Royal Straight Flush och Flygstolen.se

2010-01-29 @ 08:03:09 | Allmänt
De senaste dagarna har jag råkat ut för denna två gånger, tyvärr har jag själv haft kåk bägge gångerna och betalat av rejält. Ena gången var det i 500krs på SvS och andra gången på Betfriends. Bägge gångerna har jag självsäkert ställt in och blivit synad och sedan inte fattat varför potten inte skickats åt mitt håll. Råkade dessutom ut för ett fyrtal i kungar när jag bluffade på floppen KK3. Inte kunde man väl tro att BB satt på KK då....
Så den dåliga pokerturen har fortsatt, men snart vänder det och klonken blir större än nånsin.

Läste på expressen att SM i live poker ska gå på Malta, hoppas det under förutsättning att jag lyckas kvala. Vore trevligt med lite sol i april.
Sitter också och planerar Vegas resan, 24 juni till 1 juli verkar bli ganska bra, direktflyg till Vegas från Heathrow med British Airways eller från Gatwick med Virgin Atlantic. Gäller bara att hitta bra flyg från Kastrup till London, då vi lämnar barnen hos farmor och farfar på vägen. 3 stycken event går av stapeln i WSOP då, 2st $1500 och 1st $1000 och det blir något av dessa jag ska spela. Sedan blir det väl några andra billigare turneringar på Venetian eller Ceasars Palace kanske. Ska se om det finns kval till något av dessa eventen, just nu har det inte satt igång riktigt.
Och jag har fått pengar av flygstolen.se, de följde ARNs rekommendation. Skönt att få det avklarat!

Pavane Op. 50

2010-01-25 @ 20:51:29 | Allmänt
Att lyssna på medan blogginlägget läses:
Pavane Op. 50

I torsdags blev det Avatar 3D och det var ju en alldeles speciell upplevelse. Kommer ihåg "Monstret i den svarta lagunen" som visades i 3D på tv för 30 år sen. Detta var inte samma sak! Om ni inte sett den innan se den i 3D. Inte för att filmen i sig är så fantastisk, men den är helt OK och tillsammans med 3D så är den ett måste.
Ingen poker på torsdagen alltså, och på fredagen blev det åter en flaska Andre Clouet Grande Reserva med Liv och sedan tidigt i säng (somnade när jag la Signe)
Lördag var det jag och barnen ensamma hela dagen, då Liv var på Kick-off med sitt jobb. Vi åkte pulka och sedan dök min 40-års present från Liv upp. En helautomatisk espressomaskin!
Blev en del koppar, medan vi kollade film, jag och barnen, och efter det en sen kväll med mycket poker.
Tyvärr är jag inne i en period när det inte spelar någon roll hur bra jag spelar, jag blir utdragen på de mest fantastiska sätt.
Första turren 4k gp freezout 20 dollar inköp, var kortdöd i en och en halv timme, ställde med KT syn av KJ, ingen hjälp

Andra turneringen 6k gp freezeout 20.00 30 dollar inköp
Började med att dubbla upp med A2 klöver, floppade färg flopp, slowspelade, ställde på rivern och fick syn.
Tappade sedan halva stacken med 99 mot aq och at, allin på låg flopp, en dam kom på rivern, sprang sedan in i AA med 86off vid ett försök till stöld av mörkarna.

20k gp rebuy 5.5 inköp
Första handen hade jag AT mot 77, han får 4-tal, rebuy direkt.
Sedan AQ mot AK och 77, kom två damer på floppen, fullt betalt.
Fick sedan triss i 6r mot färgstegedrag, och han fick in färgen på rivern.....

Betfair 3,2k 22 dollar inköp
QQ mot AQ och AJ, AQ fick stege. Sedan AK mot TT träffade K på floppen, men kom en T på rivern

Långlördag SvS
Satt på AJ då en kille ställde för tredje gången på rad. Synade på knappen, men BB vaknade upp med AK. Killen som ställde hade 78. Inget ess och ingen knekt eller kung, men väl en 7:a på turn.


500krs SvS, QQ mot KK, ingen hjälp

12k betfair 60 dollar inköp. stege mot färg....
Klockan var väl 1.30 när sista turren var avslutade, inga pengar....

Mer poker igårkväll, mycket satelliter, bubblade satelliten till PAF Poker Challenge, och kryssningen i mars...surt. Ställde med KK mot AJ, AAA på floppen.
Missade även PAF Karibien med liten marginal.
Kort sagt ingen bra poker helg....men det känns som det är nära, mycket nära....
Ikväll blir det väl lite spel också, men kanske inte så sent. 20k rebuy på PAF Spade, billigt med bra värde (5.5 dollar med många spelare) och 10K på Betfriends (10 dollars). Sen blir det väl något på SvS också, 500krs antagligen.....man får ju inte ge upp

Bubbel och ARN

2010-01-21 @ 19:03:07 | Allmänt
Jaha, så var man tillbaka i vardagen till sist. Barnen i skolan och på dagis och jag och Liv tillbaka på jobbet. Har inte haft en speciellt lyckad första vecka vid pokerborden. Två jobbiga bubblor, en på 11:e plats i 500krs på SvS och en bubbla till på Paf Spade pokers 18k garanti $10 rebuy. Låg bra till i bägge från början, tog det ganska lugnt precis innan bubblan och ökade sedan takten när det närmade sig.

Sitter på knappen med Q9 i 500krs och BB har en stack som är minimalt större än min, och jag låg kanske på 5:e plats. Ställer för att plocka upp mörkarna, övertygad om att jag bara blir synad av en väldigt bra hand. Han väljer dock att syna med QJoff. Ute på 11:e plats och ganska tiltad. Nåja, klockren note att skriva på den killen iaf.

I Paf turren ställer jag med AJ från mellanpos och får syn av AT. Kommer tyvärr en T på rivern.
Har därmed bara haft två ITM placerigar under veckan.
Ikväll blir det dock ingen poker utan Avatar 3D på bio vilket ska bli kul, hoppas det en bra film och en häftig upplevelse med 3D på bio.

Har dessutom fått svar på min anmälan till Allmänna reklamationsnämnden av bolaget flygstolen.se för att de avbokade mig när jag hade bokat och betalt biljetter till Las Vegas förra sommaren. Leta bland mina bloggar från innan Vegasresan där jag skriver om vad som hände, här är två av inläggen:
Inlägg 1
Inlägg 2

ARN sa att det var helt ok av flygstolen.se att, 30h efter bokning och drygt 5h efter att jag betalt och fått bekräftat resan genom kvitto, säga till mig att de inte kunde sälja resan för priset de lovat. Vad de inte får göra är att avboka mig utan att jag fått bestämma mig för om jag vill ta resan till det högre priset. Flygstolen.se fixade till sist fram en ny resa, efter mycket tjat, de stod för det som var dyrare än det pris de hade klarat att fixa de första biljetterna för, men med en extra mellanlandning och inte på samma plan som resten av mina släktingar. 1925kr tyckte de att flygstolen.se skulle betala, nu återstår att se om de väljer att följa ARNs beslut. Hade ju begärt mer, men får vara nöjd att man får lite rätt iaf.
Snart ska sommarens Vegas resa bokas, nån som ska med?

Donkr Live-finalen

2010-01-17 @ 20:57:12 | Allmänt
Disclaimer: Jag tar inget ansvar för mitt dåliga minne och för de fel som beroende på detta förekommer i texten nedan.
Kom till Pure vid halv sextiden i fredags efter att ha grundat med kebabtallrik med enbart sallad, och blev genast bjuden på en öl. Alla från donkrkontoret var där, även Legato, den enda på kontoret som misslyckats med att kvala( måste påpekas, för att strö lite salt i såren). För att göra det mer intressant hade han köpt procent av Kappaman och hade slagit vad med Danny "fan007" att han skulle åka innan Kappaman.Det visade sig att dessa vad betalade sig, så det kanske var bra att han inte fick vara med själv.

Betfair hade dukat upp med en schysst buffé och bjöd på allsköns dricka, som jag dock tog det lugnt med, planerna var ju att vinna det här.
Hade med mig mina nya RayBan som jag införskaffat i Thailand, men när jag väl satte mig vid bordet så visade sig att det var så dålig belysning att jag inte kunde se de andra deltagarna speciellt bra, även om jag kunde se korten, så de var bara på en enda runda. Synd, gillade känslan på WSOP att kunna gömma sig bakom solglasögonen när man bluffade.
Morgan, som satt direkt efter mig, gick ut hårt första handen och höjde UTG. Det visade sig att han satt på KK och floppade set, men han fick inte så bra betalt. Det visade sig ganska snart att Morgan skulle ha en bra kortkväll, han floppade set på set, visade AA och andra höga par. Tyvärr för Morgan så skulle det också visa sig att det det inte räcker med bara bra kort och bra spel, man måste ha turen på sin sida också.

Bordet kändes ganska aktivt i början, så jag bestämde mig för att spela snorttajt ibörjan, i väntan på kommentarer som:" Du har inte spelat många händer", "Oj,oj om det är du så lägger jag mig". Tog ungefär en timme att etablera den imagen och spelade inte många händer alls. Efter det kunde jag ganska enkelt plocka upp mörkar då och då vilket gjorde att jag hela tiden under turneringen kunde hålla mig flytande i väntan på de riktigt bra lägena.

Den första handen jag spelade gick till så här:
Viktor "miles" reraisade en standardhöjning från LisaLove "gogoplata" till 800, och jag tittade ner på KK så jag gjorde en rereraise till 2,4k vilket fick honom att suckande lägga sig. Visade KK för att visa hur tajt jag är och i första pausen hade jag ungefär 12k, 2k mer än startstack och hade inte behövt visa några mer händer.

Morgan hade lyckats tappa en stor del av sin stack till Christian "GretchiN" (tror jag), minns inte riktigt hur. Efter det så blev Morgan alltmer aktiv i sin jakt på marker och denna hand utspelade sig:
Kappaman lyckades nästan dubbla upp efter att Morgan gått allin på en flopp med två klöver. Potten var ganska stor redan då flera hade synat Morgans preflopphöjning och David tänkte bra länge innan han synade. Morgan hade K6 klöver och David JT klöver, vilket gav David 6 outs som han i sann vinnarstil träffade på rivern genom en knekt. Morgan var ute som första man.

Efter paus lyckades LisaLove att plocka nästan hela stacken från Danny genom att limpa in i tidig position. Danny och några till synade. Floppen kom JT5 och Danny höjde efter att LisaLove checkat. LisaLove gick allin och Danny synade direkt. Danny hade 55 men LisaLove hade JJ, d.v.s högre triss. Inget att göra även om Danny utmålade alla möjliga scenarior, tyvärr slutade alla efter lite resonerande med att alla marker åker in i mitten.

Viktor hade blivit omslagen i stort sett varenda gång han höjde preflopp och hade tappat en hel del på detta, så han var shortstackad. Enligt egen utsago så la han många bra händer, vilket uppenbarligen var frustrerande, men åker man 90 mil så kanske man orkar lägga en del när man gissar att man är slagen. Till slut ställde han med A4 i sen position men David hade AK och synade. Floppen kom med K och ytterligare en K på turn och Viktor åkte på 8:e plats.

Lite senare, Jon "KingKebab" höjde i 3ggr mörken och alla la sig fram till mig på BB. Jag tittade ner på KQsuited och bestämde mig för att syna. Floppen kom kung hög och jag checkade till Jon, med planen att checkraisa. Jon betade lite drygt halva potten och jag gick allin och Jon muckade korten direkt.

Nån runda senare satt jag på UTG och höjde med AJsuited till 3ggr mörken. Alla la sig fram till Danny på BB som satt länge och funderade. Han var kort och jag visste att jag skulle syna om han ställde även om jag inte alls hade lust. Som tur var la han sig dåoch blev istället strax därefter utslagen med 88 mot AQ, kommer inte ihåg vem som slog ut honom. 7:e plats blev det för Danny som hade gått ut hårt med ölen och inte verkade alltför besviken. Blev en aning tystare vid bordet efter detta

Snart därefter genomförde Christian en stor bluff genom att gå all in på floppen, men David hade plockat upp nötfärgdraget med ett mellanpar och synade. Christian drog i stort sett dött och dessutom turnade David färgen. Christian ute på 6:e plats.

Michael "Tangoman" hade under hela turneringen gett kortdöden ett ansikte och de få gånger han hade något så var floppen inte direkt hjälpsam. Var ganska kortstackad nu och ställde med 55 som synades av David med AQ. Naturligtvis vann David.

Jag själv låg nu på c:a 17K och Jon på c.a 8-9k Fick KK på SB strax efter att Tangoman åkt och ville gärna få betalt. Planen var att höja lite vekt och hoppas på ett omslag. Fick dock bara en syn efter lång betänketid. Bestämde mig för att beta strax över halvpott om floppen kom utan A, vilket den gjorde, dam var högsta kort.
Jon ställde efter kort betänketid och jag synade direkt. Jon hade träffat damen och på turn parade sig bordet så outsen blev ännu färre. Ingen hjälp på river och jag var ITM.

David och jag var ungefär lika i markerantal medan LisaLove spelat väldigt få händer efter sin triss och låg på c:a 20k. Mörkarna och anten började bli stora och jag stal så mycket jag kunde utan att få några bra kort. Höll mig runt 30K, men LisaLove plockade en hel del från David på en coinflip. Blindade dock ner sig igen och till sist utspelade sig denna märkliga hand som skulle bli den sista.
Tittade ner på A6 och valde att gå allin. LisaLove tänkte inte speciellt länge innan hon synade. Kappaman stånkade och stönade och hade uppenbarligen något mycket bra, men var inte helt säker på att det var en bra ide att syna med tanke på att han var knapp chipleader. jag hoppades naturligtvis på lägg. Han tog dock synen och visade TT. LisaLove hade K8 och till min förvåning kom det inget A. David vann genom att i sista handen slå ut sina två sista motståndare, dubbelknockout.
Eftersom jag hade mer marker när handen började fick jag andraplatsen. Trevligt, men synd att jag inte fick chansen att spela headsup om förstapriset.
Kul kväll, trevligt att träffa andra donkrar och höra lite roliga historier från pokersverige. Efter att ha fått flera glas champagne och druckit en drink från Betfairs generösa drinkbord kände jag att det var dags för denna 40-åring att bege sig hemåt, för att kunna orka med resten av helgen.
Tack igen Betfair, Donkr och alla andra för en trevlig kväll och extra kul att den slutade med ett bra tillskott till pokerkassan. Lär bli en hel del spel på Betfair nu.


1 David (Kappaman)
2 Jonas (rosjon)
3 LisaLove (gogoplata)
4 Jon (KingKebab)
5 Michael (tangoman)
6 Christian (GretchiN)
7 Danny (fan007)
8 Viktor (miles)
9 Morgan (Farsan)

Hemma igen

2010-01-16 @ 11:21:50 | Allmänt
Efter att vi kom hem från ön tog vi det lugnt i Hua Hin och försökte hinna med det vi sagt sedan tidigare. Bl.a så ville Siri få håret flätat vilket vi gjorde en dag när vi var på stranden i Hua Hin.

Naturligtvis ville då även Signe få flätor, men hennes hår är inte så långt så det fick bli ett par stycken på varje sida.

Här är en bild på Sanders standard lunch på Sai Noi Beach. Vi brukade gå upp till ett cafe ett par hundra meter upp från stranden och köpa några mackor. Det tog ett par gånger innan de förstod att det var just mackor vi ville ha och vi kunde aldrig få dem att förstå att vi bara villa ha ost på.

Farfar Göran hade hyrt en vespa som vi använde får att transportera oss ibland, här är Sander och Farfar på väg tillbaka till huset från Sai Noi Beach

Här är glassförsäljaren vi köpte glass av varje gång vi var på Sai Noi beach, glassen var superbillig, två kronor för en glass som kostar 20 spänn i Sverige

Här sitter vi och njuter av glassen i skuggan på stranden. Jag körde med kokosnötter istället för glass, supergott och något jag kommer att sakna rejält från Thailand.

Så fort jag försvann bort en kort stund satte Liv igång att handla av försäljarna på stranden, den här killen handlades det av ett flertal gånger.

Det var ofta stora vågor på Sai Noi Beach, vilket gjorde det extra roligt att bada för oss som är lite barnsliga


Här kommer farfar och Siri tillbaka från en tur till affären, antagligen för att köpa glass.

En bild på ett av våra kvälls/nattbad. En fördel med egen pool är att den aldrig stänger! Om ni ska åka till Thailand kan jag rekommendera er att hyra ett hus med egen pool, riktigt skönt!

Här är de som jobbade i restaurangen där vi oftast åt när vi var på stranden. Man visste aldrig om man skulle få vad man trodde man beställt, men det var alltid gott oavsett vad man fick.

Även Signe gillade att bada i havet, men det var rejält höga vågor ibland, och solmössan var ett måste.

Och naturligtvis fick även Signe testa att åka vespa. Det svåra var att få henne att sluta sen hon väl kommit igång.


På kvällen den 10:e lämnade vi Hua Hin för att återvända till Sverige. När vi kom fram till flygplatsen efter 3h bilresa med en chaufför som gissningsvis gick på amfetamin eller något liknande (väldigt mysko) så fick vi erbjudande om att boka om till dagen efter eftersom planet var överbokat. De erbjöd oss €600 för att stanna ett dygn till i Bangkok. Vi orkade dock inte, men i efterhand kanske man skúlle försökt att trissa upp priset och stannat ett dygn till i Bangkok.

Nästa blogg blir det mer poker igen, kanske lite inside info från Donkr Live finalen.....

Tillbaka i Hua Hin efter 2 dagar på Koh Talu

2010-01-08 @ 14:53:25 | Allmänt
Vi har tagit det lugnt efter nyår,badat och shoppat. Bl.a har vi shoppat ett piratkort till Nintendo DS med 20 spel på och Ed Hardy tröjor. Jag har köpt en ovanligt skrikig tröja som Liv ser som ett tecken på min 40-års kris. Blir det inte värre än skrikiga Ed Hardykopior så är det nog lugnt.


Efter slappa dagar bestämda vi oss för en utflykt. Jag, Liv och min äldsta dotter Siri begav oss till Koh Talu en ö som skryter med att de har kristallklart vatten och bra snorkling. Vi var skeptiska, men vi är lite bortskämda efter att ha snorklat i Röda havet.
Det var ostadigt tidigt på morgonen (06.30) när vi skulle åka, och det kom ett par små skurar på vägen till hamnen i minibussen. Till sist kom vi fram till Koh Talu Pier där vi väntade ett tag innan vi blev skjutsade till en naturhamn där tre små speedboats väntade. Det var lågt vatten i hamnen och en av båtarna fastnade på vägen ut, men vår båt kom iväg direkt och det blev en väldigt hoppig färd över till ön eftersom det var så krabb sjö. När vi närmade oss ön så dog vågorna ut och det blev väldigt lugnt. Bukten där hotellet ligger ligger på läsidan om ön så det är nästan alltid lugnt där. Solen sken här ute på ön men på fastlandet såg det rejält molnigt ut.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Vi inkvarterade oss i vår bungalow precis vid stranden, tog ett första bad och gick sedan och åt lunch.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Efter lunchen, som var jättebra med mycket fisk, så badade vi lite till innan vi begav oss ut på snorkeltur med ön snorkelbåt. Egentligen bara en stor brygga med motor.
Inga bilder därifrån, vi koncentrerade oss på snorklingen som var bra, men inte lika fantastisk som den kan vara i röda havet (som sagt, bortskämda). Däremot matade man fisken med banan (fusk) och det var otroligt mycket fisk. Ibland måttade de fel när de skulle ta en matbit och så fick man sig ett nafs i ryggen;-) Fick nästan slå mig fram för att ta mig upp på båten igen.
Efter snorklingen tog vi det lugnt och spelade kort ett tag innan middagen.
Click here to see original size

Click here to see original size

Inte lika bra som lunchen (alldeles för mycket fisk denna gång) och sedan gick vi och la oss, mycket trötta. Vi blev varnade vid middagen att "the Thaipeople" skulle ha fest på kvällen fram till midnatt. Denna fest bestod av Karaoke på mycket hög volym från en överdimensionerad ljudanläggning. Ganska malplacerat på en paradisö som Koh Talu faktiskt är. Och väldigt många sjunger hellre än bra.....Efter midnatt blev det dock helt tyst förutom vågornas skvalpande.
Dagen efter tog jag det lugnt medan Liv och Siri gav sig ut på en minisnorklingstur. Efter lunch begav sig Liv och Siri ut med kajak medan jag bar väskorna till bryggan vi skulle åka hem från.
Click here to see original size

Minuten efter jag kommit fram så kom stormen, rejält blåsigt och störtregn. Liv och Siri kom springande och fick gå bakåt vissa sträckor för att inte få sand i ögonen. De blev rejält sandblästrade. Bara minuten innan hade Liv klagat på att det var varmt i kajaken och jag blev rejält varm när jag tog väskorna till bryggan. Svänger snabbt i tropikerna.
Click here to see original size

Båtturen hem blev dock mindre dramatisk än turen dit och bilturen hem gick fort den med.
Ni får kolla min film på facebook, hör av er så lägger jag till er i vänskaran

Nyårsfirande

2010-01-03 @ 06:44:02 | Allmänt
Click here to see original size

Vi började nyårsafton på stranden, och åt lunch, för att sedan bege oss ut på en miniutflykt upp till Big Buddha på berget intill stranden.

Det var en ganska lång vandring uppför klippor och en lång trappa som sopades rent av en munk, som ansvarade för Big Buddha.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Big Buddha var verkligen stor och uppe på berget fick man en fantastisk utsikt över fiskebyn nedanför berget och bukten in mot Hua Hin.
Därefter åkte vi hem för att dricka första flaskan champagne vid poolen.
Click here to see original size

På kvällen gick vi på nyårsfirandet på Manora Village, en resort i närheten av vårt hus. Tror aldrig jag varit med om något sämre arrangerat firande. Man kunde bara skratta!
Click here to see original size

Drinken man fick när man kom var helt ok, Mai Tai i vanlig ordning, men musiken "bandet" spelade var .......inte bra.... för att vara snäll. Dessutom överslag i ljudanläggningen som de uppenbarligen inte kunde sköta. "Bandet" var en nödlösning som man kallat in från Bangkok när det ordinarie bandets sångare blivit sjuk.
Man kan väl säga så här.....om man inte är upptagen på nyårsafton utan kan rycka ut på kort varsel, då är man inte bra. Föreställ er den värsta idolaudition ni kan tänka er. Tänk er sedan att de bara spelar låtar från 50-talet, och att de inte kan texten, sjunger falskt och spelar fel. Det var så att det gjorde ont i själen när de misslyckades extra mycket.
Buffen lät bra men all mat tog slut efter att de första tio tagit av den. Maten som skulle vara varm var kall och vice versa. Kort sagt ett nyårsfirande vi aldrig glömmer! Men thaidansen och fatölen var det som var bra med arrangemanget.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Vi bröt därför upp ganska tidigt och gick istället via vår "bar" hem till huset.
Vi har ingen aning om vad de har i sina kärl, men det smakar som en blandning mellan mekong-whiskey, Jägermeister och besk. Till detta får man saltgurka eller sursalta krusbärssmakande minibönor. Väldigt speciellt, ligger vid vägen alldeles ensamt, och de pratar inte ett ord engelska. En snaps kostar 10 bath och man kan köpa lotter för 2 bath. Vi tog en snaps av varje sort och gick hem och tog ett dopp i poolen fram till tolvslaget, då vi knäckte vår andra flaska champagne.
Click here to see original size

Click here to see original size

På nyårsdagen så åkte vi in till stan för att Liv hade ont i ena örat. Efter snabbt omhändertagande på San Paolo Hospital så gick vi ut på stan och jag beställde nya solglasögon, Liv beställde tre par nya glasögon och så köpte vi en badring till Signe, den blev en jättesuccé. Sander roade sig för fullt med att spela fotboll.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size


Dagen efter åkte vi till Khao Takiab, Apberget för att kolla in templet och alla apor som springer runt i området runt templet.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Även här fick man bra utsikt över Hua Hin-bukten
Click here to see original size

Siri fick en virkbok som beskriver hur man virkar små söta och läskiga figurer i julklapp och hon och Liv har nu färdigställt sina två första alster, en mus och en alien
Click here to see original size