En rolig idé

2014-08-25 @ 22:03:06 | Allmänt
 
Enligt Ken Lennaárd har miniraisen blivit omodern. En spaning från Barcelona.
"Nu har alla duktiga spelare börjar göra det jag sa var självklart för ett år, nämligen att försvara sin stora mörk mot miniraisar."
 
För drygt ett år sedan skrev Ken att  "jag garanterar att om ett par år så är minihöjningen som standard borta.". Ett år kvar då, eller så använde han bara uttrycket "ett par år" lika slarvigt som jag ibland gör.
 
Vi får väl se om Ken får rätt, jag håller inte med om spaningen utifrån av de dryga 20h livesändningar från Barcelona som jag sett. Jag har hittills inte sett en enda duktig spelare som inte åtminstone en gång lagt sig mot en 2,2 BB raise när de suttit på BB och inte har jag lagt märke till att miniraisen är på utgående heller. Men att vi inte är överens är ju inte så ovanligt. Jag har säkert missförstått och det finns säkert en massa förbehåll och undantag.
 
Om jag kommer ihåg rätt från vår förra diskussion så var anledningen till att jag inte tyckte att man skulle syna ett 2,2BB bet med 100% av sina händer för att "jag kan inte spela poker utan position och jag kan inte läsa andra människor."
 
Det vore ju rätt kul att testa att spela en HU SnG mot Ken, givetvis live. Han skulle bara få syna eller slå om varje gång jag höjde, och jag skulle bara få öppna genom att höja minimum annars folda. Fritt spel efter floppen. Och jag skulle sitta på knappen hela tiden. Vore inga problem för Ken då han är megaplus från bb mot en massa nätstjärnor. Bl.a. mot Jonathan Little. Och jag spelar ju knappt ens på nätet längre.
 
Då skulle jag ju visserligen inte spela poker utan position, men där är ju Ken mästaren, och jag kan ju fortfarande inte läsa andra. Det skulle vara live så Ken borde fortfarande vara favorit enligt hans eget resonemang, för han går ju jätteplus på detta, speciellt i turneringar.
 

EPTLive - bubblan närmar sig

2014-08-24 @ 14:08:00 | Allmänt
Just nu sitter Niall Farrell, som jag spelat mot i Everest Cup i Marbella, på första feature-bordet.
Kallar honom den unga britten i mitt inlägg http://rosjon.blogg.se/2012/april/everest-poker-cup-dag-2.html
 
Länk till EPTLive:http://bcove.me/f5z8l71v
 
 
 På andra feature-bordet sitter två svenskar, Simon och Emil Mattsson.
 
Kolla in!

Förberedelser

2014-08-24 @ 10:56:14 | Allmänt
Söndag igen, dags att börja förbereda sig för en ny turneringskväll och natt.
 
Förra söndagen fick jag tvärtemot söndagen dessförinnan in mina pengar med bäst hand men åkte ändå. I hälften av turneringarna var det just AJ som vann mot AK. Jag var nöjd med mitt spel och gick dessutom långt i Ps.fr's €100 000 garanti, men gjorde det klassiska misstaget att gå upp och lägga mig i sängen med drygt 100 spelare kvar. Somnade som en stock och vaknade på morgonen, hade åkt på 38:e plats, dåligt att förvalta ett bra utgångsläge så uselt! Så i natt blir det mycket kaffe och upprätt position om jag skulle lyckas gå djupt i någon turnering.
 
Veckan som gått har varit en vanlig vecka med jobb, träningar, inte mycket tid till annat. Varit lite fixande och trixande på kvällarna för att få ihop spelare till matcherna i helgen, fixa med sponsortröja, och jag har påbörjat ett nytt hobbyprojekt, en webbplats åt ett nystartat företag. Jag fick en förfrågan på SMS i början på veckan om det inte var dags för ett homegame igen fredag kväll, så jag röjde källaren och skickade ut förfrågningar till bekanta.
 
Typiskt nog var det bortamatch för Sanders lag k.l 18.00 samma kväll. så det blev lite stressigt, speciellt när domaren blev tjugo minuter försenad. Blev en bra match, Enskede var det bättre laget större delen av matchen men blev för ängsliga i slutet och tappade spelet sista fem. I sista matchminuten fick det andra laget en helt rätt dömd straff, som de satte trots att vår målvakt var nära att rädda, tippade den i stolpen men den gick in. Sander spelade topp under sina 15 minuter som inbytt i båda halvlekarna och han spelade riktigt bra, satte två mål, jobbade hela tiden och drog isär försvaret på ett föredömligt sätt. Bådar gott för resten av säsongen.
 
Hann hem bara 30 minuter sen, de flesta av de som skulle spela hade redan dykt upp och vi drog igång direkt. Kul att spela live igen med utan alltför mycket allvar. Vi spelar väldigt lågt, 1-2kr, för att alla ska kunna vara med, men utan att för den skull spela som om det inte gällde något. Det är viktigt att även de som inte spelar poker så ofta för höga insatser kan vara med, och vi är ett väldigt blandat gäng, ett par proffs och några glada amatörer. En av mina andra vänner sa en gång att det är bara i källaren i Enskede som en sju kronors höjning respekteras. Prestigen spelar större roll än pengarna.
 
Vi hann med en turnering också, men den glömmer jag helst, kunde inte vinna en flipp och med vår turbostruktur måste man vinna sina flippar. Vi körde till strax efter två och då hade några tusenlappar bytt ägare trots våra låga mörkar, jag lyckades vända en förlust på 800kr i början på kvällen till en liten vinst på ett par hundra.
 
På lördag morgon när jag vakande var jag lite trött. Liv åkte iväg med Signe och hennes kusin, de skulle till Astrid Lindgrens Värld och kommer tillbaka ikväll. Min äldsta dotter skulle springa The Color Run med sin kompis i grannhuset, ett lopp på söder så de var redan iväg för att hämta nummerlapp. Försökte pigga upp mig så gott jag kunde och åkte sedan in till söder för att kolla. Det var bra ös och de flesta verkade gilla upplägget med 5kms löpning samtidigt som man fick färg sprutad på sig varje kilometer.
 
 
Så här såg tjejerna ut när de kom i mål, och de hade haft väldigt roligt.
Jag drog hem innan ösregnet, fixade lunch till Sander och Siri innan jag tog mig en välbehövlig tupplur. Vi hade bestämt att vi skulle in till stan och kolla bio på kvällen, Dawn of the planets of the apes, efteråt gick vi på Marions Gastro Diner, en restaurang på Kungsgatan med amerikanskt tema. Tyvärr var burgaren en aning kompakt och flera av rätterna som vi försökte beställa var slut, men de hade goda milkshakes och miljön var trevlig.
 
Vi var hemma inte alltför sent och jag tog då ett dåligt beslut. Mina barn är rätt luttrade när det gäller film, så vi kollade på Lammen tystnar som jag inte kom ihåg hur läskig den är, vilket resulterade i att vi alla tre sedan sov i min och Livs dubbelsäng. Dålig fingertoppskänsla av mig, men det var ju mysigt det också i och för sig.
 
Har också några  rekommendationer denna vecka.
 
Läs Mattias Anderssons inlägg, riktigt bra:
http://vegas2008.blogg.se/2014/august/22-augusti-nar-man-vill-vara-snall.html
 
Lyssna på Egon och Kouivus jubileumsavsnitt där de bl.a. tar upp förundersökning av botskandalen på Svenska Spel:
https://soundcloud.com/koivu-egon/koivu-egons-podcast-avsnitt-50
 
Se serien The Honourable Woman, sista avsnittet har precis sänts, fantastiskt bra på HBO Nordic (eller eztv.it):
 
 
Nu är det dags att skicka ut nya kallelser till träningar och matcher nästa helg, sedan ska jag botanisera lite bland kvällens turneringsutbud så att jag har en plan, innan det är dags att följa livestreamen från EPT-live. Många svenskar kvar så hoppas det dyker upp någon på tv-bordet.
 

All in

2014-08-17 @ 13:09:20 | Allmänt
Idag är det släktkalas för mina yngsta barn som precis fyllt 11 respektive 7 år. Sander fick välja mat och det blir min variant på mini-sliders som jag först smakade i Las Vegas 2011 på Golden Nugget, första gången jag träffade Mattias "Pokerstar" Andersson.
 
Med tanke på det så kom jag att tänka på denna lilla Mockumentär där man kan säga att Norges svar på dybban gör Vegas.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLvZlja2OPoK8PEEEb-tx2YX9R1NIJ2Djf
 
 

Fritt fall

2014-08-16 @ 15:45:25 | Allmänt
Ute i skärgården hela förra helgen, lugnt och skönt, 100m till bryggan och klippbadet, supervarmt i vattnet, god mat och massor med släkt och vänner.
Kom hem sent på söndagen, vi åt lite av min förberedda rallarfärs till middag, sen körde jag igång min turneringssöndag. Den blev kort och det blev inte speciellt många turneringar. Jag lyckades helt enkelt få in det med sämst hand varje gång och inte en enda gång fick den stå. Hade problem med uppkopplingen och har därför uppgraderat min router nu i veckan, får se om det hjälper. Kanske finns en intern-ip rigg också.
 
 
På tal om ipadresser så gick Ken Lennaard ut med att Mattias"Pokerstar" Andersson kört med falskt alias och kommenterat på Kens blogg. Jag hade självt inte följt kommenterandet för det inlägget, men behövdes det verkligen ipadresser för att bli helt säker på att det var Mattias som kommenterat? Det var ju ganska uppenbart, ingen annan är väl så korkad att han vill slå vad med Ken.
 
Det här med vadslagning är intressant, Mattias citerar Ken i sitt senaste inlägg (http://vegas2008.blogg.se/2014/august/16-augusti-the-iq-landmina.html) som tydligen ska ha sagt att kan man inte sätta pengar bakom sina ord så skall man vara tyst, och Mattias håller med. Själv skulle jag aldrig slå vad med någon som sätter pengarna före hedern. Vinner man inte vadet på ett hederligt och ärligt sätt är man inget annat än en hustler. Men inom pokern är oftast en hustler beundrad och ärad, något många strävar efter att vara, tills dess att denne går över gränsen och hustlar fel personer.
 
Har svårt att tro att Ken kommer att gå med på något vad med Mattias vad gäller ett IQ-test men man upphör ju aldrig att förvånas, än är inte den siste suckern född. Det som gav det hela en liten obehaglig och skämd odör var ett hot i en av kommentarerna om repressalier. Man blir ju nyfiken på vad som kan stå i den mejlkonversation som så ofta hänvisas till men aldrig publiceras som kan få någon att hota med sådant om de publiceras. Att det skulle vara olagligt att publicera sådana mejl är knappast troligt, de alstren lär knappast ha nått sådana höjder att de kan ha nått verkshöjd och därmed upphovsrättsligt skydd.
 
En trevligare återkomst gjorde Koivu och Egon med sin podcast https://soundcloud.com/koivu-egon/koivu-egons-podcast-avsnitt-49. Avsnitt 49 var det, och inga nya klavertramp från Koivu denna gång även om han var på god väg efter intervjun även denna gång. Han fick väl en spark på smalbenet under köksbordet av Valterego kan jag tänka. Koivu lyckades i varje fall få med ett "not so hidden brag" om sitt spelande på nya sajten Winamax. Men skulle det inte komma ett nytt avsnitt varje vecka enligt reklamen? Jag hoppas på skärpning och inte dåliga ursäkter inför jubilerande avsnitt 50.
 
Jag och familjen har hunnit vara lite sociala trots att det är en vanlig arbetsvecka för mig. Middag hos vänner på onsdagen och på torsdagen den 14:e augusti fyllde min yngsta dotter 7 år, något hon firade på Gröna Lund med familjen, jag anslöt senare framåt kvällen.
 
 
Många åk i många attraktioner blev det och beslutet att inte skaffa åkband höll på att ruinera oss, men inte visste vi att hon skulle vilja åka så mycket och så länge. Och medan jag var kvar på jobbet så fick jag lägesuppdateringar i form av selfies.
 
 
Men inte förrän jag dök upp blev det dags för de riktiga attraktionerna, fritt fall tre gånger. Någon sa något om att det fanns en högre variant någonstans annanstans på Grönan, men det har jag svårt att tänka mig med tanke på hur högt jag tyckte det här var. Förvånansvärt högt med tanke på hur lågt det verkade när jag stod på marken.
 
 
 

Så smått

2014-08-07 @ 14:41:11 | Allmänt
Har så smått börjat jobba igen, på distans från bilen upp till Stockholm i måndags och sedan har jag varit på plats hos kunden tisdag och onsdag. Hade planerat detsamma idag, men när jag inför morgonens dusch gick ner i källaren och tvättstugan för att hämta rena kläder insåg jag att det nog inte skulle bli så.
 
Klockan 7 hade jag stängt dörren till den franska balkongen i sovrummet då det öste ner utanför. Inte skyfall som för en vecka sen men en rejäl åskskur. Resultatet såg jag nere i källaren.
 
Tvättstugan var översvämmad då det kommit in vatten från avloppsbrunnen. Det svämmade ju över redan för en vecka sedan, men då var det ju ett sådant där skyfall som man inte ser så ofta, nu var det ju inget speciellt. Så något måste ha satts igen ordentligt förra veckan i avloppssystemet då en sådan här liten skur får sådana följder.
 
Och vi är inte ensamma, de flesta grannar jag pratar med har råkat värre ut än vi. Ringde till kommunen, de skulle ut och titta i grannskapet och försöka ta reda på vad som orsakar problemen. Jag tvivlar på att de kommer att lyckas innan helgen, så jag åkte iväg med en massa till återvinningen och försöker flytta upp saker på hyllor för att minska risken för att saker blir förstörda om det kommer ett nytt regn.
 
Första timmarna gick åt till att svabba och rensa ut tvättstugan, men sen har jag fått iordning första rummet utanför tvättstugan. Där har vi sedan en hög tröskel på dryga 10 cm till nästa rum, ska försöka hinna fixa även det men svårt att få ställt allting högre upp än så kommer vattnet in dit då får vi nog räkna med att en del blir förstört.
 
Hade tänkt åka ut till svärmors land i helgen så försöker säkra upp så mycket jag kan innan dess.
 
Igår kväll körde jag första fotbollsträningen (3 deltagare) och första kvalet till SM, på Unibet faktiskt och tog hem en biljett till direkt-kvalet på söndag, värd €150. Inte börjat kvala på PAF än, deras första direkt-kval var i söndags, men då fyllde ju min son år, men lär väl köra lite där också så småningom. Deras nästa direkt-kval är först den 17:e augusti och tills dess lär jag väl ha kvalat ihop en $320-biljett. Vet inte riktigt på vilken nivå jag ska börja på $5.50 eller $33, måste kolla om på hur många man kan köra per kväll.
 
Fick också, som förste man lyssna på Valteregos intervju med Martin Jacobsson, väl värd att lyssna på, ni hittar den här:
https://soundcloud.com/koivu-egon/valterego-moter-martin-jacobson
 
 
 
 

Sista veckornas semester

2014-08-03 @ 16:27:21 | Allmänt
Det första jag gjorde på morgonen efter vi kommit hem var att jag gav mig iväg för att fixa vår bil. Innan vi åkte iväg kändes det som ett framhjul var ovalt.
 
Jag gjorde därför ett besök på däckfirman, däcket visade sig vara så slitet att det stack ut trådar och de sa att det var otroligt att det inte blivit punktering. Så det blev till att byta båda framdäcken och boka tid för att fixa AC:n som antagligen läckte.
 
Hela helgen körde vi runt med fönsterna öppna på bilen då det bara kom varmluft från luftintagen. Det var rejält varmt, vi gjorde inte många knop, packade upp, tvättade och försökte bli av med jetlaggen.
 
Då Sander fått ont i örat var det svårast för honom, han vaknade 04.00 varje morgon i ett antal dagar, till vi fick antibiotika av närakuten. Ett av våra besök där sammanföll en gång med ett skyfall utan dess like. Vi var tvungna att stanna på väg 73 vid Tele2 Arena då vi inte såg någonting. När sedan regnet bedarrade något åkte vi vidare i halvmeter högt vatten tills vi kom hem.
 
Hoppades att vi skulle slippa översvämning i källaren och det drabbade inte oss så hårt, men våra grannar som blivit strandsatta i Los Angeles av Norwegian fick 5-6 cm vatten i källaren som vi öste ur med avklippta dunkar.
 
Upptäckte också att protesterna mot skolförvalningens kortsiktiga lösningar inte fått gehör.
 
 
Gigantiska baracker byggda på en lite kaninbursfotbollsplan, två våningar höga. c:a hundratalet barn ska nu gå där med en skolgård som får det att verka som om burhöns har lyxigt gott om yta. Skolförvaltningen i Stockholm verkar vara de enda som inte för flera år sedan förstod att det skulle behövas fler och större lokaler. Istället för skolor med realistiska budgetar har vi fått jobbskatteavdrag. Tack för det Reinfeldt.
 
Det tog en dag extra att få AC:n fixad efter helgen, så vi kom inte iväg till Ystad förrän på onsdagen, men det var en ganska bra resdag då det var som svalast och regnigast i Ystad då. Och eftersom vi inte lever på sjuttitalet längre hade väl barnen dött om vi försökt åka utan AC.
 
Nu har vi haft många sköna dagar här i Ystad, med badtemperaturer som nog aldrig varit högre här. Tre bad per dag, morgon-, middag- och före-drinken-bad. Inte alltid soligt men det är ganska skönt när det är så varmt. Och det går att bada ändå.
 
 
 
 
 
 
Även om hela familjen älskar att bada är vi inte typerna som ligger kvar på stranden nån längre stund. Vi är i vattnet länge, men oftast är vi klara med stranden så fort vi torkat, ligga kvar och steka är inte vår grej.
 
På kvällarna har det mest grillats och vi har träffat gamla kompisar och släkt och vänner, men vi hann med ett besök på Ystads Jazzfestival också.
 
Inte min typ av musik, men sällan har jag sett så skickliga musiker så det var väl värt ett besök bara därför.
 
Och Signe min yngsta har också varit med på sprutmönstringen på Stortorget här i Ystad, när Frivilliga Brandkåren döper alla små till Ystadbor som springer genom vattensprutornas strålar. Ganska ok när det är 25-30 grader.
 
Idag fyller min son Sander 11 år, något han räknat ner till de senaste 20 dagarna och nästan inte pratat om annat de senaste två. Det blev ingen hemresa idag som planerat, så det blev en ganska ok födelsedag för honom, med bad och lunch på Subway. Vi åker hem imorgon istället.