Torsk på ranking

2013-10-12 @ 13:46:54 | Allmänt
Jag gillar verkligen att vara med i rankingtävlingar. Igår spelade jag som vanligt Player of The Year och minirankingturneringarna på SvS, Fredagsfighten och Minifighten.
 
För ovanlighetens skull de senaste månaderna så gick det ganska bra, tredjeplats i bägge, men ganska små fält, många valde att helt och fullt kolla på matchen Sverige- Österrike. Jag kollade med, spelade turneringarna och höll ett öga på EPT Londons livestream, mest för att jag var alldeles för nervös för att lägga allt fokus på fotbollen.
 
Fortfarande har Svenska Spel den klient som är känsligast för korta anslutningsproblem. Helt plötsligt kan man tappa kontakten med servern på ett bord, de andra fungerar utmärkt. Dessa små korta avbrott berör aldrig de andra pokersajternas klienter. Och SvS klient har fortfarande kvar den lilla tiltande buggen de införde för ett år sedan, avslutningsdialogen när man lämnar ett bord.
http://rosjon.blogg.se/2013/january/kan-jag-fa-lamna-bordet.html
 
Av någon anledning får man inte lämna bordet direkt utan måste kryssa i en ruta att man vill lämna bordet när handen avslutas. Det var ett underligt användargränssnitt redan innan buggen men efteråt så bryr sig klienten inte om att man kryssar i rutan eller inte. Bordet ligger kvar och enda sättet att få bort det är att frenetiskt klicka bort det på vanliga avstängningsknappen. Som naturligtvis bara fungerar efter att en hand avslutats. Det här är ett skitfel som egentligen inte påverkar funktionen speciellt mycket utan istället handlar om den subjektiva användarupplevelsen. Det här är dessutom lågt hängande frukt eftersom det borde var en bugg som tar max ett par timmar att fixa.
När man ser en applikation där dess utvecklare inte plockar den lågt hängande frukt som finns, vet man att det är ett utvecklarteam som är dysfunktionellt.
De tog dem bara ett drygt halvår att fixa denna andra mycket irriterande bugg:
http://rosjon.blogg.se/2013/january/gissa-korten.html
 
Förutom att klienten aldrig blir bättre så har dessutom Svenska Spel en underlig policy som går ut på att kunden alltid har fel, vilket gör att varje gång de råkar ut för ett tekniskt problem och kunderna blir drabbade måste man kämpa för att få någon sorts kompensation över huvudtaget. Alla andra sajter inser att det oftast är skitpengar det handlar om  och att det ger mer värde att gå kunden till mötes.
 
Det är anledningen till att jag efter ett antal år på SvS kommer att sluta spela där efter årskiftet.
 http://rosjon.blogg.se/2013/june/podcast-och-slutet-pa-dispyten.html
 
Just nu avslutar jag rankingserierna, och spelar årsfinalerna, men efter det blir det betydligt mer sporadiskt spel där. Jag är inte ens säker på om jag ska spela SvS online-mästerskap i år, det är lite mycket jobb med stämningsansökningar när något går fel.
 
Nästa år får jag leta nya rankingserier på andra sajter, Goldrushen på PAF spelar jag ju redan, men det går otroligt uselt där, håller på att samla ihop till en otrolig medrigg så småningom när det vänder.
Pokerallsvenskan har varit otroligt kul att spela på Nordic Bet, och jag hoppas jag lyckas spela hem vårt lags vunna paket till Pokerfinnkampen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback