Poker mot fransmän

2013-07-18 @ 13:32:17 | Allmänt
Det är alltid roligt att upptäcka nya fiskevatten. Jag har efter mycket om och men lyckats regga mig på Pokerstars.fr, Pokerstars sajt för främst fransmän, även om spelare från övriga EU också tillåts. Man måste dock bevisa sin identitet, sin postadress och litet annat innan man får börja spela.
 
För lite mer än en vecka sen klonkade jag en av deras dagliga garantiturneringar, i natt var jag på väg att göra det igen men stöp på en sjunde plats efter två utköp av vansinniga fransmän.
 
Samtidigt spelade jag rankingturneringarna på SvS och det som slagit mig tidigare när jag spelat dessa, är skillnaden mellan mini-rankingen och den vanliga rankingen. I mini-rankingen verkar det vara mycket fler nybörjare med dåligt tålamod, kan bero på att inköpet är så lågt att många inte bryr sig. De flesta spelar för många händer, övervärderar dem och älskar att bluffa. Konstig betsizing hör till det normala och väldigt många är väldigt oberäkneliga. Man måste helt enkelt spela på ett visst sätt mot denna typ av spelare.
 
Den vanliga rankingen innehåller uppenbarligen fler som spelat poker längre och anpassat sitt spel till rådande paradigmer. Jag blir inte lika ofta överraskad, vilket ibland gör det mer lättspelat faktiskt.
 
Nu när jag samtidigt spelade på PS.fr så var det slående hur likt fältet i €100-turneringen var fältet i minirankingen. Väldigt oberäkneligt, vansinniga bluffar, till och med en del bluffsyner. Storleken på bettandet var också märkligt i vissa fall. Det fanns väldigt mycket värde att hämta när de bluffade bort sig, även med marginella händer. Jag tyckte mig ana ett visst mått av maschismo bakom en del av spelet, men det kan vara mina egna fördomar som färgar mig.

Kommentarer
★ Mackan

Hur kommer det sig att du reggade dig på pokerstars.fr? Lättare motståndare?

Svar: Inte från början, letade efter en sajt med lagom stora turneringar med en bra klient, som startade sina turrar vid bra tidpunkter för att passa mig.
Rosjon

2013-07-18 kl. 14:11:24
★ k

Kan ju ifrågasätta smartheten i att tipsa om sajter med värde på (om du vill att det ska fortsätta vara värde alltså) men jag har också hört många säga innan att det är bra värde där men inte orkat regga mig.
Läst massa recensioner som säger att det är extraskatt på sajten men gäller det bara att det är högre rake eller måste man skatta på cashouts också?

Svar: Ditt antagande bygger på att de spelare som reggar sig på grund av mitt inlägg faktiskt minskar värdet. Vad jag märkt är inte avgifterna på turneringar högre än någon annanstans och ingen extraskatt på uttag. Registreringsförfarandet är lite krångligare bara.
Rosjon

2013-07-18 kl. 14:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback