Vidare

2013-11-16 @ 11:34:06 | Allmänt
Igår gick jag vidare till omgång 5 i Svenska Spels mästerskap i Duell som det kallas. Fyra matcher blev det totalt igår kväll och jag är nu bland de 32 som är kvar. Om jag räknat rätt krävs det ytterligare 5 matcher för att vinna allt, men jag är åtminstone i pengarna.
 
Två av de fyra matcherna var det inget snack om, jag vann hyfsat enkelt, trots ett rejält underläge redan från början. Jag fick snabbt en känsla för vad motståndarna gick för och det var egentligen inte så svårspelade matcher och inga stora avgörande ögonblick. Det gick att hålla sig flytande med lagom mycket aggressivitet och sedan vänta in en bra hand och ett läge att hacka loss en lite större bit av motståndarens stack.
 
De andra två matcherna var inte lika självklara. I den ena tyckte jag att motståndaren hade bättre flyt, träffade bättre konstant, hade en lite bättre hand varje gång. Det var inte motståndarens skicklighet som stod för uppförsbacken. Det gick vägen ändå med lite tur på slutet, och med hjälp av ett stort misstag av min motståndare.
 
Men i den andra av de två matcherna kändes motståndet väldigt svårt, det var inte lika lätt att hålla sig flytande med hjälp av småpotter, han utnyttjade också sitt tidiga markerövertag och hade mig mot repen ett par ggr då jag blev räddad av turen. Men också i denna match gjordes det vid ett tillfälle en syn som var onödigt lös och dessutom så drog han ner på aggressiviteten när han hade stort övertag, lät mig leva så att jag fick möjlighet att dra in ett par bra händer. En svår motståndare som inte passade mig, vilket betydde att det egentligen avgjordes med ett par stora chansartade potter på slutet när mörkarna blev höga. Om det var en rättvis seger i den matchen kan väl diskuteras, men vem har sagt att poker är rättvist.
 
Svenska Spels mästerskap fortsätter ikväll kl 20.00 vilket ställer till det en aning, dåligt av mig att inte kolla upp det innan. Vi är nämligen bjudna på Gåsamiddag, ett lite sent firande av Mårten Gås, något en riktig skåning inte gärna missar. Får se hur vi löser problemet, kanske får jag ta en break från middagen, som iofs börjar tidigt då det är fler än vi som har små barn och deras uthållighet är inte så hög efter kl.20.00. Nåja, det löser sig på något sätt, i värsta fall blir det en sitout som kan glädja nån annan.
 
Måste också rekommendera en intervju gjord av Valterego på poker.se:
http://www.poker.se/artiklar/77961945/i-huvudet-pa-eisenhower-1.html
 
En av Sveriges bästa turneringsspelare online berättar om sig själv, skattemyndigheternas besök m.m.
En sak förvånade mig, att han på plats var tvungen att sälja av aktier, för kvarstaden antar jag. Trodde de kunde ta dessa i förvar istället, men tydligen är skatteverkets makt större än man anar.
Vet från min tid på uppdrag hos kronofogden att det är stor skillnad på hanteringen när fodringsägaren är staten, inga silkesvantar då inte.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback