Lättretlig

2011-09-25 @ 10:10:13 | Allmänt

En lång vecka är till ända. Lite extrajobb på lördagen för att komma ikapp lite i projektet gjorde veckan längre och att fredagsmyset inte blev upptakten till helgledighet, men det betyder kanske att kommande veckor inte blir så stressiga. Liv har varit hemma de senaste tre vardagarna då Sander varit sjuk med feber och Signe hade dessutom en episod när hon haltade rejält, efter att enligt egen utsago satt ramlat på sin egen fot på dagis. På kvällen såg det ut som det gjorde riktigt ont, men dagen efter fanns inga spår av haltande kvar, men hon fick vara hemma ändå. Tyvärr är Sander fortfarande sjuk och nu börjar även Siri få ont i halsen. Inte bra....

Pokermässigt går det bra, senaste veckan har det blivit finalbord i European Daily $15K, vinst i 500krs på SvS och senast i fredags en vinst i $5K Daily Prime på Everest. I rankingturneringarna går det ganska uselt, framför allt i PAF Gold Rush, tycker jag allt som oftast får in pengarna som stor favorit, men blir utdragen ovanligt ofta. I Topp100 går det bättre, men bara en sjundeplats totalt är jag inte nöjd med. Ett glädjeämne vad gäller ranking är dock Liv som för en gång skull faktiskt vinner sina 80-20 och 70-30 lägen och därför tagit sig till toppen av rankingserien i Magdas Goodiebag som ger de tre bästa ett paket till Pokerfinnkampen i Tallinn. Det är visserligen tre (tror jag) deltävlingar kvar innan det är avgjort, men hon ligger i vinnarhålet i alla fall. Lördagens cashgame slutade back då jag inte kan låta bli att betala av mina motståndares kåkar när jag får triss på rivern. Igår kändes det som om jag hela tiden hade den näst bästa handen, vilket brukar bli dyrt, så ett inköp ner får nog räknas som godkänt. Men måste lära mig att inte betala av så ofta.

Annars går jag just nu mest omkring och är lättretlig vilket inte är bra, då det ibland blossar upp utbrott som drabbar dem som är oskyldiga. Men det finns nästan alltid saker att bli upprörd över och ibland är det faktiskt bra att man bryr sig, om man lyckas vända det till något mer konstruktivt än att bara skrika och gorma. När det lyckas brukar det oftast leda till något bra, jag blir otroligt envis och är beredd att vada genom drivor av byråkrati för att nå mitt mål, visserligen skrikandes och gormandes under tiden, vilket kan upplevas nog så jobbigt av mina närmaste.

Inom pokervärlden finns det nästan alltid något att uppröras över och nu, sedan Black Friday, mer saker än någonsin.

Full Tilt: Att personer som man länge respekterat som pokerspelare visar sig vara bedragare av lika stor dignitet som finansmännen på Wall Street var lite oväntat, definitivt inget jag kunnat föreställa mig innan den 15 april. Man får vara glad att man hållit sig till skattefria pokersajter. Visserligen ska man alltid vara skeptisk till uttalande från DOJ, de har naturligtvis också en egen agenda, men om det stämmer som de påstår att i mars i år så hade Full Tilt bara täckning för 60 miljoner dollar av de 300 miljoner som spelarna har som fodran, och att man senare under juni plockat ut ännu mer och bara lämnat 6 miljoner dollar så är det det största skandalen inom online pokervärlden hittills. Vad som är bra med det senaste uttalandet från DOJ är att det visar på att de inte kommer att låta de ansvariga komma undan om spelarna inte får sina pengar tillbaka.

 Svenska pokerförbundets Poker-SM i Riga:Här finns det ju massor att bli upprörd över. Att man först går ut och säger att man ska vara ute i god tid så att alla pokersajter hinner ordna med kval och sen inte lyckas få klart allting förrän mitten av i augusti. Sen lägger man inte upp någon information om detta på sin egen hemsida förrän den 7 september. Man verkar inte ha gjort några försök alls att skaffa sponsorer i form av de pokersajter som faktiskt verkar i Sverige, vilket fått som konsekvens att endast Betsson just nu erbjuder kval. Att man sedan väljer att förlägga turneringen i en strippklubb tyder på att man inte direkt värnar om varumärket Poker-SM.

Jag tycker inte det är moralpanik att inte gilla valet av spelplats och att därför välja att inte spela SM i förbundets regi. Och det är stor skillnad mellan att spela WSOP på Rio i deras konferenslokaler och på att spela på Casino Royal. Men många rycker bara på axlarna, tycker inte det är så farligt. Och eftersom jag har en fru som antagligen skulle spöa skiten ur stora delar av fältet i SM så tycker jag det är synd att man genom att välja en sådan spelplats som degraderar alla kvinnor inom poker till kuttersmycken som ska ses men helst inte spela. Smart att dessutom på detta sätt faktiskt stänga ute den sajt som förra året skickade flest spelare till SM. WP!

Som lite motvikt, några saker att se fram emot.

Söndagens turneringar – en riktigt intressant söndag idag. Veckopotten med 2000krs inköp har startat igen på SvS, visserligen en lite tidig starttid 18.30, men spela roll, den måste spelas. Sedan är det dessutom Supersöndag med William Thorson med 1000krs inköp, den turneringen drar alltid lite extra spelare. Dessutom startar GSOP Online serien med en turnering med $500 000 i garanterad prisumma ikväll på Ongame/PAF. Som grädde på moset de andra vanliga söndagsturneringarna och dessutom rankingturneringar i form av Topp100 och PAF Gold Rush.

 Veckan som kommer så fortsätter GSOP Online med massor av intressanta turneringar och dessutom är det SM Online på Unibet som börjar den 27:e. Massor med bra värde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback