Pokerkväll i Enskede

2009-02-12 @ 11:21:31 | Poker
I går var det pokerkväll här i Enskede. I vanliga fall brukar jag bjuda in kanske 12-13 st och det dyker upp kanske 8 st. Igår blev vi 15 st trots att de två som varit mest säkra tidigare inte dök upp.
Hade lånat bridgebord så att vi kunde köra på två bord och hade förberett så mycket jag kunde innan för att det skulle gå hyfsat smidigt. Tog dock ett tag innan vi kom igång eftersom det var en del som var lite sena.

Ingen pizza denna gång (Atkins tillåter inte det) men eftersom alla inte fått mejlen så kom det en del som var hungriga i alla fall. Som tur var hade jag gjort gulaschsoppa och då gjort alldeles för mycket, så det löste sig ändå.

Vi lottade om platserna, och spelet kom till sist igång. Lite problem med markerna, 300st är lite lite på 15 personer, får antingen skaffa fler eller tänka ut nåt smartare till nästa gång. Det blev lite trixande ibland men det funkade i alla fall. Vi började med en 100krs turre med unlimited rebuy. 

Efter mig satt Carl-Johan som inte hade spelat mer än en gång tidigare för ganska länge sedan. Han var definitivt nybörjare, vilket skulle visa sig vara bra. Ingen kunde lista ut hur han spelade och han var i princip obluffbar, så länge han hade minsta lilla träff. Som t.ex. par i tvåor som han synade ner Ann med bl.a. Naturligtvis vann han den potten. Han samlade ihop chips som om han aldrig gjort annat och vi andra bluffade bort allt vi hade till honom.

Själv dubblade jag ganska tidigt mot Ann som synat min preflopp raise till 3ggr BB med Q3. Jag gick allin på floppen, men tyvärr hade Ann träffat damen och hade par i damer. Men jag hade AK med ett spader och fjärde spadret kom på rivern och så hade jag dragit ut som vanligt. Fick lite kritik för spelet men jag är nöjd eftersom det var rebuy och ganska tidigt.

Sen fick jag hjärnblödning på knappen med 99. Fredrik limpade UTG, men jag trodde han höjt och ställde. Tyvärr satt Carl Johan efter med AJ och synade (som tur var innan han fick stor stack), och Fredrik la sig. Niorna stod inte utan Carl-Johan träffade och jag var tillbaka på lite drygt startstack. Otroligt dåligt spelat av mig. Sedan åkte Sedman ut som första man och strax därefter Fredrik efter att ha frustrations bluffat mot Carl-Johan.

Nu började mörkarna bli riktigt höga. Christoffer gick all in UTG shortstackad med KQ, jag hade 77  och gick också allin. Fick ytterligare en syn av Ann som hade AK. Ledde preflopp men floppen kom AK9, lite tungt. Men naturligtvis kom 7:an till slut och nu hade jag en schyst stack igen.

Blindsen var nu vansinnigt höga och jag försökte stjäla med A2 fick dock syn av både Carl-Johan (A5) och Ann (AJ). Jobbigt men vem tror ni vann? Jag naturligtvis med en tvåa på floppen. Helt otroligt. 

Nu var det bubbeldags med 5 st kvar. Stora mörken var 3200. Carl-Johan hade synat vilt och brett och hade inte mycket kvar, inte ens så att det räckte till hela lilla mörken. Nick satt på stora mörken och hade 200 kvar efter att ha lagt in. Jag fick 99 på knappen och ställde. Nick tänkte länge men la sig sedan med förhoppningen att komma i pengarna om jag slog ut Carl-Johan. Mycket riktigt höll niorna och Carl-Johan blev vår bubblare precis utanför pengarna.

Nick åkte på 4:e plats, Anna, Rogers fru på 3:e och jag och Micke delade till slut på första plats, allt för att vi skulle snabbt komma igång med nästa turnering. Förlorarna hade under tiden spelat cashgame på väldigt höga nivåer, 5-10krs. Som tur var justerade de detta efter att man märkte hur stora potterna blev.

I nästa turnering blev vi nio stycken, resten gav upp och begav sig hemåt.  Vinnare av denna blev Björn J och tvåa blev Nick som hade en bra kväll.

Sedan körde vi cashgame på 6 pers fram till 01.00 med Christoffer som den stora vinnaren då Björn, rusig av sin turneringvinst, spelade extremt aggressivt. Tyvärr för Björn lyckades Christoffer ha bästa handen rätt ofta. Det vet vi eftersom det ofta gick till showdown. Att lägga sig är mesigt tycker Björn.

Det var otroligt kul att vi blev så många men det blev också mycket svårare att ha bra koll på turneringen samtidigt som man skulle spela själv. Om vi bli lika många nästa gång, vilket jag verkligen hoppas, ska vi nog ändra på en del saker.
1. Fler marker eller smartare fördelning av marker.
2. Istället för att köra två turneringar med väldigt chansartad mörkerstruktur så skall vi kör en turnering med långsammare höjningar på slutet. När vi är så många kan man alltid spela cashgame på det andra bordet för att fördriva tiden. Sedan kan man avsluta med en turboturnering om intresset finns.
3. Förbereda rebuyhögar.
4. Ha en bättre plan för att balansera bordet.

Kommentera gärna om ni har fler förslag....

Kommer att arrangera ytterligare en kväll om ungefär en månad och sedan blir det förhoppningsvis säsongsavslutning på Casino Cosmopo i juni....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback