Strongt utan huvudsponsor

2014-06-18 @ 18:53:22 | Allmänt

Ingen huvudsponsor till Poker-SM, vilket förhoppningsvis avslutar diskussionen om att pokerförbundet sitter i knät på Pokerstars. Förbundet är så fristående som det är möjligt att vara när marknaden i stort sett består av två stora aktörer, varav den ena snott varumärket för Poker-SM och tjänar pengar på det.

 

Vad får då detta för konsekvenser?

 

Tja, innan vi läst senaste styrelseprotokollet kan vi bara gissa.

 

Som medlem och potentiell kvalare hoppas jag att detta ökar mina möjligheter att kvala på fler sajter, men samtidigt inte minskar mina möjligheter att kvala in via PS. Jag hoppas på många kvalplatser både till klubbar och på nätet.

 

Jag hoppas också att det ger förbundet så mycket intäkter att det blir en liten vinst som kan användas för att skapa extra värde för medlemmarna. Nu, efter två lyckade år, så finns värdet där igen för sajter att investera i att skicka spelare till det riktiga Svenska Mästerskapet.

 

Det extra värdet kan vara i form av frirullar, rankingserie med pris eller helt enkelt högre kvalitet på arrangemanget, kanske livestream från finalbordet?

 

Nu är det också dags för flera av våra duktiga turneringspelare att bekänna färg. Kommer de och stödjer ett förbund som nu står på egna ben?  Kan de se värdet i ett starkt förbund? Spelar de och skapar ett SM som slår Casinots stulna SM både i prestige och storlek?

 

Så fort jag får veta mer så kommer jag att redovisa vilka sajter som kör satelliter, jag hoppas också själv kunna köra kval här hemma i källaren bland mina pokerbekanta. Tursamt nog passar datumen mig perfekt då hela företaget är nere på Öredev veckan efter, och det är höstlov samma vecka, så kanske kan barnen bo hos mina föräldrar där nere de dagar vi spelar.


Kommentarer
★ Leo

Det här med frihet. Har Svepof valt att inte fortsätta med samarbetet eller är det tvärtom? Jag gissar på det sistnämnda

2014-06-20 kl. 17:36:58
★ rosjon

Vad jag vet så samarbetar fortfarande Pokerstars och SvePof, men PS är inte huvudsponsor längre.

2014-06-21 kl. 21:52:00
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback