Dålig timing

2014-11-13 @ 18:38:34 | Allmänt
...hade inte Martin Jacobson när han spelade finalbordet. Vet inte om det blir en ny pokerboom i Sverige, men kanske kan någras intresse väckas till liv igen.
 
En del av dessa är säkert kunder hos SvS och det ligger nära tillhands att logga in och spela där igen för första gången på ett tag.
Men då möts de av denna syn:
 
På Svenska Spels forum får jag reda på att det har varit en riktad DDoS-attack igen mot dem och att p.g.a att flera spelare fått problem valt att temporärt stänga ner pokern. Besked om fredagens mästerskap lämnas under morgondagen.
 
Snacka om dålig timing! Värsta chansen att nå fram med sin marknadsföring och så lyckas man inte ens ha öppet. tydligen har de öppnat upp igen för spel från utlandet, men om det är anledningen är väl tveksamt.
 
Svenska Spel påpekar att de minsann inte är ensamma om dessa problem, tydligen ska 888 Poker, Party Poker, Ipoker  m.fl. ha drabbats också. Om detta stämmer är det kanske ett försök till utpressning, frågan är om någon förslagen individ kontaktat sajterna.
Vid detta laget borde SvS ha kontaktat någon med expertis som kan hjälpa dem och jag hoppas att de snart kommer till rätt med problemen. MEN, hellre att de har stängt än att de tvingas avbryta turneringar då de visat om och om igen att de inte kan hantera det på ett bra sätt för sina kunder. Just nu tycker jag mest synd om dem, de lär ju få jobba dygnet runt tills detta är löst....eller?

Kommentarer
★ donRollo

Tjena Rosjon.

Jag vet att du inte gillar SvS, men det är ändå rätt beklagligt det som sker nu. Bland annat att hela SvS SM är inställt och att pokerklienten gällande turneringar är stängd på obestämd tid. Anledningen är upprepade och kraftiga ddos-attacker mot pokerdelen av SvS.

Man kan ju om man är konspiratoriskt lagd undra ifall det finns någon samverkan mellan detta och EU-anmälan? Om någon försöker svartmåla SvS i tron att det ska påskynda ett licensförfarande?

Det verkar liksom vara ett lite för stort sammanträffande att det sker just under deras SM. Vill man riktigt förstöra för någon så ska man ju passa på när det gör mest skada.

Så min gissning är att detta är planerat sedan länge. Och att en stor organisation ligger bakom, dvs inte en enskild datanörd.

Vad tror du?

/donRollo

2014-11-14 kl. 15:14:42
http://www.donRollo.se
★ rosjon

Har inget emot SvS när de sköter sig, vilket de tyvärr inte alltid gör, men visst är det beklagligt.

Svårt att tro att SvS efter att de tagit hjälp av externa experter och sin internetleverantör inte kan hantera attacker från de billigaste botnäten vem som helst kan köpa DDoS-attack ifrån.

Om det alltså är en större attack har jag svårt att se någon annan agenda än pengar, d.v.s utpressning, men vi får väl se.

2014-11-14 kl. 17:52:34
http://rosjon.blogg.se
★ donRollo

Hej igen.

En sak jag har funderat över är hur man kan göra en ddos-attack mot just pokerdelen? Mot SvS sajt kan jag ju förstå eftersom man gå på ip-nummer.

Men bara mot pokerdelen av SvS? Jag fattar inte riktigt. Borde man inte kunna dölja den trafiken?

Jag är förvisso programmerare, men ingen hackare. Har noll koll vad gäller det. Har du någon aning?

/donRollo

2014-11-14 kl. 19:11:53
http://www.donRollo.se
★ rosjon

Den går på ip som alla annan internettrafik, ett annat protokoll bara antar jag.

2014-11-15 kl. 10:39:07
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback