Orten som internet glömde

2012-02-29 @ 21:08:47 | Allmänt
Dagens i-lands- och nätpokerproblem. Lite trist att befinna sig i Idre vad gäller internettillgången, idag försökte jag jobba eftersom jag slet sönder ryggen dagen innan på äventyrsbadet, något måste man göra för för att inte bli alldeles galen. PW har ju Telia homerun så det var ju bara att gå över där, men efter 1 timma och mitt i en debuggning så försvinner nätverket. Tack för det Telia!! Testade då med Idrefjälls interna Wifi och det sög ju helt otroligt, hur långsamt får ett nätverk vara på en ort där man har konferenser?!!
Ingen 3G, bara Edge, det känns som om man spelar med i byhåla 2. Fick till sist #G genom att hänga ut telefonen genom fönstret, men det funkade bara i eftermiddags. Ikväll efter middagen så var det dag att spela allsköns kval och finaler för att knipa en vegasresa, men då är det "bara" E på uppkopplingen och Ongames klient funkar inte om man inte har 3G, Boss klient funkar felfritt med samma uppkoppling ( något för de som klagar på SvS klient att känna till, Ongame suger vad gäller bandbreddsbehov och krav på resurser). Visst är Ongames "dåliguppkopplingshantering" bättre, man blir inte utkastad, men å andra sidan så krävs det betydligt bättre  bandbredd för att överhuvudtaget fungera. Kom tillbaks till stugan, fick inte igång 3G, och var tvungen att springa över sydbacken till Pernilla Wibergs hotell där Telia äntligen fått upp  sin hotspot igen. Hade sett fram emot en lugn kväll, nattandes Signe men tvingades ut p.g.a att man bor på ett ställe som halva stockholm  besöker under året men man fortfarande inte lyckats få upp en 3G mast.
Och där försvann nätverket igen. Tacka vet jag stockholm, att vara nätspelare i Idre suuuuger. Typiskt att allt ropligt ska hända vecka 9 (årsmöte, seriefinaler, Nordic Masters)då man utan att kunna åka skidor befinner sig på en skidort som uppenbarligen glömdes bort på täckningskartan.

Glömde förresten, grattis till Snusarn som tog hem både startstacken och veckopotten i söndags!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback