Hinner inte med

2010-08-19 @ 00:53:19 | Allmänt
Ibland undrar man var tiden tar vägen. Idag så började Sander 1:a klass och Siri började på mellanstadiet, så tiden går fort i livet. Men även i vardagen rinner tiden iväg. Efter att ha lämnat Siri och Sander så skyndade jag hem för att möta upp elektrikern. Sen skulle jag till bauhaus och köpa lister m.m, men de hade naturligtvis inte det jag ville ha. Fick köpt en dimmer och en massa olika spackel då de apparater vi sätter på väggarna är ganska små och hålen i väggarna för uttagen för stora, lär ta några timmar att få till. Dimmern visade sig inte passa, fel på ett par mm, och belysningen funkade ändå inte så nåt annat måste vara fel. Elektrikern var tvungen att åka, men lovade komma tillbaka närmaste dagarna.
Eftersom jag inte var klar med pokern förrän vid 04.00 så behövde jag sova, men går ju inte att sova med en hantverkare i huset. Så helt plötsligt hade dan gått, det var dags att hämta barnen och börja fixa middagen. Tiden går fort och man hinner inte med hälften av det man vill få gjort.

Igår blev det ett ynka finalbord trots mycket spel och ikväll är jag ute ur alla turrar, en itm. Spelade inte så många ikväll då jag måste upp och ta hand om Signe imorgon och på fredag då det visade sig att dagis har planeringsdagar. Egentligen konstigt att de kan ta två dagar sådär och tvinga alla föräldrar att ta ledigt. Borde kunna skötas som helgarbete, då det faktiskt påverkar rätt många människor.
Ikväll var en sån kväll när allt började bra bara för att bli riktigt jobbiga utdragningar på slutet istället. Förstår inte hur många tvåoutare och runner-runner man ska behöva stå ut med under en enda kväll.
Så jäkla arg blir man när det haglar utdragningar, lång väg kvar innan jag tar det med ro, även om jag inte låter det påverka mitt spel i andra turneringar. Speciellt surt var det i 500krs och i Sverigerankingen, flera sjuka händer där. Låg bra till i bägge, speciellt 500krs, men man måste ju vinna sina 80%-20% lägen också.
Men värst råkade nog Liv ut. Hon spelade Magdas Goodiebag på PAF för att försöka komma på plats 1-3 i rankingserien. Det ger nämligen en plats i SM på Malta. Satt och railade henne och man får beundra hennes tålamod, speciellt när väldigt många av de andra spelarna är så uppenbart nybörjare och helt oberäkneliga.
Tror det var 72 spelare och när det var 3 kvar så tar Liv en syn på en allin av en TantLarsson med K9off. TantLarsson visar sig också ha K9off men har turen att sätta färgen på rivern

Sen så får Liv AK på stora mörken när Nollis, bästa spelaren vid bordet (förutom Liv då) ställer henne allin och visar upp A5. Helt rätt spelat av Nollis, tyvärr för Liv så får hon se sig utdragen igen av en färg.
Liv hade förtjänat en andraplats minst och jag vet att Nollis hade fått sig en riktig match av Liv heads-up, för det finns väldigt få spelare som är bättre än henne heads-up. Det beror antagligen på att hon är så jäkla tight innan hon hamnar headsup att det är svårt att hänga med när hon slänger i en högre växel.
Brukar tjata på henne att våga mer tidigare i turneringarna, men hon lyssnar aldrig och tur är väl det.
Bra spel av Liv, otur på slutet, hoppas placeringen ger henne ett rejält skutt upp i listan, då lär sista turneringen bli ganska avgörande då hon har ganska dåliga placeringar innan och hon får byta ut den sämsta. De flesta andra som ligger före har fler spelade turneringar, så Liv borde ha en god chans.
Länk till sammanlagda ställningen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback