Olika sätt

2012-05-17 @ 15:05:07 | Allmänt

10% röstade för att lägga sig när fjärde hjärtern kom på rivern men de flesta andra sa syn. Som ni såg i uppspelningen så synade jag och var slagen av min motståndares hjärter ess.

Fick en kommentar av dybban att han antagligen inte skulle spelat som jag gjorde på en enda gata
http://rosjon.blogg.se/2012/may/daligt-motstand.html#comment

 och han avslutade med:

"Och det bästa är att ingen av oss har facit. Kanske är det du som spelar handen rätt och jag som tänker konstigt. ;)"

Jag är övertygad om att ingen har facit, det finns en viss paradigm, ett visst sätt att spela handen som många, t.o.m de flesta anser vara det "rätta" sättet att spela handen, men denna paradigm rör hela tiden på sig, bara för några år sedan ansågs det konstigt att minraisa på knappen och men nu är det väldigt många som spelar just så.
Jag är medveten om den rådande paradigmen, men inte överdrivet påverkad av den då jag tycker att en del fundament den vilar på är helt fel.

Jag har mitt eget sätt att spela och försöker hålla mig till min spelidé, min strategi, även om bordet ibland tvingar mig till en annan taktik. Men det är roligt när man får kritik, för då lär jag mig något, även om jag inte alltid håller med.

Preflop - Höjer alltså upp c:a 2,5BB med K8s, får syn av knappen och en reraise av SB, BB lägger sig.

Fold- tycker fold är alldeles för vekt.

Syn
- jag tycker syn är bästa alternativet, på det sättet får jag se en relativt billig flopp, jag är lite orolig för att knappen ska ha synat med en bra hand med förhoppning om ett omslag, men inte överdrivet orolig.

Fyrbett - Aggressivt, men man gör om sin hand till en ren bluff och bygger pott innan man fått se en flopp med en marginell hand. Mitt mål när jag höjer med en marginell hand är att få se en flopp, inte att försöka bluffa hem potten.

Anledningen till att jag inte bara synar, openlimpar (i teorin billigaste sättet att se en flopp) är att jag då inte utnyttjar den FE man får med en raise. Vi är dessutom djupa så det är inte en jättestor del av min stack som går åt för att syna ett trebett, d.v.s även om jag inte openlimpar så finns det utrymme för syn i det fall jag blir trebettad. Min fyrbett-range är nästan obefintlig när stackarna är så här djupa, om det inte är riverjack som har trebettat förstås.


Flopp - Knappen synar och floppen kommer parad med två hjärter, och SB bettar ut 6BB i en 20BB pott.

Fold- nej, knappast

Syn- Ofta mitt val i detta läge, vet att många spelar sina drag aggressivt, det gör jag också ibland men denna gång väljer jag syn, en sorts float i position med en hand som har potential.

Raise - Gör det inte denna gång, men kanske bättre än syn? Gör det lättare att få in det på turn om man träffar, men ger också SB möjlighet att pusha och tvinga mig att överge draget.

Push - Känns alldeles för mycket att pusha med 120BB speciellt när jag har knappen som täcker mig kvar att agera efter mig.
 

Turn - Knappen foldar och turn kommer ett tredje hjärter, dags att ta betalt. SB bettar 13 BB i en 36BB pott, och sitter med 46BB kvar.

Fold - nej tack

Syn - Kanske om jag tror jag kan få honom att bluffa på rivern, men jag tror inte det är särskilt troligt om jag bara synar.

Raise - Mitt val eftersom jag nu vill ha betalt. 27BB för att jag tror att jag får en syn då. Kanske skulle höjt liiite mer.

Push - Tycker inte att det är ett bra val, för jag tror faktiskt bara att jag får en fold av händer jag vill ska vara kvar och syn av en hand som har mig slagen. Att han inte slår om allin när jag höjer bekräftar detta anser jag.


River - SB synar och har nu 33 BB kvar, potten är på 90BB. Ett fjärde hjärter, han pushar, jag är slagen av en kåk, eller hjärter ess.

Fold - Om inte min magkänsla skrikit åt mig att han fick in sitt kort på rivern så hade jag aldrig ens funderat på fold. Jag spelar ju turn på det sättet medveten om att det finns en liten risk att bli utdragen, en risk jag är villig att ta då det maximerar vad jag kan vinna på handen enligt min mening.

Syn - Trots att jag är ganska övertygad om att hjärtern på rivern gav honom bästa handen så vinner matematiken. Att jag dessutom spelat handen passivt gör att han kanske undervärderar min hand.

Jag gissar att jag spelar den både mer aggressivt och mer passivt än vad paradigmen som råder just nu säger, men jag är nöjd med hur jag spelar den. Synd att han ska ha tur och träffa en av sina 6 outs, men jag antar han räknade kallt med att jag hade färgen och att han skulle få betalt om en fjärde hjärter kom, så han hade implicita odds att syna även om de direkta oddsen var på gränsen.

Kommentarer
★ söppärj

Bommade du pokerkryssningen i helgen rosjon, såg inte till dig. Mycket trevlig tillställning, men nästa gång måste jag nog åka utan fru, fick ju lov att åka ut snabbt så att hon inte skulle börja klaga...

2012-05-18 kl. 21:25:50
★ rosjon

Ja, tyvärr missade jag den. Hade köpt biljetter i julklapp Liv till Ljust & Fräscht med Schyffert och Lindström till samma helg. Se till att frun din börjar spela poker, så löser det sig, för en del av behållning på kryssningarna är ju att spela dygnet runt.

2012-05-19 kl. 10:51:21
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback