Som man känner sig själv .....

2012-06-23 @ 10:27:55 | Allmänt
Disclaimer:Ber om ursäkt på förhand om detta inlägg dyker upp flera gånger eller ser mysko ut, min bloggvärd, blogg.se har gjort en uppgradering som fortfarande lider av barnsjukdomar.
 
Reaktionerna på att Poker-SM Online ska spelas på pokerstars har varit mestadels positiva vad jag kunnat läsa mig till, men det finns alltid några som bär på en ständig misstro mot Svenska Pokerförbundet och mycket annat för den delen. Ibland är misstron berättigad men jag har svårt att förstå varför man tror att den sittande styrelsen är en hög skurkar och banditer. Ska väl ärligt säga att jag mer "känner till" folk i styrelsen än faktiskt känner dem, men vad jag hört och läst om dem ser jag inte som en anledning till misstro, och deras första tre månader vid rodret har inte heller gett mig någon anledning att misstro dem.
 
Tvärtom tycker Lapproffe, som är en av de mest frispråkiga och högljudda kritikerna vad gäller den sittande styrelsen. Jag har kanske inte all bakgrund men det mesta av hans misstro verkar grunda sig på att de föregående styrelserna misskött sitt uppdrag och av att han och Jens Jadbäck verkar vara bittra fiender.
 
Ett citat ur lapproffes blogg:
"...Svepofs nya styrelse, de fantastiska jättehästjobbarna, hade kuppat in sig i möjligheten att se över sitt eget hus, i form av anställningar/inkomster och sedvanlig inbillad maktposition"
 
Var det en kupp? Nja, en kupp vore det väl om man inte gick ut tidigt och kandiderade utan dök upp med sina anhängare först på årsmötet och fick flest röster bara därför. Om det var en kupp så var den tidigt annonserad och alla som inte ville ha just dessa styrelsemedlemmar hade faktiskt möjligheten att gå på årsmötet och rösta.
Att mötet hölls i Stockholm gör det naturligtvis svårare för alla att dyka upp, men det är svårt att lösa det problemet var man än håller årsmötet. Efteråt har det inte heller verkat som om det stora flertalet tycker att fel styrelse valdes, med undantaget för att Mattias Andersson inte valdes in.
Jag tänker inte påstå att alla styrelsemedlemmar som ställde upp inte hade en enda baktanke, det vet jag inget om, men om de får några fördelar så lär de komma av att de gjort ett bra jobb i styrelsen, inte av att de fifflat till sig av de obefintliga medel som förbundet har. Så länge de redovisar öppet vad de gör så tänker jag hellre fria än fälla. Om man anser att styrelsen begått några fel så finns alltid chansen att vägra dem ansvarsfrihet på nästa årsmöte, men att tre månader in på året börja anklaga dem för att inte göra något och att vara ohederliga är lite väl magstarkt för mig. Jag får väl vara beredd på att bli kallad nickedocka eller värre av Lapproffe, men det är alldeles för tidigt att dra de slutsatser han gör, speciellt när han gör det mestadels baserat på tidigare styrelsers meriter.
Hästjobbsdelen i kommentaren kom av att Rickard P tackade den oavlönade revisorn för ett hästjobb i ett inlägg på förbundets hemsida eftersom han gått igenom de gamla styrelsernas räkenskaper under en helg. Lapproffe väljer att se det som att styrelsen klappar sig själv på axeln för ett "job well done", därav hans ständiga hästjobbskommentarer.
 
Don Rollo i en kommentar till mitt förra inlägg:
"Pokerstars?
Haha liksom... L:s KK som har ordnat detta eller?
Tammefasiken det löjligaste jag har läst på länge. Svepoff ska väl för bövelen vara till för mer än sig själva.
Eller?
Skattefritt in my ass. Känsliga uppgifter? Som vanligt bara mörkläggning, fiffel och båg.
Nä, glöm att jag kommer att vara med...
Finns liksom inte en sucke.."
 
Ytterligare en kommentar som innehåller grundlösa anklagelser.
Har denna styrelse gjort sig kända för mörkläggning, fiffel och båg de senaste tre månaderna? Tvärtom är min uppfattning. Skattefriheten har jag faktiskt ingen aning om men jag väljer att återigen hellre fria än fälla. Skulle jag vinna SM så kanske jag sätter undan en del så att jag kan betala skatt om Pokerstars och styrelsens uppfattning visar sig vara fel, ty Skatteverkets vägar äro outgrundliga. Skulle jag vinna och det blir en tvist ser jag fram emot att ta tag i det det då.
 
Det förvånar mig inte att Pokerstars fick online mästerskapet, de har naturligtvis störst möjlighet att komma med ett bra anbud. Det är dessutom den sajt som kanske har bäst förutsättningar att marknadsföra ett SM lika bra som Svenska Spel. För vårt statliga spelbolag har faktiskt lagt ribban för hur man marknadsför ett online-SM och Svenska Pokerförbundet borde tacka dem för att de visat hur framgångsrikt ett SM kan bli för den sajt som arrangerar. Nu förväntar jag mig en bra kampanj, mycket uppmärksamhet och att man slår Svenska Spels deltagarantal.
 
Att vara sunt skeptisk är en bra egenskap, att utgå från att alla är ohederliga tills dess motsatsen bevisats är det inte.
 
 
 
 
 

Kommentarer
★ Hogge

Tack för stödet

2012-06-23 kl. 12:07:23
★ donRollo

Jahadu Rosjon.
Sedan när fan fick du brun tunga egentligen?
Jaja, skit i det. Vem är egentligen intresserad...
Dock, tröttsamt att folk inte fattar att random pokerlirare i Sverige vill ha ett (1) SM i poker per år. Ett SM som ger ära och berömmelse.
När nu Svepoff horar ut sig till Pokerstars så betyder det de facto att Svepoff ger högaktningsfullt fan i Sveriges pokerspelare. Detta kommer att betyda två (2) SM i poker de närmaste tre åren.
Alltså för fan, fattar ingen någonting? Vad Svepoff borde göra är att lobba rent politiskt för en licensierad marknad. Vad man nu gör är att istället skjuta sig i foten. Man trycker fram bröster (silikonbröst?) och utmanar SvS. Hahahaha, liksom...
Den som inte fattar hur löjligt detta är kan ställa sig längst fram i anmälningskön till nästa års online-SM på Pokerstars.
Tyvärr är inte Svepoff till för Sveriges random pokerspelare. Man finns till för en liten idoliserad klick som framförallt älskar sig själv. Tråkigt men tyvärr sant.
Men brun tunga är fint. Fy fan alltså...
/donRollo

2012-06-23 kl. 22:27:32
http://www.donRollo.se
★ rosjon

Intressant fenomen att om man inte är negativ till SvePofs nuvarande styrelse så är man per automatik rövslickare, nu har jag fått det epitetet både av dig och Lapproffe, bara för att jag anser att andra ska vara mer noggräknade med vilka anklagelser de slänger ur sig. Att anklaga någon för mörkläggning, fiffel och båg utan att ha något att komma med är inte ok i min bok.

2012-06-23 kl. 23:04:12
http://rosjon.blogg.se
★ donRollo

Tjena.
By the way så vann jag femhundringen idag :) Känns
bra.
Mohahaha :)
/´donRollo

2012-06-24 kl. 01:40:31
http://www.donRollo.se
★ Rickard

donrollo: Du är medveten om att ett Poker-SM online måste spelas på en sajt va? betoning på 1 sajt. EN.

Det som spelar roll ifall det blir Unibet, Paf, Pokerstars, Betsson, Betsafe, William Hill, Ladbrokes, Bwin/Party eller på annan random skin är kvaliteten på den offert som det spelbolag som är intresserad lämnar in.

Hur vi ger fan i sveriges pokerspelare genom att göra det förstår jag faktiskt inte. Och nej, vi har inte två Poker-SM. Vi har ett Poker-SM online och det arrangeras av SvePof på Pokerstars. Det andra du menar är det som SvS försöker kalla SM.

I övrigt följer vi den verksamhetsplan som vi är ålagda att göra. Där står, bland annat, arrangera Poker-SM online.

2012-06-24 kl. 02:02:51
★ rosjon

Grattis till vinsten

2012-06-24 kl. 08:43:17
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback