Malta närmar sig

2010-09-29 @ 15:45:44 | Allmänt
Imorgon kl 06.30 lyfter planet mot Malta, landar strax efter 10.00. Fått rapport från Liv som säger att det är varmt och skönt, så får hoppas att det är det imorgon också och att jag hinner med ett dopp i poolen innan spelet börjar. Snickrat och förberett för avresan och för vår barnvakt, Livs syster Cattis som snällt nog ställer upp.

Verkar som om deltagarantalet blir ganska lågt på Malta. Hörde att det bara skulle bli strax över 100 personer, hoppas det är fel och att fältet blir större. Oavsett så ska det bli kul att få spela lite live igen och besöka Malta för första gången.

Igår kväll så blev det återigen poker, bättre spel av mig även om turen inte var riktigt med mig. Så länge det är setups och inte dåligt spel som gör att jag åker är jag (ganska) nöjd. Ett finalbord och en 5:e plats till slut i Everest $5K garanti, men jag hade investerat lika mycket som jag vann i inköp på bl.a GSOP så det blev +-0 igår.

1000 gånger starkare

2010-09-28 @ 09:08:19 | Allmänt
Igår var det studiedag i skolan och eftersom jag har fördelen att vara hemma tog jag ledigt från byggandet och var med Siri och Sander istället. Signe fick som vanligt gå på dagis, något som är 1000 ggr roligare än att vara hemma.

Vi började med att gå och till frisören där Siri och Sander klippte sig. Sander ville gärna färga håret svart men det gjorde vi inte, däremot blev det svart hårspray imorse innan skolan.
Nyklippta åkte vi sen in till stan och köpte biljetter till "1000 gånger starkare", en ny svensk film av Peter Schildt, som Siri gärna ville se. Innan bion blev det tid till att äta hamburgare. Var lite orolig att filmen skulle vara för vuxen för barnen, men den var perfekt för Siri, lite över huvudet på Sander kanske. Filmen är klart tänkvärd om än lite överdriven för att snabbt få fram poängerna. Filmen handlar om jämställdhet, orättvisa och förändring och är ett måste att se. Det fanns mycket att prata om på vägen hem på tunnelbanan.

Väl hemma så blev det som vanligt middagstid, och då utspelade sig ett konstigt bråk mellan Sander och Liv. Sander var av någon outgrundlig anledning arg på Liv för att hon röstat på Socialdemokraterna. Liv försökte få reda på varför men Sander var arg som ett bi ochb kunde inte förstå hur hon kunde rösta på dem. Efter långa diskussioner och flera bråk så kom det till slut fram att Sander blandat ihop Socialdemokraterna med Sverigedemokraterna och ville inte att hans kompisar i skolan skulle vara tvungna att lämna Sverige. Klart man blir arg på mamma om hon röstar på dem som helst vill att de inte ska få vara kvar i Sverige. Sund reaktion även om vi försökte förklara att det ändå är bäst att försöka diskutera utan att ha alla taggarna utåt direkt.

Ikväll är sista kvällen hemma för Liv, innan hon flyger till Malta. Jag stannar ett dygn till med barnen innan jag också ansluter.
Tyvärr spelade jag uselt igår och de få gånger jag spelade bra så åkte jag med färg mot rivrad kåk eller set mot överset. Men objektivt sätt spelade jag alldeles för aggressivt igår, vilket funkade bra för det mesta, men man måste ha fingertoppskänsla och veta när det är dags att sakta ner och den saknades defintivt igår. Nåja, utvecklade kanske mitt spel en aning.  Efter Malta blir det spel i källaren igen, nån som är sugen? Blir nog cashgame på låga nivåer, turnering blir det npg först om ett par veckor.

Hur stor del är vinnande spelare

2010-09-27 @ 10:06:32 | Allmänt
Hittade denna länken på SvS forum:
http://www.sharkscopers.com/blog/thestatistician/what-fraction-online-poker-players-are-winners


Läs och begrunda. Intressant i sammanhanget var att Dan Glimne på SvS Pokerakademien uttalade sig å SvS vägnar och sa att endast 3% är vinnande spelare. Vem har rätt? Och ska man välja nätverk efter fördelningen vinnare/förlorare? Hur ska man välja då?

Sömnproblem och ett stort grattis!

2010-09-27 @ 08:40:52 | Allmänt
Först ett stort grattis till Legato för vinsten i Partys $250K GTD, bra pengar och bra spelat! Kul när det går bra för andra man träffat på, man blir ju helt klart mer motiverad att klonka nåt stort själv.
Läs mer på http://www.donkr.com

Inte ge upp, bara att fortsätta så kommer det.Men inte om man gör som jag gör alldeles för ofta. Jag lyckas inte sova tillräckligt mycket helt enkelt, vilket får till konsekvens att jag somnar mitt under turneringarna framåt 2-3 tiden.
Igår var det dags igen, önskar jag kunde skylla på att jag var tvungen att gå upp till min dotter som vaknade, men jag hade faktiskt nickat till i soffan 10 minuter innan hon vaknade och lyckades sedan med konststycket att gå upp, få henne att somna om och sedan somna om själv!!!!!
Otroligt irriterande även om jag verkligen inte låg speciellt bra till i den sista turren jag var kvar i.
Har aldrig haft problem med att sova på dagarana om chansen getts, men nuförtiden verkar det vara kört. Under den här perioden när jag byggt och spelat poker har jag väldigt sällan lyckats somna på dagtid, vilket gjort att jag ibland varit nästan illamående av trötthet vid sju-åtta på kvällen, bara för att en timme senare känna mig ganska pigg. Detta är ett stort problem och även om det kanske bara är en kort tid kvar av byggande så känns det extremt viktigt att få ordning på detta. Vi får se vad jag kan komma på för nån lösning. Iofs så hade jag ju samma problem när jag jobbade som konsult att jag somnade, men då hade jag liksom inte så mycket val, nu borde jag kunna få till 7-8h sömn per dygn.

Ge inte upp

2010-09-26 @ 10:11:32 | Allmänt
Det blev lite mer poker än jag räknat med igår, men när det går bra så gör det ju inget.  La lilltjejen och satte igång några turrar på SvS och även ett par turrar på Ongame.
På SvS fick jag se en del märkliga spel, bl.a ett jag åkte på. "Hosan" hette en kille som i första handen plockade mig på 2000 i marker första handen med en allin bluff med 95off, som han visade. WP....eller kanske inte. Att visa en bluff i det läget funkar bara om man tänker spela supertight efteråt, och det kan man inte beskylla honom för. Jag var nere på 1500 och vände till 3K igen lagom till "Hosan" åkte ut. Dead money;-) Hoppas han hade kul iaf.
Handen jag åkte med gick till så här:
Mörkarna 100-200, TripleFoul rejsar till 600, jag går allin med JJ för 3K, men spelaren efter mig går allin för 9K
Vad gör då TripleFoul? Jo synar, för hela sin stack med 88. Tredje killen hade KK, men TripleFoul drog ut med en 8 på turn.
Jag skrev 88? och wp i chatten och fick tillbaka ett "FU". Trevlig kille, ödmjuk eller hur:-) Alla kan vi göra dåliga spel, men man kanske inte ska skriva FU i chatten direkt efter.

Hade ett par liknande incidenter där mina AA knäcktes och mina bluffar misslyckades i de andra turrarna, men i en 20K garanterad rebuy turnering ($33, lagom inköp för min rulle,blir mellan $100 och $150 i sammanlagt inköp)
gick det bra, lyckades trippla up med TT som blev stege på rivern under rebuyperioden och sedan höll det i sig till strax innan finalbordet, 6 timmar senare. Då blev mina AA utdragna mot AQ och Q4 då det kom fyra kort i samma färg på bordet. Suck! I det läget är det inte kul att åka på en bad beat, man är nära de stora pengarna, har investerat mycket tid, men ser inte ut att få betalt. Det är då det gäller att inte ge upp, kan de andra dra ut i stora underlägen så kan jag också göra det. 
Väntade ganska länge innan jag pushade ett par ggr i bra lägen, fick mörkarna, men sista gången så var jag rejäl underdog, men denna gång var turen på min sida och jag fick en stege på rivern. Back in business!

Strax efter min utdragning så stötte jag på Legato, trevligt då han hade stor stack och jag satt i position. Legato är en spelare som inte gett upp som många andra framgångrika spelare från början av 2000-talet, som inte whinar om hur jobbigt det är att spela poker nuförtiden ( även om han whinar om den del annat;-)
Fick mina bra händer nästan varje gång som Legato höjde upp och jag satt på BB eller SB, så det var bara att reraisa rejält för att det skulle se ut som resteal, och fick betalt ett par ggr.  Visade dessutom bara upp bra händer ( vad jag kommer ihåg iaf) så jag använde min tighta image för att försöka stjäla. Jag och Legato låg 2 och 3 under hela finalbordet, en annan spelare ledde från början till slutet och så blev resultatet också. Legato åkte på en tredje plats, jag tog andra platsen. Började HU bra, men fick verkligen inga kort, bara riktigt skräp, och han hade för stor stack i förhållande till min, så till slut fick jag ge mig.
Ser ut att bli en mycket bra månad igen, och ikväll är det söndag. Hoppas flytet och formen håller i sig.Följer EMOP

2010-09-25 @ 16:31:55 | Allmänt
Har precis skaffat mig ett twitterkonto för att kunna följa Andy (Andreas Evert Johansson) och Mattias (Pokerstar).
Pokermagazine rapporterar här:
http://www.pokermagazine.se/liverapportering/liverapportering/emopbarcelona2010?page=0

Mattias blogg:
http://vegas2008.blogg.se/

Kanske jag kan twittra från SM, nästa vecka, om det är enkelt. La upp en twitterwidget i högerkolumnen, ovanför min bloggwidget, där de senaste inläggen syn på de bloggar jag följer.

Ändrade planer

2010-09-25 @ 15:56:58 | Allmänt
Eftersom det inte var kalas så blev det istället för städning lite plåtslageri. Tog ett tag men nu är det klart på ett fönster iaf. Sista fönstret är tyvärr 4m upp, på andra våningen, och jag har ju en aning problem med höjder men det få bli stegklättring. Lär ta tid,  då man hela tiden måste testa att det passar. Känns inte som ett måndagsprojekt då man är rätt trött efter söndagsturneringarna. Ingen städning, ser ut som ett slagfält här hemma, men det får bli imorgon istället. Nu blir det chips, läsk och öl (till mig) innan vi grillar hamburgare.

Lördagsstök

2010-09-25 @ 10:10:06 | Allmänt
Typisk lördag, Sander vaknar tidigt, jag försöker ligga kvar i sängen så länge som möjligt, men får gå upp vid kvart i åtta då Signe tröttnat på att morna sig. Plocka undan och göra iordning frukost, sen ska vi iväg och handla present och vidare direkt till bowlingkalas med Sander. Sen hem och städa, behövs, mycket byggdamm. Fixa lunch och  sen ska Sander hämtas. Hemgjorda hamburgare ikväll, och antagligen en sen kväll för barnen, utom Signe som man bör lägga vid 19.30 för att det inte ska hinna spåra ut.
Längtar tills allt är klart här hemma så att man kan få lite ordning igen, men lär väl ta oktober ut innan allt är klart. Får lägga i en rem nästa vecka och förhoppningsvis hinna klart med rummet där uppe innan det är dags för Malta.
Poker då, tja, vi får se om det blir några bord på SvS i kväll, och om det är någon bra Everestturre. GSOP på Ongame kanske ocksåär aktuellt, men det blir lite på halvfart i mån av tid. Imorgon söndag däremot är det full satsning igen för att försöka slå förra månaden.

Edit: Nähä, inget kalas idag trots att alla tjatat om lördag hela veckan, tur man kollar inbjudan innan man åker. Direkt på städningen istället;-)

Inga framsteg

2010-09-24 @ 14:58:36 | Allmänt

Ett steg fram och två steg tillbaka. Enda som jag åtstadkommit hitills idag är ett styck sönderklippt fönsterbleck, 300kr och 4h rakt ner i soptunnan. Nu lägger jag ner detta för idag.

Formen håller i sig

2010-09-24 @ 09:38:23 | Allmänt


Först en film från Pafs damlags träff inför SM, trots att Liv helst håller låg profil i såna sammanhang.Får också göra lite reklam för Magdas blogg, en av de få som uppdateras riktigt frekvent.
http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman

Spelade inte så många turneringar igår, blev bara 4 st, GSOP mini och riktiga event #5 (6-manna bord med obegränsade rebuys första timmen) European Daily och Everest 10K mini-series event #2. Blev en 122 plats i minieventet men åkte mot fyrtal i huvudeventet. Lyckades ta mig till en 16 plats i European Daily innan jag åkte även där mot fyrtal;-( Nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag under dessa två händer genomförde två gigantiska bluffar, så jag var slagen med stor marginal. Jag menar med 3 st likadana kort på bordet så är ju chansen stora att de inte har det fjärde;-). Två ITM iaf men det var på Everest det gick bäst, blev till sist en andra plats och en hyfsad kväll/natt igår Trodde inte det skulle vara möjligt att toppa förra månaden, men det verkar som om september ska bli en ännu bättre månad. 

Efter att jag satt dörren igår var jag tvungen att jämna till alla kanter runt alla dörrar och fönster så jag kan få dit smygarna vilket tog ett tag. Åkte sedan till Fredells imorse och inhandlade virke, men missade en liten plankbit.Suck! Bytte fönsterblecken också och upptäckte att de nya inte har hål eller förbockade kanter så det blir plåtslageri på högsta nivå nu.

Nu blir det bara jag och barnen i helgen, och när mamma inte är hemma ska vi passa på att göra allt sånt som hon rynkar näsan åt. Mycket pizza, glass, hamburgare, äta framför tv:n, film och tv-spel, för det tycker pappa är kul också.


Dörr

2010-09-23 @ 10:45:08 | Allmänt
Så, nu sitter dörren i på övervåningen, nu ska den kvistlackas och målas. Foder,smygar och lister kvar, sen är rummet däruppe klart! 20% kvar men lär väl ta 80% av tiden;-) Långsamt framåt. Får se hur mycket jag hinner idag och imorgon, sen är Liv borta med sitt företag hela helgen, så då lär det vara fullt upp med annat för mig.


Pokermässigt så blev det en 9:e plats igår i Sverigerankingen, inte vad jag hoppats på men ska det bli bättre måste ens händer stå på finalbordet. Blev dock en plats i månadsfinalen vilket var lite det jag sikatde på, det är där man får ut värde av att spela i rankingen. I övrigt spelade jag knappt någon poker igår, alldeles för trött på kvällen efter att inte kunnat sova under dagen. Får se hur mycket det blir ikväll, om det är något roligt GSOP event.

Sömn

2010-09-22 @ 08:25:49 | Allmänt

Igår la snickarna in vårt golv däruppe, tur jag inte gav mig på det själv, var riktigt knepigt, men de fick till det bra. Så idag var planen att fortsätta med att fixa med dörr, lister och socklar.
Spelade några turneringar igår bl.a Grand Series of Poker Event 3, en turneringen i en serie som går just nu på Ongame med $125K garanterad prissumma. Satt egentligen bara och folda hela tiden då det är extremt långsam struktur. Spelade även 500krs som gick ganska bra när det var två bord kvar (det är då jag brukar lägga i en växel och antingen åker jag eller så skaffar jag mig en stor stack). Foldade och foldade i GSOP.
Kom till finalbordet och spelade mycket på pottodds och lyckades dra ut en hel del. Foldade och foldade i GSOP.
Kom HU i 500krs med stor chipledning och vann till sist, samtidigt som jag fortsatte att folda i GSOP.
Slutade med att jag kom till finalbordet och där låg jag nästan sist med 9 kvar då jag........somnade!!!
Det var mitt i natten och min minsta dotter vaknade så jag gick upp för att trösta henne. Satt med datorn i sängen och somnade, när jag vaknade fattade jag först ingenting men såg sen att jag slutat på 5:e plats med nästan $6K i prissumma. Så jäkla arg jag blev på mig själv.
Aldrig mer gå upp till sängen mitt i natten när jag sitter vid ett finalbord! Jag hade kanske åkt tidigare annars, men det kunde också gått ännu bättre, det får jag aldrig veta.
Undrar också varför många tycker att långsam struktur är så bra för de bättre spelarna, känns oftast inte som det är pokerkunnandet som prövas, enbart tålamodet.
Vi försov oss sedan i morse, som grädde på moset. Jag känner att jag måste sova nu, alldeles för lite sömn, men har svårt att sova på dagarna, finns så mycket annat att göra. Men eftersom jag tänkte sätta dörr, och jag antagligen måste kapa en del på den eftersom golvet blev högt, så känns det som jag måste vara pigg och inte trött och slut annars finns risken att det bara blir fel, och att jag blir arg och irriterad.
Det gick iaf bra inatt, en av mina bättre nätter i pokerkarriären, men jag måste verkligen se till att jag sover åtminstone 6h per dag. Nu sömn.....

FK förklarar lagstiftningen

2010-09-21 @ 19:44:43 | Allmänt
Nu har de förklarat sitt beslut och påstår att de följer lagstiftningen, som uppenbarligen säger att obotligt sjuka arbetsoförmögna människor ska leva på socialbidrag. Dags att ändra lagstiftningen? Eller är detta något vi måste vänja oss vid i och med Alliansen?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7826687.ab

Regn

2010-09-21 @ 08:18:30 | Allmänt
Idag regnar det ordentligt, jag hade tänkt såga en hel del idag men då måste jag först skaffa ett partytält, för den stora sågen är inte praktisk att ha inomhus, och den lilla kapen känns inte som om man kan lita på gradantalet och jag ska gera en hel del. Det ska iaf läggas golv idag efter att vi flytspacklat igår, hoppas nu golvet får plats under fönsterdörrarna. Lite nervös, men vi får hoppas det löser sig. Klippa plåt är inte heller aktuellt när det öser ner, så vi får se vad det blir mer idag.
En andraplats igår, men fortfarande har jag inget flyt i de stora turrarna. Spelade dock mycket bra igår, får hoppas på lite mer flyt så kommer snart resultaten.

Sviken igen, inte oväntat

2010-09-20 @ 18:51:54 | Allmänt
Ingen lösning för Annica utan hon måste sälja lägenheten och stå till arbetsmarknadens förfogande.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7819978.ab

 Vad ska man säga, Reinfeldt ljög tungan svart i fredags, och mitt provocerande påstående om att Alliansen är ond visar sig vara sant. Och jag som sagt det tidigare lite på skoj. FK påstår att de gjort rätt enligt reglerna, oavsett så är det Alliansens ansvar. Hade jag varit journalist så hade drevet dragit igång! Och nästa gång jag ser Reinfeldt ska jag lägga krokben för honom.

Man blir rädd

2010-09-20 @ 01:45:06 | Allmänt
Pokern ikväll har gått precis lika bra som valet. Spelar jag bra så blir jag utdragen, men lika ofta har jag åkt p.g.a dåligt spel. Inte lätt att koncentrera sig när man samtidigt följer valvakan. Resultatet var väntat även om man hade hoppats. Kan dock vara stolt och säga att jag bor i en kommun där SD inte fick ett enda mandat. Tyvärr måste jag börja jobba bort min skånska dialekt eftersom det är tveksamt om man vill bli associerad med den landsändan. Sverigedemokraterna har fått sjukt höga siffror i Skåne, i min gamla hemkommun är det 8,4% som röstat på SD. I vissa delar av Skåne så är det mycket värre.
Preliminärt 84% valdeltagande, så 16% bryr sig inte om hur det går för landet överhuvudtaget, medan 5,7% aktivt vill förstöra det. Danskarna jublar då de nu slipper skämmas ensamma för att ha ett rasistparti i sin riksdag. Trevlig bild av Sverige som nu kablas ut över världen. Xbjaje som kommenterade min blogg verkar få rätt, Alliansen ska prata med MP, tur jag inte taktikröstade. Bra för svensk ekonomi att vi nu kanske får en minoritetsregering, precis vad vi behövde nu. Dessutom har ett parti med sina rötter i nynazismen fått vågmästarroll. Tack för det, ni som röstade på SD. Arg så jag kokar över hur korkade människor kan vara. 

Valsöndag

2010-09-19 @ 09:09:53 | Allmänt

Mycket som händer idag, pingisträning, vi ska gå och rösta, det ska byggas lite och sen är det dags att följa valvakan samtidigt som det ska spelas söndagsturneringar.

På byggsidan har jag till sist lyckats få det det yttre fodret på dörren och skyddsplåten under dörren. Tog sin lilla tid och jag lyckades slå av en flisa i nya ytterdörren, så det blev extrajobb med spackling, men till sist var allt på plats. Jäkla tur att jag fått låna min fars såg, då går det iaf hyfsat snabbt att få till tjocklekar och djup med lite träning. Blev lite bråttom då det regnat så mycket här senaste veckan att det börjat komma in fukt, var tvungen att ta ut all drevning , låta allt torka ut och sedan dreva om. Nu är det bara två fönsterbleck kvar sen är allt klart utvändigt för vintern. Inomhus är det just nu mycket väntan på att saker ska bli klara innan jag själv kan sätta igång och göra det sista. Flytspackling på måndag igen (hoppas jag), golvläggning tisdag, dörr och lister på övervåningen på onsdag.

Igår var det fotbollscup och Sanders lag gick som tåget, två vinster och en oavgjord, 7-0,3-0,1-1, ett mål av Sander.
Laget har börjat passa lite (ja, inte Sander som vägrar trots att jag är på honom hela tiden:-()
och en kille la en perfekt crosspassning till Sander som gick hela vägen och fick på världens ribbträff. Snyggaste anfallet, hade skottet gått in hade det varit snyggaste målet med. Sander har dock lite divalater som vi måste jobba med, så är det när man har Ronaldo som idol. Sista cupen 9-10 oktober, sen börjar inomhussäsongen.

Inte spelat så mycket poker sista dagarna, alldeles för trött, så leaderboarden har blivit lidande, men lär bli några hundra dollar iaf.

Intressant att Unibet inte köper in sitt team till Poker-SM på Malta, undrar om någon av dem står för inköpet själva eller om det blir helt Unibetfritt? Konstigt att sidan som stått för värdskapet av SM-Online två år nu bojkottar Live SM.

Filmen om Liv

2010-09-18 @ 15:23:47 | Allmänt
Nu har filmen om Liv lagts ut på Magdas blogg, jag fick också vara med på ett hörn. Märks att man inte är riktigt bekväm i såna situationer.

Försäkringskassan - Kafkaeskt

2010-09-17 @ 11:18:19 | Allmänt
Tänkte fram tills debatten igår och innan jag läste om "Sveket" och läste på lite om hur det fungerar i "Alliansens Sverige" faktiskt taktikrösta på något Alliansparti. Men inte nu, jag ändrade mig och måste rösta på vad jag faktiskt tycker är rätt. Det har aldrig varit lätt att få rätt mot försäkringskassan, de gestaltar verkligen min bild av ärkebyråkrater. I och med de nya reglerna som Alliansen införde, så har dessa fall där vem som helst inser att det har blivit fel ökat dramatiskt. Och den positiva effekten har inte uppnåtts. Tanken var ju att man skulle få ut fler som kunde jobba i arbetslivet istället för att de blir förtidspensionerade, vilket jag tycker låter bra. Kan man jobba lite så är det bara bra om man får hjälp att göra det. Men som vanligt kan man inte ge vika regler som helst till ärkebyråkrater, för de är alltför stelbenta och inkompetenta för att kunna ta beslut i reglernas anda. Nej, de följer dem til punkt och pricka, hur idiotiska och tragiska konsekvenserna än blir. När man då upptäcker dessa problem, vilket vi gjorde ganska fort, dessa historier har det skrivit om nu några år, så måste man ju ge nya direktiv till FK. Att Alliansen inte gjort detta och nu inte tar ansvar och säger " Fan det här blev helt fel, det måste vi genast rätta till" är underligt. Verkar som om de tycker att dessa fall är något man måste räkna med som en sidoeffekt. Men man har ju inte ens uppnått sitt huvudmål att få ut folk i arbetslivet! Istället för sjukpensionärer har vi nu en massa nya socialbidragstagare och endast en försvinnande del har kommit ut i arbetslivet. Det är ju inte så lätt när det finns 400 000 arbetslösa och 40000 jobb. Jag är inte fattig, inte sjuk, min familj har det bra och har inget direkt att klaga på. Jag som har det så bra måste inse hur skört det här är. En olycka imorgon och hela mitt liv kan slås i spillror. Och då vill inte jag behöva slåss för mitt liv med försäkringskassan. Och vad gäller övriga rättvisefrågor så anser jag att jag som har det bra kan avstå lite mer för att andra ska få det drägligare. Jag tror nämligen att hela samhället blir ett bättre ställe att leva i då, även för mig. Mindre klyftor, tryggare samhälle. Jag vill naturligtvis inte känna mig utnyttjad och se folk som svindlar systemet på pengar komma undan med det, men istället för att p.g.a detta missbruk försämra för alla, kanske man istället ska se till att missbruket av systemet försvinner. Avslutningsvis kan man ju säga att försäkringskassan måste ändra på sig. Sluta stelbent följa regler och istället ha duktiga handläggare som har fingertoppskänsla och vet vad som är rätt och fel. Man behöver inte alltid tolka reglerna som fan tolkar bibeln.

Sveket

2010-09-16 @ 19:09:58 | Allmänt
Läs detta och tänk vad ni skulle gjort om det hände er mamma. Jag hoppas det aldrig drabbar någon av mina närstående. http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

3 dagar kvar.....

2010-09-16 @ 18:57:59 | Allmänt
Ett enda finalbord på de senaste två dagarna, ovant. Hade tyvärr problem i onsdags då någon på bredbandsbolaget lyckades göra fel, vilket betydde inget spel på Ongame. Bygget går långsamt och inget blir klart. Känns jobbigt just nu och jag vill bara få allt klart, men får vänta. Rörmokaren skulle dykt upp idag men dök aldrig upp, och precis som vanligt när det gäller hantverkare får man ingen förvarning och ingen förklaring. Nåja, han har inte fått betalt än, bäst att vänta tills jobbet är klart. Valet känns ju helt kört, men jag tror inte ett dyft på rödgröna blockets opinionsundersökning. Men de behöver hopp annars får de aldrig nån som röstar på dem. Nu blir det alliansen för min del istället, allt för att försöka minska risken att SD får vågmästarrollen. Fick som förslag att rösta MP och hoppas på att alliansen bjuder med dem om SD får en vågmästarroll. Känns osäkert men aptitligaste alternativet för mig egentligen. SD fortsätter med det ena håresande uttalandet efter det andra. Nu sist sa en toppman i trollhättan att invandrare hade en gen som gjorde att de var mer aggressiva. De kan verkligen sin rasbiologi de där killarna????!!!! Om någon fortfarande inbillar sig att detta parti är rumsrent så kanske väckarklockan ringer när man hör sånt!?? Odemokratiskt och fullt av rasbiologer, inte ett parti man röstar på om man är normal.

Tips för er som vill till Malta

2010-09-15 @ 19:54:03 | Allmänt
Spelapoker.se har en turnering imorgon på Betfair med ett SM-paket addat. Info för Betfair SM-Kval Tid: 16/9, kl 20.00 Inköp: $5+$0.5 Added: Paket till SM på Malta, värde €2000

Försäkringskassan - intelligensfria - Javisst!

2010-09-15 @ 18:32:36 | Allmänt
Min fru gick in och ändrade sin inkomst den 26 juli på nätet. Idag kom ett brev från försäkringskassan där de senast den 1:a oktober krävde in styrkta uppgifter på detta. De har nämligen inte fått svar från min frus arbetsgivare. Så det som försäkringskassan inte lyckats fixa på 2 månader måste min fru fixa på 10 dar annars så blir hennes sjukpenningsgrundnade inkomst 0kr. Inte sin gamla inkomst utan 0kr. Låter ju rätt och riktigt. Har lust att göra ett swebus-samtal till dem:

4 dagar kvar......

2010-09-15 @ 11:27:33 | Allmänt
..... och jag överväger faktisk att göra något jag inte trodde vara möjligt. Idag publicerades en opinionsundersökning som visar att SD nu har 7,5 procent av väljarkåren. Den statistiska felmarginalen är +-1,5 procent så SD har mellan 6 och 9 procent. Just nu har de alltså ingen vågmästarroll i riksdagen men skulle alliansen tappa några mandat så kan de inte längre bilda en majoritetsregering. Jag är fullt övertygad om att Alliansen blir de som får bilda regering och för att se till att de får majoritet och att SD inte får sin vågmästarroll så överväger jag att taktikrösta på Alliansen. Så antagligen kommer jag att titta på undersökningarna de sista dagarna, välja det svagaste Allianspartiet och sedan rösta på det.
Och visst är det skrämmande att vårt land kan bestå av upp till 9% öppet invandrarfientliga människor. Människor som tycker att de flesta invandrare borde lämna Sverige. Som tycker att vi inte ska ha ett mångkulturellt Sverige. Som säger att en stor del av väljarna borde lämna landet och är mindre värda än andra.
Sverige är ett av de länder där det mesta är lagom, något många fnyser åt och skäms lite för. Jag ser det som en av anledningarna till att vi bor i ett av världens bästa länder. Vi tänker ofta efter före och går inte till alltför mycket överdrift.
Det mesta blir bäst när man gör det lagom mycket. Vi har kommit betydligt längre med detta än våra grannländer Danmark och Finland, något vi ska vara stolta över.

Tips om fantastisk blogg

2010-09-14 @ 19:46:03 | Allmänt
Läs denna blogg om ni inte redan gör det http://faschingseskapader.blogspot.com/ 
Varning för starka känslor då bloggen förutom poker bl.a tar upp familjens sorg efter förlusten av deras son. Kanske beror på att man har barn själv men tårarna rann......

5 dagar kvar....

2010-09-14 @ 11:26:27 | Allmänt
... och jag har precis kommit på att läget i riket är värre än jag förstått. 6,6 procent tänker rösta på SD, men vad värre är de som tack vare att de inte orkar gå och röstar i praktiken lägger sin röst på SD! Så 20% av Sveriges röstberättigade befolkning kommer antagligen inte att rösta, och av de återstående 80% så är det 6,6% som går och röstar på nazisterna. Det borde inte vara rösträtt i detta land, det borde vara röstplikt! Om man inte orkar sätta sig in i vad som gäller och resa sig upp och gå och rösta så borde man inte få vara en del av vårt samhälle. Ta ansvar, rösta ( på vad som helst utom SD). Drygt 25% av den vuxna befolkningen är numera bevisat inkompetent (vilket iofs är långt mindre än vad jag påstår när jag är....upprörd)

Sen natt, tidig morgon

2010-09-14 @ 08:45:17 | Allmänt
I natt var en sån där halvtråkig natt där jag var kvar länge i turneringar, men det blev liksom inget. Vann en $200biljett, kom till ett finalbord men åkte först, och hade två andra itm placeringar, så natten gick jämnt upp, men trist att sitta ända till 04.00 utan att få betalt. Upp tidigt och lämna barnen och sen ska jag hämta två paket golv innan jag ska försöka sova lite.
Liv var borta igår på träff med PAFs damlag och upptäckte att en av damerna var en granne och dagisförälder. Kanske finns fler i ens omgivning som spelar poker än man tror. Jag och barnen tog iaf chansen och gjorde det vi älskar att göra när Liv är borta. Köpa hem hamburgare och äta framför tv:n medan vi kollar på en film. Alltid lika roligt och nu börjar t.o.m Signe tycka det är kul. Hade egentligen ingen lust att spela igår, men konstigt nog vaknar alltid lusten när man väl sätter igång, tur är väl det.
Började sätta upp taklister i hallen, men kan inte avsluta förrän vår platsbyggda garderob är på plats, och tror det är bäst att ta en riktig snickare till det nu när man hittat nån som är bra. Väntetid, men snart är källaren helt klar iaf, bara lite målning kvar, men det få bli efter rörmokaren varit här. Mycket ställtid just nu, får roa mig med att kvistlacka och måla lister och dörrar, så att man får något gjort medan man väntar.

6 dagar kvar....

2010-09-13 @ 19:20:14 | Allmänt

.....och läser på aftonbladet.se att SD har 6,6 procent i senaste opinionsmätningarna. VAD HÅLLER PÅ ATT SKE?
Jag har alltid varit mycket tveksam till mina medmänniskors kompetens, något Liv alltid pikar mig för så fort hon får chansen. Detta är oftast när jag är lite....upprörd över saker jag finner orättvisa eller bara ....dumma. Men om 6,6 procent röstar på SD då är allt mitt hopp ute, då bor jag i ett land där bevisligen 6,6 procent är totalt hjärndöda. Hur tänker man om man röstar på ett parti med reklamfilmer som visar pensionärer som jagas av muslimska kvinnor i burka? Antagligen tänker man inte alls. Jag bryr mig inte om vad man röstar på, bara man går och röstar och inte röstar på SD. Tidigare har jag alltid provocerat min omgivning lite på skoj och påstått att moderater är onda, men för guds skull rösta hellre på dem istället för att inte rösta alls.

1:a

2010-09-13 @ 11:37:38 | Allmänt

[BRAG] Ligger just nu etta på "Total profit MTTs" under 2010 på SvS enligt Sharkscope [/BRAG]
Vet att detta kommer antagligen att förändras om man inte gör ett bra resultat i SM (där ettan lär få över 500K), men kul iaf!

Hemma igen

2010-09-13 @ 10:52:59 | Allmänt
Otroligt skönt att vara hemma igen även om resan till Nice var lyckad. Helt slut, trots att jag inte tycker att jag borde vara det. Fick äntligen träffa barnen igen och prata lite med Liv, sen fick jag en timmes sömn (tack Liv!) innan det var dags att lägga Signe och börja spela söndagsturneringarna. Höll igen lite med antalet turneringar då många av de jag spelar börjar samtidigt och det är svårt att få bra överblick på en 13 tums skärm när man spelar 10 bord samtidigt. Började bra i 200K Championship men åkte till sist på en coinflip. Veckopotten började också bra, samma sak med en annan 10K turnering som startade vid 20.00, det gick överlag mycket bra vilket betydde att jag efter 3 timmars spelande fortfarande hade 6 bord uppe. Funderade på att starta upp fler då men valde att avstå. Blev finalbord till sist i Veckopotten och slutligen en vinst, andra på kort tid. Trevligt även om deltagarantalet var litet denna gång. Låg även bra till i Sverigerankingen men lyckades med ett riktigt dåligt spel och åkte på 26 plats till sist, irriterande att det berodde på att tålamodet tröt:-( Samma sak i Everest 50K, spelade bra och försiktigt, och sen på två händer var jag ute. Mycket mer tålamod krävs där, även om jag var extremt kortkall. Tog mig iaf HU i 10K turneringen med en gigantiskt chiplead, men lyckades ändå förlora och fick nöja mig med en andraplats. Summa summarum, en bra turneringssöndag, var klar runt 03.00 och det blev ett bra plus.
Måste jobba mer på tålamodet i de större turneringarna med långsammare struktur, men det blir bättre och bättre. 13 dagar in på månaden ser denna månad ut att kunna överträffa den förra, det känns också bra.
Liv lämnade barnen imorse och jag fick sovmorgon, vilket verkligen behövdes. Resten av dagen går åt till huset och sedan till barnen. Liv ska träffa Paf-gänget och Magdalena ikväll för lite coaching, ska bli spännande att höra hur det var.

Hos Nisse

2010-09-11 @ 18:55:59 | Allmänt
Befinner mig just nu i Nice på Franska Rivieran på konferensresa med mitt företag Ecru Consulting AB.
Saknar barnen och Liv , speciellt när Signe på telefon undrar"Vad gör du hos Nisse, Pappa?"
Vi är 18 st konsulter som bland annat haft en dags föreläsningar av Jimmy Nilsson,Guru inom DDD,TDD och BDD metodikerna inom systemutveckling. Väldigt intressant för oss datanördar. Idag har gjorde häften av oss en utflykt från Nice till Monte Carlo i Monaco.


Promenad i Nice, på väg till stationenCoola byggnader i Monte Carlo


Fler hus i MCSpegelstatyn utanför casinot i Monte Carlo, man kan se casinobyggnaden i spegelbilden.


Lyxbåtar i massor, detta var den klart coolaste, kostar bara €300000 .........
.........att hyra i veckan. Finns uppenbarligen folk som har alldeles för mycket pengar, hoppas de spelar poker;-)

Fantastiskt väder, 26 grader och sol, så det blev ett dopp i medelhavet innan jag nu tar det lugnt på hotellet.
Ut och äta ikväll och kanske blir det lite poker på det lokala casinot efteråt. Flyger hem imorgon och hinner hem lagom till söndagsturneringarna. Au revoir!


Scared?

2010-09-07 @ 10:59:24 | Allmänt

Till hjärtat av medelhavet

2010-09-06 @ 15:26:53 | Allmänt
Igår åkte mina föräldrar hem och det enda byggande jag gjorde var att skruva de sista skruvarna i vår nya trapp.
Sedan var det första pingisträningen för terminen med Siri och födelsedagskalas hos Livs bror. Anmälde mig till en turnering som började 18.00, hann hem till 18.30 och var ute lagom till 20.30. Men spelade iaf veckopotten med extremt få deltagare denna veckan och kom på 4:e plats vilket gav lite pengar.
Sedan spelade jag de sedvanliga turrarna men hade inget flyt med mina AA mot 33, trissar mot hålstege o.s.v, men spelade stabilt och hade jag haft turen på min sida kunde det gått bättre. Blev en pengaplacering iaf. Men jag investerade även $320 i ett kval till SM på Malta som PAF anordnande. Tio deltagare, vara 5 st damer som spelat i Magdas Goodiebag, så de hade jag kollat in medan jag railade Liv. Sedan var det Pokerpappa76 som jag kände igen och även ThePotSWE som jag kände igen från tidigare kval. ThePotSWE började lugnt och försiktigt men ökade aggressiviteten efterhand som hans stack ökade. Han var på gränsen till överaggressiv och gjorde ett par tveksamma syner när han var storstack. Själv hade jag min sedvanliga tur och lyckades klonka in ett par bra träffar när det behövdes och fick ett par riktiga monsterhänder. När vi var fyra kvar var ThePotSWE storstack och vi andra tre låg på runt 10-20BB, men då svängde det för ThePotSWE. Då han tidigare lyckats dra ut om han gick in i underläge förlorade han nu och det märktes att han var på tilt. Väntade och väntade och till slut kom läget när han ställde från lilla mörken och jag satt på AA. ThePotSWE åkte sedan på fjärde plats. Han var inte ödmjuk i chatten direkt innan och han var väl inte på sitt bästa humör efter några missade potter heller. Skönt att bli av med honom för de andra två spelarna hade jag ganska bra koll på trodde jag. Bofuret åkte på tredjeplats och jag och Becca började spela HU. Började bra men tror hon fick lite bättre kort efter 10-15 händer då hon betade hårdare. Jag bestämde mig för att fortsätta min vanliga nötningsteknik med konstant höjande och c-bettande. Höll oss hyfsat lika tills den avgörande handen. Jag satt på 85 och Becca höjde till tre ggr stora mörken 1800, jag synade, floppen kom 863 och checkade, Becca betade och jag återhöjde. Hon gick då allin, och jag synade nästan genast svårt att se att hon höjt preflopp och träffat den floppen hårt. Hon satt med AQ och mitt par höll. Hon hade därefter bara 5 BB kvar och när jag efter 5-6 händer satte henne allin hade hon nog tröttnat då hon synade med 37. Jag hade A5, träffade femman och det räckte. Så var paketet i hamn så nu ska jag boka flygresa till Malta på torsdag morgon, om vi får tag i barnvakt förstås. Vi kanske ses där?

Äntligen söndag!

2010-09-05 @ 10:05:17 | Allmänt
I fredags fortsatte vi med byggandet, satte dörr, rev ut en gammal dörr och jag hade en liten incident med ett spännband när jag skulle hämta virke på brädgården. Spärren på spännbandet funkade inte riktigt så att när man väl spänt det gick det inte att släppa på ett enkelt sätt utan det blev mycket trassel. Spännbandet var inhandlat på Statoil och om ni nästa gång hittar ett spännband instoppat i munstycket när ni tankar på en Statoilmack så vet ni att jag varit där och "klagat". På fredagkvällen var jag dödstrött, ovan som jag är vid kroppsarbete, men bestämde mig ändå för att dra igång ett par turneringar. Somnade som en stock direkt dock och backade 2K. Dumt!
Så igår lördag blev det ingen poker utan jag stupade i säng redan 19.30 och sov tills halvåtta i morse. Det var smart för nu lär jag orka vara uppe sent inatt och spela. Kanske får börja lite senare än jag brukar då vi ska bort på födelsedagskalas på eftermiddagen men hoppas jag hinner med de vanliga turrarna.
En bra start på september hittills iaf och förhoppningsvis fortsätter jag trenden ikväll. Blir antagligen SM-kval också, då jag måste försöka hänga på Liv till Malta. Många inköp ikväll men redan kvalat in till de dyraste turrarna så det blir inte alltför dyrt om jag inte skulle klonka ikväll och det är alltid skönt att ha i ryggen.

För övrigt undrar jag vad man ska med Caps Lock till på en modern dator? Någon som har användning för den någonsin? Hur ofta ska jag skriva så mycket stora bokstäver så att jag har nytta av den, jämfört med hur ofta jag av misstag kommer åt den och måste skriva om. Ta bort och ersätt med obskyr tangentbordskombination så att de som av någon outgrundlig anledning behöver den kommer åt funktionen.

Och just det, nu kan man äntligen komma in i huset via vanliga ingången då vi byggt en trappa, snart slut med att ha allting i källaren!

Fortsätter

2010-09-03 @ 14:28:10 | Allmänt
Vi har fortsatt med byggandet och nu är det flytspacklat och klart för golvläggning. Golvet i hallen lägger en golvläggare, kalksten ger jag mig inte på, men det andra golvet lägger jag själv. Far har idag fogat källargolvet och vi har satt in en dörr, samt tagit bort den gamla balkongdörren som suttit till vårt nya sovrum fram tills nu.
Naturligtvis så fanns inte rätt längd på plankorna hos leverantören så jag får åka och byta i början på veckan så jag kan få golvet på plats. Bra att man reserverar golvplankor i en viss längd och sedan får för korta iaf.

Spelade igår som vanligt men var rejält trött på slutet. Betalade sig dock till slut trots ett par riktiga felspel, då jag vann en $10K garanti på Ongame. Skönt och därmed plus på det nätverket också. Det var på tiden! Kom till ett par finalbord i småturrar och kom itm på ett par turrar också så en riktigt bra kväll/natt igår. Får se om jag orkar spela något ikväll, lite trött just nu

SM för Liv

2010-09-02 @ 08:08:37 | Allmänt
I måndags gick kvalet för tio-i-topp på PAF, och Liv spelade bra som vanligt men fick nöja sig med en tredjeplats. Dagen efter på tisdagen var det en ny chans då alla som spelat minst 8 st turneringar i turneringsserien fick chansen. 40 st deltagare ungefär och det började sisådär för Liv, hon fick kämpa för att hålla sig flytande. Förlorade en coinflip och var rejält short när hon efter en höjning av en storstack ställde på vinst och förlust med A5. Storstacken had AQ, men det kom en fin femma och ingen dam och så var hon tillbaka om än väldigt short. Snabb struktur på turneringen och ingen var direkt djup på slutet. En nyckelhand var när Liv floppade triss mot två motståndare och tripplade nästan upp mot en motståndare hon hade väntat på att få ta markerna ifrån. Jag satt i soffan mittemot och spelade 5-6 turneringar samtidigt som jag railade Liv, så när hon höjde fick jag fråga "Vad har du?" och mitt eget spelande blev klart lidande under de mest spännande händerna. Till slut blev det HU mellan Liv och Skattmamman som visade sig vara Gia som jag spelat en del mot. Liv, som jag anser vara mycket bra HU, blandat aggressiv och passiv, otroligt svår att få betalt av framförallt, vilket kan vara frustrerande. Ganska lång HU med tanke på skillnaden i stackarna men till sist stod Liv som segrare, och jag som hade glömt bort mina egna turrar fick fortsätta igen. GG och WP, Liv. Nu blir det Malta i slutet av september och nu får jag också försöka ta mig till Malta på allvar. Som tur var visar augustimånad på bra resultat, tänkte använda mig av en betygskala 1-10 där 3 är godkänt och måste då ge denna månad en 7+. Spelade färre turneringar i slutet, det blev 256 turneringar sammanlagt under månaden med en ROI på nära 100%. Så det finns utrymme för inköp, hade inte planerat att åka om jag inte kvalade men om Liv åker så vill man ju hänga med!
September har inte börjat så bra resultatmässigt men väldigt bra spelmässigt, det har krävts utdragningar av motståndarna i de flesta turneringarna för att jag ska åka ut, och då är jag nöjd. Dock inte nöjd med en syn igår med 88 då jag hade en storstack i Everest 5K garanti, onödigt att riskera hela stacken och jag fick mitt straff, något att lära sig av. Nu är det full fart med byggandet igen, mina föräldrar är här i helgen och jag försöker dra nytta av att min Far är här så mycket som möjligt. Idag blir det 3-års kontroll med Signe och sedan hämta saker på olika byggvaruhus.