Harry, J-Low och Hjalmar Branting

2011-12-30 @ 23:03:07 | Allmänt

Pokerlistings All-inne lista tar jullov och drar till Polen, men två veckor i rad utan någon sorts lista är funkar helt enkelt inte.

rosjons högst personliga all-inne-lista

1. Folkhemspokern

Långt från WPT:er, EPT:er, EMOP, GSOP:ar och till och med fredagsdeepstackar på pokerklubbarna frodas en gräsrotspoker bland entusiaster som tycker poker är så kul att man struntar i larviga Lotteriinspektionen och kör pokerkvällar som inte går av för hackor. Igår blev det poker tillsammans med 24 andra pokernördar på hemlig lokalitet, en av de absolut häftigaste platserna jag spelat poker på, fylld av historia och jag hoppas att det är en nystartad tradition och att värdarna Micke och Nelson, vill, kan och orkar köra snart igen. Grymt värde, inte bara vid pokerborden utan även sidan om, vilket jag drog nytta av och fick betala för idag. Och om en vecka är det dags igen för ytterligare en turnering anordnad av entusiaster och eldsjälar.

2. J-Low

Han är mannen som gav J-2 ett ansikte, och fick därmed ett av de roligaste pokersmeknamn jag vet, samtidigt som han tiltade Pokerstar som han aldrig tiltats förr. Numera kan han  titulera sig Christmas Poker Week PLO Champion 2011 för all tid och evighet samtidigt som han stoppar 112 kalla i fickan. "Vad ska han ha, liksom?", " Den går ju inte att lägga!" är klassiska citat från Andy som bara verkar ha en växel. Han har inga problem att pressa 8 timmar i sträck 40 gradig värme, och efter senaste klonken hoppas jag att vi hänger i Vegas till sommaren igenm förhoppningsvis med Mattias som ciceron. Stort grattis!

3. Svensk pokers Harry Potter

Precis som sin bloggkollega Pokerproffessorn Dan Glimne har nu svensk pokers egen Harry Potter fått en pokersajt som arbetsgivare, som krönikör skall han förgylla våra torsdagar. Efter att ha kört Expelliarmus-bevärjelsen på sina motståndare på 24hpoker och Entraction ett tag har nu dybban återvänt till sitt Hogwarts på SvS. Precis som Harry Potter finns det några som anklagar dybban för att prata ormspråket med kluven tunga, men jag hoppas bara att han sålde sig dyrt, har sin frihet kvar och att han kommer att trivas hos sin nya arbetsgivare. Det borde öka chanserna att få träffa både dybban och Pokerstar i LV i sommar iaf. Frågan är bara om dybban nu kan fortsätta som fagbetpro?

God fortsättning

2011-12-26 @ 12:05:49 | Allmänt
Lever just nu i ett sammelsurium av leksaker och presentpapper, och ommöblerade rum, men orkar just nu inte bringa ordning i kaoset. Nöjer mig med att lägga pussel, äta resterna av julmat och träna lite försiktigt. Får väl ta mig i kragen och borde åtminstone åka iväg med presentpappret, men känner jag mig själv rätt är väl chanserna till det knappt 50-50.  Dagarna innan jul var, som det brukar, stressiga, mycket tid på jobbet, en del oförutsedda och energislukande familjesaker, samtidigt som man ska försöka hinna köpa julklappar, julgran, julmat m.m. Julafton med födelsedagsfrukost och sedan julmiddag på kvällen för nästan ett fullt tjog släktingar gör att jag tycker det är extra skönt med ett par lata dagar.Imorgon är det jobb igen, inget ledigt alls i mellandagarna, kommer att jobba väldigt mycket fram till den sista februari, sen hoppas jag verkligen att det blir mindre stressigt, det är knappt att man hinner göra ett bra jobb just nu.

Detta har betytt väldigt lite poker på kvällarna, och visst har jag lust att spela, men kvällstid är uppbokad av andra aktiviteter, fler släktmiddagar eller så vill jag hellre göra nåt med barnen. Sent på nätterna har jag ibland öppnat upp lite cashgamebord, men det har inte gått något vidare så det har blivit korta sessioner.

Istället har jag börjat kolla på "Eating Cake" en gratis serie pokerfilmer av Jason Sommerville på Youtube:
http://www.youtube.com/user/JCarverPoker?feature=watch, inte jätteseriösa, men underhållande och jag tycker han för rätt intressanta resonemang.

Hurra

2011-12-18 @ 11:57:21 | Allmänt
Idag fyller Siri 11 år och vi väckte henne med sång och presenter. Sen blev det födelsedagsfrukost med scones och varm choklad med vispgrädde.Jag och Siri hade redan innan frukost påbörjat ihopsättandet av en av presenterna, och vi fortsatte efter frukosten, samtidigt som Siri började festa på sin geleråtta.Här är Airswimmern som jag tror jag visade för drygt ett halvår sen, då hade den inte kommit till Sverige än.
Får väl egentligen tacka PAF, eftersom jag slog ut Magda (igen;-D) så fick jag ett presentkort på coolstuff.se där de hade denna radiostyrda haj. Tyvärr var den slut där men jag hade glömt bort den tills jag satt och kollade på deras sajt. SOm tur var fanns det några enstaka exemplar kvar på Webhallen på Sveavägen. Lite pilligt och klistrigt, men till sist var den ihopsatt och riktigt kul även för pappa.Blir söndagsturneringar igen ikväll som vanligt, vi ses vid borden kanske?

Om allt möjligt som jag kände för att skriva om just nu

2011-12-17 @ 12:02:06 | Allmänt

Det är alltid lika underhållande att följa chatten när man går långt i en turnering.
Många gånger finns det någon som man själv eller någon annan slagit ut tidigare, som är så tiltad att det först bara kommer okvädingsord, och sedan, när personen lugnat sig (händer inte alltid) men fortfarande är på tilt så övergår det ofta i ett stalker-beteende.
Den hoppfulle följer sin baneman från bord till bord med en enda hett brinnande önskan. Att hans skarprättare ska råka ut för något ännu värre än det öde som blev slutet på hans turnering. När då den hoppfulles nemesis inte åker ut utan fortsätter att slå ut motståndare efter motståndare kokar det ibland över. Många gånger haglar beskyllningar om tur eller dåligt spel över den framgångsrike. När han någon gång har lite missflyt så är det oftast tyst i chatten.
När man som jag varit med ett tag så händer ibland att någon man spelat mot tidigare, eller känner utanför onlinpoker eller läser bloggen,  railar och faktiskt inte gör det för att man hoppas att jag åker ut så fort som möjligt utan faktiskt hejar fram mig till finalbordet, kanske har mitt bord vid sidan om sitt eget som lite underhållning. Det är alltid kul och ibland kan det göra att man skärper sig lite extra och gör liiite färre misstag vid borden.
Sen har jag förstås några andra railare som verkar gått på livstilt och som dyker upp lite då och då. Det är antagligen samma människor som skriver i tråden på SvS forum: https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878. Det är uppenbarligen ett ämne som engagerar med 586 inlägg och över 80000 visningar. Den gemensamma inställningen hos dessa hoppfulla är att det inte finns någon som springer bättre än jag på SvS, jag vinner allt jag ställer upp i. Tyvärr inte sant, men det är ju bra om ens motståndare anser sig slagna på förhand, jag tar alla fördelar jag kan få.
Dybban skrev i ett av sina senaste inlägg att  "alla pokerspelare, har den narcissistiska inställningen att man är lite bättre än sina motståndare och är värd att vinna precis hela tiden" och jag insåg att precis den inställningen har jag, samtidigt som jag inser att den (antagligen) inte är sann. Men vid borden är det en bra inställning att ha, annars är det svårt att vinna. Springer jag bäst av alla turneringspelare på SvS? Jag hoppas verkligen det och att det fortsätter.....jag tänker i alla fall inte be om ursäkt.

Det verkar som om TOPP100 på SvS försvinner och ersätts av Player of the Year, och håller med ett inlägg i SvS-forumtråden som undrar varför den den nya rankingen inte kallas Årets spelare, det heter ju Svenska Spel inte Swedish Gambling. Jag är framförallt inte så förtjust i att 3,5% av prispotten går till en rankingfinal. Jag anser att SvS gott kan ta den delen som går till rankingfinalen av ur sina egna intäkter. Istället för 10% i vinst på varje spelare kanske SvS borde ha nöjt sig med 6,5% marginal. Att det dessutom inte är någon skillnad på att komma först eller att bli sist bland de hundra som får delta i rankingfinalen är ett lite märkligt upplägg. Ni kan läsa mer här iaf:
https://svenskaspel.se/?pageid=/poker/turnering/playeroftheyear

Har kollat runt lite bland rankingserier och fortfarande har jag inte hittat någon mer generös serie mot sina deltagare än PAFs Goldrush som jag hoppas fortsätter nästa år.
Men faktum är att spelapoker.se också har en väldigt generös ranking där Nordic Bet och PAF turas om att varannan vecka lägga till ett övervärde på $750. Låter ju inte så mycket men slår man ihop det över året är det en ansenlig summa. Den borde jag spela oftare och ska bli bättre på det efter nyår, lågt inköp men stort extravärde, och jag har ju svårt att motstå utmaningen med rankingserier. 
Om någon känner till någon mer serie så kommentera gärna, alltid intressant med tips om övervärde.

För övrigt sveper just nu en regleringsvåg över europa där spelmarknaden regleras inom varje land. Spanien verkar gå vägen mot en mer restriktiv marknad där spanjorer enbart får spela mot spanjorer, medans danmark åtminstone tillåter sina medborgare att spela mot andra nationaliteter. Spanien har även fått kritik mot att de vill ha 25% av vinsten i skatt av sina licensinnehavare, och jag kan förstå att det gör lite ont för spelbolagen att minska sina marginaler jämfört med tidigare, men har samtidigt lite svårt att tycka synd om dem. Tycker faktiskt att det är helt ok att staterna ta en större del av kakan, hellre det än redan rika spelbolag. Jag tycker det är lite märkligt att det inom EU är tillåtet att kräva att t.ex. spanjorer enbart ska få spela mot spanjorer, tycker det borde strida mot idén om den fria rörligheten av tjänster. Om t.ex. PAF har licens i Spanien, Tyskland och Danmark så borde spelare från alla dessa nationaliteter få spela mot varandra på PAF, men jag inser problemet då PAF är en del av ett nätverk där alla aktörer inte har licens i den länder de verkar. Kanske är det nätverken som borde söka licenser i de olika länderna inte de olika "skinsen". Och att Svenska Spel inte får söka licenser i andra länder, som t.ex. Danmark är lite märkligt. Svenska staten borde väl vilja sprida sin fantastiska "Spela Lagom"-kampanj till andra mindre välutvecklade länder, eller?

Lucia och poker

2011-12-13 @ 19:16:31 | Allmänt
Igår samlades tio tappra själar i min källare för att vaka in lucia med lite poker, små insatser men stort engagemang. Framför allt krossade vi myten om att det bara är riggat online. Massor med sjuka händer där i stort sett aldrig bäst hand när pengarna åkte in i mitten vann. Var tvungen att ta en bild på denna hand som var Jakob, min svågers första hand, han kom sent och passade på att ta hela ripssons stack genom att rivra en färgstege samtidigt som ripsson rivrade en A hög färg.Jag gjorde som vanligt sjukt bra syner, läste mina motståndare perfekt, men blev ändå utdragen på rivern. Eller kanske passar detta citat från pokerskull bättre, "....det blir lite fragment av sanningen snarare än total sanning, men det passar poker ganska bra" Det är antagligen så att jag bara har väldigt svårt att inse att jag är slagen. Kul var det iaf, och det blev lagom sent, även om det kändes att man varit uppe sent och tagit ett par whiskey under kvällen.

Luciamorgon började tidigt då Signes dagis har som tradition att köra Luciatåg innan det ljusnar, och dessutom utomhus. Både resten av familjen och Signe var sådär lagom sugna att gå till dagis strax efter 07.00 på morgonen, men man ska väl hålla på traditioner, även om Signe hotade med att vägra sjunga.

Men så här glad var Signe efteråt då hon klarat av hela framträdandet.Som belöning blev det glögg, saft och pepparkakor, innan jag skulle bege mig till jobbet. Sådana här morgnar när allt inte är som vanligt är det alltid lite sorgligt när mamma eller pappa lämnar dagis så det var gråtkollektiv vid grinden till dagis.Inga turneringar ikväll, tidigt i säng, tillbaks på nätet imorgon.

"Vem fan e de?!?"

2011-12-10 @ 10:14:31 | Allmänt
Min dotter Signe skopar O'boy för glatta livet, lördagmorgon, lyxfrukost, nya frallor (bullar på skånska) från Gamla Enskede Bageri och jordgubbssylt på.Ingen i familjen är helt frisk just nu, alla har ont i halsen, är förkylda eller så är det något annat som inte är helt ok. Idag hoppar vi innebanbyn eftersom Sander är förkyld.Senaste veckan var barnen hemma tre dagar av fem och var sjuka, skålen fanns alltid i närheten.

Men idag är vi så friska att vi ska baka saffransbullar, med välspritade händer och munskydd för säkerhets skull.Även på skolor och dagis bakas det just nu, varje gång man ska hämta doftar det av pepperkaksbak, vilket är en av mina favoritdofter.

Nu ska vi försöka få ihop allt under dagen, bakning, Siri ser fram emot att få se nya Twilight-filmen på bio med kompisarna, jag skulle vilja hinna med ett spel, Risk står på programmet.
Liv ska sen iväg ikväll och träffa kompisarna och snacka Tranströmer, nobelfesttema, kvar hemma är vi andra och jag funderar på en bra film att visa för barnen, först något bra tecknat med Signe och sedan när Signe lagt sig något för de äldre kanske. Finns en hel del klassiker kvar att visa. Blir en lugn lördagkväll för mig och barnen iaf.

"Vem fan e de ?!?" sa min 4-åriga dotter när hon hann först till telefonen och svarade, härom kvällen. Jag var inte hemma själv, men Liv insåg snabbt att det inte var någon hon kände för det blev ganska tyst på andra änden. En chockad telefonförsäljare antagligen. Signe är inne i en fas när hon är väldigt mycket tvärtemot, men jag är bara glad att hon inte plockat upp de värsta ederna som flyger ut när jag åker på en i mitt tycke oförtjänt utdragning.

Söndagsturneringar och pepparkaksbak imorgon och på måndag kör jag Luciapoker i källaren och inviger Nelsons nya marker, verkar bli åtminstone fullt bord.

Lite puffar

2011-12-07 @ 10:31:38 | Allmänt

Skulle gärna vilja puffa för lite bloggar, en del nya som verkar lovande och en del gamla som fått en nystart.
Medd sitt tredje inlägg på kort tid har Rickard P visat sig vara en intressant bloggare väl värd att följa, väntar just nu på del 2 från Superweekenden.

http://www.pokerskull.com/2011/12/var-ar-locket-till-fikonmarmeladen/ 

Lisa har också lyckats få upp frekvensen på inläggen vilket är kul, hoppas det håller i sig.
http://www.pokerskull.com/2011/12/omahaturre-pokerstarsfest-och-nattbad-2-0/

Annars blir det till att följa Pokermamman på sin resa till Prag med hela familjen för att spela GSOP. Hon skrev dessutom ett väldigt bra inlägg som gav upphov till självrannsakan, se gärna den inbäddade filmen med Palmes tal:
http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman/2011/12/manniskan-ar-god

Läs även Pokerstars inlägg om pokerförbundet, äntligen någon som inte är redan sitter fast i smeten med förutfattade meningar.
http://vegas2008.blogg.se/2011/december/3-december-i-have-a-dream.html

Varit hemma nu två dagar med tjejerna, men nu är jag feberfri och i eftermiddag får jag avlösning av Liv som hade ett viktigt möte på förmiddagen, sen är det tillbaka till programmeringen. 
De senaste två dagarna har inte varit de mest produktiva i mitt liv, mest servat barnen och vilat samt kollat på poker avsnitt, senast Coral Late Night Poker. I varje heat får spelarna fylla i ett frågeformulär och i ett heat hade en spelare skrivit som hobbies, "Football and social drinking".  Första gången jag fått ett bra namn på det, "social drinking", låter inte lika bra på svenska bara, socialt drinkande, men det är en kul hobby ändå.
Har dessutom hunnit med att se sista avsnittet för säsongen (fjärde) av Sons of Anarchy, kolla in den TV-serien om ni missat den.

Målet nått

2011-12-05 @ 08:24:35 | Allmänt


"Slog vad" med en kollega om att jag kunde gå ner från 94 till under 90 till idag. Jag hade dock allt att förlora och inget att vinna (förutom viktminskningen då) men det gick ändå trots stor varians mellan högsta och lägsta vikt de senaste dagarna. Med dagens dn sidan om som bevis.

PAF vann trots största turneringssöndagen på SvS

2011-12-04 @ 19:54:55 | Allmänt
Hemma idag sjuk med två sjuka döttrar, den yngsta rejält förkyld, men den äldre kräktes inatt och mår fortfarande inget bra alls. Själv har jag minifeber vilket inte alls bådar gott inför mitt företags julbord imorgon som jag varit med och arrangerat. 

 

Skrev lite medans jag spelade i helgen, här är några hopklippta stycken, allt jag orkar just nu.
Natten mot söndagen  c:a 01.00:

Vi är fyra kvar i Startstacken, Mendieta19 är chipleader och det är två shortstacks. Jag har strax innan slagit ut en spelare och är chiptvåa med kanske 15% mindre stack än chipleader. Plockar upp AK på stora mörken, Mendieta19 minhöjer som så många gånger förr på knappen. Lilla mörken lägger sig, jag slår om till 3ggr, Mendieta19 tänker ganska länge, vilket han iofs ganska ofta gör oavsett vad han gör sen.
Sen trycker han allin, och jag blixtsynar. Han visar QQ som står hela vägen. Ute som 4:a. Det roliga är att vi båda antagligen tror att den andre inte har så bra som den verkligen har. Jag tror han är ute och stjäl igen som han antagligen är 5 gånger av 7, och han tror säkert att jag bara tröttnat på att han höjer från knappen hela tiden. Jag spelade iofs ganska tight så han kanske visste precis var han hade mig. Spelar roll, i det läget så åker pengarna in oavsett.

Söndag dag:
Idag var det fullt upp, träning 45 minuter på cykeln, förberedelser för klassträff i Maggan, Margaretaparken som ligger här i Enskede. Är under isen, dels p.g.a av min visdomstand, men främst p.g.a att jag för n:te gången denna höst/vinter är dunderförkyld. Det går liksom aldrig riktigt över, kommer bara nya vågor.
Efter klassträffen, i klassisk svensk rått, kallt,vinterfuktigt väder, så blev det veckohandling, besök på återvinningen och hämtning och lämning av Siri på hennes teaterrepetition. Sen hann jag precis med en kort familjemiddag innan veckopotten satte igång.

Söndag 20.00:
Inga svåra beslut första timmen och sen satte PAF Goldrushen och Giganten igång. Spelade tyvärr bort mig i Goldrushen tidigt, och i Giganten fick jag ett svårt beslut redan första handen. Eller egentligen....var rätt enkelt egentligen. Okänd spelare på UTG limpar in för 200, 25 000 i startstack. Jag sitter i mittenposition med QQ och höjer till 1050, alla foldar och UTG raisar till 9500. Det är ju inte mycket annat att göra mer än att folda, men jag ångrade mig bara några händer senare när jag insett hur vårdslöst han spelade. Hade nog varit värt en allin ändå.
LauraAngel sitter vid mitt bord, som vanligt spelar han bra men uppför sig märkligt i chatten. Full eller bara snoris? Helt plötsligt är han borta, skönt, av flera anledningar.


Söndag 22.30:
Ute ur veckopotten i mitten av fältet, spelade dessutom $320 kval till PAF Poker Challenge förutom Giganten och de vanliga på SvS och Everest.  Vi är tre kvar i PPC-kvalet, två paket, en stor chipleader och sen jag och en till med ungefär lika stora stackar. 35 kvar i Giganten, jag plockar upp AK på en av mörkarna då knappen höjer upp, jag ställer in och får syn av knappen som har JJ, men lyckas inte träffa A eller K. Satan!!! Men....vad nu? Vi är bara två kvar i PPC-kvalet, vad hände? Medans jag var uppslukad av förlusten i Giganten vann jag ett paket till PPC:n, lite plåster på såren, så tilten lägger sig. Tycker dock jag förtjänade minst en cash i Giganten enbart baserat på mitt spel. Hade verkligen inte mycket att jobba med i den turneringen, jämfört med i de andra turneringarna.

Söndag 23.00:
Utdragen av AJ mot min AK, när den hoppfulle stoppade in allt pre UTG och sedan drog in färgen. Samtidigt blir jag upplurad på läktaren i TOPP100 då jag går allin på rivern då jag fick min triss, bara för att bli synad av färg. Kunde skippat riverbettet, men var för girig och jag var fullt övertygad om att han inte hade färg, men kanske skulle betala av med ett bra A eller två par.

Till sist var det bara Söndagsteken kvar där jag strax efter midnatt till sist semibubblade finalbordet och åkte på tolfte plats.
Hade sjukt mycket otur och tur under hela kvällen i alla turneringar kändes det som, mycket berg- och dalbana, men överlag nöjd med mitt spel om än inte med resultaten.

Il Tempo Gigante

2011-12-03 @ 13:20:26 | Allmänt


Imorgon kl 19.30 kör SvS en turnering med riktigt högt inköp 4850kr + 150kr som jag hoppas ska locka uppemot 50-60 spelare. Ser ut som de kör den istället för veckopotten denna söndag så för mig blir det en utgift på ytterligare 3000kr och det ska väl rullen tåla, även om strukturen verkar vara en aning turbo. Roligt initiativ. Hoppas jag hamnar på samma bord som KungKroon, har en onlinetell på honom,när han spelar en hand mot mig har han alltid AA.
Eller kanske nya Svenske mästaren Anton Knutar. Som ni kommer ihåg var han en av de få som jag har anteckning på där det inte står fisk. Vad jag inte skrev då var att det ändå inte var så trevligt det som stod där, men jag har inget minne av vad det skulle ha för grund, verkar varit något han skrivit i chatten. Men han har iaf råd att förlora 5K.


Ikväll går finalbordet i SM Main Event på Svenska Spel, har läst intervjuerna, trevligt att de flesta tänker spela mer om de vinner. Känner inte igen många av nicken på finalbordet, så svårt att tippa bordet. Har för mig att jag spelat mot josten och Malare, men ska ärligt säga att jag inte kommer ihåg hur de var. Ska bli kul att följa lite också.

Imorgon går ju annars TOPP100 och oförtjänt, i skuggan av denna turneringen går PAF Goldrush en turnering som ger enorma övervärden till deltagarna, bästa spelaren i november vann en resa till Sydafrika t.ex. Jmf. med en Ipad 2 eller ett Wii på SvS, som dessutom lottas ut. Goldrushen borde ha mycket fler spelare, den kostar mindre än TOPP100, ger mer värde, och nu verkar fler spelare hittat den guldgruva, så antalet spelare börjar närma sig TOPP100. Namnet Goldrush är verkligen passande även om det inte direkt regnat guld över mig tyvärr. Men om något är bra så ska det lyftas fram.

Imorgon går dessutom första kvalfinalen till PAF Poker Challenge som går på Åland i början av juni nästa år. PAF lär dela ut en hel del paket till sina spelare det närmaste halvåret och det ska mycket till om jag inte ska dit, inkvalad eller ej, och jag räknar med att Liv hänger med. På Åland borde man spela SM om man bara kunde lösa boendefrågan. Men om det är ett problem får man väl sätta ett maxantal för antalet spelare... fast det är klart, med 58 spelare i Main Event lär ju inte det vara ett problem längre.


Tre nya bloggare, eller en helt ny, en nyupptäckt och en nygammal.

Rickard Petterson är ny bloggare på pokerskull.com:
http://www.pokerskull.com/2011/11/rickard-pettersson-presenterar-sig/
Ska bli intressant att följa. Förresten så har Lisa Odebäck skrivit en del inlägg om Krukanresan till Mazagan som är roliga att läsa så bara därför är pokerskull värda ett besök.

http://itm-utg.blogspot.com/ är DeNilsson blogg som jag precis upptäckt. Han skriver inte ofta, men det finns ett arkiv att ta ur.

Peter Eichhardt har dessutom dykt upp igen med inlägg, lika plötsligt som han försvann. Ser fram emot inlägg om turneringsöndagar och annat, en blogg jag verkligen saknat. http://petereichhardt.blogspot.com/