Drygt

2013-12-21 @ 15:08:59 | Allmänt
Drygt en vecka sen senaste inlägget, det var länge sedan jag skrev med så långt uppehåll.
 
Sitter och funderat på vad som hänt sen sist men det är knappt jag kommer ihåg.
Det har varit mycket som handlat om julen, förberedelser inför denna, bakning, fixa godis till kunderna, fixa med träningstider under julhelgerna.
 
Min kund får man inte ge julklappar, men man får av dem, inte alltid direkt av tomten, även om min chef hos kunden går runt på våningsplanen och delar ut klappar med hjälp av sin tomtenisse. Däremot har jag lyckats göda dem med julgodis, dryga 10 kg har det blivit. Jag tog helt enkelt ordspråket "God, if you can't make me thin, please make my friends fat" i mina egna händer.
 
 
Signe har haft julavslutning, vi är klassföräldrar så vi fick äran att köpa och dela ut julklappar till hennes lärare. Det blev också en hel del julsånger, där inte alla barn startade samtidigt, en sorts oförberedd kanon, men som förälder tycker man allt sånt är gulligt och man får en liten tår i ögat.
 
 
Min äldsta dotter har fyllt tonåring, och hon är en stor fan av kinamat. Vi bestämde oss efter mycket letande att ha födelsedagsmiddag på Ho's vid Hornstull, en av Stockholms bästa kinarestauranger. Under dagen glömde min dotter bort detta medan hon åkte till stan med sina kompisar. Så innan middagen kunde bli av fick jag använda min Hitta din iPhone-app för att leta mig fram till henne vid Sergelstorg eftersom hon inte hörde när jag ringde. Ibland är det bra att hela familjen har samma ituneskonto. Hon och jag hann först till Ho's ändå, så jag hann med en öl och hon en cola innan resten av familjen dök upp. Samtidigt hann hon läsa mail från min kusin som skickade födelsedagshälsningar från Hong Kong.
 
 
 
En annan stor tidslukare har varit vårt pepparkakshus, Muminhuset. I år uppgraderade Liv huset med fönsterrutor i gelatin. Det tog sina modiga tre kvällar att få allting klart.
 
 
Signe har tagit alla tillfällen i akt att ha på sina luciakläder. Här precis innan jag skulle få besök av målaren som ska måla om nästan hela huset inomhus. Så vi jular så mycket som möjligt för direkt efter trettonhelgen ska allt få sig en ansiktslyftning, och då får det vara slutjulat så att de kommer åt överallt.
 
 
Den lilla fritid som jag haft har gått till fotbollsträningar, lite poker på nätet, börjat kolla på gamla avsnitt av The Wire.
 
För några dagar sen avslutade jag en oerhört tröttsam dialog med en känd pokerbloggare som jag tycker missuppfattat det här med lögner. Han tycker att alla ljuger så fort de inte håller med honom, inte att de har fel eller en har annan åsikt, utan att de just ljuger.
Det blir lätt barnsligt när trådar får leva så länge som den här, jag inkluderar mig själv bland de skyldiga, och om ni inte tycker det hänger ihop så bra så beror det dels på att pokerlistings haft tekniska problem, dels att bloggen, som påstås ha högst i tak bland alla bloggar, börjat censurera lite godtyckligt bland kommentarerna.
 
Denna bloggare drar sig alltså heller inte för hot om smutskastningskampanjer när det blir lite för hett om öronen vilket ni kanske kan läsa ovan, om det inte rensats bort.
I denna anda har bloggaren ifråga har också börjat med en egen kalender av "gästbloggar", en sent påkommen sådan,där han tecknar nidbilder av andra under skydd av humorns fana eller ska jag kanske snarare säga humorns täckmantel. De han skriver om är de som han har ett horn i sidan på och det kan ju bli roligt om man gör det med hjärta, om det finns någon sorts respekt bakom, men den lyser med sin frånvaro hittills.
 
Eftersom jag själv så många gånger anklagats av just denna bloggare för att inte ha någon humor så förutsätter jag att jag inte är bland hans offer, men med tanke på att konsekvens inte är hans starka sida så vet man aldrig.
 
Dybban, som säkert också finns på listan  valde att förekomma i superbloggen:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback