraplatsen trots otaliga utdragningar. Tur att hon hade ett par lägen där händerna fick stå också.
 
Dagen efter så var det dags för skidåkning. Vädret var minst sagt växlande, blåste en del, haglade, solen sken och det snöade om vartannat. När man håller på att göra sig iordning för skidåkning, när man är som varmast och pjäxorna trilskas så undrar man ibland om det är värt det. Men så kommer man till sist upp på toppen och det spricker upp.
 
 
 Jag, Liv och några kompisar hade en husvagn stående på Riksgränsens camping under skidsäsongerna när vi bodde här uppe, och  jag kommer ihåg att jag tyckte det var lite besvärligt och avundades de på hotellet. Det var långt att gå till backen, allt var fuktigt och meckigt med matlagningen. Det var kanske rätt att avundas dem då, men nu vet i katten. Inget verkar ha hänt de senaste tjugo åren, standarden är väldigt låg men priserna lika höga. Inte så prisvärt och ni vet ju hur jag är. Nu på påsken är det dessutom underdimensionerat vad gäller lunchrestauranger och annat. Jag går hela tiden runt och tänker på vad jag skulle ha gjort annorlunda om jag fick bestämma.
 
Men vi har mysiga dagar ändå, trots att det idag är stängt för skidåkning p.g.a storm. Till och med E10 är avstängd med jämna mellanrum då det blåser igen.
 
Ungarna har åtminstone gjort sig hemmastadda. Och istället för skidåkning blev det påskäggsletande. Liv gömde äggen och det tog lång tid att hitta dem trots att det bara fanns två rum att leta i.
 
 
Vi klagade på standarden när vi kom i fredags, fick SPA-biljetter i kompensation, de får vi väl försöka utnyttja, men problemet är att resten av hotellet också kommer att var där. Så just nu sitter vi här, sunkar och funderar på aktiviteter som går att göra trots avstängda vägar och storm.
 
 

På väg till Riksgränsen

2014-04-18 @ 16:26:00 | Allmänt

Jobbade en halvdag, då jag var tvungen att vara med på ett möte. Mötet blev inställt så jag kunde bege mig hemåt lite tidigare, så att jag skulle hinna med att hjälpa till med den sista packningen.

När vi bokade resan var jag helt frisk, och hade sett fram emot några dagars skidåkning i gränsen och sedan lite turistande i Kiruna med omnejd. Nu är jag tyvärr inte helt återställd efter mina ryggproblem, så det är tveksamt om det blir speciellt mycket skidåkning, och just resor med mycket bagage är extra jobbigt, speciellt då det bara är jag som egentligen orkar med de riktigt tunga grejorna. Men det har gått bra hittills.

Rökzon på perrongen, där det enda som pyr är askfatet.

 
Hade väl egentligen tänkt flyga upp, men väntade för länge med att beställa och det blev orimligt dyrt. Så nu blev det tåg upp och flyg hem. Liggvagn, trångt och så där typiskt SJ. Jättemysigt med hela familjen i några timmar, sen dess har det väl varit lite berg- och dalbana känslomässigt. Det är lite annat tempo på tåg, står mycket still och väntar. Vi har hunnit med några omgångar plump, hade en liten buffé med fördrink och ostbricka igår kväll. Vi tog med oss mat för det man på SJ kallar restaurangvagn är inte direkt prisvärt. Svindyrt och plastigt. T.ex. är det ett erbjudande att få köpa till en burk läsk till en varmrätt för endast 29kr. Jag vågar inte ens fundera på vad denna läsk kostar utan varmrätten.
 
Just det här med mat under resor är ett problem. Man kan liksom bara stoppa i sig så många renklämmor innan man får nog. Och om man försöker köra LCHF så är det i stort sett omöjligt, mackorna regerar på vår jord. Så som vanligt, om man vill få något ordentligt gjort får man göra det själv. Nu låter det som om jag är snål, men det stämmer inte, jag är inte alls snål om jag vet att jag får det jag betalar för.
 
Ett besök på en bra restaurang får lov att kosta, men en inplastad tunnbrödrulle för 55kr är helt enkelt inte prisvärd. De kanske skulle sluta försöka tjäna så mycket som möjligt i sin Bistro och börja erbjuda värde för pengarna åt sina kunder istället.

Som ni hör är jag inte en riktig fan av SJ, även om det finns en mysfaktor korta stunder. Men klockan 06.00 på morgonen vill jag inte behöva springa runt bland vagnarna för att hitta en ledig toalett. 

 

Vi kommer att hoppa av i Kiruna och ta en hyrbil resten av vägen, mest för att kunna ta en dagsutflykt till Narvik, tåget gick inte att ta om man inte skulle övernatta där.

 
 

Det blev ett paket!

2014-04-14 @ 06:55:00 | Allmänt
Efter flera veckors kämpande så blev det till sist ett paket till PAF Poker Challenge i juni. Ska bli riktigt kul och både jag och Liv åker! Annars gick det väl så där, spelade inte så många turneringar igår, gjorde en midcash i ett Winamaxseries event, och vann två blijetter till live-kval på PAF också.
 
Det var inte meningen att utmåla Valterego (eller Koivu för den delen) som girig i mitt förra inlägg, jag hoppas att de flesta förstod vad jag var ute efter. Koivu och Egons podcast är en av de kanaler som marknadsfört förbundet mest och helt gratis. Jag förstår den bakomliggande tanken att med en stor ekonomisk kraft bakom kan det kännas fel att jobba helt ideellt för något man vet gagnar dem som borde men inte gjort så mycket. Det lät lite fel i mina öron när jag lyssnade på podcasten bara.
 
Något annat trevligt att se fram emot är vår resa till USA i sommar, bokat flyg nu, 2:a till 23:e juli, direktflyg till Los Angeles, nu återstår det att hitta precis det vi vill göra när vi är där, förhoppningsvis hinner vi med lika mycket denna gång som förra gången.
 
 

SM - Efterdyningarna

2014-04-12 @ 11:58:35 | Allmänt
Då var SM veckan avklarad sen en vecka tillbaka. Ni har säkert märkt ett mönster i mitt bloggande, det är på helgerna jag har så  mycket tid och energi att skriva inlägg.
 
Kort sagt kan man säga att SM inte bjöd på några enorma övervärden, Pokerstars hade satt sina garantier rätt.
 
I detta fall var det tråkigt att de hade rätt. För andra året i rad så minskar deltagarantalet. Inte så märkbart i sidoeventen men väldigt tydligt i Main Event. Svenska Spels Ful-SM slog nytt rekord för några månader sen.
 
Trehundra färre spelare jämfört med förra året i Main Event.
 
Ett klart misslyckande. Både från förbundets sida och från arrangören Pokerstars.
 
Det diskuterades i Koivu och Egons podcast http://www.poker.se/proffsbloggar/77963261/avsnitt-38.html.
 
Detta ska naturligtvis analyseras av styrelsen, och sedan ska det ageras inför nästa års SM, som dessutom inte är bestämt var det ska gå. I år var det ju redan förhandlat och klart, vilket kanske är en anledning till att det inte blev bättre i år jämfört med förra året. För som jag förstår så gjorde styrelsen en analys redan efter förra året, men vad jag kan se så har man inte agerat speciellt mycket annorlunda än förra året.
 
För mig är online-SM årets höjdpunkt, inte live-SM, men ser jag till vad förbundet jobbar för, så förstår jag att det är live-SM som är viktigast. För förbundet är online-SM en inkomstkälla, något man får betalt för och som man dessutom till största delen slipper att arrangera själv.
 
Styrelsen säger själv att de efter att ha arrangerat live-SM förra året tappade sugen och att mycket av arbetet legat nere efter det. Men trots det lyckades man leverera fyra reklamfilmer, lansera en ny sajt och skapa lite debatt. Helt ok tycker jag. Tyvärr skulle man behöva någon som brinner riktigt mycket för online-SM också.
 
Någon som ser till att det skapas uppmärksamhet och driver på Pokerstars att marknadsföra projektet.
 
Jag har ingen insyn i vad förbundet avtalat med Pokerstars och även om jag kanske tycker att förbundet gjorde en OK insats så hade det inte skadat med lite nya grepp. Men framför allt så har Pokerstars marknadsföring av SM-veckan varit i stort sett obefintlig. För Svenska Spel är deras ful-SM flaggskeppet, för Pokerstars är det något som man kör lite vid sidan av. Det är ingen som direkt vaknat varje morgon, gått till sitt jobb på Pokerstars Sweden och tänkt: "Vad kan jag göra idag för att marknadsföra SM?". Absolut något man bör ta upp vid förhandling om nästa SM och se till att den sajt som vill köra SM också förbinder sig att marknadsföra det. Det kanske till och med kan vara värt att dra in lite mindre stålar och få bättre exponering.
 
Vad gäller nya grepp hade Egon lite idéer. Men hans förslag om att hitta 10-15 pokerbloggare som bloggar ett inlägg per dag för en Main event-biljett är inte genomförbart. Mest för att det inte finns 10-15 pokerbloggare och om de skulle finnas så skulle de antagligen vara betydligt dyrare. Det är väl bara jag som skulle göra något sådant på ideell basis.
 
Koivus förslag om att börja planeringen tidigare är naturligtvis helt rätt, möjligheten fanns i år efter den massiva kritik som kom förra året, men energin saknades. Det får styrelsen ta på sig även om jag har en aning svårt att klandra dem. De mest aktiva förra året brann slut på live-SM, jag hoppas att det nya blodet i år gör att man orkar köra även online-SM i mål 2015.
 
Och visst är det kul att man trots det låga deltagarantalet fick med så många ur Sverigeeliten. Tänk om man kunde lyckas lika bra vad gäller live-SM! Kanske något för Pokerstars att ta till sig om de nu ska arrangera live-SM. Att tidigt knyta upp några av deras bästa kunder så att de åker på SM. Erbjud dem ett gratis paket förutom inköp. Arrangera allting som en charterresa som gör att turneringsproffsen med minsta möjliga ansträngning för egen del tar sig till SM, låt dem använda sina poäng för att betala om PS nu inte kan tänka sig att bjuda på det.. Om SM i Köpenhamn tror jag inte det behövs, då dyker alla upp ändå, men om det arrangeras på någon annan plats tror jag det är ett måste. Och vad jag kan se så är det bara Pokerstars som har de finansiella muskler som krävs.
 
Men även om det som Egon överdrivet påstår är sant, att det var det tuffaste fältet någonsin, så var det fortfarande ett misslyckade att bara precis passera garantin vad gäller Main Event. Priset på inköpet är inte för högt, det är inte omöjligt att nå upp till c:a 2000 spelare, OM VILJAN FINNS. Den verkar inte finnas på Pokerstars.
 
Jag störde mig en aning på att Egons uttalande om att han inte skulle ha några problem med att skriva ett blogginlägg om dagen och göra podcasts, men att det saknas incitament. Ekonomiska sådana då. För att Pokerstars tjänar pengar på SM och har den ekonomiska möjligheten. Att han inte kan tänka sig att göra detta ideellt för förbundet, som FAKTISKT är en ideell organisation, för pokerns bästa. Att det bara ska handla om pengar i detta läget, när det faktiskt är kris vad gäller online-SM, tycker jag är väldigt tråkigt.
 
Visst borde förbundet legat på, men om någon har en idé om vad de skulle vilja göra för att marknadsföra SM och dessutom har de kontakterna som Egon har, varför inte försöka få till något. Om pengarna är viktiga, försök få PS att slanta upp då. Inget händer ju av sig själv, och det är uppenbart att PS inte har haft den initiativförmågan att leta nya marknadsföringskanaler. De kanske bara är fantasilösa och behöver en knuff i rätt riktning, det skulle kunna vara en win-win situation.
 
Vad jag egentligen vill ha sagt är att jag inte bryr mig om vem som betalar, om det görs ideellt eller om arrangören gör det, men det måste göras. Och alla som inte känner att de gjort vad de kunnat för att marknadsföra SM får ta på sig skulden för det låga deltagarantalet.
 
Främst är det Pokerstars som gjort ett dåligt arbete vad gäller marknadsföringen.
Därefter får förbundets styrelse ta på sig skulden för att de inte orkade hela vägen. Det behövs en dedikerad SM-general och det kan inte vara samma personer som driver live-SM.
 
Därefter får resten av oss ta på oss skulden. Vi som visste vad som kunde och borde göras, men inte gjorde tillräckligt. Jag själv skulle antagligen kunnat göra mer, men inte mycket. Jag har nämnt SM-veckan i massor av inlägg, delat och försökt göra det så synligt som möjligt.
 
Även om jag tycker att Svenska Spel är riktigt urusla vad gäller kundvård och poker, så lyckas de verkligen med sitt SM. Det bär mig emot, men det kanske dags att undersöka möjligheterna till ett samarbete vad gäller online-SM, under förutsättning att man kan få Svenska Spel att erkänna sin skuld i att det finns två mästerskap just nu och kanske till och med ekonomiskt ersätta förbundet för den stöld som varit. Då kanske online-SM på Svenska Spel kunna bli ett riktigt mästerskap och inte bara en gigantisk fest för de hoppfulla. För just nu är det de som står för kvantitet och Pokerstars för kvalitet.
 

Det får vänta

2014-04-10 @ 19:41:08 | Allmänt
Hinner just nu inte uppdatera bloggen med någon större frekvens, ett medvetet val, jag prioriterar annat.
 
Supertrött varje kväll, fullt upp med både uppdrag hos kund och med jobb för att se till att Ecru fortsätter växa.  Trots att jag är trött kan jag inte somna förrän sent och jag vaknar tidigt. Känns som jag inte har mycket tid till annat, och den tid jag har går åt till att fundera över de beslut som måste tas och förbereda nästa dags jobb.
 
Mycket intervjuer och planerande inför dragningar tar energi, det är egentligen inte min grej, jag är utvecklare, det är betydligt roligare att koda än att bygga företag, men omväxling är ju också kul och det kanske är min tur att bidra just nu. Sammanfattningen av Poker-SM kommer sen när jag hunnit tänka efter, och då kommer jag antagligen att såga Koivus och Egons analys som jag ser fram emot med förväntan ikväll:
 
http://rosjon.nu/Vinjett.mp3
 
Ikväll ska jag och laget jag är med i göra vår bästa omgång i Pokerallsvenskan, omgång 13. Det är ett måste om det ska bli några paket att slåss om efter 15 omgångar.
 
Eisenhower1 blev tydligen tvåa i Winamax Series, jag vet varför han inte vann;)

Spänd och förväntansfull - Det är ju MAIN EVENT!

2014-04-06 @ 11:13:00 | Allmänt
Igår gick jag runt på förmiddagen och fixade inför Globen cup. Gjorde laguppställningar, räknade in och vikte tröjor och shorts, sorterade västar, och fyllde på medicinväskan.
 
Vi hade två lag anmälda, cupen är gratis för Enskedelag och en perfekt uppstart på utomhussäsongen. Problemet var att av våra 22 spelare var redan 6 st borta på andra cuper i hockey och handboll.
Dagen innan hade jag fått ett mejl att en annan spelare inte kunde komma och redan vid niotiden ringde en annan förälder och lämnade återbud då spelaren var sjuk.
 
14 man kvar, men matcherna för lagen gick inte samtidigt så jag tänkte att vi kunde låna ett par spelare mellan lagen och matcherna så att vi inte körde slut på dem.
 
Men redan på försnacket inför första matchen märkte jag att min egen son Sander var likblek. Han mådde illa men skulle inte spela första matchen så jag hoppades att det var den varma bilturen dit som påverkade honom.
 
Men halvvägs in i första halvlek fick jag inse faktum. Min son var sjuk och jag lämnade över till min kollega och närvarande föräldrar för att skjutsa hem honom. Jag hann tillbaka till mitten av andra halvlek, och då låg ytterligare två spelare vid sidan av plan och var dåliga. Vi lyckades sedan få två skador och jag hade inga kvar att byta med.
 
Inför det andra lagets första match hade vi fyra friska spelare kvar av åtta i första laget. Vi insåg att det bara var att slå ihop lagen. Efter att sedan ha spelat 4 matcher på raken utan paus, var vi till sist tvungna att lämna WO i sista matchen för ena laget så att killarna fick vila 40 minuter. Det blev förlust i sista matchen mot ett bra lag, men ett lag gick till A-slutspel medan det andra fick nöja sig med B-slutspel.
 
Mycket av jobbet man lägger ner som ledare i föreningar gör man för att ens egna barn ska ha möjligheten att syssla med det de tycker är roligt. När sedan barnet sedan inte ens får chansen att vara med på det som det sett så mycket fram emot är det ju väldigt trist. Men nu har jag tränat laget i snart ett och ett halvt år och känner killarna väl, så det spelar inte så stor roll längre. Igår kände jag glädje över hur laget bet ihop och kämpade trots att det blev mer och mer kaotiskt ju längre dagen gick.
 
När jag sedan kom hem på kvällen åkte jag och köpte mat på donken(McDonalds) åt barnen. Min fru hade middag för sina kompisar och jag blev förvisad upp på övervåningen med barnen. Vi hade det ändå ganska mysigt med Harry Potter och lördagsgodis. Min son hade feber och ville inte sova själv så jag la mig sidan om honom tills han somnat efter att ha lagt lillan. Eller det var planen, jag somnade nog först och vaknade krokig och dann kl. 04.00 då jag bytte säng till min egen.
 
På förmiddagen idag bråkade jag och min fru om vem som skulle ta lilltjejen på kalas till Lek&Bus i Nacka Strand. Jag, som varit med min dotter tidigare på liknande kalas visste att hon antagligen inte skulle vilja leka själv, hon vill att pappa också ska åka rutschkana, vilket var mitt argument för att min fru skulle åka. Min dotter är den typen som älskar att gå på kalas men sedan när hon kommer dit blir blyg och försiktig och vill att mamma och pappa skall vara kvar. Stannar man då så är det väldigt svårt att få henne att släppa taget och börja leka med de andra och jag är väl inte den mest pedagogiska i de lägena. Jag blir irriterad och kan inte förstå varför detta tillfälle skiljer sig från vilken dag som helst när hon leker med samma kompisar i skolan.
Min fru menade att jag bara kunde sitta på en stol och titta på, något jag vet inte skulle inträffa. Jag sa redan efter förra gången att detta gör jag inte om, då tackar jag hellre nej till kalaset. Jag stod på mig, och min fru tog dottern till kalaset men såg ut som ett åskmoln. Lär få betala priset för det senare.
 
Nu är det med spänd förväntan som jag ser fram emot kvällen då det äntligen är dags för Main Event i Svenska Mästerskapen. Dessutom är det en highroller jag är sugen på att spela, kom till finalbord förra året, men jag ska kolla antalet spelare och vilka som ställer upp innan jag bestämmer mig.
 
Dessutom är det bra värde på andra sajter idag, SvS DM-Main lär locka många rena nöjesspelare så eventuellt gör jag ett undantag och spelar där idag. problemet är ju om det krashar så är pengarna förlorade och risken finns när man spelar på den klienten.
 
Winamax startar upp sin serie idag också, så utöver det vanliga utbudet finns det mycket att välja på. Jag avvaktar dock till ikväll innan jag bestämmer mig för vad jag ska spela.
 
Det är dags för MAIN EVENT. Massor av kvalmöjligheter idag, stöd pokerförbundet och ta chansen att ta hem din del av den $150 000 stora garanterade prispotten. Tror inte på ett övervärde men vi får se.
 
 
 
 
 

Tufft motstånd

2014-04-05 @ 08:14:00 | Allmänt
När jag spelade Svenska Spels stulna mästerskap förra året var de svåraste matcherna i början av turneringen. Igår och i förrgår var det tvärtom
 
 
Först fick jag stå över första rundan, det fick jag inte på SvS, sedan var de två följande matcherna ganska lätta. Känslan beror visserligen väldigt mycket på hur bra kort man får och sin egen träffprocent på flopp naturligtvis, men jag blev förvånad ändå.
 
Ena motståndaren synade mina minraisar för sällan och la sig alldeles för ofta på lilla mörken , det handlade i stort sett bara om att höja hela tiden och spela väldigt försiktigt vid motstånd, så flyttade hans stack över till mig, små bitar i taget. Han är ett känt namn inom turneringspokern online och jag blev lite överraskad av hans taktik.
 
Den andra motståndaren älskade att bluffa och att sätta press, men verkade bara ha en växel. Där handlade det om att se så många floppar som möjligt, så billigt som möjligt. Träffade jag så slappa jag ofta betta min egen hand då min motståndare gjorde det åt mig. Det kändes ganska säkert hela tiden även om sista handen var en sjuk setup för min motståndare som träffade nötfärgen på river samtidigt som jag drog in kåken.
 
Matcherna igår fredag var mycket tuffare. Redan i första matchen mötte jag en svår motståndare, det tog dryga timmen innan jag lyckades vinna och då hade han haft mig i brygga sedan början av matchen. Väldigt svårspelad, men det kändes inte som han anpassade sig till mitt spel, snarare att han körde över mig.
 
Nästa motståndare var till ryktet värre, hans nick får mig att tänka på någon som är mycket äldre än mig, men jag har ingen aning vem han är i verkliga livet. Han är välmeriterad, har en massa stjärnor och spelat in över en miljon poäng på stars. Framförallt brukar jag stöta på honom under SM i de mer ovanliga disciplinerna där han är riktigt vass. Blev en jämn match, i början fick jag ett litet övertag, men han var skicklig på att anpassa sig och på slutet gick ett par för stora potter åt hans håll. Han var inte lika svårspelad och aggressiv som min första motståndare, han mer lurade in mig i en falsk känsla av säkerhet innan han tog alla mina marker.
Blev till sist en 5:e plats (5-8 fick samma prispengar).
 
Lowrollern gick åt pipan, nu ser jag fram emot kommande turneringar. Tyvärr missade jag event #11, ett av mina favoritspel PLO8, trodde det var 6-max PLO, så går det när man inte planerar och har koll. För att ni inte ska missa något kolla in Svenska pokerförbundets hemsida:
http://svenskapokerforbundet.se/poker-sm-2/online-sm/
 
Just nu går det massor av satelliter med övervärde i många av dem, kvala in till Main eller Highrollern, så ses vi vid borden på söndag!
Annars hade jag ovanligt stort nöje av veckans podcast från Koivu och Egon, en SM-Special med anledning av SM-veckan. http://www.poker.se/proffsbloggar/77963251/avsnitt-37.html
Koivus numera berömda bittra KK-hand diskuteras, Bjoelle intervjuas, men framför allt skickar Koivu en hälsning till Mendieta19: "Lär dig spela poker". Det var inte bara vad han sa som fick mig brista ut i ett asgarv utan hur han sa det, med en känsla av oförorätt, men med mycket självdistans. Måste lyssnas på!
 

Sexton kvar

2014-04-03 @ 23:06:39 | Allmänt
 pokerforbundets_smonline
 
Vidare till dag 2 och i pengarna på Event #9 Heads-Up NLH. Förra året var det nära i Ful-SM i just den disciplinen,
kan jag hoppas på en riktig titel i år?
http://rosjon.blogg.se/2013/november/semifinal-i-fusk-sm.html
 
Spelet fortsätter imorgon kl 19.00. Och grattis på födelsedagen Mor!

Han är tillbaka

2014-04-01 @ 22:39:08 | Allmänt
http://youtu.be/qUgmzcVPfNU

Man kan inte mer...

2014-04-01 @ 21:55:00 | Allmänt
...än att äga upp sin motståndare på läktaren.
 
PokerStars hand #114164300880: Turnering #865919320, $100+$9 USD Holdem No limit - Nivå IX (150/300) - 2014-04-01 21:17:56 CET [2014-04-01 15:17:56 ET]
Bord '865919320 9' 9-max Plats #9 har knappen
Plats 1: AresKK (23821 i marker)
Plats 2: Winmoore (7864 i marker)
Plats 3: Eifffel (29114 i marker)
Plats 4: SMNieezz (15666 i marker)
Plats 5: Ingrid22 (16052 i marker)
Plats 6: rosjon111 (12544 i marker)
Plats 7: Amiralsanji (8551 i marker)
Plats 8: mysmacke (14760 i marker)
Plats 9: Kihlström (33681 i marker)
AresKK: lägger ante 40
Winmoore: lägger ante 40
Eifffel: lägger ante 40
SMNieezz: lägger ante 40
Ingrid22: lägger ante 40
rosjon111: lägger ante 40
Amiralsanji: lägger ante 40
mysmacke: lägger ante 40
Kihlström: lägger ante 40
AresKK: lägger small blind 150
Winmoore: lägger big blind 300
*** HÅLKORT ***
Utdelat till rosjon111 [As Ad]
Eifffel: fold
SMNieezz: raise 300 till 600
Ingrid22: fold
rosjon111: raise 1210 till 1810
Amiralsanji: fold
mysmacke: fold
Kihlström: fold
AresKK: fold
Winmoore: fold
SMNieezz: call 1210
*** FLOPP *** [3c 5s 7d]
SMNieezz: check
rosjon111: bet 3500
SMNieezz: raise 10316 till 13816 och är all-in
rosjon111: call 7194 och är all-in
Ej synad satsning (3122) returnerad till SMNieezz
*** TURN *** [3c 5s 7d] [2d]
*** RIVER *** [3c 5s 7d 2d] [7s]
*** VISNING ***
SMNieezz: visar [2s 2c] (kåk, tvåor över sjuor)
rosjon111: visar [As Ad] (två par, ess och sjuor)
SMNieezz vann 25818 från potten
rosjon111 avslutade turneringen på 189:e plats
*** SAMMANFATTNING ***
Total pott 25818 | Avgift 0
Bord [3c 5s 7d 2d 7s]
Plats 1: AresKK (small blind) foldade innan Flopp
Plats 2: Winmoore (big blind) foldade innan Flopp
Plats 3: Eifffel foldade innan Flopp (satsade inte)
Plats 4: SMNieezz visade [2s 2c] och vann (25818) med kåk, tvåor över sjuor
Plats 5: Ingrid22 foldade innan Flopp (satsade inte)
Plats 6: rosjon111 visade [As Ad] och förlorade med två par, ess och sjuor
Plats 7: Amiralsanji foldade innan Flopp (satsade inte)
Plats 8: mysmacke foldade innan Flopp (satsade inte)
Plats 9: Kihlström (knappen) foldade innan Flopp (satsade inte)
 
Nu har jag två spelare som jag investerat i med 150 spelare kvar, håller tummarna.

Varning

2014-04-01 @ 15:31:00 | Allmänt

Ströläser poker.se och trådar på pokerforum.nu. Ser att Svenska Spel lagt sitt DM samtidigt som Svenska Pokerförbundet.

 

De har i flera år kämpat med formatet och till slut lyckats skapa en variant där de drar in så mycket rejk som möjligt. Tror egentligen inte att de försöker konkurrera med SM, det vore att tillskriva dem alldeles för mycket initiativkraft, något de visar gång på gång att de saknar. De försöker öka intäkterna, men inte genom att göra det attraktivt för spelarna utan de väljer att t.ex stuva om format så att de blir mer lönsamma, eller lägger på nya avgifter som t.ex. extra avgift på satelliter.

 

Det var ett par år sedan de la på avgifterna, något de flesta nöjesspelare inte märker. Vissa av oss klagade, de svarade att "de skulle se över det". Naturligtvis finns de kvar fortfarande.

 

Läser i SvS-tråden på pokerforum.nu. Fortfarande är det folk som klagar på att de tappar uppkopplingen vid illa valda tillfällen. De får standardsvar som lägger all skuld på någon annan än SvS.

 

Inte så att jag tycker att SvS ska ta ansvar för nätets kvalitet hela vägen från min dator till deras server. Men de borde vara medvetna om att kvaliteten kommer att variera och ta höjd för att så är fallet. Som de flesta andra plattformar gör.

 

Inte sällan satt man med bord från svenska spel som tappat uppkopplingen samtidigt som alla andra bord på andra klienter fungerade felfritt.

 

Nu är det länge sedan jag var inne på SvS, jag spelar hellre på andra sajter, men i och med upplägget med DM kan det finnas tillräckligt värde att spela deras Main. Om det inte vore för det här med att man aldrig vet om man kommer att kunna spela klart turneringen.

 

För skulle man helt utan egen förskyllan inte kunna spela klart så kan man glömma ersättning.