Osportsligt Elmander!

2013-10-12 @ 14:19:00 | Allmänt
Letat i svenska medier efter reprisen på hur Marko Arnautović skulle ha skallat Elmander. Reprisen som jag hittade på youtube visar tydligt att Arnautović inte skallade Elmander och att Elmander överdrev det som hände. Otroligt osportsligt och Elmander borde be Arnautović  om ursäkt. 
http://www.youtube.com/watch?v=nm7HjBmsEQU
 
http://youtu.be/DT8ELVS_81E
 
Själv försöker jag lära killarna i min sons fotbollslag att inte filma, något som de annars får sig till livs via elitfotbollen på TV. När då Elmander föregår med så dåligt exempel i en så viktig match så gör han det inte lättare att övertyga dem om att det är helt förkastligt.
 
Elmanders kommentar till det hela:

Hur mycket kontakt var det?

- Han nuddar mig. Det hör inte hemma på en fotbollsplan och jag tycker det är otroligt klumpigt av honom.

- Jag får ju ont. Han får be om ursäkt till sina lagkamrater, säger Elmander.

Han sa att han slutar spela fotboll om någon har videobevis på att han skallade dig?

- Det får stå för honom.

 

Tänk om domaren sett vad som hänt, blåst till Arnautovićs fördel, och Österrike gjort mål på frisparken. Då hade Zlatan och Elmander varit avstängda mot Tyskland.
 
Hamrén vågar inte heller fördöma Elmander, då risken finns att UEFA vaknar och stänger av honom till playoff-matchen. Så svagt och omoraliskt.
 
Ingen svensk spelare uttalar sig heller av samma anledning. Tycker de verkligen att Elmanders agerande är ok?
Är dagens landslag en grupp av fuskare som tycker det är ok att göra vad som helst, bara man vinner?
 
Vinna till varje pris? Nej tack! Hade en österrikare gjort samma sak hade jag blivit vansinnig!
 

Kommentarer
★ David

Domaren hade redan blåst till Österrikes fördel, efter att Arnautovic filmat en fällning. Det är ju det som är anledningen till att Elmander surnar till. Må hända att Elmanders filmning är både sämre och mer osportslig men om Arnautovic fallit lika enkelt tio meter närmare mål och belönats med en straff istället har jag svårt att tro att du skulle skrivit ovan inlägg. Om du vill lära din son en enda sak så är det att inte ta ogenomtänkta beslut utan att se helheten.

2013-10-12 kl. 16:36:04
★ rosjon

En filmning ursäktar inte en ny värre filmning. Inte ett beteende jag vill att någon i vårt lag tar efter. Och hade Arnautovic filmat till sig en straff så hade jag blivit lika vansinnig på honom. Men det spelar ingen roll, det Elmander gör hör inte hemma på en fotbollsplan och förtjänar att fördömas.

2013-10-12 kl. 16:44:27
http://rosjon.blogg.se
★ JK

Det är allmänt känt att Elmanders huvud ibland beter sig som en repellerande magnet.

2013-10-13 kl. 00:03:04
★ Kurre Hamrin

Österrikaren skall ha rött kort. Det han gör hör inte hemma på en fotbollsplan. Dock skall Elmander ha ett gult kort för "filmning", då han överdriver "skallningen".

2013-10-13 kl. 09:39:09
★ rosjon

Efter att ha sett reprisen så kan jag inte med bästa vilja i världen påstå att Elmander blir skallad. Båda rör huvudena framåt, det är bara det att Elmander har "sinnesnärvaro" att kasta sig. Beteendet är typiskt för fuskarmentalitet, och som de allra bästa kan han säkert rättfärdiga det inför sig själv.

2013-10-13 kl. 09:49:06
http://rosjon.blogg.se
★ Kurre Hamrin

Jag är i grunden enig med dig. Men österrikaren för huvudet mot Elmanders huvud o stöter till det, dock väldigt väldigt lätt. Tom Österrikisk press skriver att det var idiotiskt av österrikaren. Dock så skall Elmander minst ha ett gult kort för överdriva "skallningen".

Det här med fuskarmentaliet. Tror att Elmander ångrar sig, men vågar inte officiellt säga det för vidare straff som kan äventyra för laget. Det är dock ingen ursäkt men väl en förklaring.

I stridens hetta händer det omdömeslösa gärningar. Vi svenskar hade givetvis blivit vansinniga om detta hade drabbat oss.

Man har givetvis ett eget ansvar...så jag är delvis enig med dig och förstår vad du menar.

2013-10-13 kl. 11:49:39
★ rosjon

Nu har Elmander uttalat sig igen till fotbollskanalen.se:

- Ska jag ta upp frågan? Det kanske är det som alla står och väntar på. Jag har bara en sak att säga om det: jag överdriver i just den situationen. Det gör jag ju verkligen och jag är en förespråkare för Fair Play och det som hände just där är sånt som händer i en match. Man är inne i det och är uppladdad. Det är i slutet av matchen och man är trött. Det är sånt som händer och jag är inte stolt över det jag gjorde, men nu är det så, säger Elmander

2013-10-13 kl. 15:39:40
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback