Lite slutsatser

2013-07-05 @ 01:49:12 | Allmänt

Har nu tittat igenom det Jonathan Little påpekat i de tre första delarna av året POY-final.

För er som inte känner till Jonathan Little så är han ett pokerproffs som jag först hörde talas om 2007 då han vann en WPT, men han gjorde inte riktigt intryck förrän 2008 då han vann ytterligare en WPT och det var hans spel som gjorde att jag kom ihåg honom. Då tyckte jag att han spelade väldigt löst, men med dagens mått mätt är hans spelstil ganska solid egentligen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Little

Han har tydligen en bakgrund i Magic the Gathering, rankad 9:a i världen vid något tillfälle, han gjorde sig ett namn online som SnG och MTT specialist under nicket jcardshark. Han har en pokerinstruktions-sajt som heter Float the Turn, och han har skrivit tre böcker varav den tredje precis släppts.

http://floattheturn.com/

Just nu kör han WSOP för fullt, han spelar i stort sett varje texas-event och har som bäst ett finalbord och en tredjeplats i år. Han är en av amerikanerna som inte lämnat USA utan som istället spelar mer live istället. jag spelade på samma bord som honom under WSOP och han slog ut mig, läs mer här:

http://rosjon.blogg.se/2010/june/event-45-dag-1.html

http://rosjon.blogg.se/2010/june/upplosning-och-bilder-fran-vegas.html

 

Han kör ganska ofta webinars via floattheturn och det är så jag kommit i kontakt med honom då jag varit med på några av dessa. Då skickar man antingen in egna händer eller så går man igenom hans händer, och så sitter man i grupp online och diskuterar hur en hand kan eller bör spelas. Ett bra format, framförallt för att han är så bra på att gå igenom händerna.

Vissa är ju väldigt bra spelare men kan inte sätta ord på hur de spelar så att andra kan lära sig, men han har en naturlig talang för att beskriva hur han tänker när han spelar en hand.

Här är lite snabba lärdomar jag dragit från genomgångarna: 

Del 1:

http://youtu.be/utxpyc_i9G0

När jag höjer med kort i följd och i samma färg (suited connectors) ur position och blir återhöjd så har jag en tendens att syna trots att jag i vissa fall inte har implicita odds. Jag bör ha minst 20ggr  i implicita odds för att syna och jag ska i de flesta fall bara folda då jag är ur position.

Om flera synat en höjning bör jag, i sen position och speciellt på knappen, bredda mitt urval med händer som jag slår om med betydligt.

Jag bör betta oftare på turn när kortet som kommer kan uppfattas av motståndaren som om det borde hjälpa min hand

Del 2:

http://youtu.be/k_Ecq_Y_oBQ 

Betsizing - jag måste bli bättre på att välja rätt betsize när jag rerasiar eller bettar på flop-turn och river.

Jag fick kritik för att jag gjorde en del tighta folds(AJ) och en del lösa öppningar (K7off och A8off) men jag tror inte jag tänker justera det, då de gjordes väldigt mycket beroende på vilka jag spelade mot. 

Vara mer uppmärksam på vilka som öppnar brett, och trebetta dem mer.

Del 3:

http://youtu.be/rY6aZ056JZA

Minska storleken på mitt öppningsbett betydligt tidigare i turneringarna.

Jag ska läsa om böckerna under semestern, sista arbetsdagen imorgon


Kommentarer
★ G_BEST

Fungerar bra med Little lyssnade på genomgångarna samtidigt som jag spelade 2 turneringar.Bubbla( AA en gång urusla kort för övrigt )den ena och vann den andra.

Svar: Grattis!
Rosjon

2013-07-10 kl. 11:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback