Söndag - friidrott, fotboll och poker

2013-02-17 @ 12:15:00 | Allmänt

Idag är det en härlig söndag! Friidrottstävlingar med Siri, alltid lika spännande, fotbollsträning med Sanders fotbollslag,ikväll blir det mycket fysträning, och sen pokerturneringar hela kvällen fram till förhoppningsvis tidig morgon.

Två måsten avklarade på morgonkvisten också. Vi hade möte i fotbollslaget som jag är lagledare i inför utomhussäsongen, så skrev rent anteckningar ocj skickade ut, anmälde till cuper, la in nya uppgifter på hemsidan e.t.c. Dessutom hann jag skriva klart protokollet från gårdagens  årsmöte i Svenska Pokerförbundet. Vet inte riktigt hur det gick till men till slut satt jag där med Svarte Petter och skrev protokoll.

Intressanta diskussioner var det, och det är klart att nya styrelsen har stora planer inför år 2013. Inga överaskningar utan förslaget  som valberedningen lagt röstades igenom och det är det förslag som kommunicerats ut tidigare. Så 7 medlemmar i styrelsen, 4 st ut och 2 nya in, med klar inriktning på klubbarna ch livepokern. Visserligen finns det någon i styrelsen som spelar både live och online, men ingen  renodlad onlinespelare är med. Det spelar ändå ingen roll tycker jag, det är inom livepokern som de stora utmaningarna finns just nu, online  flyter liksom bara med. Online SM är dessutom redan avtalat och klart med Pokerstars de kommande två åren. Förbundet fick $25k per år för rättigheterna och Pokerstars får chansen att under två år förbättra genomförandet. Visserligen hade det varit kul om fler aktörer var intresserade men det verkar som om Pokerstars är den som ser affärsmöjligheterna, de andra har väl bränt sig tidigare år. Känslan är att fler och fler aktörer ger upp på den svenska marknaden, kapitulerar inför Pokerstars och Svenska Spel, det är i alla fall ingen som varit mer offensiv i sin marknadsföring mot svenska onlinepokerspelare. 

Andra intressanta möjligheter som styrelsen kommer att titta på är ett frirulle-SM på svensk mark, om detta är möjligt ochla gligt. En hög kostnad kanske men samtidigt ett sätt att synas och göra sin röst hörd att det borde vara lagligt att spela åtminstone turneringspoker på pokerklubbar. Det finns en satsning på klubbarna i verksamhetsplanen som var väldigt ambitiös, och det verkar finnas många bra idéer.

Det här året kostar det 100 kr att vara medlem i pokerförbundet och jag tror att om inte medlemsantalet ska minska drastiskt så vill det till extravärden precis som detta år i form av frirullar med SM-paket, rankingserier och liknande.

Dessutom tror jag att den största boven är pokerspelares inneboende lathet. Gör det enkelt att bli medlem, så tror jag inte att 100 kr är för mycket, det jobbigaste är att få till betalningen. Vore coolt om man kunde överföra pengar via Pokerstars för att bli medlem, eller en enkel kortlösning på svepofs hemsida. Allt för att minska motståndet. 

Det står klart att det inte finns mycket till vilja från de förra styrelserna att göra rätt för sig, så efter ytterligare en frist så återstår bara polisanmälan. Med tanke på att detta faktiskt fungerat i andra klubbsammanhang, som t.ex. Bridge då det gällde betydligt lägre belopp så finns det faktiskt en chans för förbundet att på ett ekonomiskt försvarbart sätt se till att alla gör rätt för sig. Om inte annat är det en viktig markering att polisanmäla, som visar att vi inte tycker det är ok. Intressant är också att det öppnade sig en liten dörr att komma åt även de styrelser som fått ansvarsfrihet.

I pokerbloggosfären har det också hänt en del. Ingen har väl missat "bloggkriget" som Ken startade mot dybban. Ett ganska genomskinligt sätt att skaffa de klick Ken lovade i början av sin nya bloggkarriär, man kan väl säga att han sätter sina rubriker bättre än kvällstidningarna, allt för att skapa nyfikenhet. Och visst läser jag och blir underhållen. Senast är det Dilba som verkar blivit irriterad på Kens taktik. Undrar vad Ken fått för deal av Pokerlistings, kanske prestationsberoende, och då lär det komma mer av den varan vi sett hittills. Senast kritiserade Ken dybban för ett blogginlägg som dybban sedan tog tillbaks, jag blev nyfiken och hittade den cachade versionen via google, och förstår inte varför dybban inte lät det ligga kvar. I Kens inlägg låter det som om dybban går över gränsen på nåt sätt, och jämför det med sitt eget klavertramp avseende försöket till att lura av sina pokerbekanta pengar genom att fuska. Något som han enligt egen utsago avbröt p.g.a samvetskval. Nu skulle då dybban drabbats av detsamma, men jämförelsen haltar betänkligt.

Själv har jag svårast för Kens frus bloggande där hon gärna fördömer allt som hon uppfattar som svenskt och hyllar allt amerikanskt bara för att i stycket efter uppvisa samma karaktärsdrag än de hon själv kritiserade sekunden innan. Hon kan konsten att generalisera åtminstone och lyckas gång på gång bekräfta mina fördomar om utlandssvenskar och man känner igen den typiska rättrådigheten hos en förstagångsförälder.

Variansbyrån har kommit igång igen enligt egen utsago iaf, ett blogginlägg, vi får se om de ökar frekvensen, jag är tveksam: http://variansbyran.se/

Pokerskull.com har en ny bloggare som verkar blogga någerlunda frekvent, och med ganska intressanta inlägg, så det kan jag tipsa om: http://www.pokerskull.com/author/bjornnordberg/

Magda gick denna vecka ut med att hon lämnat PAF och numera heter Magdas Goodiebag bara Goodiebagen. Varför vet jag inte, det låter som hon har andra planer, jag har svårt att se att PAF kan vara missnöjde med exponeringen hon gett dem. Det kan vara så som variansbyrån spekulerar i att hon är på väg till något annat bolag. Kanske till Svenska Spel, de kanske ska satsa på tjejer och poker, nu när ambassadörerna verkar fått ge sig av bakvägen. Saknas en lite pressrelease där eller?


Kommentarer
★ Nisse

Kan man få en print screen på dybbens blogg som blev borttagen? har ingen aning gom detta med cache och google

2013-02-17 kl. 13:26:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback