Rätt beslut på fel sätt?

2015-01-28 @ 00:13:00 | Allmänt
Så kom då första numret av nya digitala Poker Magazine.
Och med den en bomb som hette duga.
 
http://pokermagazine.se/2015/01/27/premiar-nya-digitala-poker-magazine-2/
 
 
I innehållsförteckningen stod det: "70 Lina Olofsson om varför förbundet läggs ner".
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=pgqmzqn6&gInitPage=68
 
Allra sist i tidningen, en artikel författad av Svenska Pokerförbundets ordförande där hon förordar att förbundet läggs på is om ingen vill ta ansvaret.
 
Det visar sig att Pokerförbundets SM i Danmark blivit en dyr historia, hur dyr, varför eller hur vet jag inte, men kanske inte det viktigaste.
Det har åtminstone fått ordförande att fundera på alternativ till att förbundet inte arrangerar själv för att slippa den ekonomiska risken.
Och i en omröstning förra veckan, där ordförandens utslagsröst fällde avgörandet, gick uppdraget att arrangera SM de närmaste tre åren, live och online, till Poker Event, ett bolag som drivs av en av de nuvarande styrelseledamöterna.
 
Det kommer att bli diskussioner om jäv, om att en avgående styrelse inte borde ta sådana beslut för så lång tid, om varför detta inte vädrades mer offentligt innan beslutet togs. Alla rimliga frågor.
 
Beslutet borde tas på årsmötet. Förutom att årsmötet förra året hade elva deltagare. Kanske inte så stor skillnad jämfört med ett per capsulam-beslut.
 
Jag köper många av argumenten som Lina framför. Tre års avtal för att hinna bygga upp något, få kontinuitet. Garanterat inga förluster för förbundet, garanterat att SM kommer att genomföras i tre år. Det borde ha gått att vinna gehör för hos medlemmarna. Men nu riskerar det handla mer om hur beslutet togs än om det var rätt beslut.
 
Valberedningen hoppade av efter beslutet tagits och efter att en del kandidater tydligen inte var beredda att sitta i styrelsen under de förutsättningarna. Lätt kaosartat och efter artikeln måste ännu fler tveka inför att ta ett förtroendeuppdrag inom förbundet.
 
 Nu står hoppet till att någon gruppering trots detta ändå känner att de vill gå vidare och lägger fram en programförklaring. Annars känns det som att de senaste tre årens uppryckning riskerar att gå om intet.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
★ Carl

Klart att man skulle ta beslutet på årsmötet, särskilt när Ordförande förstod hur känligt det var, när styrelsen gick emot henne.

Sen att resultatet på en omröstning vid årsmötet förmodligen hade blivit detsamma om nu bara 10-talet personer dyker upp, men då kan inte folk klaga då man ändå fick chansen att påverka.

Men hade man på förhand berättat planerna inför årsmötet så hade nog fler kommit.

Att driva ett pokerförbund kräver starkt ledarskap. Det tror jag inte Lina hade. Kunskap ja.

Men nu är det kaos hon lämnar till någon, pokerevent i detta fall.

Hur man kan gå back är en gåta men det lär väl redovisas hur det gick till.2015-01-28 kl. 07:31:26
★ rosjon

Det är mycket möjligt att frågan kommer upp för votering på ett årsmöte trots styrelsebeslutet vilket i så fall betyder att Pokerevent riskerar att kasta en månad i sjön. Men just nu finns det inte ens ett alternativ att ta ställning till, så skulle årsmötet rösta nej då vore det väldigt märkligt. Ska det ske måste det finnas ett styrelsealternativ med en annan trovärdig plan. Finns en månad att agera på.
Vi får väl höra detaljerna om backet på årsmötet, finns ingen anledning att spekulera.

2015-01-28 kl. 07:42:03
http://rosjon.blogg.se
★ Hogge

Dags för dig att kliva in i styrelsen Jonas

2015-01-28 kl. 10:35:18
★ rosjon

Har andra åtaganden som jag inte är villig att avsäga mig för att kunna gå in i pokerförbundets styrelse.

2015-01-28 kl. 10:55:01
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback