Rallarfärs och Ramzi

2012-12-16 @ 12:46:55 | Allmänt
"Det viktiga är inte vart man är på väg utan att man håller farten"
Veckan när Lucia firas är för en småbarnsförälder något man bävar för samtidigt som det är ganska kul....efteråt.
 
 
Det är en ganska dålig idé att ha Lucia på en förskola, med samling 07.15 och start av Luciatåg/koncert kl 07.30.
Föräldrarna är stressade, det är kallt och ungarna tycker det är så lagom kul att bli utklädda till michelingubbar. Inte direkt deras bild av att vara Lucia, och visst är de söta men varför kan man inte ha det inomhus? Det var en hel del tårar innan Lucian på morgonen var avklarad, speciellt när lämningsrutinen slagits i tusen bitar, vilket resulterar i ett gråtande barn lämnat vid grinden på förskolan. Då vill det till att man har ett hjärta av sten.
 
Kvällen innan hade det varit 9-åringens tur, alla treor lussar får åk 0-5, så nu dröjer det ett tag tills nästa Luciatåg.
 
Det var en glad Sander som gjorde tre framträdande, det första för föräldrarna, jag var hemma om och skjutsade till teateravslutning och till kyrkan, innan jag skulle tillbaks till jobbet för en prodsättning.
 
Min kamera på min mobil är trasig så jag slogs med alla andra föräldrar om att få fotografera i kyrkan, bara för att sedan se ett urkasst resultat, Liv putsar inte linsen speciellt ofta.
 
 
Så vi närmar oss jul med suddiga bilder, Muminhuset börjar få invånare ifrån muminkalendern. Jag var hemma från jobbet i fredags med samma huvudvärk som under SM, inget biter på den, har speciella migräntabletter som inte hjälper ett skvatt, drar istället i mig allt jag kan hitta, drar för gardinerna och gömmer mig för ljus och ljud.
Igår firade vi Siris födelsedag med släkten, ett par dagar kvar till den riktiga dagen och jag trotsade huvudvärk för att skotta och åka och köpa presenter. Upptäckte att aspirin konstigt nog verkar funka bäst just nu, så drogade på rejält och kunde dra ett litet strå till stacken iaf.
Firandet blev lyckat, Siris favoriträtt rallarfärs samtidigt som Ramzis framfart i EPT Prag stod på i bakgrunden utan ljud på tv:n. Att se på livepoker utan hålkort är väl lite som att kolla på färg som torkar om man inte är pokernörd, men vi var några stycken som då och då avbröt firandet för att kolla in nån stor pott.
 
När släkten drog sig hemåt fortsatte jag och Liv att bevaka finalbordet, men jag somnade i soffan innan upplösningen, men tyckte att det tidigt stod ganska klart vem som borde vinna och mycket riktigt var det klart med en svensk seger när jag vaknade i morse.
 
Ikväll är det fotbollsträning och i morse fick jag gå upp tidigt för att skotta fram den inplogade bilen, sonen skulle på födelsedagskalas och present till var tvungen att inhandlas. Fram till träningen är det full fart här hemma då lilltjejen har en kompis på besök, men ska försöka hinna med lite träning mellan markservicen. Efter träningen ikväll är det final i APL - http://www.apokerleague.com/ , det blir också Goldrush på PAF, samt ett kval till PAF Poker Challenge, har en $320-biljett som snart går ut. Lär bli en hel del andra turneringar också på SvS, Everest och Party, hur många och vilka beror på hur jag mår ikväll och hur motiverad jag är.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback