Årsmötet efteråt

2014-02-16 @ 12:11:00 | Allmänt
 
Jag hade hoppats att mötet skulle vara avklarat på två timmar, kändes inte som det var jättemånga punkter som skulle ta tid. Det var nämligen så att jag skulle hem och byta av Liv som skulle representera oss i förträffen inför Pokerallsvenskan som börjar den 27/2. Har ni inte satt ihop ett lag än, se till att göra det, massor med paket att vinna, värdet är högt, men framför allt är det kul att spela som ett lag för en gångs skull.
 
Mötet drog dock ut på tiden, så jag var tvungen att avvika efter två och en halvtimme, tog en taxi hem, och skjutsade sedan Liv till Sundbyberg för mat och spel på den lokala pokerklubben. Hon kom hem strax efter tre i morse, hon åkte på sjunde plats med fem i pengarna. Tungt!
 
På mötet var den på förhand mest intressanta punkten rapporten om de sista 106 000 kronorna, från den tid då Månsson satt som ordförande. Detta var vad som kvarstod som ett frågetecken efter förra årsmötet. Konstigt nog så tror några att revisionen pågått i två år, men det senaste året har det inte varit lika mycket revision som indrivning.
 
På förra årsmötet så bestämdes det att antingen skulle kvitton som styrkte utläggen fram eller så skulle pengarna återbetalas. Det har tagit längre tid än väntat men efterhand så har kvittona kommit fram. Det betyder att på frågan om något olagligt skett under tiden 2007-2011 så svarar styrelsen att så inte är fallet. Men, precis som togs upp i rapporten förra årsmötet, så betyder ju inte det att styrelserna för dessa år handskats varsamt och klokt med pengarna. Många konstiga beslut och tveksamma utlägg finns det, kort sagt kan man väl säga att när pengarna rullade in från pokerbolagen så fick pokerförbundet hybris, precis som en turneringspelare som springer bra. Det råder ingen tvekan om att de tidigare styrelserna ovarsamt satte sprätt på pengarna, men ingen förskingring har skett.
 
Det är därför skönt att se att det är ett helt annat pokerförbund nu, ordning på ekonomin och en nyktrare budget.
Långsamt så blir varumärket starkare. Några är säkerligen tveksamma till att SM går på Malta, har kvar sinnebilden av att det är en sällskapsresa för det gamla gardet, mer en semesterresa än en pokerfestival. De har fel och jag som upplevt även det konkurrerande mästerskapet på Casino Cosmopol ser ingen skillnad i inställning hos dem som spelar, eller skillnad i grad av festande för de som inte spelar. Men mer om detta i ett annat inlägg.
 
En nyhet för mig på mötet var att eftersom det är valår kommer pokerförbundet att göra inlägg i debatten genom fyra reklamfilmer, där två stycken ska sändas på TV. Vi som var på mötet fick se en tidig version av dessa och jag är övertygad om att de kommer att skapa debatt åtminstone bland oss pokerspelare.
 
Men det tristaste av allt var att av dryga 500 medlemmar var det bara 12 st som kom på årsmötet. Vad man gör åt det vet jag inte, men det visar på att engagemanget och intresset för pokerförbundet är lågt bland dess medlemmar. Mer även om detta i ett eget inlägg. Nu är det kalas för lilltjejen, som startar precis samtidigt som herrarna går i mål efter stafetten, jag fick svartepetter.
 
Om ni vill ha punkt för punkt vad årsmötet tog upp se här:
http://www.pokerskull.com/2014/02/live-fran-svepofs-arsmote-15feb-13-00/
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback