Dybban och dubbelmoralen

2012-01-10 @ 23:56:37 | Allmänt
Har med stort nöje läst inläggen och framförallt kommentarerna om dybbans nya jobb med monopolet som arbetsgivare, där den bild Jens målar upp är en dybban vars dubbelmoral kan liknas vid gollums två personligheter.Andra skribenter försvarar den ädle dybban som någon som bara vill pokerspelarna och pokern väl och bara vill öka intresset och acceptansen för spelet, någon som är lika ädel och uppoffrande som LegolasSanningen ligger väl kanske nånstans mittemellan och själv har jag svårt att uppröras över dybbans "avhopp", har liksom aldrig sett honom som en monopolhatare eller monopolkramare för den delen, mer som en pragmatiker vad gäller att hitta värde. Och visst är det ett litet spetsigt alvöra som tittar fram under rufset.....Själv skulle jag ha svårt att låta en arbetsgivare diktera vad jag får och inte får göra, vilket är någras farhågor vad gäller Svenska Spel och dybban. Men jag tror inte Svenska Spel har några problem med att dybban frekventerar diverse homegames och svartklubbar, så länge han inte skriver om det i sina krönikor, och jag gissar att dybban inte har problem att hitta andra intressanta ämnen. Vore ju kul om dybban gjorde sin gamla resekamrat Mattias sällskap till Åland i juni för att spela PPC:n i juni, inte kan väl SvS ha något emot det. Eller kanske är PAF en konkurrent lite för nära inpå? Men kan Thorsson, Wigg och Tureniec EPT:a med Svenska Spels logga, kan väl dybban PPC:a i densamma, utan att det ska vara några problem.

Läs dessutom kommentarerna till Dödarns senaste inlägg, en av debattörerna är riktigt duktig på att på ett avväpnande sätt få fram sin åsikt, utan att kliva på andras tår, stor konst!
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2012/01/spela-monopol#comments

För övrigt vill jag tipsa om en pokerrankingserie som jag precis fått nys om, spelade första rankingturneringen igår (vann den, där kan man snacka om riktigt äcklig tur). Rankingturrarna spelas på NordicBet eller TrioBet och man kan ha ett konto där sedan tidigare.

http://www.apokerleague.com/ heter sajten som arrangerar denna serie:

"Besides the money at stake on each individual tournament, the winner of the monthly final receives a "poker weekend package". Every third month the three lucky winners and the APL crew will travel for a weekend of fun and play somewhere in Europe."

En bra koncept verkar det som och jag älskar ju rankingserier, så klart jag måste spela den här. Så fort det gäller placeringar i en serie eller liga vaknar vinnarskallen till liv och det behövs inga stora inköp för att det ska spelas på liv och död... eller nåt liknande.


Kommentarer
★ Rickard

Han får självklart göra precis som han vill men att i ett halvår skrika ut hur mycket man älskar 24h och allt de gör är rätt och sedan är allt Svenska Spel gör rätt... Ja, lite fadd eftersmak är det. Lika mycket som det var när Turenic och Thorsson gjorde samma beslut.Men det är klart han ska spela PPC, men då får han spela för Fagnet och inte SvS, om nu SvS tillåter det, vilket de säkert inte gör för han får väl inte göra vad han vill riktigt.Att han sedan spelar för ett bolag som gör vad de kan för att fortsatt begränsa vart jag och alla andra hans vänner får spela någonstans är ju hans beslut det också. Det är ju bara tråkigt och jag tror tvärtom att SvS visst har något emot att han åker runt på svartklubbar och homegames, men det får vi väl se. Kanske ska fråga Martin Bengtsson det när jag ser han nästa gång.

★ rosjon

RICKARD: Att han tycker 24h var bra och talade om det tidigare tycker jag inte spelar så stor roll, om det inte var så att han hyllade 24h för att det stod utanför monopolet, och så uppfattade jag det aldrig. Jag tycker att om man inte är uttalat för eller emot monopol så borde det inte vara ett problem att jobba för svs. För just den personen kanske det inte är en viktig fråga.

Jämför med fotbollsproffs som byter klubb kanske?Om han vill/får spela PPC tror du inte han får spela med SvS-logga? Jag menar, det får ju Tureniec och Thorsson på EPT(Pokerstars)? och PPC är ju en laglig turnering.Men det är en väldigt intressant fråga att ställa till MB, gör det!2012-01-12 kl. 14:33:20
http://rosjon.blogg.se/
★ dybban

Fina bilder rosjon. Och du har helt rätt i att jag liknar en alv på min bild på svs. Förhoppningsvis mer än Gollum iaf. =) Jag tror inte att jag har några såna öron på riktigt, men alven är ju klart coolast i ringenfilmen så jag tar gärna på mig den rollen. =)Rickard: Du får gärna visa var jag har skrikit ut att allt 24h har gjort är så himla bra. Visa gärna. Att jag nämnde 24h när jag varit en team-spelare ute på touren är väl knappast konstigt. Jag var ju med i deras lag. (Jämför det precis som rosjon skriver med fotbollsspelare.) Och trivdes ypperligt i det laget. Jag har skrivit att det varit väldigt kul, att människorna varit fantastiska, men jag tror inte du kan hitta att jag skrivit upp själva pokersidan (nätbiten) någonstans. Tvärtom har jag varit sparsmakad när det gäller reklam. Och det betyder ju knappast att jag tyckt sidan varit dålig. Jag är bara inte mycket för att göra massa onödig namedropping-reklam.Det är tvärtemot vad man kan säga om din vän Brandborn som kletade ut PAF i varannat inlägg i superbloggen. Jag har aldrig sagt att man inte får göra reklam. Däremot gillar jag inte HUR vissa göra reklam. Så att skriva att jag skrikit ut 24h hela tiden är ju en enorm överdrift, tycker jag.Vi får se om jag kommer till PPC Rosjon, har ju aldrig varit på Åland, så det skulle vara trevligt. Har dock hört att det bara är ett bolag som får anordna liveturrar där, och att privatklubbar inte är tillåtna, betyder det att PAF har monopolställning? ;) Om jag kommer spelar jag säkerligen i en svs-tröja, om man tillåts ha det Rickard?Annars ser jag fram mot vegas rosjon. När åker du/ni?Och grattis till helgens klonk förresten. Bra jobbat. =)2012-01-12 kl. 23:43:55
★ dybban

En sak till. Rickard. Var har jag skrivit att allt svs gör är rätt? Tycker det verkar bo en liten Jens i dig. ;)

2012-01-12 kl. 23:47:13
★ Rickard

Det är en infekterad fråga det här. Har jag missuppfattat vad dybban kände för 24h så är jag snabb att erkänna det. Vad jag menar är att han skrev väldigt ofta, vad jag minns, hur kul det var med 24h, deras team, att han får chansen där osv osv. Då förväntade jag mig nog nästan att han gillade bolaget också. och bolaget inkluderar ju nätpokern. Ja, jag kanske har missuppfattat det hela. För mig är det ganska enkelt, jobbar man för SvS, gör reklam för SvS eller skriver krönikor för SvS så är man för monopolet. Och jag är inte för monopolet, därför jobbar jag exempelvis inte för SvS utan för Paf. Och ja, jag har haft chansen att göra bytet till SvS jag med en gång i tiden, och tackade nej.Och nej, du har nog inte sagt att du tycker de gör rätt, inte heller att det är fel. Nu säger jag inte att du inte gjort det för det är en omöjlighet att läsa allt som skrivits om detta.Fan Simon, vi har ju träffats på pokerfinnkampen, jag tycker du är en trevlig kille, ta det inte med taggarna ut utan förstå att vi som faktiskt bryr oss om ifall Sverige blir IP-blockat så vi bara kan möta andra svenskar enbart på en enda sajt eller som vill dra en spader på en klubb utan att polisen klampar in med dragna vapen tycker att det är konstigt att du tog det uppdraget, kanske framförallt för att du precis innan representerade en sida som 24h. Precis som det var lika konstigt i Turenics och Thorssons fall.Att likställa mig med vad Ola skrev i Superbloggen för ett år sedan förstår jag inte alls vad det har med saken att göra.Paf monopol på Åland? Nej, det tror jag att Ola förklarade en gång hur det låg till men så vitt jag förstår det så är det fritt fram för alla bolag som vill att söka licens för att bedriva spel för de dryga 26000 invånarna på Åland. Tror kanske att ett Casino är nog för dem dock. Paf ägs av Åland kan man säga och pengarna som tjänas går till välgörenhetsorganisationer och samhället. Det kanske inget annat bolag är redo att göra. Vad vet jag.Till sist. Självklart ska du komma till PPC i Juni. Det vore otroligt kul och vill du spela i SvS-tröja så är du varsegod. Dock får 75% av deltagarna där ändå inte får spela på SvS eftersom de inte är välkomna (Ålänningar, Finnar, Estländare, Danskar, Spanjorer och Portugiser) och det vore intressantare i en riktig Fagbet-utstyrsel med tanke på vad finnarna tycker om svenskar redan. Men du får ha vad du vill, kvalar du via Paf så får du tom en Paf-tröja kanske. Men det tillåter väl inte SvS.Och hur var det med de där homegames och klubbarna dybban, är det ok för dig att spela på såna?

★ dybban

Sorry om jag verkar irriterad Rickard. När jag läser vad jag skriver efteråt låter jag lite mer bitsk än vad jag faktiskt är. ;) har tom fått mail från folk som tror att jag känner mig mobbad, vilket jag långt ifrån gör, självklart inte. Är i själva verket nöjd med livet och glad i sinnet.Det enda jag kan bli lite trött på är när folk skriver saker om mig som jag aldrig sagt eller gjort. Och hävdar att jag tycker saker som jag inte tycker. Det lyckades du med Rickard. Och Jens gör det nästan jämt.Jag har aldrig kämpat emot monopolet, snarare stött det med mitt spelande. Därför känner jag ingen dubbelmoral. Jag kan dock erkänna att jag aldrig varit för monopolet heller, och är det inte heller nu. Det finns massor som kan bli bättre. Men jag tror bara min anställning, och även de tre ambassadörernas, kommer att påverka svs i positiv riktning vad gäller pokern i Sverige.För övrigt finns det väl ingen motsats att kunna trivas i. 24h och gilla deras utbud och gilla svs och deras utbud? Jag har varit stammis på både klienterna de senaste åren. Finns få pokerspelare som spelar på endast en sajt.Angående klubbar och homegames har jag inte fått några som helst direktiv än så länge. Så jag vet faktiskt inte vad som gäller.Trevlig fredagkväll! :)

2012-01-13 kl. 17:16:47
★ Rickard

Vet du dybban. Jag har ångrat min inlägg här sedan jag tryckte på enter igår. Vad fan har jag egentligen att göra med vad du gör med din tid och vart du spelar din poker. Ingenting faktiskt. Ibland sticker min hjärna iväg och kommer ihåg de där gångerna polisen trampat in med dragna vapen när vi spelat poker. Något som inte skulle skett utan monopolet. Tror jag. Men det hade ju inte du nåt med att göra. Ah, va fan jag ber om ursäkt om jag sagt att du sagt nåt du inte sagt eller missuppfattat vad jag kommer ihåg. Jag har inte med det att göra, jag vet.För att prata som forumkidsen, +1 på att vara nöjd med livet och glad i sinnet

★ rosjon

Jag tror att ni (Tureniec och gänget) kan göra pokern på SvS bättre, om det gynnar pokern i Sverige i längden får framtiden utvisa. Tror att ni kan påverka en hel del inom pokern, men påverkan på hur SvS ställer sig till sitt eget monopol tror jag är ytterst liten. Kanske kan ni få dem att inse att de skulle klara sig bra i konkurrens på lika villkor. Men om påverkan sträcker sig så långt som till högsta ledning och styrelse är väl tveksamt. Men om du får träffa Anitra eller Lennart Käll kanm du väl ge dem en spark på smalbenet för deras överlägsna attityd i debattartikeln i DN. Och om du inte till äventyrs inte skulle "få lov" att spela på svartklubbar eller i homegames så tycker jag du ska ta dig en funderare på om SvS är rätt.RICKARD: Klart du ska få kritisera dybban, han är ju en offentlig person inom pokervärlden och inte heller fotbollsproffs byter klubb hur som helst ostraffat.2012-01-13 kl. 21:12:58
http://rosjon.blogg.se/
★ dybban

Rickard: Du får gärna ha åsikter om var jag bör spela. Det gör mig ingenting. Så folk skriver om SINA åsikter har jag inga problem med någonting. Jag kan verkligen ta, och till och med förstå, en del av kritiken. Det är när man börjar skriva om vad JAG tycker, tänker och gör jag blir lite purken. Speciellt när de har allt som oftast har fel.Så ursäkta dig inte. Behövs då inte. Låt oss i stället skåla i öl i Salzburg om några veckor. ;)Rosjon: Du har så klart en hel del poänger, som vanligt. ;) Smalbenssparkarna skulle nog inte vara ett helt politiskt korrekt val dock...

2012-01-13 kl. 21:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback