Sten, sax och påse

2010-04-07 @ 21:44:24 | Allmänt

Arnold Snyder använder sten,sax,påse som en metafor i sin bok "The poker tournament formula" på ett ganska tankeväckande sätt.
I poker är dina tre vapen korten, markerna och din position.
Kort slår marker, marker slår position och position slår kort. Det kanske jag inte tycker är glasklart hur han tänker då men,ibland är det viktigare hur mycket marker du har än vilken position du har och ibland är vilken position du har är viktigare än dina kort.
Av dessa tre vapen så är korten de som man minst kan räkna med när man spelar turneringar med snabb struktur, eftersom bra kort inte dyker upp tillräckligt ofta. Det är då man istället får utnyttja sin position eller sitt markerövertag.
Och i en turnering kan man inte själv välja vilket vapen man ska använda eftersom man inte alltid sitter i bra position, får bra kort eller har en stor hög med marker.
Förutsättningarna förändras vid varje ny giv.
I en turnering med snabb struktur så får man inte vara rädd för att åka ut, händer det så händer det.
Och man måste vara beredd att använda alla tillgängliga vapen och använda dem aggressivt.
Sitt inte och vänta på kort. Om du kommer till finalbordet på en turnering med snabb struktur så har du tjänat mer marker på ditt positionsspel än på dina monsterhänder. Dessutom så vid 95% av tillfällena när du åker ut så gör du det när du har bra kort. Korten är ditt svagaste vapen.
Övervärdera dem inte. Överspela dem inte. Vänta inte på dem!
Bra kort komer så sällan och du måste öka på din stack så mycket och så fort att du måste betrakta bra kort som en bonus. och medan du väntar på de bra händerna så måste du överleva de ständigt ökande mörkarna.
Man måste lära sig att utnyttja sin position. Detta lär man sig genom att använda "The Basic Position Strategy".

Preflop position 1-5 Fold
Preflop position 6-7 Raise if first in, otherwise fold
Preflop position 8 (Button) Raise if first in, call any number of limpers, call one raiser (3-4x BB), otherwise fold
Preflop position 9 (SB) Call in an unraised pot, otherwise fold
Preflop position 10 (BB) Raise if SB limps with no other players in pot, Call if SB raises (3-4x BB) with no other players in pot. Otherwise fold

Så kan man väl inte spela säger ni....men jo det kan man om man inte tittar på korten, d.v.s utan att man tar hänsyn till händernas värde. Det finns naturligtvis andra parameter men detta är grunden preflop.
Testa att spela enligt denna preflop strategi helt blint tills dess att du lärt dig den. Titta INTE på korten, de får dig bara att avvika från strategin och det är ju den du vill lära dig.

Och glöm inte: Any two cards can loose


Kommentarer
★ Den tänkande spelaren

J-a bra bok ja (har bara läst tvåan), den gav vatten på kvarn, luft under vingar, bensin på brasa och en del nya infallsvinklar. Dock har han ju kritiserats för att vara en nobody halvlurendrejar-BJ-spelare.Negreanus bok från samma förlag (flera andra skriver också och de har varsitt kapitel med specifik inriktning) gillar jag också liksom att plöja Gus hela aussieturnering. Väldigt annorlunda jämfört med Sklanskyprylarna.Lycka till i PPC, tänkte lira dig om oddset är över 75.

2010-04-09 kl. 15:02:18
★ rosjon

Jo, böckerna är bra, men som sagt han har fått en del kritik. Men jag tror det beror på att han har en annan inställning än de flesta. När man läser hans böcker känns det inte som om han spelar poker för att han gillar det utan snarare helt och hållet för att tjäna pengar. Och även om jag spelar lika mycket för att det är roligt, så är det ju just därför det är kul, jag tjänar pengar samtidigt.Gillade också Negreanus bok men har haft svårare att ta till mig den typen av spel, kanske mest för att jag väldigt sällan spelar annat än turneringar med snabb struktur( finns väldigt få såna online). Har börjat så smått att testa lite olika idéer från boken, och anpassa mitt spel och vissa saker funkar väldigt bra.

Tack för lyckönskningarna och förtroendet,

Vi får se vad oddset blir till slut, just nu är det för lågt.

2010-04-10 kl. 12:14:23
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback