Varför röstade folk på SD?

2014-09-28 @ 18:59:00 | Allmänt

Nu har det kommit en statistisk analys av valresultatet. Själv har jag fortfarande svårt att komma över besvikelsen. Opinionsmätningarna visade på att kampen om vem som skulle bli tredje största parti skulle bli hård, men MP blev utskopade av SD. Kanske därför blev besvikelsen extra stor. Ingen förvarning om att SD skulle gå så mycket framåt.

 

Med statistik kan man bevisa nästan vad som helst, så ta slutsatserna med en nypa salt, samband med hjälp av statistik är lätta att hitta, bara man vet vad man vill ha för resultat.

 

http://www.di.se/artiklar/2014/9/26/forskare-darfor-lyfte-sd/

 

Undersökningen visar att det finns ett starkt samband mellan hög arbetslöshet och ett stort SD-stöd. Starkt stöd för SD finns också i kommuner med låg andel högskoleutbildade även om det sambandet är mindre tydligt, samma gäller sambandet mellan landsort och starkt stöd till SD. Men enligt statistiken går det inte att koppla ett starkt stöd till SD till hög andel invandrare.

 

Att den egna ekonomin till stor del styrde vad folk röstade på tycker jag verkar troligt. De som var rädda för att välfärden inte skulle räcka till åt dem röstade på SD, då "massinvandringen" utmålats som det absolut största hotet mot välfärden av regeringen starkt påhejade av SD. Några veckor innan valet går regeringen ut och säger att världen står inför sin största flyktingkris någonsin och att det kommer att krävas 48 miljarder i ökade anslag.

 

Jag gissar att det skrämde ytterligare några procentenheter som redan nu ligger på marginalen att rösta på SD. Om det var som många påstod, att det var valtaktik, så misslyckades den ganska kapitalt. Att de som har det bra ekonomiskt i mindre grad röstar på SD beror antagligen på att de inte själva känner sig ekonomiskt hotade av invandringen och därmed känner att Sverige har råd att hjälpa de som behöver det.

 

Att det inte finns något parti utan rasistisk bakgrund som tydligt kan visa att det finns ett alternativ, att vi har råd att klara av både ökad flyktingmottagning och samtidigt se till att de som har det sämst inte får det sämre, har antagligen gjort att SD plockat upp ytterligare några procentenheter. Deras lösning är ju väldigt enkel, släpp inte in någon.

 

Läser man deras budget förslag förstår man hur det hela ska gå till. Vi effektiviserar biståndet, ser till att det hamnar rätt. Då behövs helt plötsligt inte lika mycket bistånd, då går det att halvera. Istället för att ta emot flyktingar i Sverige så hjälper vi dem på plats à la Ny Demokrati anno 1992. En hel miljard till UNHCR istället för de 165 miljarderna på hemmaplan. Sen är det ju inga problem att lösa problemen i vården och skolan. Fast det är ju klart. Man behöver ju bara effektivisera skolan och vården så kostar ju de också bara hälften. Då blir det ju massor med pengar över.

 

Det är inte konstigt att Sverigedemokraterna om fyra år kommer att vara Sveriges största parti.

 

Avslutningshelg

2014-09-28 @ 16:23:09 | Allmänt
Så har ytterligare en helg gått, jag sitter och väntar på att tvätten ska bli klar innan jag åker och handlar.
 
Den här helgen var det stor sanktanavslutning, vi spelade våra sista fyra matcher, tre vinster, en förlust, bra spel i alla matcher utom just förlustmatchen. Själv var jag bara med på en match i helgen, jag och familjen hade en helhelg med en annan familj, så direkt när matchen var över på eftermiddagen drog vi iväg till en gympasal vi hyrt och körde spökboll med dem.
Jag som knappt rört mig sedan ryggproblemen började var helt slut innan uppvärmningen var över.
 
Två av tjejerna i den andra familjen är handbollsspelare och det var många hårda träffar under matcherna, den sista träffade min fru på handen så illa att det var högläge och ispåse som gällde. Men ingenting som inte kunde lindras med en liten GT. Det var föräldrar mot barn och vandringspokalen som barnen vann den här gången står nu i skåpet i vardagsrummet.
 
Resten av kvällen lagade vi mat tillsammans, spelade Varulvarna i Klågerup, diskuterade elitsatsning inom ungdomsfotboll m.m. På morgonen till frukost blev det ytterligare diskussioner om skola och invandring innan det var dags för dem att åka iväg på handbollsmatcher. 
 
Resten av dagen har gått åt till att tvätta, skicka ut kallelser och se dokumentären Blackfish. Får se om det blir några turneringar ikväll, blir inte alltför många i så fall, jag är alldeles för sliten egentligen.

Träning

2014-09-19 @ 12:34:39 | Allmänt
När min dotter kom hem med min fru efter skolan i tisdags satte hon sig i vardagsrummet och skrev ut sin förtvivlan.
 
Vi har senaste året försökt få min yngsta att börja på någon aktivitet, vad som helst, och nu efter sommaren satte fotbollen igång igen, något som flera av hennes klasskompisar spelar. Hon hade ingen lust, men vi övertalade henne, mycket för att hon behöver öva sig på att våga göra saker i grupp med andra barn, känna sig trygg. Att våga misslyckas för att lyckas så småningom.
 
Vi har haft samma problem med i stort sett alla aktiviteter, t.ex. simskolan, hon tycker det är roligt när hon är där, när hon släppt greppet, men är orolig och inte alls sugen innan.
 
Nu försöker hon förhandla till sig en annan aktivitet (en som hon vet inte börjar på ett tag) bara för att skjuta upp det obehagliga. Men vi hoppas fortfarande på att det ska släppa som det faktiskt gjorde i slutet på senaste simskoleomgången. Dessutom verkar tränarna för just hennes grupp vara ovanligt bra anpassade till att träna ett gäng 7-åriga tjejer, de är väldigt förstående och hjälpsamma.
  
 
 
 

Inskränkta bönder

2014-09-15 @ 19:35:00 | Allmänt
Så mycket konstigt hände igår, knappt man vet var man ska börja. Opinionsundersökningarna innan valet hade fel, kampen mellan MP och SD om vem som skulle bli tredje största parti var ingen kamp, SD vann enkelt. 13% av svenskarna valde Sverigedemokraterna istället för något av de andra partierna.
 
I Stockholm fick de 6 mandat i kommunalfullmäktige. Ändå finns det folk som tycker att det viktigaste är att Feministiskt Initiativ inte kom in i riksdagen. Som om de ens spelar i samma liga som rasisterna.
 
I Skåne har Sverigedemokraterna sitt starkaste fäste, upp emot 30% röstade på SD där, jämfört med dryga 6% i Stockholm. De mest diplomatiska har sagt att bara för att folk röstar på SD så är de inte rasister, Soran Ismael bland annat. Men jag har växt upp knappa tre mil från Sjöbo, många av mina skolkamrater kom därifrån, och jag kan ta ur er den villfarelsen direkt. De som röstar på SD i Skåne är i de allra flesta fall i högsta grad rasister.
De var det på 80-talet då jag växte upp där och Sjöbo-Olle var stor, de är det nu. De gör skillnad på folk och folk. Inte för att de har någon erfarenhet av invandring utan för att de är inskränkta bönder. Många av dem har överhuvudtaget aldrig umgåtts med någon som kommer längre än fem mil ifrån Sjöbo.
 
Att titta på valresultatet igår är som att spela poker med de hoppfulla, man fattar inte hur folk tänker. Lite som Lövén när han tror att han kan regera utan V i regeringen. Jag håller med Jonas Sjöstedt, jag tror han begått ett jättemisstag. Han kommer aldrig kunna förhandla med C och FP, otroligt naivt, speciellt efter att de igår lovade att de aldrig skulle samarbeta med sossarna. Det går inte att förstå hur de tänker.
 
43 personer i min omedelbara närhet, i min egen valkrets av 1103 röstande är rasister och röstade på ett odemokratiskt parti som inte tror på människors lika värde. Hur vore det om de fick smaka på sin egen medicin och var tvungna att sätta på sig ett stort SD-märke varje gång de går ut.
Jag har aldrig träffat någon i min egen bekantskapskrets eller i grannskapet som sagt att de röstat på SD, jag tror inte de vågar, för de skäms. Det gör de rätt i.

Jävla svin!

2014-09-14 @ 19:54:00 | Allmänt
Nazister har försökt störa röstandet i Kärrtorp, Enskede, Solna och Alvik.
 
 
 
 
 
Vi borde göra som man gjorde i Växjö!
 
http://youtu.be/HEOTp0C8LmU

Det finns hopp

2014-09-14 @ 19:40:41 | Allmänt
Det finns hopp! Trots att SD kommer att göra sitt bästa val någonsin. De säger att de inte är rasister, vi andra vet bättre.

Vidare

2014-09-08 @ 11:05:33 | Allmänt
Hade en hyfsad söndag igår, även om en 50:e plats i en €10 turre med 6000 pers borde ge mer än €73 tillbaka. Riktigt topptung prisfördelning.
 
Hade tänkt spela SM-kval live ikväll, men gick vidare till dag 2 i €150 000-garantin på PS.fr, vi är drygt 100 kvar av drygt 2000 startande, jag ligger nånstans i mitten. Så det bli onlinespel ikväll kl 20.00 istället. Långt kvar, men klonkchansen finns iaf.

Frirulle till Poker-SM!

2014-09-07 @ 19:27:14 | Allmänt
Poker-SM närmar sig och ikväll är det en frirulle för alla medlemmar i Svenska pokerförbundet på PAF Spade kl. 20.00. Hade tänkt att göre lite förhandsreklam innan men varenda timme denna helg har varit fulltecknad av annat.
 
Jag ska försöka vinna mitt paket då, men också genom att spela veckofinalen på Unibet. Otroligt tråkigt att det inte finns några onlinekval på Pokerstars, men jag hoppas att de bidrar  med lika många spelare som vanligt via livekval istället, vilket är kul för alla livespelare som kan besöka klubbarna i Stockholm.
 
 

En dålig idé

2014-09-02 @ 20:34:00 | Allmänt

Det var tråkigt att Ken valde att dränka både mig och sina egna argument i personangrepp som svar på mitt förra inlägg. Jag förstår att det finns dom som drar sig för att uttrycka sin åsikt då det naturligtvis är obehagligt och, i mitt tycke, omotiverat.

Jag och Ken är inte överens om huruvida minraisen håller på att bli omodern eller inte, ett intressant ämne tyckte jag, men bara om diskussionen är saklig. Eftersom den inte är det så kan jag bara konstatera att det inte finns något att vinna på att fortsätta diskutera.

Då mitt förra inlägg av någon outgrundlig anledning blev anmält till blogg.se tog jag bort det, men det har sedermera  ”friats”, så jag får försöka hitta en kopia och lägga upp det igen.