Skatt

2013-11-30 @ 16:25:00 | Allmänt
De svenska skattereglerna vad gäller poker har förbättrats, lite mindre absurda, men fortfarande är de inte rättvisa.
 
Lyssna gärna på intervjun med Anton Wigg om besöket från polis, skatteverket och kronofogden. En helt sjuk historia, men om ni lyssnar så kanske någon inser hur skatteverk och kronofogden arbetar. Skrämmande nyheter om man inte själv har erfarenhet av att vara skuldsatt eller haft uppdrag på skatteverket och kronofogden. De maktmedel de har att ta till är verkligen inte milda.
 
http://calvinayre.com/2013/11/22/poker/anton-wigg-swedish-collection-agency-ld-audio-interview/
 
Skattereglerna för svenska pokerspelare borde gå mer mot de för företagare, men de är inte ensamma om att betala en hel del skatt på sina vinster. Men ingen på finalbordet i årets WSOP behövde iaf betala mer än 100%
 
Spelare Före skatt Efter skatt
1. Ryan Riess $8,359,531 $4,880,713
2. Jay Farber $5,174,357 $3,147,830
4. Sylvain Loosli $2,792,533 $2,792,533
3. Amir Lehavot $3,727,823 $2,178,623
5. J.C. Tran $2,106,893 $1,104,916
7. Michael Brummelhuis $1,225,356 $870,003
6. Marc-Etienee McLaughlin $1,601,024 $808,089
8. David Benefield $944,650 $507,449
9. Mark Newhouse $733,224 $410,345
Totalt $25,932,167 $16,290,156
 
 

Taget!

2013-11-30 @ 11:32:08 | Allmänt
Efter mitt förra inlägg om hur jag inte trodde att Svenska Spel skulle kunna slå sitt rekord i fusk-SM fick jag ett erbjudande att slå vad om motsatsen. Vadet som jag och min vadslående vän kom överens om gäller återigen ett inköp till Main och jag vinner om det blir som mest  2752 spelare  och hen vinner om det blir mer än det. Känns skönt att få frirulla en turnering så enkelt.
 
2644 deltagare år 2012
2752 deltagare år 2011
2309 deltagare år 2010
2038 deltagare år 2009
2092 deltagare år 2008
2110 deltagare år 2007
 
2008 var för övrigt det år då  SvS grundlade sin oförmåga att hantera tekniska problem på ett sätt som är orättvist mot spelarna.
 
Den 14 november var det 200 fler reggade spelare till Main än motsvarande tidpunkt förra året, då var det 900 reggade. Idag på förmiddagen är det drygt 1400.
 
Jag tror att de istället för att vrida upp temperaturen inför Main, lyckats dra ner på tempot i och med de långa uppehållen mellan sidoeventen. Min vadslagning baserar sig på tron att bara för att det är fler reggade jämfört med förra året så betyder inte det per automatik att det blir lika många som köper in sig direkt precis innan. Kvalen kan mycket väl ha kannibaliserat på den spelarpoolen,
 
Skulle jag inte gå på min känsla utan bara på siffrorna så borde jag inte slagit vad alls. Allt tyder hittills på att det blir rekord. Men jag går på känslan att Svenska Spels turneringar tappat så mycket i deltagarantal när det inte är SM att de inte kommer att nå dit. Och ibland måste man gå på sin känsla, stå för det och då får man ta konsekvensen och slå vad om det.
 
Igår var det julfest med respektive på jobbet, den avslutades med en fyllefalafel på Falafelkungen fram på småtimmarna. Idag inser jag att jag verkligen inte har uthållighet som en tjugoåring, igår var jag övertygad om motsatsen. Roligt igår inte lika idag. Ändrat på mina planer idag och planera just nu att bara sunka.

Cykeltjuven

2013-11-28 @ 17:45:34 | Allmänt
Vi går runt och pusslar för att få ihop det, mina föräldrar kom upp i måndags eftersom min far skulle opereras här i Stockholm på Södersjukhuset, så vi har fått hjälp på hemmaplan vilket egentligen bara medfört att vi jobbat längre dagar än vanligt.
 
Det har varit behövligt då vi lanserat två stora nyheter i vår kunds internetkontor och det har varit på håret att vi hunnit med. Det roliga är arbetet lönat sig och att lanseringen gått bra,vi slog rekord i antal besökare idag.
 
Samtidigt med jobb, föräldrabesök med operation så har det varit andra sociala måsten, bl.a. i form av en föräldramiddag för att skapa sammanhållning i vår yngstas nya förskoleklass. Denna middag slutade i jakt och fasttagande av en jacktjuv som hävdade att han fått med sig fel jacka bara.
 
En annan incident utspelade sig på våra barns skolgård. Min fru cyklar till jobbet, dubbdäck är införskaffade, och hon tänker fortsätta trots att det är vinter. Själv la jag av då jag insåg att jag riskerade livet varje gång jag cyklade genom stan, alldeles för hetsigt och en hel del cykelbanor målade mitt i vältrafikerade gator,gjorda för cyklister med dödslängtan.
 
Men Liv har bestämt sig och inget jag säger kan övertyga henne om att inte ta sin cykel. Så de dagar hon lämnar barnen så sätter hon Signe på pakethållaren och leder cykeln den knappa kilometern till skolan. Sen parkeras cykeln innanför bommen på skolgården, precis vid vinkfönstret där Signe brukar vinka och slänga slängkyssar när vi lämnat henne.
 
Liv följde Signe in och såg till att hon hängde upp allt och sa hej till läraren. Tog inte mer än fem minuter, och hon brukar inte låsa sin cykel. Så när hon kommer ut från Signes klassrum och rundar hörnet på huset för att vinka och hämta cykeln upptäcker hon att cykeln är borta. En aning förvånad tittar hon sig omkring, ingen cykel och ingen i närheten som kan ha sett något heller. Hon är precis på väg in i skolan igen för att fråga någon av personalen om de råkat se något genom något fönster då hon hör ett sjungande skratt 20 meter bort.
Där kommer en tolv-tretton år gammal pojke cyklandes på hennes cykel.
 
Liv morskar upp sig och ryter till "Hörru du, ge hit min cykel!". Pojken blir paff och förklarar att cykeln ju bara stod där utanför bommen på en isfläck. När jag hörde henne berätta så utbrast jag genast "Spelar väl ingen roll var cykeln står, han ska inte röra den oavsett", men min fru blev i stunden lätt förvånad och började istället argumentera att hon ställt den innanför bommen vid fönstret, men pojken var envis. Innan han lämnar tillbaka cykeln och släntrar bort säger han "Just det, jag sänkte sadeln så jag kunde cykla, så du måste höja den igen"
 
Kvar stod min förvånade fru som inte kom sig för att göra annat än att sätta sig på cykeln och cykla till jobbet. Alla vi som hörde historien hade en massa förslag om vad hon borde gjort istället, men det visar bara hur paff och handlingsförlamad man kan bli när någon inte gör alls som man förväntat sig.
 
Lika paff som jag blir ibland vid pokerborden när jag ser vad folk synar med på mina nya jaktmarker. Det har gått bra på sistone, det enda som saknas nu är att Koivu dyker upp och donerar lite av sin bankrulle, han har ju lovat att han skulle hitta dit. trots en jobbig söndag med många märkliga utdragningar så gick det till slut riktigt bra, och onsdagens session får också godkänt.
 
På söndag är det Main Event i fusk-SM, man siktar på rekord, men de har inte direkt skruvat upp temperaturen inför main, det är snarare lite avslaget då det inte händer så mycket, nu sista veckan, de flesta events var avklarade för två veckor sedan. De har tydligen ökat sitt deltagande i alla sidoturneringar utom en, men jag tror de går bet på en ökning vad gäller Main. Men när man ser SM-klar avataren på så många hoppfulla, så inser man att värdet finns där, rekord eller ej.

Jag garanterar dig....

2013-11-24 @ 14:00:13 | Allmänt
... att personer som garanterar dig att de har bättre självinsikt än i princip alla andra du någonsin träffat i princip totalt saknar självinsikt.
 
Det enda man kan vara säker på är att de som inte har det minsta tvivel utan är extremt säkra på att de vet bäst med stor säkerhet inte vet vad de pratar om.
 
Jag har alltid varit väldigt skeptisk till folk som med stor säkerhet påstår att de har det enda rätta svaret. Alla andra är dårfinkar och dönickar. Det visar sig nästan alltid att det finns åtminstone två sätt att se på saker som inte är helt orimliga.
 
Alla pokerspelare överskattar sin spelskicklighet mer eller mindre, få är tillräckligt ärliga mot sig själv för att kunna ta kritik från andra.
 
Gick igenom tre av mina senast vunna turneringar tillsammans med en spelare som jag har stor respekt för och hittade flera saker att förbättra, saker jag själv missat när jag gick igenom dem tidigare.
 
Dessa saker ska jag repetera i eftermiddag inför kvällens turneringar.
 
Det är härligt väder här i Stockholm och jag hade turen att få komma ut på förmiddagen och köra minicup med min sons träningsgrupp mot en annan lika stor grupp, också 03:or från Enskede.
 
 
Perfekt start på en aktiv söndag, men sen fastnade jag här framför datorn. Försöker lista ut hur jag enkelt gör backup på min blogg nu när bloggar stängs ner lite hur som helst. Bäst att vara förberedd.
 
 
Annars väntar vi alla på Liv som landat och är på väg hem med Arlanda Express.
 
 

Väntar fortfarande....

2013-11-21 @ 21:58:09 | Allmänt
..på att handhistoriken ska dyka upp. Testade även med Chrome. Nä, ska man vänta på Svenska Spel, då får man allt vänta bra länge.
 
Idag åkte min fru Liv med sina kompisar till Istanbul, trots att det är en vecka innan jag trodde hon skulle åka.
 
Hon gick ut förra helgen käkade middag med gänget som hon reste med och då sa alla "Tänk, nu är det bara en vecka tills vi ska åka". "Två veckor menar ni väl" sa Liv, men gissa vem som hade rätt. Och då har ändå Liv bokat flygbiljetterna. Och så undrar alla varför jag kollar allting både tre och fyra gånger innan vi åker någonstans.
 
Eftersom jag är ensam hemma med barnen fick lilltjejen hänga med till sonens träning, vi körde beeptest, cirkelträning och krabbfotboll och jag tror de hade kul hela tiden. Tror det här kan bli riktigt bra, de behöver fysträning, inte så mycket för styrka och uthållighet som för den mentala träningen. Att veta att man orkar fast det är jobbigt är nyttigt också.
 
Äldsta dottern har hämtat sig efter världspremiären av "Catching fire" som hon såg på bio från midnatt till halv tre efter att först ha sett Hungergames, del ett i serien, på samma biograf. Så hon var seg igår. Sonen ska se den imorgon med en kompis. Jag har faktiskt läst böckerna och var förvånad över att de var så pass bra, men så har jag alltid gillat SF. Ett tips är att läsa boken "Enders spel" som de precis gjort film av. Se den innan filmen för jag är övertygad om att boken är bättre.
 
Lilltjejen har ont i halsen och är snorig så imorgon blir det mer jobb hemifrån, tur det funkar hjälpligt, så jag inte får sjukt mycket backlogg på måndag nästa vecka.
 

Svenska spels fusk-SM klar

2013-11-21 @ 15:46:21 | Allmänt
Spelade klart matcherna igår, vi var tvungna att spela alla tio för att nå ett avgörande, 6-4 till mig. Återigen hade jag min motståndare i brygga i en match men han slingrade sig och det blev 3 väldigt tuffa matcher. Men vem vet, han kanske vill kör double-or-nothing. Jag vann ett inköp i Main i varje fall. När jag letade efter lite olika filmer och tips på nätet hittade jag en liten kort film som ganska klart beskrev min grundstrategi och gjorde det mycket tydligare för mig hur jag ville spela.
http://youtu.be/LJc5x5Acrnk
 
 
Försökte kolla på ett par händer vi spelade i handhistoriken, men som så mycket annat i Svenska Spels klient funkar det inte. Tjugo minuter efter försöket står den fortfarande och tuggar....... 
 

Laddad

2013-11-18 @ 19:49:40 | Allmänt
Sitter hemma och laddar inför första matchen av tio, kl. 21.30 smäller det och jag måste plugga Nash Equilibrium
http://www.holdemresources.net/h/poker-theory/hune.html och lite Headsup strategi:
http://www.youtube.com/watch?v=98Rfn-Q3Q0Y.
 
Eller så orkar jag inte plugga och faller tillbaka på gamla meriter.
 
 

Semifinal i fusk-SM

2013-11-17 @ 14:45:00 | Allmänt
Det blev en betydligt enklare resa än jag väntade mig, de svåraste motståndarna låg bakom mig.
 
Det blev gåsamiddag, ett par Dry Martini innan, god mat, gott vin och sedan tog jag en taxi hem och lämnade resten av familjen kvar på festen.
 
Tre matcher innan det blev semifinal där det tog slut mot han som sedermera skulle vinna även finalen.
Två av matcherna var väldigt enkla, det kändes bara som om det var en tidsfråga, speciellt i en match där min motståndare foldade bort sin stack till mig. Jag höjde i stort sett varje knapp och fick fold två av tre ggr. Dessutom foldade han knappen minst hälften av gångerna. Så jag valde helt enkelt att inte spela potter där han visade intresse om jag inte hade en bra hand. Sen var det bara att vänta tills stacken  var hos mig.
 
En av matcherna var inte lika lätt som de andra, men då fick jag hjälp av ett bra kortsnitt istället, så inte heller den blev något större bekymmer.
 
Men till slut tog det slut mot någon som jag inte tyckte var bättre, men som träffade betydligt bättre än jag just i den matchen. Många var tillfällena där jag var övertygad om att jag värdebettade river bara för att han följt med med något osannolikt och fått runner, runner. Floppade stege och färg bara för att bli utdragen av runner, runner, vilket kostar en del. Dålig timing helt enkelt, men så är det ibland.
 
Direkt efter att jag förlorat semifinalen tog jag en taxi till ett homegame i närheten som jag var inbjuden till.
Sprang kallt där till en början, men det ordnade också upp sig, så det blev några inköp upp. Blev också utmanad på att spela tio HU-matcher av en av de andra deltagarna som var så lagom imponerad av min semifinalplats. Han blev själv utslagen av en av de motståndare jag besegrade. Men det ska framförallt bli kul. Tio matcher, vinnaren betalar inköpet till Main i fusk-SM för den andre
 
Homegamet var anledningen till att jag inte fick mer än knappt fyra timmars sömn innan jag skulle upp och träna min sons fotbollslag, som tur är var det fler tränare där som tog huvudansvaret så jag kunde hålla mig i bakgrunden gäspandes. Härligt väder, skönt att komma ut direkt på förmiddagen. Mina motståndare i homegamet i morse har väl knappast vaknat än.
.
 
 

Den universella avundsjukan

2013-11-16 @ 11:56:20 | Allmänt
Jag vet att vi svenskar gärna ser oss som det enda folk som lyder under Jantelagen, men det är inte sant.
 
Inte nog med att lagen skrevs av en norrman boendes i Danmark, det finns liknande fenomen i all världens länder, t.ex. "Tall poppy syndrome" i anglosaxiska länder.
 
Avundsjukan är inte svensk, den är inte kvinnlig, den är universell och mänsklig, och inte en av våra bästa egenskaper.. Säger oftast mer om den som är avundsjuk än den som är föremålet för avundsjukan.
 
Lina Olofsson skriver här om vårt senaste nytillskott på pokerns stjärnhimmel, Diana Svensk:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2013/11/den-svenska-avundsjukan-slar-till-igen/
 
Vore fantastiskt om hon kunde bli sponsrad av något spelföretag om hon är beredd att ta det ansvar och jobb som krävs, inte bara ser det som en fribiljett till turneringsspel. Vad jag läst om henne så finns det goda förutsättningar att hon kan skapa bra marknadsföringsvärde för ett spelbolag.
 
PAF t.ex. gjorde en satsning på att attrahera fler tjejer till pokern, vilket gjort att min fru känner fler spelare än jag när vi åker på våra pokerresor. PAF anordnar nu vad jag tror är världens största veckovisa pokerturnering på nätet för enbart kvinnor i och med att det som startade som Magdas Goodiebag, slagits ihop med sina estländska och finska motsvarigheter.
 
Inköpet är en aning lågt, vilket säkert är en anledning till det stora deltagarantalet. Min fru som nu spelat ett tag klagade lite sist på att det kanske är lite väl lågt nu för de som varit med ett tag. Kanske kan vara dags att skapa en variant med lite högre inköp. Att det finns ett sug för pokerturneringar bara för kvinnor är åtminstone bevisat.
 
 

Vidare

2013-11-16 @ 11:34:06 | Allmänt
Igår gick jag vidare till omgång 5 i Svenska Spels mästerskap i Duell som det kallas. Fyra matcher blev det totalt igår kväll och jag är nu bland de 32 som är kvar. Om jag räknat rätt krävs det ytterligare 5 matcher för att vinna allt, men jag är åtminstone i pengarna.
 
Två av de fyra matcherna var det inget snack om, jag vann hyfsat enkelt, trots ett rejält underläge redan från början. Jag fick snabbt en känsla för vad motståndarna gick för och det var egentligen inte så svårspelade matcher och inga stora avgörande ögonblick. Det gick att hålla sig flytande med lagom mycket aggressivitet och sedan vänta in en bra hand och ett läge att hacka loss en lite större bit av motståndarens stack.
 
De andra två matcherna var inte lika självklara. I den ena tyckte jag att motståndaren hade bättre flyt, träffade bättre konstant, hade en lite bättre hand varje gång. Det var inte motståndarens skicklighet som stod för uppförsbacken. Det gick vägen ändå med lite tur på slutet, och med hjälp av ett stort misstag av min motståndare.
 
Men i den andra av de två matcherna kändes motståndet väldigt svårt, det var inte lika lätt att hålla sig flytande med hjälp av småpotter, han utnyttjade också sitt tidiga markerövertag och hade mig mot repen ett par ggr då jag blev räddad av turen. Men också i denna match gjordes det vid ett tillfälle en syn som var onödigt lös och dessutom så drog han ner på aggressiviteten när han hade stort övertag, lät mig leva så att jag fick möjlighet att dra in ett par bra händer. En svår motståndare som inte passade mig, vilket betydde att det egentligen avgjordes med ett par stora chansartade potter på slutet när mörkarna blev höga. Om det var en rättvis seger i den matchen kan väl diskuteras, men vem har sagt att poker är rättvist.
 
Svenska Spels mästerskap fortsätter ikväll kl 20.00 vilket ställer till det en aning, dåligt av mig att inte kolla upp det innan. Vi är nämligen bjudna på Gåsamiddag, ett lite sent firande av Mårten Gås, något en riktig skåning inte gärna missar. Får se hur vi löser problemet, kanske får jag ta en break från middagen, som iofs börjar tidigt då det är fler än vi som har små barn och deras uthållighet är inte så hög efter kl.20.00. Nåja, det löser sig på något sätt, i värsta fall blir det en sitout som kan glädja nån annan.
 
Måste också rekommendera en intervju gjord av Valterego på poker.se:
http://www.poker.se/artiklar/77961945/i-huvudet-pa-eisenhower-1.html
 
En av Sveriges bästa turneringsspelare online berättar om sig själv, skattemyndigheternas besök m.m.
En sak förvånade mig, att han på plats var tvungen att sälja av aktier, för kvarstaden antar jag. Trodde de kunde ta dessa i förvar istället, men tydligen är skatteverkets makt större än man anar.
Vet från min tid på uppdrag hos kronofogden att det är stor skillnad på hanteringen när fodringsägaren är staten, inga silkesvantar då inte.
 
 
 

Tips och råd till Svenska Spel från rosjon

2013-11-14 @ 16:17:05 | Allmänt
"Det är helt rätt som du säger att det pågår diskussioner om att man kan tappa kontakten med pokerklienten vilket vi absolut tar på högsta allvar. Dock så är de många faktorer de kan bero på och vi kan enbart påverka de system som finns internt hos oss.
 
Vad gäller att spela med trådlöst nätverk så är detta en av anledningarna till att man kan tappa uppkopplingen oftare beroende på hur stabilt ens nätverk är. Det jag vill poängtera är att det finns många fler anledningar till tappad kontakt som vi försöker ge tips och råd om att man kan testa."
Niklas, Svenska Spels poker, känd från Sverigeresan
 
Kära Niklas på Svenska Spels poker:
 
Det är helt rätt som du säger att det pågår diskussioner bland oss spelare om att man kan tappa kontakten med Svenska Spels pokerklient vilket verkligen drabbar oss allvarligt. Tyvärr är inte faktorerna så många som det kan bero på och vi kan bara påverka de som finns hos oss.
 
Vad det gäller att spela med trådlöst nätverk så är det en av anledningarna till att man kan tappa uppkopplingen ofta beroende på hur ostabil er klient är. Det jag vill poängtera är att det finns en och endast en anledning till tappad kontakt med er klient och inte med alla andras. Vi försöker ge er tips och råd om vad ni kan testa
(t.ex. byte av leverantör, tvinga leverantören att lägga tid på att lösa problemet på klientsidan genom bättre felhantering och bättre hantering av mikroavbrott i nätverkskommunikationen, genom att testa och jämföra med andra klienter under liknande omständigheter o.s.v.)
//rosjon 

Förvanska

2013-11-11 @ 19:53:35 | Allmänt
Inte lätt när man blir påkommen
 
 
 

Smygfascister

2013-11-11 @ 15:02:03 | Allmänt
Läste en intressant debattartikel i DN av HenrikArnstad, historiker och journalist. Den handlar om SD och om de är ett fascistiskt parti.
 
Intressant i den var  också rådet till de traditionella partierna om vad de bör lära av historien för att bekämpa fascismen, citat ur artikeln:
 
1. Aldrig samarbeta. De svenska politikerna har gjort helt rätt, som aldrig samarbetat med SD. Den sekund som framför allt den traditionella högern frestas till allianser för att möta vänstern vinner fascismen de riktigt stora framgångarna. Det var så både Hitler och Mussolini nådde makten.

2. Aldrig politiskt läckage. Då och då hörs röster om att ”våga ta debatten”, vilket innebär att köpa SD:s problemformulering. Detta är en livsfarlig väg. Att Tyskland accepterade Hitlers tanke om ”judefrågan” innebar inget bakslag för hans parti, tvärtom. Att ”judarna” diskuterades som samhällsproblem i stället för vad de egentligen var – en samhällsresurs – satte kursen mot katastrofen.

3. Våga använda korrekt terminologi. Enigheten är total inom den internationella expertkåren inom fascismforskningen; de nya europeiska partierna är fascistiska. Dagens begreppsförvirring måste upphöra, det är dags att börja benämna SD korrekt i det offentliga samtalet.

Punkt nummer 2 var intressant då jag själv alltid trott att det skulle vara bra att debattera, men kanske inte till vilket pris som helst. Tänkvärt. Kanske något för de som odlar myten om att svensk invandrarpolitik bara är ett gigantiskt fiasko.
 
http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti/

Tack Svenska Spel

2013-11-10 @ 16:36:00 | Allmänt
"De flesta som upplever detta problem använder sig av en trådlös uppkoppling hemma. Använder man sig istället av en kabel mellan router och dator försvinner problemen. Tyvärr är det lätt att tappa signalen mot sitt nätverk vid trådlös uppkoppling. Så testa det, så kommer det säkert fungera för dig med."
 
Problemet som upplevs i detta fall är att Svenska Spels pokerklient slutar fungera. Det är enda klienten jag spelar på som har detta problem. Och jag har en del erfarenhet.
 
Vanligaste scenariot är att man spelar ett antal bord varav ett par på SvS. Helt plötsligt fryser ett SvS-bord medan allting annat fungerar som vanligt. Alla andra pokerklienter och det andra SvS-bordet tuffar på som om inget hänt.
 
"Nåja", tänker man. "Jag stänger bordet och öppnar det igen, det löser säkert problemet."
 
Då dyker nästa problem upp. När man försöker stänga bordet som slutat fungera mitt i en hand får man upp.....
Avslutningsdialogen!
 
En dialog som talar om att man inte kan lämna bordet mitt under en hand.
 
Men oroa dig inte, det finns en liten kryssruta. Det utlovas att om du kryssar i den så stängs bordet direkt efter avslutad hand.
 
I detta fall har vi då ytterligare ett problem eftersom, det inte hjälper att kryssa i rutan, bordet har slutat fungera mitt i en hand. Faktum är att det inte spelar någon roll det heller för även om bordet inte är fryst, så stängs inte bordet som utlovat efter avslutad hand.
 

Vet inte vem vi kan tacka för den urusla anslutningshanteringen, eller för den urusla användarupplevelsen när man försöker stänga ett bord.
 
Men jag vet vem vi kan tacka för att det inte åtgärdats.
 
Svenska Spel, tack!
 
 
 
 

Inte för en sekund

2013-11-10 @ 11:54:00 | Allmänt

Nej! Det är inte rena sandlådan att de andra demokratiska partierna vägrar samarbeta med SD i riksdagen. Det är en viktig markering för att visa att de INTE FÖR EN SEKUND ställer upp på deras odemokratiska syn där vissa svenskar inte är "riktiga" svenskar p.g.a. sin härkomst.

Det är däremot inte så att de inte tar debatten med SD. Jag tycker själv att de borde ta den ännu mer och oftare, för ju mer SD får komma till tals, ju mer gör de bort sig

Jämför med Norge och Danmark där de demokratiska partiernas rädsla för att förlora röster fått dem att närma sig det inhemska främlingsfientliga missnöjespartiet. Där finns nu direkt rasistiska och främlingsfientliga lagar, vilket vi än så länge sluppit i Sverige.

Visst finns främlingsfientligheten i Sverige också, vi bär alla på fördomar, men att det inte sanktioneras i lag är viktigt.

Om nu detta får människor att rösta mer på SD så säger det absolut mer om dem än om våra andra politiska partier.

Läs gärna denna intressanta krönika:

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article17804948.ab

Jag är visserligen för yttrandefrihet, men ibland måste det finnas gränser. Att ge tillstånd till nazister att demonstrera på 75-års dagen av Kristallnatten är ren idioti och hade lätt kunnat undvikas om Stockholmspolisen haft lite mer fingertoppskänsla. Demonstrationsfrihet i all ära, men där måste gränsen dras! De kunde ha fått demonstrera idag istället. Motbjudande.

 

Jante bland pokerproffsen

2013-11-09 @ 16:32:00 | Allmänt
Man skulle ju kunna tro att Ryan Riess, vår nya världsmästare i poker, snabbt skulle försvinna ur de flestas medvetande på samma sätt som t.ex. tysken som vann för ett par år sen, Pius Henz (fick googla namnet)
 
Men Ryan Riess kanske inte är som de tidigare unga mästarna, här är ett utdrag ur en intervju innan finalbordet började:

WSOP: You’re 23 years old and the youngest player in the field. Does that mean anything to you?

Riess: No, not really. A lot of other people are probably more experience; like JC Tran, obviously. I honestly feel like I’m the best player at the table, so I’m just going to play my heart out.

WSOP: What kind of odds do you give yourself to win?

Riess: Oh I have to be the favorite.

 
En kaxig kille men på ett sätt kan man förstå honom för han har sprungit sjukt bra senaste året och då känner man sig oslagbar.
 
För ett år sen blev han tvåa i ett WSOP Circuit Event för strax under $300 000 och sedan hade han 19 pengavinster fram till Main Event, inklusive 5 finalbord och en elfte plats i Event #30 $1000 No Limit Holdem.
 
När han sen intervjuas av Kara Scott kläcker han ur sig att han anser sig vara den bästa spelaren i världen. Ännu kaxigare. Han lyckas dessutom klämma in ett tack till gud (me no like), vilket kanske inte är så sympatiskt, men väldigt amerikanskt. Se den korta intervjun här:
http://espn.go.com/video/clip?id=9934062
 
Medan finalbordet spelades fick Riess kritik av bl.a Scott Seiver för att han foldade knappen för ofta. Ryan Riess svarade på kritiken:
 
“If me and both of the players next to me had 100 big blinds, I would open every button, But considering Amir and Marc were short-stacked, I didn’t want to just give away two big blinds at a time because I assume that they would be shoving correctly based off of ICM... I kept getting like deuce-three, seven-deuce, nine-three. Complete rags. I like to fold to set up an interesting dynamic between those two and watch them battle a little bit.” 
  
Ok, jag tror att de flesta inte tycker att Ryan Riess är världens bästa spelare, men chansen att han är det är iaf betydligt större om han själv tror på det. Han lyckades åtminstone uppröra en hel värld av pokerproffs och utmana deras uppfattning om deras inbördes rangordning.
 

Verklighetens hoppfulla

2013-11-09 @ 10:47:00 | Allmänt

Det är inte bara vid pokerbordet det finns hoppfulla.

 

Hoppfulla är de som inte inser att de hade riktigt mycket tur som drog in sin tvåoutare på rivern. De har antagligen glömt bort att de ens hade tur två minuter senare.

 

Det är också de som klagar på att de aldrig vinner en coinflip efter att ha förlorat med A7 mot AT, senast exemplifierat av James Alexander som åkte ut mot Lehavot med 20 spelare kvar i årets Main Event. "I never win a coinflip". Om någon haft en riktig rush så förväntar de sig att vinna i dessa lägen så till den milda grad att de tar det för givet att det är en coinflip. Det är det inte. Men jag har haft den känslan själv när jag springer riktigt bra.

 

Samma James Alexander bubblade Main Event Europe i år, vilket antingen betyder att han är ganska bra eller att han sprungit sjukt bra. Då man bara får se ett fåtal händer i ESPNs täckning av WSOP så är det svårt att avgöra, men han uttalade sig så här i handen han spelade när han till slut åkte:

 

"I've had other players all in nine times in this tournament and lost all nine," declared Alexander. "I'm probably a 90/10 dog."

 

Pluswajn eller? Erfarenheten säger mig att det Alexander påstår inte skulle vara sant om  man faktiskt gick igenom de händer han spelat.

 

Hoppfulla har oftast en annorlunda uppfattning om hur mycket variansen spelar in i spelet poker, sannolikhet för dem är att om de får in det med den bästa handen, även om den bara är marginellt bättre, så ska den vinna varje gång, hundra procent av gångerna.

 

Många tror på riggen och när de förlorar har de bara otur samtidigt som de tillskriver alla sina framgångar till ren skicklighet. Det har inget att göra med att just denna turnering så fick de grymt bra starthänder och antingen träffade varenda flopp eller om de mot förmodan missade drog  ut på rivern.

 

Att diskutera varians, tur, slump och dess inverkan på resultatet är totalt bortkastat på en hoppfull. En hoppfull är oftast extremt resultatorienterad.

 

Men det är som sagt inte bara vid pokerbordet vi hittar de hoppfulla.

 

De finns ute i verkligheten också.

 

Det är tydligast bland de som det gått bra för i livet. De som har bra jobb och stabil ekonomi.

 

Deras inställning till de som inte lyckats lika bra som de själva, är att dessa förlorare får skylla sig själva. Hade de bara jobbat hårt, tagit sig i kragen så hade de också lyckats.

 

De är inte ens medvetna om hur mycket tur de haft som hamnat där de är och hur lite skicklighet har med det hela att göra.

Visst finns det många som jobbat hårt för att komma dit de är, men det är också de som oftast är medvetna om hur mycket tur de också haft på vägen, hur mycket tillfälligheter spelat in.

 

Nej, de som oftast kommer med uttalande som att ”de får skylla sig själva” är oftast de som har noll känsla för hur tursamma de varit och hur gynnsam deras uppväxt varit. De är dessutom helt omedvetna om att de flestas välstånd kommer på bekostnad av andras.

 

De som är högerinriktade faller oftast in i kategorin hoppfulla i verkliga livet. De är övertygade om att det finns människor som är mer värda än andra, men de uttrycker det inte så.

 

Högerinriktade har t.ex. ofta tänket att inte alla ska lära sig avancerad matte och kritisk tänkande. Vissa barn är inte lagda åt det hållet. Vilket visar sig är fullständigt nys när länder som t.ex. Polen visar att är fullt möjligt för alla att nå dit. Det handlar väldigt mycket om förväntningar.

 

De hoppfulla är alltså helt övertygade om att de förtjänar att vara där de är enbart p.g.a. sin egen skicklighet. Snacka om att vara resultatorienterade.

 

De inser inte att många av dem har haft bästa tänkbara starthänder under hela livet, och de har haft turen att inte springa in i AA med sina KK. Den dolda turen skylls på skicklighet och hårt arbete.

 

De flesta inser inte att de tillhör världens rikaste 5%. De är priviligierade. Rent konkret betyder det att de har ett bättre liv än vad de hade haft om de inte hade varit så rika. De är friskare, lyckligare, starkare, smartare, snyggare och kommer att bli äldre än en genomsnittlig person som återfinns bland de fattigaste 5%. Att de är rika beror på ren tur. De råkar vara född i ett land som är rikt. Det innebär att deras mor sannolikt inte dog när hon födde dem. Det innebär att de förmodligen inte har sett några syskon dö och att de fått alla vacciner när du var barn. De har gått i skolan, och fick möjlighet att plugga vidare gratis. Om de valde att börja jobba efter gymnasiet kunde de få en hög lön som gjorde att de kunde klara dig på en 40-timmars arbetsvecka, och få råd med alla livets bekvämligheter. De är inte rika för att de förtjänar det. De är rik för att de har tur. Och de som är fattiga är inte fattiga för att de förtjänar det. De är fattiga för att de hade oturen att födas på fel ställe.

 

Och det är bara en av tusentals tillfälligheter som påverkar hur våra liv blir. Lite ödmjukhet inför det vore passande. Men det ligger inte för de hoppfulla.

 

Svensk på WPT finalbord

2013-11-07 @ 21:39:00 | Allmänt
Diana Svensk alltså, har tagit sig till finalbord i WPT Johannesburg, 300K i första pris.
 
Själv harvar jag på i Gold Rush, missade APokerleague ikväll (fotbollsträning med sonens lag) och åkte snabbt ur allt annat jag startade i. Inga stora inköp ikväll, känns inte som det är min kväll. Hoppas på Svensk i Johannesburg istället.
 
 

EDIT: HU nu, hoppas det går hela vägen
 
EDIT2: Och det gjorde det:
@gregronaldson shoved pre with 5/5 and was called by Diana's 10/10 which held, making her our new #wptsa#6max champion! Congratulations
 
WP GG

"Two different world we live in"

2013-11-07 @ 16:33:00 | Allmänt

Hittat på Svenska Spels forum skrivet av Niklas, SvS Poker, känd från Sverigeresans första avsnitt antar jag:

 

"Upphandlingen har som sagt varit och vinnaren utav denna blev Boss Media vilket vi är nöjda med. Vi är medvetna om att det finns saker som kan förbättras vilket vi arbetar med kontinuerligt,  men vi vet också att det finns mycket som fungerar bra som vi kommer fortsätta utveckla så det kan bli ännu bättre.  

Nuvarande avtal löper i minst fyra år, dvs till 2017. Det finns dock optioner för ytterligare avtalstid, varför det inte går att säga när kontraktet kommer upphandlas på nytt."

 

Jag undrar hur de kan vara nöjda med att Boss Media får fortsätta att skita i att rätta buggar i åtminstone 4 år till.

 

Vi är också medvetna om att SvS är medvetna om att det finns saker som kan förbättras, men jag tror inte Svenska Spel arbetar med dem kontinuerligt. För gör de det så märks det inte.

 

Det är nu ett år sen Svenska Spel introducerade att avslutningsdialogen för varje bord skulle dyka upp när man försökte stänga men sedan aldrig försvinna, och framför allt inte stänga bordet som utlovat.

 

Nedkopplingsfrekvensen är högre än någonsin och vi är nu tillbaka vid att vi måste starta om klienten när ett bord går ner, trots att alla andra bord fungerar.

 

Boss Media klienten utmärker sig dessutom genom att byta placering på skärmen varje gång man byter bord, d.v.s. ett nytt fönster öppnas på en ny plats på bordet, gärna ovanför ett annat SvS-fönster. Klienten gör ett ouppfostrat intryck genom detta uppträdande i jämförelse med andra konkurrenter som snällt håller sig på plats.

 

I och med att vi inte får se villkoren Svenska Spel har med Boss Media så är det omöjligt att veta om de har lyckats få in snabbare rättning av fel, men avtalet har funnits ett tag och vi har inte märkt av någon förbättring, tvärtom.

 

Svenska Spel och dess spelare befinner sig inte i samma värld, de spelar aldrig på sin egen klient, vi som gör det och klagar får alltid samma standardsvar. "Vi tar med oss era önskemål och synpunkter men kan i dagsläget inte ge besked om och när detta kommer att hanteras."

 

Dessutom så är deras reaktion vid driftstörning något märklig:

 

"Som många av er märkt och drabbades av så hade vi igår en driftstörning som drabbade i princip alla i pokerklienten, under ca 10 minuter låg pokern nere och sedan kunde man logga in pånytt, ca 20:30-20:40. För er som drabbats av detta ber vi er skicka in ett e-post till vår kundservice, [email protected] där man beskriver när och hur man drabbats av störningen så kommer vi besvara detta såfort som möjligt. Information som vi behöver är, turneringsnamn, handnummer, kundnummer för att på bästa sätt kunna hjälpa er och hantera eventuell återbetalning."

 

Vi ska höra av oss till dem för att kräva återbetalning! Ska inte rutiner för detta finnas på plats efter så många år? Kan de inte själva med hjälp av sina system ta reda på vem som har rätt till ersättning?

 

Dessutom är de dumsnåla när det väl gäller kompensation, tveksamt om någon fick tillbaks ett öre. Men det är  väl det som är planen. De flesta hör aldrig av sig, och de som hör av sig nekar man initialt, tills de blir för jobbiga och  man slänger åt dem några smulor.

 

 

VM

2013-11-05 @ 20:20:00 | Allmänt
Idag var det ohyggligt spännande i VM. Ja, inte WSOP Main Event utan U17 VM där Sverige mötte Nigeria i  semifinalen. Tyvärr lyckades de inte vinna men Tomas Brolin sa en gång att det är otroligt viktigt med hur man spelar sista matchen, det är den man kommer ihåg, så nu gäller det mot Argentina på fredag.
 
Vad gäller WSOP så orkade jag inte upp kl 02.00, men såg från 6 spelare och ner. Eller lyssnade är mer rätt då jag samtidigt satt och kodade. Tyckte inte JC Tran spelade bra, han träffade kanske en aning dåligt också. Det verkad som att han blev frustrerad av sina dåliga träffar och sitt dåliga kortsnitt, därav en tveksam reraise som ledde till uppdubbling av McLaughlin.
 
Tydligen streamades det gratis på WSOP.com, själv fick jag det inte att funka utan fick köra ESPNPlayer.com istället, och efter att det varit lite trögt i början så blev manfallet snabbt på slutet. Trodde de skulle spela ner till tre, men blev tydligen två. Vet inte om jag kollar imorgon, men jag gissar att det inte är avgjort när jag vaknar, så jag kanske hinner se den sista handen.
 
Mattias senaste blogginlägg http://vegas2008.blogg.se/2013/november/4-november-dementi-no-2.htm  var intressant läsning, och han fick lite kritik på http://www.poker.se/proffsbloggar/77963097/4-november-dementi-no-2.html.
 
Intressant är att han får kritik för att han inte stöttat Bergman när Dan Glimne gjort utfall mot dem. Själv tycker jag det är märkligt att det gnälls, om någon gjort sig förtjänt av "utfall" så är det väl Bergman & Co, de har ju stått för en hel del själva. När sedan någon skjuter skarpt tillbaka tycker jag inte det är rimligt att klaga.
Speciellt är det konstigt att kalla någon lögnare för att de inte tar ställning. Sen tror jag att Mattias tystnad också kan tolkas som ett ställningstagande.
 
Det kom också lite kritik mot förbundet och att revisionen tagit så lång tid. Kan bara hålla med om att det tagit lång tid. Min uppfattning är dock inte att revisorerna brustit, snarare verkar det som agerandet på vad de kommit fram till inte varit tillräckligt snabbt och  bestämt. Jag hoppas på bättring och det är 5 månader kvar innan revisionen fyller två. Innan dess hoppas jag det är avslutat med gott resultat så att styrelsen kan satsa på annat.
 
Får göra lite reklam för en ny dagbok på pokerforum också, skriven av en pokerbekant, namnet - 100 -, anspelar på antalet händer som ska spelas i november. Hoppas på dagboksriggen, GL
http://pokerforum.nu/forum/dagb-cker/69255-100.html
 
 
 

Livestream av finalbordet

2013-11-04 @ 21:40:54 | Allmänt
I natt kl. 02.00 börjar finalbordet sändas på ESPNPlayer.com, vad jag vet enda stället man kan se det på i Europa.
 19kr för en dag, 29 kr för en vecka, och då finalbordet spelas färdigt på två dagar så är det alltså lika bra att köpa en vecka.
 
JC Tran är den i särklass största favoriten, inte bara för att han har mest marker utan även för att han har mest erfarenhet från stora finalbord live.
 
Men jag hoppas inte på JC Tran, han är inte min typ av spelare.
 
De jag tyckt varit roligast att se hittills har varit Newhouse och McLaughlin
Man skulle ju också hoppas på Sylvain Loosli, det skulle åtminstone elda på pokerhysterin i Frankrike.
 
Men vem jag faktiskt kommer att hålla på när det väl gäller vet jag inte förrän jag kollat en stund, det har varit alldeles för korta klipp i de tidigare programmen på ESPN för att man skulle kunna skapa sig en riktig uppfattning. Nu kommer det att finnas möjlighet att följa dem många, långa timmar.
 
Sen är bara frågan om jag orkar upp i natt.
 

Måndagsångest

2013-11-04 @ 17:52:12 | Allmänt
Jaha, så var det måndag igen, söndagens turneringar avverkade. Riktigt dålig turresöndag för mig, men jag tyckte jag spelade väldigt stabilt större delen av tiden. Söndagssteken har jag redan berättat om, tog ett finalbord i ministeken, men där handlar det bara om prestige och årsfinalen.
Spelade FCOOP, höll ut fram till 04.00 då jag floppade triss i kungar, tyvärr drog min motståndare in kåk på turn. Så fick man lite sömn och inte ett öre.
 
Sådana måndagar vaknar man, har lite ångest och tvivlar på sin egen förmåga, men det är en del av att spela turneringspoker på nätet.
 
På söndagskvällen när jag kände mig lite sunkig och träningssugen, trots löppasset, så avtalade jag tid med min personlige tränare Ripsson, och vilket jag nästan ångrade i morse, det bidrog väl lite till måndagsångesten.
Jag känner mig visserligen mycket starkare, men jag vet att det kan bli riktigt jobbigt. Som tur är har man kort minne för det var ännu jobbigare än jag kom ihåg.
 
Bänkpressen gick väl bra, men sen var det tre varv med press, burpees och armhävningar. Första varvet var det 21 av de två första, andra 15, tredje 9. Armhävningar var det 5 varje gång. Jag hatar burpees,och då gjorde jag ändå en lightvariant. Tar helt slut efter tre-fyra stycken. Får öva i smyg innan nästa pass.
 
Och ingen pod förrän på torsdag, men då ska den bli bättre än någonsin är det utlovat, känn ingen press:)
 
Såg dessutom andra avsnittet av Dybbans Sverigeresa. Bättre program denna gång tyckte jag, bra gäster, Ninjas In Pyjamas.
Kommer ihåg när jag spelade CS, brukade ta fem minuter innan de andra började chatta - "Who is this guy??!! He is so bad, hahaha", sen hade jag en period när jag tränade vissa banor enbart för att öva upp träffsäkerhet, rörlighet, snabbhet till skott. Tyckte själv jag blev habil, men ingen skillnad i chatten.
 
 

Kvällens hoppfullaste...

2013-11-03 @ 23:35:00 | Allmänt
...tror jag jag kan utse redan nu.
Sitter i mittenposition med KK c:a 90K i stacken, BB är 1200. Höjer upp till 2400 med en pausad spelare på stora mörken.
 
Olsson57 slår om till 6500.
 
Jag tänker att han är som vanligt aggro, har väl sett att stora mörken är pausad, så jag slår om till drygt 15000.
Blixtsyn.
 
Flopp 294 olika färger.
 
Jag tänker att om jag checkar så kommer Olsson57 att betta och jag kan slå om allin.
 
Döm av min förvåning när han går allin??!!
 
Enkel syn.
 
Han visar upp T4s.....Oj,Oj,Oj, vad hoppfullt.....bra syn pre:-D
 
Turn en T, två par. :-(
 
Alltid kul när man äger andra spelare, men den handen förtjänade jag också att vinna.
De får gärna vara hoppfulla, men inte tursamma. Bara hoppas det går bättre nästa gång någon försöker ge bort sina pengar. Suck.....
 
 

Obefogat

2013-11-03 @ 14:52:05 | Allmänt
Sitter och lyssnar på gamla och nya Bo Kaspers-låtar och läser lite bloggar efter att ha varit ute och sprungit 5 km.
 
Det är inte så produktivt bland bloggarna nuförtiden, dybban reser Sverige runt och skriver egentligen bara sin krönika på SvS på torsdagarna, Dan Glimne håller ganska jämn uppdateringstakt, de andra bloggskribenterna på Superbloggen är lite för tysta. Expressens bloggare har också en inläggsfrekvens som inte håller måttet.
 
Med tanke på hur mycket jag skulle kunna konsumera i ämnet så finns det alldeles för lite material. Bara Ken håller bra frekvens, han är å andra sidan väldigt produktiv. Jag läser inte hans NFL-inlägg, det intresserar mig inte, men även utan dessa är det tillräckligt.
 
Han är också den som skapar mest debatt just nu även om Lina faktiskt kom med ett intressant inlägg i Superbloggen:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2013/10/allt-handlar-om-prioriteringar-ken/
 
Sitter alltså och går igenom de bloggar jag följer för att hitta något nytt (vad jag önskar det kom en ny pod från Koivu & Egon ikväll lagom till grinden) och sprang på denna kommentar:
"Tyvärr är inte befogat våld accepterat i många samhällen. Lite synd, ett fantastiskt styrmedel för det mesta."
Jag gissar och hoppas att det är menat åtminstone halvt skämt, men helt säker kan jag ju inte vara.
 
Det fick mig att börja fundera lite.
Själv är jag väldigt glad att vad vissa anser är befogat våld inte är accepterat.
 
Vad som är befogat är otroligt godtyckligt. Vissa anser att det räcker med att man uppför som ett svin vid pokerbordet för att man ska förtjäna en smäll på käften. Någon annan tycker att de har rätt att ta till våld när deras heder kränks.
 
Vid första anblicken kan det kännas rätt, om man inte tänker mer än några få korta sekunder. Varför skulle någon ha rätt att baktala mig, ljuga och förtala mig? Klart de förtjänar en smäll på käften då! Vem fan tror de att de är, att de bara vågar!
 
Eller?
 
Någon annan kan tycka att deras heder har blivit kränkt för att deras dotter går ut och umgås med en pojke utan att vara gift. Att då är det ok att till och med ta livet av någon?!! Tror väldigt få tycker att något sådant kan kallas befogat våld i dagens samhälle.
 
När jag är som mest upprörd kan jag också tycka att våld är befogat. Jag har då inga problem alls med våld mot t.ex. de sex pojkar som våldtog en flicka men friades i hovrätten. Just att samhället i det fallet gör att det känns moraliskt oklanderligt. När jag är upprörd alltså.
 
När jag lugnat ner mig lite inser jag att ett samhälle som inte straffar våld till och med i en sådan situation är illa ute. Jag kan alltså anse att våldet är moraliskt rätt om än straffbart. Tar jag lagen i egna händer så skall det vara straffbart. Jag kan förstå desperationen i t.ex. Hammarmordet där en pappa slog ihjäl svärsonen som misshandlade dottern och barnbarnen, samtidigt som jag anser att det ska straffas av samhället. Men för att använda våld så ska det föreligga extrema omständigheter.
 
I ett civiliserat och upplyst samhälle är det inte ok att spöa på folk eller hota dem för att de är svin eller för att man anser att de ljuger och smutskastar en i ett blogginlägg. Det finns andra åtgärder att pröva innan man hemfaller åt ett så barbariskt beteende.
 
Tycker inte heller att det är ett fantastiskt styrmedel, även om det säkert är effektivt i många fall, tvärtom är det ganska avskyvärt. Målet bör ju vara att minska våldsanvändningen i samhället, inte att succesivt trappa upp den.
 
 

SvS-mästerskapen

2013-11-02 @ 13:27:28 | Allmänt
Jag är inte direkt ett fan av SvS, de har ett  styvmoderligt sätt att behandla sina kunder som jag har svårt att förstå. Säkert är det där min känslighet för deras marknadsföring kommer.
 
Nu när deras mästerskapsmånad närmar sig så kittlas kräkreflexen väldigt ofta av deras försök att hajpa sitt mästerskap.
Marknadsföringen pågår på flera fronter. Pokerstudion med Rickard och Magda släpper avsnitt efter avsnitt av "inför"-program. Inte speciellt bra och tycker inte personkemin stämmer riktigt där. Jag tror att det egentligen bara är de riktiga pokernördarna som kollar på detta, och då vill de ha mer pokernörderi och mindre känslan av ett barnprogram.
 
"Det blir garanterat en pokerfest. Aldrig tidigare har så många registrerat sig så tidigt till årets stora final" citeras Therése Lindström, ansvarig online-Poker på SvS på Pokermagazine. Här känner jag att frukosten är på väg upp, och inte bara för att jag spelade livepoker och drack rödvin till 04.00 igår.
Så fort SvS anordnar något är det en pokerfest, jag blir så trött!!
 
Dybban är ute på sin Sverigeresa. Det diskuteras i senaste och sista avsnittet av superpodcasten. Aldrig har det väl varit tydligare att podcasten sponsras av SvS. På slutet diskuteras anledningen till att podcasten tar paus - dybban ska ut på Sverigeresa. Och inte får vi ett rakt svar på Mattias fråga "Vad handlar Sverigeresan om för det första, ni bara babblar på, varför gör ni resan överhuvudtaget" .
Resa runt och träffa pokerspelare, men lägg av:) Hade varit betydligt rakare att säga att "Vi ska åka runt och göra reklamfilm för online-SM på Svenska Spel"
Men pokernörd som jag är kommer jag att följa detta, i brist på annat att fylla mitt omättliga pokerbehov med, även om saliven rinner till ibland och att jag nästan klöks (skånskt uttryck?)retas när det blir alltför SvS-klämkäckt.
 
Var blir Koivu & Egons podcast av, kom tillbaka!
 

Avhoppet

2013-11-02 @ 11:34:40 | Allmänt

Allt var egentligen robotarna på Svenska Spels fel.

 

Efter avslöjandet av robotarna och återbetalandet av den summa som Svenska Spel påstod robotarna hade bedragit kunderna på skrev både dybban och Magdalena in de Betou hyllningsinlägg till sin arbetsgivare.

 

Jag reagerade på dessa och skrev att det var fel att hylla dem för att de gör rätt för sig och ifrågasatte dessutom om summan som återbetalats var korrekt:

http://rosjon.blogg.se/2013/june/38-millar-empiriskt-sett.html

 

Ken Lennaard reagerade ännu lite mer och skrev ett inlägg där bl.a. Magdalena fick ett par riktiga kängor bl.a för sitt tidigare jobb på PAF.

 

I ett inlägg olikt Magdalena gav hon igen med samma mynt, jag kommer ihåg att jag läste det och att det var min spontana reaktion, att det var så olikt henne. Inte att något i inlägget var felaktigt eller värre än det Ken skrivit om henne.

 

Ken höll uppenbarligen inte med då han kontaktade Expressen, som var bloggvärd, och Svenska Spel, Magdalenas arbetsgivare för att få dem att ta bort inlägget.

 

Jag läste om detta i Kens blogg men tänkte att han bara skämtade, att han låtsades ha klagat och fått bort inlägget i samband med att Magdalena kanske ångrat sig, och tagit bort det själv, för blogginlägget var mycket riktigt borta. Jag sparade dock undan den cachade versionen av inlägget, varför vet jag inte egentligen.

 

Det gick kanske en månad och i slutet på juli i år, skrev Ken ett andra inlägg om hur han lyckats få bort inlägget och att han skulle se till att alla andra som också ljög om honom skulle få sina inlägg borttagna.

http://www.pokerlistings.se/sommarvikarien-pa-svenska-spel-51459

 

Ken påstod att Expressen tagit bort inlägget p.g.a. att det var förtal, jag lutar mer åt att Svenska Spel inte ville förstöra Mys-Magdas table image, och Expressen gjorde som en av deras största annonsörer ville.

 

Jag reagerade på att han påstod att hon skrivit lögner och att han reagerade så kraftigt på något jag tyckte han provocerat fram själv, och som han själv ofta gjorde sig skyldig till.

 

Blev ett antal kommentarer till det inlägget, tyckte själv att jag började sakligt, men fick snabbt höra att jag var både det ena och det andra. Vi hade olika åsikter om i stort sett allt och Ken reagerade på detta genom att förolämpa mig, istället för att diskutera sakfrågan.

 

Jag funderade redan då på att skriva ett inlägg om Magdalenas försvunna inlägg, kontaktade Erik Rosenberg och hörde om deras inställning i frågan, undrade hur de skulle reagera om Ken hörde av sig. Han svarade bara att det inte var hans bord men tyckte det skulle vara synd om poker.se drogs in i sandlådebråket.

 

Jag bestämde mig trots allt för att skriva inlägget då jag ansåg att Ken smet ifrån sakfrågan i sina kommentarer.

 

Dagen därpå ringde Erik upp och meddelade att Ken kontaktat poker.se och bett dem ta bort inlägget och dessutom ville ha en ursäkt. Poker.se undrade om jag kunde tänka mig att ta bort enbart citatet, men att det var upp till mig. Skulle jag inte vara villig att ändra något så skulle de i så fall ta sig en ny funderare. Vilka de var, vet jag fortfarande inte.

 

Jag kontaktade då Magdalena för att höra om det var ok att använda citatet, hon hade inga invändningar mot det. Hon ställde dock lite motfrågor, bl.a. frågade hon om jag visste vem som stod bakom poker.se. Jag insåg där och då att jag i flera år bloggat på en sajt som jag inte hade en aning om vem det var som drev eller ägde. Men det var väl inga problem, det skulle jag fråga Erik om när jag ändå ringde upp och gav honom besked om hur jag ville göra.

 

Jag blev då väldigt förvånad över att Erik inte gav mig något svar på min direkta fråga.

 

Ken hade samtidigt surnat till på riktigt och skrev två inlägg med bara personangrepp på mig. Dessutom fick jag till slut ett mejl, med en ganska ohövlig ton.

 

Efter första inlägget skrev jag ett eget inlägg där jag beskrev mina diskussioner med poker.se och Erik, och jag skrev att jag inte tyckte att poker.se ens borde ha kontaktat mig, vilket inte Erik tyckte var riktigt schysst. Vi hade olika uppfattningar helt enkelt, vilket man ska kunna ha som vuxna utan att man blir ovänner.

 

Bara några dagar efter såg jag att Ken skulle till Stockholm och bestämde mig för att försöka få till ett möte. Dels ville jag diskutera mejlet och mitt inlägg, men också förklara att jag inte tyckte att hans två inlägg om mig var acceptabla.

 

Mötet blev uppskjutet en gång, då Signe blev sjuk och jag fick rusa till skolan, men morgonen efter träffades vi på ett fik.

Det var ett ganska odramatiskt möte, vi diskuterade varför Ken ansåg att Magdalenas citat var förtal, jag sa att jag inte tyckte att hans inlägg riktade mot mig var ok, och frågade om han ville att jag skulle ta bort citatet. Han brydde sig dock inte längre, inlägg var färskvara, det var försent. Jag hade skrivit skit om honom och han hade skrivit lite mer om mig och han tyckte att vi borde låta udda vara jämnt. Jag anser fortfarande inte att den analysen var korrekt, men tyckte inte det var något att bråka om heller.

 

Vi diskuterade angreppen på dybban när Ken precis startat blogga på pokerlistings, som jag tog upp som exempel på när Ken gör samma sak mot andra som han blir så upprörd över själv om det är riktat mot honom.

 

Det ledde oss osökt vidare till vadet med Mattias ”Pokerstar” Andersson.

Det var väl ganska uppenbart att Ken inte tyckte att domaren de valt, fällt en rättvis dom när han gav Mattias segern.

Men anledningen till att Ken höll på och tjafsade med Mattias om lektioner i läsförståelse hade mer att göra med en irritation över att Mattias direkt efter han vunnit (enligt Ken) förföljde Ken med uppmaningar om att ”betala omedelbart annars”, än med någon sorts övertygelse om att Mattias faktiskt hade beställt och fått lektioner. Mattias hade inte som kutym kanske är väntat med att göra upp vadet tills de träffades, utan jagat Ken, vilket helt enkelt fick Ken att istället jävlas tillbaka, åtminstone till en början.

Nu sa inte Ken detta rätt ut, det är bara min tolkning av vårt samtal.

 

Även om vi kanske inte rensat luften så hade vi åtminstone klargjort våra ståndpunkter.

 

Efter mötet fortsatte gnabbandet på nätet tills jag sa att det fick vara nog med dagisbeteendet och slutade tjafsa tillbaks, det fanns ändå ingen mening med det. Ken försökte blåsa liv i gnabbandet ett par gånger men jag nappade inte.

 

Jag tog mig efter detta en funderare på varför jag lät poker.se spegla min blogg. Jag visste inte ens vem som ägde sajten, bara att Erik inte var redaktionellt ansvarig, och inte ville berätta. Även om jag har fullt förtroende för Erik så var det viktigt för mig kunna stå bakom poker.se, jag blev som bloggare där en sorts representant, och det blir lite problematiskt när jag inte ens vet vem eller vilka som är poker.se.

 

Att låta sig speglas på poker.se innebar att fler läste bloggen, vilket är kul, till skillnad mot vad vissa påstått har jag aldrig sagt att jag ”bara skriver för mig själv”.

 

Men jag fick ständigt kritik för att jag inte bara bloggade om poker, speciellt av de som bara läste mig på poker.se och aldrig besökte min egen blogg. Det kändes som om innehållet i bloggen började styras av detta och det hade jag ingen lust med.

 

Poker.se hade dessutom sagt till Mattias att de tröttnat på hans bloggkrig med Ken och att de funderade på att inte spegla honom så länge han fortsatte. Kanske i all välmening, Mattias blogg är oftast bättre när den inte handlar om Ken, men där tyckte jag de gick över gränsen.

 

Efter en del grubblande kom jag fram till att även om jag förlorade en del läsare på att lämna så skulle det kännas bättre att enbart vara ansvarig inför mig själv för vad jag skrev. Nu är det verkligen inte så att poker.se sagt något om vad jag bloggat om förutom när Ken kontaktade dem, tvärtom så har Erik ofta sagt att jag inte skulle bry mig utan fortsätta som vanligt. Men förväntningarna blir helt enkelt fel.

 

Då jag inte har en aning om hur många som läste via poker.se så vet jag inte hur många läsare jag tappat på att försvinna därifrån, men min originalblogg fick en rejäl ökning när jag lämnade och det har hållit sig på ungefär samma nivå sedan dess med en liten ökning varje vecka vilket är kul. Det betyder att fler och fler hittar hit. Nu gäller det bara att fylla med innehåll.