Sent......

2010-08-24 @ 12:28:42 | Allmänt
.....blev det igår, eller tidigt, somnade vid 04.30, upp igen vid 7 för att se till att barnen kom iväg som de skulle. Försökte somna om men inte lyckats. Var och spelade livepoker på en lokal klubb, första gången jag var där, 15 000 i startstack och 20 minuters perioder, ett inträde till Unibet Open i Valencia extra förutom vinstpengarna.
Började inte så lysande, spelade inte så många händer men var lyckades inte komma in rätt i potterna. Rivrade en stege mot en man som tyvärr fått färgen redan på turn. Så när det var dags för en extra lång paus med uppträdande hade jag bara 7K kvar. En paus som bestod av ett uppträdande av Marcus Palm, Anton Körberg och en magiker. För långt och lite malplacerat och det blir inte roligare för att man upprepade gånger ropar " Visst har vi kul!" Efter pausen så bestämde jag mig för att öka takten rejält, så när samma kille som turnade färgen mot mig spelade så försökte jag vara med i potterna. Dessutom beslöt jag mig för att försöka få slut på limpfesten.
Väldigt många limpade in hela tiden så när jag satt i sen position så slog jag om rejält med par i tior. Fick syn av färgkillen, gick allin på floppen som var 9 hög och han la sig. Sen satt  jag på QT på lilla mörken, halva bordet limpade in och jag bara synade. På floppen som var Q57 så checkade jag och färgkillen betade. Jag synade för jag var ganska säker på att jag hade bäst hand. Checkade igen på turn som var en 4. Han betade och nu gick jag allin igen och han vek.
Uppe på startstack igen och fortsatte att reraisa folk som limpade med skräp och om de standardhöjde så reraisade jag med små par. Bytte bord när jag hade runt 20K och fortsatte på samma linje, man var tvungen för att hålla sig flytande. Jag reraisade ett par ggr med små par när jag hade en höjning och en syn innan, vilket var lukrativt. Inget larv utan jag gick allin och behövde inte visa en enda gång. Fick sen TT i tidig pos höjde till 5000, 2,5 ggr stora mörken, fick syn av storstacken, varpå en shortstack går allin för drygt 11K. Jag ställer naturligtvis och storstacken lägger sig med enligt honom själv par i sexor. Ville helst inte spela mot honom om han hade två överkort. Shortstacken visar par i åttor och mina tior står. Bara ett par händer senare på min stora mörk ställer shortstacken på lilla mörken efter att alla foldat till honom. Jag har A5 och synar, han visar K4 och det kommer ett ess direkt på floppen.
Sedan dyker en ny kille upp vid bordet rejält shortstack, han ställer tre ggr och får upp stacken till rund 19K, men när han ställer igen har jag AK, jag synar, han har 99. En kung på river gör att han bankar näven i bordet, och får lämna.
Nu har jag en schysst stack men en timme senare så är den inte så schysst längre då mörkerhöjningarna är brutala. På finalbordet som bestaår av 10 personer, 9 kommer i pengarna är jag rejält short. Tar lång tid innan bubblan spricker och jag hinner ställa 5-6 ggr och plockar hem 20K varje gång. Får bra kort, men en gång är jag illa ute. Ställer med 78suited och stora mörken sitter hur länge som helst innan hon lägger sig. Hon lägger par i tior, vilket låter otroligt, men i så fall får jag tacka min tableimage. Sen har jag bra kortsnitt, plockar hem många potter och slår ut en kille med AA. Ett tag är jag chipleader, men nu börjar jag bli trött. Vi är till sist tre kvar och oim jag lyckas ta mig HU är jag övertygad om att jag kan göra en deal där jag tar valencia paketet eller prispengarna för både första och andra plats. Tyvärr spelar jag dåligt i en kritisk hand.  Har A2 på knappen och höjer upp till 60K, chiptvåan på stora mörken ställer och jag insta synar. Jag var helt övertygad om att jag hade bättre, hur jag nu kunde tro det med A2, klar felläsning och felspel oavsett. Han har par i nior som får stå och jag är nu halvkort igen. Bygger dock upp igen till en bra stack med mycket höjningar. Sen kommer handen mot nya chiptvåan. Jag plockar upp AQ på lilla mörken och raisar till 75K (3 ggr BB), han synar. Jag gillar inte hans spel, hade själv aldrig synat i det läget då han inte har mycket mer bakom, men i detta fall spelar det ingen roll. Jag ställer med AQ på floppen 68J och han  synar direkt med 66. Jag hade aldrig synat med den handen från stora mörken,finns bara push för mig, men spelar roll resultatet hade blivit detsamma. Hade jag inte gjort dumsynen med A2 tidigare så hade jag klarat av att ta denna förlust, men nu var jag ute kl. 03.45 på morgonen. STOR skillnad i prispengarna, men en erfarenhet rikare. Bra för självförtroendet att ta sig till två raka finalbord men har börjat tröttna på tredjeplats. Varit rejält kort båda gångerna vid finalbordets inledning, men något gör jag väl rätt/ har tur för jag kommer rätt långt. Inte nöjd men förhoppningsvis spelar jag bättre nästa gång. Nu blir det nätpoker resten av månaden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback