Oj,oj, så dåligt

2011-08-22 @ 11:53:19 | Allmänt
Åkte ur alla turneringar igår inte fort men utanför pengarna i alla. Och har bara mig själv att skylla, spelade inte på topp och fick dåliga starter i nästan alla turneringarna. I ChampionChip $200K fick jag lägga KK två gånger under första timmen, då det var sjuk action på både flopp och turn. Slagen, tja, vem vet, men borde ha varit det.

I Söndagsteken fick jag tidigt AK mot ziz, en reg på SvS. Höjer upp till 70 från mittenposition, alla lägger utom ziz som synar från lilla mörken. Tror han synar ganska brett i det läget då vi har vars 350BB. Floppen kommer A24, två spader, ziz checkar och jag bettar 120 och han synar. Tror han synar ganska brett där men tror han återhöjt med ett inte allt för svagt  A på hand. På turn kommer klöver 8, han checkar igen och jag bettar 200. Han återhöjer då till 800. Nu blir jag lite konfunderad, men synar eftersom jag har position. Två par, triss, kanske färgdrag eller AQ+, men svårt att tro det. Bluff? Ja, kanske men tror inte det alltför ofta. River kommer en blank 6, och han bettar ut 1500 direkt, känns som ett värdebett, kan kanske ibland vara en bluff med missat färgdrag, men jag tror inte det och väljer att folda med 6K av min 7K startstack kvar. Hade inte foldat mot en okänd, finns för mycket fisk på SvS.

Tio händer senare, reraisar jag en limpande okänd spelare fishergirl till 135 med KJ i spader, ziz synar från lilla mörken, precis som fishergirl. Floppen kommer med två spader, 7J2. Båda de andra checkar, jag bettar halvpott, syn av ziz och fishergirl. Turn kommer ruter 8 och nu ligger dubbla färgdrag ute, check, check och jag väljer att checka också för att inte bygga potten och dessutom få ett gratis kort till färgen. Här borde jag kanske bettat, i så fall minst 2/3 pott. River kommer spader 5 och jag får min kunghöga färg. ziz checkar, men fishergirl bettar 800, jag reraisar till 1600, men då återhöjer hon igen till 2742. Kan inte låte bli att syna och hon har AQ i spader för en bättre färg. Lurad av en limp pre och spelade antagligen turn fel, vilket gör att jag inte borde höjt rivern. Suck!

Fortsatte på inslagen väg och det slutade oftast med att jag kortstackad försökte stjäla och sprang rätt in i stål. Ibland skulle jag ha haft mer tålamod, men ibland så är det faktiskt inte mycket att göra.
Man ska ju helst undvika att tidigt satsa sitt turneringsliv med bara ett överpar eller TPTK (Topp-Par-Topp-Kicker) men även om strukturen på många av söndagsturneringarna har långsam struktur så måste man ibland vinna en sån hand också. Kanske inte första timmen men andra timmen måste något hända. Väntar man för länge slutar det ändå bara med en coinflip situation, och så kanske man dubblar upp till knappt spelbar stack ändå. Men lagom är bäst, gäller att använda sitt goda omdöme. Och springa bra just den turneringen....

Kommentarer
★ Dalajar

Tror inte det hade spelat nån roll om du bettat turn där. Hon hade förmodligen synat med två överkort och draget.

2011-08-22 kl. 15:09:58
★ rosjon

Antagligen, men tycker ändå jag ska betta där.

2011-08-24 kl. 23:42:23
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback