Missuppfattning 5: Spela löst, få betalt

2011-01-01 @ 14:06:44 | Allmänt
Här får jag väl citera Dusty: "Great players often play loose because they’re great. They’re not great because they’re loose"
Han menar att många, i sina försök att emulera sina hjältar och proffs, spelar alldeles för löst i tron att det ska göra dem till bättre spelare. Nu ska man vara väl medveten om att Dusty är 6-max cashgameexpert, inte turneringsproffs. De flesta turneringsproffs som finns på instruktionssajter lär ut en ganska enkel poker där tålamod är minst lika viktigt som förmågan att våga trycka på avtryckaren när det behövs.
Inom turneringspokern är fortfarande Harringtons filosofi dominerande, och med tanke på motståndet inom turneringspoker så är det en klart vinnande stil fortfarande. Men Turneringspokern har även Gus Hansen och Daniel Negreanu som spelar en lösare sorts poker, där Gus ofta är väldigt aggressiv medan Negreanu är passivare. Sen har vi min lilla favorit Arnold Snyder som förordar en väldigt aggressiv poker. 
Jag är dock väldigt övertygad om att i turneringspel (flerbordsturneringar") så gäller defintivt "Tight is right" dock inte "Tighter is Righter". Tricket är att spela lagom tight, lagom aggressivt. I en onlineturnering med normal startstack,normal struktur och normalt motstånd så är den "gamla" goda spelstilen fortfarande bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback