Uppladdningen

2013-10-28 @ 16:35:00 | Allmänt
Sitter och skriver på nya blogginlägg, när man får en idé får man försöka börja så att man inte glömmer bort den.
Ska dessutom försöka förklara varför jag lämnade poker.se och vilken inverkan mitt möte med Ken på ett fik i Stockholm hade.
 
Tror inte Ken har en aning om vad det var som påverkade, men han var inte ensam, det finns fler som får ta åt sig äran för att jag slutade låta poker.se spegla min blogg. Jag skriver inte mindre om poker nu än innan, men känner samtidigt frihet i att kunna skriva om saker som upprör mig utanför pokern också, utan att få kritik för att det inte hör hemma i en "pokerblogg".
 
Eller intressanta saker jag läst om t.ex. denna ledare i aftonbladet som handlar om en teori om varför vårt skolsystem gått åt pipan och vad vi kan lära oss av andra som t.ex. Polen och Finland:
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article17732088.ab
 
Den innehåller också en intressant beskrivning av hur högern respektive vänstern ser på utbildning och problemet med detta. Det är dags att höja kraven på lärarna, vem som helst ska inte längre få bli lärare, bara de bästa. Vi ställer ganska höga krav på läkare, kanske bör vi göra detsamma med lärare.
 
Just höger och vänster är ganska aktuellt i mitt medvetande just nu efter att ha blivit kallad Såsse av en moderat. Hon kallar iofs alla Såssar urskiljningslöst, men gemensamt för många med hennes meningsuppfattning är att de anser att om man får problem är det bara att ta sig i kragen och ta lite eget ansvar så löser sig allt. Det är ofta personer som är ganska nöjda med hur det har gått för dem och de inser inte att alla inte har haft samma förutsättningar och att det även i livet finns väldigt mycket varians.
 
Till dessa högermänniskor kan jag rekommendera en riktigt bra dokumentär om åtta familjer i USA som upptäckt hur sårbar man är som medelklass i ett land där skyddsnäten inte finns, och hur oekonomiskt det är att ha inställningen att alla får skylla sig själva, American Winter heter den och går att se på SvtPlay:
http://www.svtplay.se/video/1531416/american-Winter
Skynda er att se den, väldigt bra och intressant, även om man inte håller med om allt som sägs i den. Själv tror jag den innehåller många sanningar.
 
Hoppet om svensk fotbolls framtid väcks samtidigt då Svenska U17-landslaget just nu tagit sig till kvartsfinal i VM efter vinst med 1-2 mot Japan, kanske finns det ett fotbollsliv efter Zlatan.
 
 
 

Man undrar....

2013-10-27 @ 23:07:18 | Allmänt
...vad det är för hoppfulla som spelar poker? Betalar €300 för att spela en turnering där de stoppar in 300BB preflop med QQ första handen. Mina AA håller hela vägen till river då en Q dyker upp. Jag önskar denna hoppfulla spelare inget gott....någonsin..... 

A poker league

2013-10-24 @ 18:51:02 | Allmänt
Ikväll startar en ny omgång av APokerLeague, ska bli riktigt kul, den här gången kan man vinna paket till Superweekend Live i Tallinn i december.
http://www.apokerleague.com/, spelas 19.30 ikväll på Nordicbet, men det är nio deltävlingar så det är inte kört om man missar en.
Finalen spelas den 24/11, vinnarna i varje turnering tar en plats samt 5 platser till de fem bästa i rankingen. Dessutom får den som klarar bonusuppdraget en plats. Max 15 spelare i finalen alltså, men det kan bli färre om någon vinner flera turneringar eller tar en plats i rankingen också.
 
 

Vilse på Malta?

2013-10-24 @ 17:34:47 | Allmänt
Idag på väg till jobbet på tunnelbanan gick jag igenom en lång lista med bloggar som jag inte besökt på länge då de varit i träda.
 
Anna Dabrowski skriver sin blogg Vilse i Vegas på aftonbladet och vi har nästan aldrig samma åsikter, vilket är en av anledningarna till att jag faktiskt besöker hennes blogg.
 
Det första inlägget jag springer på är detta:
http://bloggar.aftonbladet.se/annadabrowski/2013/10/diana-vann-inte-alls-en-sm-tavling/
 
Min spontana reaktion på detta inlägg var att de inte påstår att hon vann SM, de påstår att hon vann en turnering som faktiskt annonserats som sidoevent till SM. Det är alltså inte orimligt att kalla det för en SM-tävling. Nåja, jag gick vidare ner bland inläggen och hittade då detta:
 
http://bloggar.aftonbladet.se/annadabrowski/2013/10/visste-inte-att-han-spelar-poker/
 
I detta inlägg skriver hon att: "En av de absolut stundtals otrevligaste kommentarerna på min blogg har kommit från en ”Rosjon”"
 
Jag kan inte för mitt liv förstå vad hon menar med denna anklagelse, det är helt enkelt inte sant. Antingen misstar hon sig eller så har hon dåligt minne.
 
 Tror jag kommenterat två av hennes inlägg de senaste 3 åren, ett handlade om den märkligt hysteriska rädslan i USA och ett annat om vården i USA strax efter att jag betalat $1200 för ett besök på vårdcentralen när vi var i Kalifornien. Ingen av dessa kommentarer jag skrev kan kallas ens i närheten av otrevliga.
 
Det tog däremot inte mer än en kommentar från mig innan Dabrowski kallade mig det värsta skällsord hon vet, Sosse, och sen fick jag veta att jag inte var frisk i huvet. På tal om trevliga kommentarer alltså.
 
Vi är som sagt i stort sett aldrig överens, vilket är helt ok, jag har förlikat mig med det.
 
Men nu ska hon tydligen försökt få ögonkontakt under nån frukost på Malta, och tycker att jag borde kommit fram och presenterat mig. Jag kan inte påminna mig om att jag såg henne söka ögonkontakt med mig en enda gång, men det hade inte fått mig att gå fram och hälsa på henne i alla fall. Så subtila kontaktförsök är väldigt bortkastade på mig. 
 
"Hade jag varit ”Rosjon” så hade jag gått fram till mig och presenterat mig själv."
Jaha? Men om hon var intresserad av ett möte varför gjorde hon inte det själv?
 
Jag träffade visserligen hennes man Ken när han var i Stockholm för några månader sen, ett ganska odramatiskt möte som ändå fick vissa konsekvenser för mitt fortsatta bloggande, men det är en annan historia som jag får berätta senare. Då hade jag ett intresse av ett möte, dels för att försöka nå någon sorts samförstånd angående ett inlägg han ville få bort och ett mejl han skickat, dels för att göra min ståndpunkt klar vad gällde Kens inlägg om mig.
 
Om jag vore Anna Dabrowski och av någon outgrundlig anledning ville träffa mig, så hade jag inte nöjt mig med att söka ögonkontakt. Hade jag varit Anna Dabrowski och av någon outgrundlig anledning ville träffa mig hade jag gått fram till mig och presenterat mig själv.
 
 
 
 
 
 
 
 

21 år

2013-10-23 @ 17:24:59 | Allmänt

Inte 21-årig bröllopsdag, vi firade vår 4:e i somras, men väl 21 år tillsammans. Det firar vi med korv och stuvade makaroner (Liv bestämde middag och hade glömt trots att jag hade grattat i morse) och på riktigt sen ikväll när barnen är hem efter sina träningar med champagne hoppas jag.
 

Malta The End

2013-10-20 @ 15:26:29 | Allmänt

Laddade vid poolen med resten av pokercommunityn, körde några längder i poolen för att försöka undvika den värsta träningsvärken när jag sätter igång med träningen igen nästa vecka.

 

Gick bort till poolbaren för att ta en kaffe, där träffade vi på Brorarules med respektive, som bjöd in oss att spela en fyr-max sng, så det blev en timme poker där jag till slut fick ge mig mot brorarules trots ett stort markerövertag i början av heads-upen.

 

Innan €200 turneringen så ville vi ta ett bad i medelhavet så vi gick ner till klipporna där klipporna i sig är ganska omysiga, men när man väl är i vattnet så är det kristall klart och säkert 3-4 grader varmare än i poolen. Sen fick det bli en snabb lunch på en italienare innan jag drog iväg för att regga mig.

 

Liv var kvar på rummet när jag drog iväg för att spela, planen var att hon skulle hänga på till Swedish Delight dit Nordic Bet bjudit in de som spelade pokerallsvenskan som precis avslutats. Vårt lag kom 4:a och vi ska spela internt om vårt paket i veckan som kommer. Paketet är till Pokerfinnkampen och det vore ju kul om man kunde komma iväg då. Det krockar iofs med Livs resa med sina kompisar till Istanbul, så risken är att det blir svårt med barnvakt, men vi gör ett försök, så får vi försöka lösa det på bästa sätt om det "värsta" skulle inträffa

 

Jag satte mig alltså till bords och fick inte en enda spelbar hand den första en och en halv timmen. Det var så illa att 93s började se riktigt bra ut.. Jag snodde så gott jag kunde då jag fick en sjukt tight image, pushade t.ex. med 24off från BB mot knappraise, höjde med skräp från utg då jag visste jag skulle få cred för en bra hand. Till sist satt jag ändå där med 18BB, fick AJs UTG, minraisade till 800, fick en push mot mig av en riktigt duktig ung maltesiska. Finns ju inte fold där, hon hade KK men det kom ett fint A på floppen. tyvärr resten hon sig, sa gg och fick några extra procents medrigg, vilket gav en en K på river. Surt men rättvist. Medan jag spelade kom Snusarn in efter sin 6:e plats i SM Main, latereggade till turneringen och vann den säkert om jag känner honom rätt.

 

Så jag som skulle missat middagen med Nordic Bet fick nu möta upp Liv med kompisar och dricka drink innan vi traskade iväg mot restaurangen. Det blev en trevlig middag, dryga 20 personer, med bl.a Bajenfans69 och Cawa, god mat, dryck, väldigt generöst. Diskussionerna rörde allt från jämförelser mellan Hitler och Gud, till AIKs värvningar av flickor 01 från de andra stockholmslagen, där de erbjuder 5000 kr för en övergång (hur vore det om de försökte bygga upp en egen verksamhet värd namnet i stället för att förstöra andras talanger), och intressant skvaller från klubbscenen i Stockholm.

 

Kunde ha blivit en tur till Dragonara om jag inte i min iver att  inte glömma få med passet lagt det i innerfickan på min ytterjacka på hotellet, första gången under resan jag gick ut utan pass, typiskt.

 

Det blev istället cashgame och lite finalbordsrail. Hamnade på ett bra bord med två israeler och några malteser, visserligen regs, men de hade visat sig vara av olika kvalitet tidigare under veckan. Gjorde ett försök att ta hem en pott med A hög efter 15 minuter men en maltes synade ner mer A och bättre kicker, jag borde varit mer aggressiv.

 

Hade sen tur och fick KK mot QQ och dubblade upp igen till ett halvt inköp plus. Fick inte så mycket spelbara händer en stund men sen fick jag 77 UTG. Höjde upp till 7 som var bordets standard höjning, med drygt 225 bakom. Fick en reraise till 15 av en man som jag mötte förra året här på Malta, semilös-aggressiv är väl bästa beskrivingen av hans spelstil. Floppen kom AQ7, jag bettade ut 25, han synade. Turn en J, jag bettade 50, han slog om till 110, jag ställde och han synade med KT för turnad stege efter hålpipa på flopp. Ingen hjälp på river och jag valde att kliva då det inte kändes riktigt som min kväll. Liv hade nog velat stanna kvar men hängde med tillbaka till rummet där vi avslutade med en omgång Open face Chinese poker. Hon krossade mig i första omgången redan med en straight flush.

 

Spelmässigt så blev det alltså ett halvt inköp back sammanlagt efter alla cashgamesessioner och turneringar, tack vare den där jäkla hålpipan som satt på turn. Lyckades tyvärr inte riktigt med min föresats att spela samma typ av spel som jag skulle gjort på nätet, är fortfarande för tight-vek live. Får se om jag får mer tid efterårskiftet att köra live, nu när det blir färre rankingturneringar på nätet.

 

Hur blev då SM på Malta i år? Att det fungerat bättre i år än förra året är de flesta överens om, man ökade deltagarantalet i Main från 214 till 236 samma år som CC-mästerskapet backar. De styrelseledamoter som varit på Malta senaste veckan har skött sitt uppdrag med bravur, och ett stort tack till dem för ett väl planerat och genomfört mästerskap.

 

Ett par roliga nya turneringsformer,Sviten och Open face chinese, förutom de gamla vanliga. Utbudet av sidoturneringar har varit mycket bättre i år. Tyvärr blev kanske inte uppslutningen kring Finska mästerskapen så stor som jag hade trott, men det var nog jag som hade orimliga förväntningar. Jag har heller inte koll på hur lagstiftningen ser ut i Finland avseende möjligheterna till reklam där. Märkte knappt av finnarna förrän sista dagen, då jag hamnade på ett bord med några stycken i en sidoturnering.

 

Som sagt jag ger detta mästerskap mer än godkänt, men det finns saker som kan förbättras.

Strukturen i Main event hade kunnat vara en aning långsammare i början med en timme istället för 45 minuter per nivå dag 1. Då skulle man kanske hunnit med en nivå mindre under dag 1, men dag 2 slutade ändå väldigt tidigt. Eftersom man aldrig kan vara helt hundra på hur många som anmäler sig så är det naturligtvis svårt att gissa helt rätt. Portomasso-casinot vill naturligtvis tjäna pengar, men kör man en €200 sidoturnering så bör perioderna vara minst 30 minuter. Och det hade varit bättre att inte ha två €100 turneringar med turbostruktur samma dag, kanske till och med låtit en av dem inte vara turbo. Det var dessutom synd att det inte fanns fler satelliter till Highrollern, både live och på nätet, hade varit kul att ta ett skott.

 

Om nu detta är det enda jag har att klaga på så förstår ni att SM-veckan på Malta varit lyckad, bra arrangerat av Pokerstars, Svenska Pokerförbundet och alla andra som hjälpt till.  

 

Grattis till Peder Behr från Örebro till SM-titeln, han satt vid mitt bord i början av dag 1A och det känns skönt att veta att han använde mina marker väl.

 

Turbo

2013-10-19 @ 11:18:56 | Allmänt
Det blev aldrig någon satellit till highrollern på torsdagen, istället blev det lite pool avslutat med ett havsbad innan lunchen. De gör det inte lätt för en att ta sig ner till havet här, vilket är märkligt med tanke på att det borde vara en av deras största attraktioner. Varmare vatten och klarare än i poolen.
 
 
Hittade inget bra att sen på eftermiddagen, det blev istället drinkar, Cosmopolitan och Frozen Margherita, i trappan ner till marinan samtidigt som vi spelade open face chinese jag och Liv, ett spel vi fastnat för. Vi har nu dessutom hittat en app så vi kan köra med ipad och iphone, även via Bluetooth om vi inte orkar att skicka paddan mellan oss.
 
Efter drinken gick vi till hotellets thailändska restaurang där vi råkade stöta på en dunderförkyld Dan Glimne som gjorde oss sällskap. Det blev diskussioner om spelmonopol, resor och framförallt spel och mahjong. Kul med sällskap och man blev riktigt taggad att spela mer mahjong faktiskt.
 
Mattias "Pokerstar" Andersson har ju införskaffat ett flipper, jag har själv drömt om att äga ett "World Cup 94"- flipper. Men frågan är om inte ett mekaniskt mahjongbord också ligger högt upp på önskelistan. Men man kanske ska bli bättre på spelet först. Blir hårdträning med ungarna i fortsättningen.
 
Efter middagen blev det en kort sittning cashgame, innan jag och Liv hoppade på en 100+10 Sit & Go. Tyvärr åkte Liv som femma men jag höll mig kvar till en tredjeplats åtminstone. Alldeles för mycket turbo för ett så högt inköp egentligen. Det är uppenbart vad casinot tjänar pengar på och det är cashgame, därför kommer de med alla möjliga ursäkter för att slippa starta upp enbordsturneringar. Väldigt tråkigt, både för turrespelarna och cashgamespelarna, för det betyder att det är dyrt att spela cashgame och dåligt utbud på turneringar.
 
Sen var det ganska lagom att gå till sängs och vi sov tills vi orutinerat blev väckta av städaren, vi hade glömt "Do not disturb"-skylten. Så vi gick upp, tog frukost där vi träffade pokerpappan med respektive som skulle spela dag 2 i main. Hade dagen innan lyckats pressa honom på 1% av hans eventuella vinst, då de gjort springnota på Quarterdeck bar, när vi andra satt kvar:)
 
Vi fick lite tips av dem om Valetta så vi åkte dit, en trevlig överraskning, väldigt mysiga gränder, vackra byggnader och bra shopping.
 
Eftersom Liv är lite fåfäng så har hon inte gärna på sig sina läsglasögon så mitt uppdrag bestod i att gå runt och läsa upp priserna på prislapparna, men jag gjorde också en liten spaning. Det visar sig att trenden med slitna jeans nu tagit steget till Converse-skor där man kan köpa försmutsade sådana.
Det märkliga är att jag tilltalades av utseendet, de såg så där snyggt smutsiga ut, inte så där repigt smutsiga som mina skor gör.

På kvällen blev det turneringar med alldeles för snabb struktur för att det skulle vara riktigt kul. Landskampen var den första, flopade några nivåer in tvåpar mot triss, och reggade till Deepstack turbon. Liv hängde sig kvar i Landskampen ett tag till, men bara ytterligare en timme sen var det slut.
 
Jag gick ganska bra i början av Deepstacken, fick sjukt bra betalt av par i ess en hand, men sen dog kortsnittet och jag fick byta bord, utan möjlighet att styra och ställa speciellt mycket. Spelade mot en kille som satt på mitt bord i Main, väldigt trevlig, som jag tyvärr glömt namnet på, men jag gissar att han känner Koivu. Han var i vilket fall som helst svårspelad både i Main och här och hade större stack än mig, så det fanns inte så mycket utrymme för att bli alltför kreativ. Åkte till sist på övre tredjedelen efter en mörk push när alla foldat till mig på lilla mörken, och stora mörken hittade en bra hand.
 
Nu poolen och havet, vi hörs!
 
 
 
 
 

"Man känner sig bara jävligt kass!"

2013-10-17 @ 11:26:00 | Allmänt
Dag 1A i SM Main Event startade knappt en kvart försenat och vi var bara 6 vid bordet till en början, fylldes på vartefter. Det vore ju fel att säga att det gick bra för det gjorde det verkligen inte. Tror jag vann en enda pott under de tre första nivåerna.
 
Hade Dennisen2 på mitt borde 3 steg till vänster och han lyckades få av mig ett par tusen i några händer, bl.a med en lurig check på turn där jag hade topp-par som jag då trodde jag värdebetta på rivern, men fick ett omslag och han visade QQ. En annan hand hade jag TT, jag höjde på flopp, han slog om och jag var beredd att slå om tillbaka, när en tredje spelare kallsyna hans trebett. Jag foldade, vilket var tur då den andra spelaren dragit ut på turn annars och aldrig släppt på floppen.
 
Kom fel i varenda pott, hade AQ mot AK, KJ med träff på knekten för topp-paret som sedan blev utdraget med ett A på river, en massa sådana situationer med en rivrad hålstege mot mitt hundrade topp-par som inte fick stå.
 
Så lagom tiltade fick jag byta bord med 8K i stacken (100-200, 25 ante). Hamnade på samma bord som Deltagaren:
 
Till höger på bilden satt en tjej som jag spelat mot på Dragonara förra året som jag då tyckte ibland gjorde konstiga spel.
Fick en walk och vann sedan en pott, och hade väl suttit vid bordet 20 minuter, tilten hade väl börjat lägga sig, men tålamodet var inte på topp. Höjde upp med 88 och fick syn av Deltagaren och tjejen.
Floppen kom 772, jag bettade, Deltagaren la sig, men tjejen synade. Turn kom en trea, jag bettade hon synade igen. Nu var jag i stort sett committad, men någon annan hade säkert kunnat slinka. Jag fortsatte dock att betta när rivern kom ytterligare en trea, hon gick allin, jag hade bara ett par hundra kvar och synade. Och tittade in i 97off, adjö. 
 
Bitter och ägd gick jag iväg till finalbordet i Omaha där någon som verkligen vet hur man vinner nu var Headsup för sin andra raka SM-titel i Omaha, när jag kom var det lika, men det tog inte så lång tid innan Andy J2 J-Lo Johansson gjort det nästan omöjliga, imponerande:
 
Efter avgörandet var jag på väg ut ur casinot, när jag fick ett mess av Liv att hon också var ute. Med 88. Urk!
 
Så sen gick vi tillsammans och tog en tröstmiddag, med en riktigt bra Capirihna som förrätt
 
 
Vi drog dom gamla klyschorna, "Bättre att åka ut direkt än att sitta där 10 timmar och sen ändå åka utanför pengarna", sånt som man sagt hundra gånger innan.  Men det är ju inte sant.
Liv satte ord på precis hur det känns att åka tidigt, oavsett om man gör det p.g.a. en dålig flipp eller en dålig syn.
"Man känner sig bara jävligt kass!". Ju närmare pengarna man åker minskar antagligen känslan av hur kass man om det inte bara handlar om pengarna och jag tror att för de flesta så handlar det om mer än det.
 
Efter middagen blev det ett nytt besök på casinot, och vi satte oss till sist och spelade några timmar cashgame. Ganska underhållande även om jag saknar den där kicken som turneringar ger. Det gick för ovanlighets skull bra, ett par inköp plus då jag fick action när jag spelade trots att jag spelade hur tight som helst. Vi avslutade natten med lite mat och öl i hotellets bar tillsammans med Pokerpappan, Brorarules och Macidlur med sällskap och fick återigen älta våra busthänder.
 
Får se om det blir någon satellit till highrollern i eftermiddag, nu blir det poolen och havet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På Malta inför dag 1A

2013-10-16 @ 11:06:10 | Allmänt
 Landade till Ryan Airs fanfar på fuktiga och varma Maltas flygplats, och flygrädd som jag är så var det ändå en väldigt lugn flygning. Mer dramatiskt hade tydligen flygningen från Stockholm varit, där "Pokerpappan" blev dålig och de fick gå ut med frågan "Finns det någon läkare ombord?" Han verkade dock ha piggnat på sig lagom till spelarfesten på kvällen.
 
Nej, det mest skrämmande var inte flygningen utan (som vanligt) taxiresan till hotellet. Taxichaufförerna kör som om de vore odödliga i det här landet.
 
Väl framme på hotellet hann vi knappt upp på rummet innan det var dags för Sverige-Tyskland på spelarfesten. Pokerstars hade dukat upp med mat och dricka, och visade matchen på ett antal storbildsskärmar.
Träffade en hel del gamla bekanta som jag inte sett på ett tag, och en del nya ansikten också. Nu vet jag t.ex. hur "Deltagaren" på Svenska Spel ser ut i verkliga livet till exempel, "syna fisk" likaså.
 
Sonderade terrängen inför jobbet med valberedningen inför kommande årsmötet. Kanske tidigt att börja fundera på detta redan nu, men här har man störst chans att träffa på folk ansikte mot ansikte och fråga om de är intresserade eller om de har synpunkter på kandidater till nästa års styrelse. 
 
 Gick sedan ner till casinot och kollade in vilka som var kvar i Omahan, till min glädje var Sami, Andy och Franke kvar då, vet att Andy var kvar när det bröts senare och att det då var som mest sju spelare kvar, men har inte hört något om hur det gick för Sami och Franke, hoppas på det bästa. När jag kollade var även Ken Lennaard kvar med en stor stack, men om jag förstått Twitterflödet rätt så bubblade han senare utslagen av Andy. Vi är några stycken som hoppas på en "back-to-back" av Andy.
 
I morse tog vi chansen att ta ett morgonbad i havet, vi fick poolkillen att låsa upp grinden ner dit, otroligt varmt i vattnet, och fick god aptit till frukosten där vi fick sällskap av Dan Glimne.
Precis som jag och Liv spelar han Main Event 1A  idag kl 12.00. Nu har jag lite fjärilar i magen inför dagens spel, som det brukar vara innan det sätter igång, men det brukar försvinna ganska snabbt när man väl sätter sig.
 
Idag är målsättningen att våga spela som om det var på nätet och inte spela som jag oftast gör i huvudturneringen när jag spelar live. Jag brukar känna mig betydligt mer bekväm i sidoeventen. Det ska jag ändra på idag.
 
 
 
 

Dokumentären Diktaturens fångar

2013-10-14 @ 23:39:52 | Allmänt
Svårt att somna kollar jag in dokumentären som ett komplement till "438 dagar : vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar" av Johan Persson och Martine Schibbye som jag just nu lyssnar på som ljudbok. Jag rekommenderar verkligen båda   
 
http://www.svtplay.se/video/1528099/diktaturens-fangar

På väg till Malta

2013-10-14 @ 22:35:44 | Allmänt
Eller egentligen så åker jag inte förrän imorgon, men om ni frågar min fru och andra som känner mig så ger jag resfebern ett ansikte. Jag brukar ha packat och förberett allt långt i förväg och sedan sitta med fjärilar i magen och inte kunna somna. Och det finns ingen logisk förklaring till varför.
 
Mentalt är jag alltså redan på väg till Malta, jag försöker komma på om jag glömt något, men just nu kan jag inte komma på något. Tyvärr har min självbild som ordningsam och pålitligt fått sig en knäck sen sist jag glömde passet på väg till Edinburgh, vilket har fått som konsekvens att jag nu ännu mer maniskt än tidigare kollar det viktigaste om och om igen och går i spinn så fort jag inte direkt hittar vad jag söker efter.
Ni kan ju tänka er att jag inte är världens mest sympatiska person att vara med timmarna innan jag ska ut och resa.
 
Till viss del har det nog att göra med min flygrädsla som jag, om jag flyger själv, försöker dämpa med diverse berusningsmedel, något som måste undvikas när jag flyger med barnen.
Dessutom har jag sedan förra veckan haft nära till huvudvärk så jag har hållit alkoholintaget till ett minimum då jag har en stark känsla av att det ökar risken, även om jag bara tar en öl till maten.
 
Förra året så hade jag huvudvärk i stort sett hela tiden jag var på Malta och jag kommer ihåg förra årets dag ett som riktigt jobbig. Inte så att jag som vissa festat järnet dagen innan, utan trots att jag bara druckit vatten och alkoholfritt så hade jag migrän i stort sett hela dagen.
http://rosjon.blogg.se/2012/november/nastan-som-en-befrielse.html
 
Annars kommer jag mest ihåg mitt klavertramp faktiskt:
http://rosjon.blogg.se/2012/november/geggigt.html
 
 

Grattis och tack för lördagsunderhållningen!

2013-10-13 @ 16:16:47 | Allmänt
Igår var det riktigt spännande, även om barnen knorrade en hel del.
 
-Är det poker?!? Fortfarande?!! Det har ju hållit på flera timmar!!!
 
Nu var det inga problem då det egentligen inte var något annat de ville se, istället spelade de Cluedo i källaren med kompisar. Så jag och Liv fick ha stor-tv:n för oss själva.
 

Jäkligt stark insats när pressen måste varit stor, men första handen Ylitalo spelade som jag såg var när han openlimpade med 99, vilken förvånade mig (men så sitter jag inte på finalbord på EPT-touren heller).
Han följde upp det med passivt spel i resten av handen vilket slutade med att Rossiter drog in ett A på rivern och tog hem potten. Så hade jag inte spelat den handen, men efter det så spelade Ylitalo riktigt bra, lugnt och metodiskt väntade han in bra kort. Mest underhållande var nog grekens och den skotska tyskens dueller, helt galna händer ibland.
 
Naturligtvis var det sjukt spännande när Ylitalo var inblandad i stora potter och när sedan Ylitalo drog in headsupduellens fjärde AK som han trebettade på 10 minuter fick greken nog och tänkte att han måste slå tillbaka. Så fick Sverige ytterligare en EPT-vinnare, grattis och tack för underhållningen.
 

Osportsligt Elmander!

2013-10-12 @ 14:19:00 | Allmänt
Letat i svenska medier efter reprisen på hur Marko Arnautović skulle ha skallat Elmander. Reprisen som jag hittade på youtube visar tydligt att Arnautović inte skallade Elmander och att Elmander överdrev det som hände. Otroligt osportsligt och Elmander borde be Arnautović  om ursäkt. 
http://www.youtube.com/watch?v=nm7HjBmsEQU
 
http://youtu.be/DT8ELVS_81E
 
Själv försöker jag lära killarna i min sons fotbollslag att inte filma, något som de annars får sig till livs via elitfotbollen på TV. När då Elmander föregår med så dåligt exempel i en så viktig match så gör han det inte lättare att övertyga dem om att det är helt förkastligt.
 
Elmanders kommentar till det hela:

Hur mycket kontakt var det?

- Han nuddar mig. Det hör inte hemma på en fotbollsplan och jag tycker det är otroligt klumpigt av honom.

- Jag får ju ont. Han får be om ursäkt till sina lagkamrater, säger Elmander.

Han sa att han slutar spela fotboll om någon har videobevis på att han skallade dig?

- Det får stå för honom.

 

Tänk om domaren sett vad som hänt, blåst till Arnautovićs fördel, och Österrike gjort mål på frisparken. Då hade Zlatan och Elmander varit avstängda mot Tyskland.
 
Hamrén vågar inte heller fördöma Elmander, då risken finns att UEFA vaknar och stänger av honom till playoff-matchen. Så svagt och omoraliskt.
 
Ingen svensk spelare uttalar sig heller av samma anledning. Tycker de verkligen att Elmanders agerande är ok?
Är dagens landslag en grupp av fuskare som tycker det är ok att göra vad som helst, bara man vinner?
 
Vinna till varje pris? Nej tack! Hade en österrikare gjort samma sak hade jag blivit vansinnig!
 

Torsk på ranking

2013-10-12 @ 13:46:54 | Allmänt
Jag gillar verkligen att vara med i rankingtävlingar. Igår spelade jag som vanligt Player of The Year och minirankingturneringarna på SvS, Fredagsfighten och Minifighten.
 
För ovanlighetens skull de senaste månaderna så gick det ganska bra, tredjeplats i bägge, men ganska små fält, många valde att helt och fullt kolla på matchen Sverige- Österrike. Jag kollade med, spelade turneringarna och höll ett öga på EPT Londons livestream, mest för att jag var alldeles för nervös för att lägga allt fokus på fotbollen.
 
Fortfarande har Svenska Spel den klient som är känsligast för korta anslutningsproblem. Helt plötsligt kan man tappa kontakten med servern på ett bord, de andra fungerar utmärkt. Dessa små korta avbrott berör aldrig de andra pokersajternas klienter. Och SvS klient har fortfarande kvar den lilla tiltande buggen de införde för ett år sedan, avslutningsdialogen när man lämnar ett bord.
http://rosjon.blogg.se/2013/january/kan-jag-fa-lamna-bordet.html
 
Av någon anledning får man inte lämna bordet direkt utan måste kryssa i en ruta att man vill lämna bordet när handen avslutas. Det var ett underligt användargränssnitt redan innan buggen men efteråt så bryr sig klienten inte om att man kryssar i rutan eller inte. Bordet ligger kvar och enda sättet att få bort det är att frenetiskt klicka bort det på vanliga avstängningsknappen. Som naturligtvis bara fungerar efter att en hand avslutats. Det här är ett skitfel som egentligen inte påverkar funktionen speciellt mycket utan istället handlar om den subjektiva användarupplevelsen. Det här är dessutom lågt hängande frukt eftersom det borde var en bugg som tar max ett par timmar att fixa.
När man ser en applikation där dess utvecklare inte plockar den lågt hängande frukt som finns, vet man att det är ett utvecklarteam som är dysfunktionellt.
De tog dem bara ett drygt halvår att fixa denna andra mycket irriterande bugg:
http://rosjon.blogg.se/2013/january/gissa-korten.html
 
Förutom att klienten aldrig blir bättre så har dessutom Svenska Spel en underlig policy som går ut på att kunden alltid har fel, vilket gör att varje gång de råkar ut för ett tekniskt problem och kunderna blir drabbade måste man kämpa för att få någon sorts kompensation över huvudtaget. Alla andra sajter inser att det oftast är skitpengar det handlar om  och att det ger mer värde att gå kunden till mötes.
 
Det är anledningen till att jag efter ett antal år på SvS kommer att sluta spela där efter årskiftet.
 http://rosjon.blogg.se/2013/june/podcast-och-slutet-pa-dispyten.html
 
Just nu avslutar jag rankingserierna, och spelar årsfinalerna, men efter det blir det betydligt mer sporadiskt spel där. Jag är inte ens säker på om jag ska spela SvS online-mästerskap i år, det är lite mycket jobb med stämningsansökningar när något går fel.
 
Nästa år får jag leta nya rankingserier på andra sajter, Goldrushen på PAF spelar jag ju redan, men det går otroligt uselt där, håller på att samla ihop till en otrolig medrigg så småningom när det vänder.
Pokerallsvenskan har varit otroligt kul att spela på Nordic Bet, och jag hoppas jag lyckas spela hem vårt lags vunna paket till Pokerfinnkampen.
 
 

Kvantitet och kvalité

2013-10-11 @ 09:11:00 | Allmänt
Nästa vecka är det Poker-SM på Malta i förbundets regi. De flesta icke pokerspelare hajar till och ler lite när man säger SM på Malta, så jag får alltid lägga till att p.g.a. vårt statliga spelmonopol får förbundet inte arrangera mästerskapet inom Sveriges gränser. Då får många en liten aha-upplevelse.
 
I Koivus och Egons senaste podcast http://www.poker.se/proffsbloggar/77963069/avsnitt-21.html diskuteras SM och hur man skulle kunna få mer proffs att komma till ett SM som arrangeras utomlands.
 
Jag tror inte att det går att locka fler proffs genom att anpassa turneringarna så att inköp och liknande passar dem. Det kommer inte att räcka för att proffsen mangrant ska ställa upp.
 
Men norrmännen har lyckats med sina mästerskap. Vad är annorlunda där? Jo, visst lyckas de få ihop fyra ggr så många deltagare i sitt Main Event, så en större möjlig prissumma lockar säkert en del. Men till största delen tror jag det handlar om lojalitet och solidaritet. Norska pokerproffs är generellt mer positivt inställda till sin pokercommunity och numera sitt norska pokerförbund än svenska pokerproffs.
 
Jag tror de flesta svenska pokerproffs inte bryr sig ett dugg om det finns ett förbund eller ej, om det arrangeras ett mästerskap i förbundets regi eller inte. De ser det inte som sin plikt att stötta förbundet och de ser inte nyttan med ett förbund.
 
Det är naturligtvis enklare att ena pokerspelarna i Norge då det är helt förbjudet att spela poker där, inga statliga casinon där inte, men visst borde fler svenska pokerproffs kunna tänka sig att åka till Malta, inte för att det är världens bästa värde, utan för att det faktiskt är bra för pokern i Sverige. Att ställa upp och göra gratisreklam för något som kan gynna pokern.
 
Men lojaliteten och solidariteten mellan svenska pokerspelare finns inte och om våra bästa spelare inte dyker upp på ett SM,  så är det bara en tidsfråga innan förbundets saga är all. Förbundets SM är inte tillräckligt viktigt för de bästa svenska proffsen att bevara, därför är de inte beredda att offra tid eller pengar på att åka dit.
 
I år kommer SM på Malta antagligen att bli ännu bättre än förra året, förhoppningsvis krossas Casino Cosmopols deltagarantal rejält. Nästa års utmaningen är inte, enligt min mening, enbart att ytterligare öka deltagarantalet. Visserligen hade startfältet i detta års CC-mästerskap tappat i kvalité jämfört med året innan, men nästa år måste förbundet sikta på att få dit de bästa svenska pokerproffsen för att tävla i prestige med Casino Cosmopol.

Noll respekt

2013-10-10 @ 08:38:00 | Allmänt

Någon skrev att jag måste erkänna SDs rätt att sitta i riksdagen annars visar jag noll respekt för de 10% som röstade på dem.

Jag säger istället att jag kan erkänna SDs rätt att sitta riksdagen och ändå ha noll respekt för de som röstat på dem.

Invandringspolitiken utmålas som ett stort problem, vilket inte är sant. Frågan bleknar i jämförelse med frågor som arbetslöshet, utbildning, vård. Problemen bottnar mer i skillnaden på förutsättningar vad gäller utbildning och ekonomiska möjligheter än i att vi har en generös invandringspolitik.

Om någon tror att lösningen på Sveriges alla problem är att stoppa all invandring så har de fel.
Att påstå detta är att visa noll respekt för alla de som är av utländsk härkomst.

Att SDs framgång skulle bero på att andra partier inte vill diskutera invandringspolitiken är inte sant. Våra partier ska ha cred för att de inte närmar sig SD, något som hänt i alla andra länder med ett främlingsfientligt missnöjes parti. Risken ökar dock ju längre SD sitter i riksdagen.

SD är ett enfrågeparti, som driver en fråga som tilltalar de som vill ha något att skylla på i dåliga tider. Jag känner ingen respekt för de 10% som röstar på SD och jag är övertygad om att Sverige behöver dem mycket mindre än vad vi behöver våra invandrare.

Anti

2013-10-09 @ 13:18:41 | Allmänt
Efter att ha haft huvudvärk och mått allmänt kass sedan lördags kväll så är jag lite anti just nu och känner mig inte särskilt positiv.
När jag gick rymdingenjörslinjen i Kiruna bodde jag på studenthemmet Vilan tillsammans med nästan alla andra rymdingenjörsstudenter och min rumsgranne var en kille från Lidingö. Han sa en gång att jag nog var den argaste han någonsin mött. Jag var visserligen tjugo år yngre och inte riktigt vuxen än, men han hade nog till viss del rätt då.
Jag tror att de flesta som inte känner mig och bara möter mig flyktigt inte har den uppfattningen, det tar en stund innan jag visar upp den sidan, men just nu ligger den där väldigt nära ytan framlockad inte av känslan av trygghet  utan av den ständigt molande huvudvärken. Kort sagt, jag är ovanligt lättirriterad just nu.
 
Det gick som vanligt i söndags men i två fall var det svårt att skylla på någon annan än mig själv eller på turen. Jag spelade först en riktigt dålig hand i highrollern på PS.fr, och typ två minuter senare tiltade jag ur deras söndagsturnering som en direkt följd av handen i highrollern. Amatörmässigt och inte så vanligt längre, men lika irriterande efteråt.
 
Läste kommentarerna till nyheten om Svensks sponsring av SM och blev naturligtvis irriterad på de som tycker att det är fel  att sponsringen kommer från ett företag som ordföranden är involverad i. Spela roll var pengarna kommer ifrån. Borde inte mitt företag få sponsra min sons fotbollslag bara för att jag jobbar där? Hela diskussionen är bara absurd.
 
Något också blev tydligt i kommentarerna är att det är en intressant och kanske svår uppgift för valberedningen att sätta ihop ett förslag till nästa års styrelse. Jag kommer att försöka höra mig för inför det arbetet nu på Malta och jag hoppas att om någon har ett förslag, åsikt eller synpunkt att de tar chansen att prata med mig där.
 
Något annat som varit på tapeten i kommentarer jag läst i andra bloggar är islamofobi. Jag är själv extremt religionskritisk så jag kan förstå att man kritiserar islam och andra religioner för att vara intoleranta och medeltida i sitt synsätt, i varje fall när det gäller de mest bokstavstrogna. Det jag inte förstår är hur man som t.ex. SD  kan koppla ihop det med svensk invandringspolitik. Jag tycker verkligen det är islamofobi om man går runt och är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan vi i Sverige inför sharialagar p.g.a. den invandring som sker.
 
Jag är väldigt fördomsfull mot religiösa människor, det medger jag, ett av mina många tillkortakommanden och ändå så har jag en morbror som är präst i svenska kyrkan.
 
När min äldsta dotter var sju år gammal så gick hon på en kör i Triangelkyrkan, en församling som tillhör  Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. Jag var då redan sen många år ateist, men det var den bästa kören musikaliskt sett i närområdet och jag tänkte att det kan väl inte göra alltför stor skada.
 
Så var det då en söndag och kyrkan hade smart nog låtit kören få uppträda vid en gudstjänst och vi föräldrar till barn i kören gick naturligtvis dit. Jag ville naturligtvis se min dotters kör och tänkte att jag nog klarar av att genomlida en gudstjänst med predikan och allt. Det finns ju alltid iPhone.
 
Predikan den dagen handlade om ett par som prästen kände som tydligen lämnat sin trygga tillvaro i Stockholm för att starta en ny församling i en förort i någon av våra andra stora städer. Det gick knackigt och de började dra på sig skulder trots att de fick stöd från andra församlingar. Men de litade på Gud. Och tro det eller ej, två dagar innan de skulle få slå igen, kom en check med ett bidrag på exakt det belopp de var skyldiga. Ett mirakel.
 
Det fick mig att tänka på följande skämt som jag vet att Kristna ibland använder som kristen propaganda, jag ser det ur ett annat perspektiv dock:
 
 "A terrible storm came into a town and local officials sent out an emergency warning that the riverbanks would soon overflow and flood the nearby homes. They ordered everyone in the town to evacuate immediately.

A faithful Christian man heard the warning and decided to stay, saying to himself, “I will trust God and if I am in danger, then God will send a divine miracle to save me.”

The neighbors came by his house and said to him, “We’re leaving and there is room for you in our car, please come with us!” But the man declined. “I have faith that God will save me.”

As the man stood on his porch watching the water rise up the steps, a man in a canoe paddled by and called to him, “Hurry and come into my canoe, the waters are rising quickly!” But the man again said, “No thanks, God will save me.”

The floodwaters rose higher pouring water into his living room and the man had to retreat to the second floor. A police motorboat came by and saw him at the window. “We will come up and rescue you!” they shouted. But the man refused, waving them off saying, “Use your time to save someone else! I have faith that God will save me!”

The flood waters rose higher and higher and the man had to climb up to his rooftop.

A helicopter spotted him and dropped a rope ladder. A rescue officer came down the ladder and pleaded with the man, "Grab my hand and I will pull you up!" But the man STILL refused, folding his arms tightly to his body. “No thank you! God will save me!”

Shortly after, the house broke up and the floodwaters swept the man away and he drowned.

When in Heaven, the man stood before God and asked, “I put all of my faith in You. Why didn’t You come and save me?”

And God said, “Son, I sent you a warning. I sent you a car. I sent you a canoe. I sent you a motorboat. I sent you a helicopter. What more were you looking for?"

 

Jag ser det som ett tecken på den verklighetsfrånvändhet som krävs för att på riktigt bli troende, moderna kristna har naturligtvis sin egen tolkning. Jag är bara anti.

 
 

Zinken

2013-10-06 @ 16:21:01 | Allmänt
Rapport från cupen igår, idag är jag helt sänkt, lite feber och ont i huvet,ingen röst kvar tufft att vara lagledare.
Men det lär bli en del poker ikväll om jag kan hålla huvudvärken i styr:
 
"Trots stort manfall så fick vi till sist ihop nio spelsugna killar som möttes tidigt på Zinkensdamm IP  för första gruppspelsmatchen mot Sickla.

I första matchen var vi klart bästa laget och hade bra passningspel, höll i bollen och stressade inte. Vi borde antagligen vunnit betydligt klarare men när slutsignalen ljöd hade vi vunnit matchen med 3-2, vilket var godkänt speciellt med tanke på det fina spelet.

I andra matchen chockstartade Älvsjö AIK med hög press och lyckades på det sättet skapa många farliga lägen, men det öppnade också för snabba spelvändningar, vi gjorde en sådan tidigt och tog ledningen med 1-0.
Vi gjorde sedan 2-0 innan de reducerade, och det var stor press mot oss sista tio, men vi lyckades hålla undan för vinst.
Tränarna i Älvsjö AIK var mycket upprörda över fult spel och över domarnas ovilja att blåsa och jag höll med dem till viss del då jag också tyckte domarn kunde blåst mer, men det var långtifrån bara oss han borde blåst av.
En liten överreaktion ändå av deras två tränare då matchen visserligen innehöll mycket kamp men var inte på något sätt ovanligt ful.

Sista gruppspelsmatchen skulle nu bli avgörande med säkert A-slutspel vid vinst eller oavgjort, annars skulle det antagligen hänga på målskillnaden.
Tyvärr var det grinigt och bråkigt i laget precis innan matchen, och våra spelare kändes allt annat än taggade inför uppgiften.
Det blev inte så bra spel mot ett lag som faktiskt fick stryk av Älvsjö med stora siffror. Killarna fick snabba mål mot sig och de har svårt att resa sig ur underlägen ibland.
Vi förlorade tyvärr ganska stort, tror 5-1 och det räckte inte då det var tre lag på sex poäng och de andra hade bättre målskillnad.

Tyvärr blev det alltså "bara" B-slutspel, trots två bra och vunna matcher, istället för A-slutspel som sedan ironiskt vanns av Älvsjö som vi slog i gruppspelet.

Semifinalen i slutspelet mot hemmalaget Reymersholms IK blev väldigt spännande. Mer kämpatakter än skönspel av vårt lag som i början led av lite hamburgerkoma efter lunchen. De kom igång till sist och tog först ledningen med 1-0 och också med 2-1.
Nu började en kanonad mot vårt mål och Ferre fick visa varför han kanske var turneringens bästa målvakt. Han räddade två straffar(!) och flera frilägen innan han fick släppa in ett kvitteringsmål i slutsekunderna.

Nu skulle det avgöras på straffar, många var de som ville lägga och jag fick den otacksamma uppgiften att välja.
Straffdramat blev väldigt spännande.
Vi började med att väldigt oturligt vissa vår första straff, medan de satt sin, 2-3.
Andra omgången satte vi vår och det var Ferres tur att rädda igen, lika, 3-3.
Tredje omgången, vi satte vår och de missade sin, 4-3.
I fjärde omgången satte båda sina straffar, 5-4.
I sista avgörande omgången missade vi oturligt och nu hängde det på Ferre, som gjorde sig stor i målet och nerverna fick sedan Reymers spelare att missa.

Stor glädje över avancemanget till final mot Lidingös andra lag.

I finalen var det en sargad trupp som fick två snabba mål emot sig och hängde lite med huvudena efter en missad reduceringsmöjlighet i form av en straff.
Men Tiger höjde humöret på spelarna ordentligt iu halvtidssnacket och i andra halvlek pressade vi Lidingö rejält, tyvärr tog det lite lång tid att få till ett mål, men till sistr stod det 2-1 och allt vad försvarspel hette glömdes bort för full satsning framåt. Tyvärr lyckades inte ansträngningarna och vi fick en straff emot oss i slutsekunderna och slutresultatet blev 3-1.
Jag tror ändå att grabbarna var nöjda över sin pokal, och de ska vara väldigt nöjda över sin insats. Laget var medvetet uttaget så att de som ofta lämnar plats åt andra på plan istället skulle få chansen att ta plats själva vilket de gjorde med besked. Flera tog många kliv framåt och vågade ta för sig på ett bra sätt."
 
 
 
 

Obekvämt

2013-10-04 @ 09:52:37 | Allmänt
Förra veckan kom Filip och Fredriks fyllepodcast - riktigt dåligt avsnitt, det lär ju tack och lov aldrig bli aktuellt i Koivu och Egon fall, men ValterEgo pratade i sån takt att han blev lite yr när det närmade sig slutet.
 
Veckans Koivu och Egon podcast bjöd mig iaf på veckans skratt. Avsnittet är benämnt s02e20, trots att det snarare är s02e07, trodde Koivu hade bättre koll än så;)
http://www.poker.se/proffsbloggar/77963064/avsnitt-20.html
 
Inte för att podcasten var roligare än nånsin utan för att de uppmärksammade mig på Pokerstars nyaste reklamfilms idé, Million Dollar Messiah. Tack K&E, se den och skratta åt det obekväma! Varför länkade de inte själva dit från poker.se?
http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3775303.ece#.UkwtGHkZq-A.twitter
 
Kul idé att göra en kvarts podcast varje kväll från Svenska Pokerförbundets SM på Malta, jag hoppas det blir verklighet.
Ingen intervju i detta avsnitt men det saknades inte, de börjar bli rutinerade nog att hålla låda själv.
Jag lär iaf raila Koivu i Sunday Warmup, om jag hittar honom, lär bli ett antal hoppfulla kommentarer i så fall.
 
De fick mig dessutom att vilja se om filmen The Grand, såg den första gången innan jag hade bott på Golden Nugget härom året, men gissar att den är inspelad där, då det är namnet på deras turneringserie som går samtidigt som WSOP.
 
Avslutar med en diskmaskinrapport, den funkar fortfarande inte även om vi faktiskt kunde använda den ett kort tag i väntan på reservdel. Igår var dock reparatören här, bytte delen och lämnade oss med en icke fungerande diskmaskin denna gång. Ny väntan, nästa gång får han lyckas eller bo kvar i vår källare och diska tills han löst problemet. 
Veckans i-landsproblem naturligtvis, men jag har åtminstone hittat någon grupp som är sämre på sitt jobb än systemutvecklare på Boss.
 
 
 

Så korkad är ingen

2013-10-03 @ 00:58:50 | Allmänt
Intressant debatt efter den friande våldtäktsdomen. Att 5 av 8 partier är emot en samtyckeslag gör mig förvånad, men det blir ju enklare att välja rätt när det blir dags att rösta.
 
Jag och Liv hade en diskussion precis när jag först läste om den friande domen, jag var irriterad och ganska upprörd, medan Liv försökte argumentera mer ur domstolens perspektiv. Hon tog också upp som argument att det inte skulle vara orimligt att de sex anklagade inte förstått att ingen tjej i femtonårsåldern frivilligt vill ha sex inlåst i ett rum med sex okända män. De skulle på något sätt ha en så snedvriden kvinnosyn och inställning till sex efter alltför mycket porrmissbruk antar jag. Min alldeles bestämda uppfattning var då att ingen är så dum att han inte fattar att porr är på låtsas och fejk, att det är lika mycket verklighet som Stjärnornas krig.
 
Läs gärna denna artikel i aftonbladet av Katarina Wennstam med ett klokt budskap, för precis som hon säger, så korkad är ingen.
 
http://www.aftonbladet.se/debatt/article17581671.ab