Bortförklaringar

2014-12-30 @ 11:37:45 | Allmänt
För knappt 20 år sedan kläckte jag ur mig lite på skoj under en middag att alla moderater var onda eller lurade. Det var på den tiden då de var ärkekonservativa och inte förklätt sin politik i en sorts ny socialism för kapitalister. Uttalandet föll inte i direkt god jord.
 
Fick en del kritik i höstas för att jag skrev att alla som röstade på SD var rasister. Det var inte exakt så jag uttryckte mig, men de som påstod det då var inte så noga med nyanser.  Och i detta fall är det inte så viktigt. Andra försökte hitta orsaker till att tretton procent röstade på SD som inte hade med invandringen och rasism att göra.
 
Folk ska t.ex. ha röstat på SD för att visa sitt missnöje. Jaha, så om man är missnöjd med alla andra partier och väljer att rösta på ett rasistiskt parti, så är man inte rasist. Ledsen, men så fungerar det inte i verkligheten. Naturligtvis tycker de flesta som röstar på SD att partiets politik, d.v.s. deras syn på invandring, stämmer överens med deras egen. SD är ett enfrågeparti, lösningen på alla problem är att stoppa invandringen.
 
Undersökningar visar att för de som röstade på SD så är invandringsfrågan den viktigaste. Om frågan är så viktig så kan jag inte förstå att de som röstade på partiet inte försökt informera sig mer. Massinvandringen kommer att utarma det svenska samhället verkar vara konsensus inom gruppen. Det finns så många fel i det resonemanget, vilket alla som vill förstå borde förstått efter den senaste valrörelsen. Massinvandringen är ett påhitt, de ekonomiska kalkylerna som SD skräms med har ingen verklig grund att stå på, de spelar bara på människors rädsla för det de inte känner till, de utnyttjar människors egoism.
 
En del påstår att de är rädda för att SD ska bli större, de resonerar som så att de andra partierna borde ta ansvar och diskutera invandrings- och integrationspolitiken. Kan det vara så att vad de egentligen menar är att de andra partierna ska bli mer som SD, så att de inför sig själva slipper ta tag i vad de egentligen tycker? Att de kan rösta på ett annat parti men samma politik för att kunna bedra sig själva till att tro att de egentligen inte är egoister och främlingsfientliga?
 
Läser man SDs principförklaring så är den fylld av nationalistiska och främlingsfientliga floskler, där det är mycket tydligare vad partiet står för i grunden än deras tillrättalagda partiprogram. Men inte ens de som inte läst denna kan skylla på att de inte vet vad partiet står för. Det är så uppenbart efter vad som skett efter valet, vad som skulle kunna tyckas vara förvånande är att SDs företrädare nu tror att de mer öppet kan tala om vad de verkligen står för.
 
Kanske har de rätt, kanske håller deras åsikter på att normaliseras, så sakta accepteras som rumsrena. Men jag är glad för att de andra politiska partierna inte gav efter för de högerpopulistiska strömningarna som de gjort i Danmark. Att det förhoppningsvis dröjer till 2022 innan SD har den minsta chans att få inflytande.
 
 

Decembermörkret

2014-12-14 @ 13:59:05 | Allmänt
Decembermörkret har lagt sig och som de flesta heltidsarbetande föräldrar i juletid har vi fullt upp med alla avslutningar, julbord, adventspyntande, pepparkaks- och lussekattsbakande. De gånger jag haft inspiration att skriva har jag inte haft tid och tvärtom, det får bli lite färre inlägg helt enkelt.
 
Tredje advent idag, vi bakar pepparkakor och delar till pepparkakshuset. Får se om vi hinner med en adventsfika innan badminton- och tennisträningar, fotbollsträning och simskola klarade vi av innan.
 
 
Det har varit mycket sömnad de senaste veckorna, Liv köpte tyger och har sytt julgardiner och kuddfodral på kvällar och helger, väldigt ambitiöst med tanke på julstressen.
 
Jag tycker ibland att det blir lite mycket, kanske lite för ambitiöst, men det blir ju ganska bra i slutändan.

Vi har haft både ledar- och lagavslutning i Sanders fotbollslag, bl.a. tryckte vi upp nya träningströjor till laget, men i övrigt fortsätter vi med två träningar i veckan, en ute och sedan en inomhus fys. Ganska nöjd med tröjorna faktiskt och det ger oss lite pengar i lagkassan så att vi kan spela fler turneringar.
 
I fredags hann jag med både Lucia och afterwork med projektet jag sitter i just nu, och härom veckan blev det en tidig julfest med företaget.

Igår var det fotbollsturnering, badmintonturnering och barnkalas, innan vi fick ta det lite lugnare med knäckkokande på kvällen. Extra spännande då Siri gick till final i Vintercupen i badminton, tyvärr blev det förlust efter en jämn match med 11-10 i sista set, men kul att se hur bra hon blivit på kort tid.

När jag ser henne spela blir jag otroligt sugen själv, men just nu är det verkligen upp och ner med min rygg. I början av veckan efter ett besök hos kiropraktorn var det riktigt bra, men idag är det stelare än på länge. Tog ett par joggingsteg på träningen idag, men fick avbryta direkt, bokat in nytt besök, men först på tisdag eftermiddag.
 
Nu blir det lite Manchester United - Liverpool match på tv:n innan det är skjutsningsdags till badmintonen. Inte spelat många händer poker sen förra söndagen då jag var riktigt nöjd med mitt spel, känns som en ny klonk är på gång om jag bara kan hålla uppe nivån på spelet. Frågan är om jag vågar spela med tanke på alla DDoS-attacker just nu som slår ut Telias nät.