5 timmar efter

2015-03-01 @ 00:23:58 | Allmänt
Det blev som sagt inget årsmöte för mig, men jag följde det på distans genom rapporteringen här:
http://www.pokerskull.com/2015/02/
 
Jag börjar med antalet närvarande vid årsmötet, femton själar efter ett antal timmar. Vad ska man säga, svenska pokerspelarna har det förbund de förtjänar. Det verkar väl iofs som om just detta datum passat väldigt många dåligt, men 15 närvarande visar att intresset är lågt. Hade det verkligen varit något som berörde spelarna gissar jag att vi haft lika många på mötet som för tre år sedan.
 
Vi fick via rapportering ta del av delar av avtalet, den sjätte sidan som innehåller ersättningsnivåer och dessa ville Mauritz inte avslöja förrän om tre veckor, då förhandlingarna var klara med de tre online-sajterna om årets online-SM.
 
Vitesbeloppet om någon av parterna begår avtalsbrott är 250 000 kr per år. Avtalet var inte speciellt detaljerat vad gäller parternas rättigheter och skyldigheter, det finns t.ex. inga krav på vilka discipliner som ett SM minst ska innehålla, vilket i teorin skulle kunna betyda att vissa mindre populära turneringsformer kanske skulle strykas av lönsamhetsskäl, t.ex. mörkpokern. Inte så troligt, men inget finns reglerat om kvaliteten på eventen, enbart storleken på evenemangen verkar räknas, inte heller fanns det något reglerat om krav på medlemskap m.m. Men då jag inte fått se hela avtalet kan jag ju missat något.
 
Per capsulam beslutet verkar vid närmare studier av stadgarna ha brutit mot dessa, men det betyder ju inte att det skulle vara lätt att ta sig ur avtalet om den nya styrelsen skulle vilja detta och det finns ekonomiska risker med detta också. Ingen kan garantera hur en domstol skulle döma.
Dessutom finns det inget alternativ om vi vill ha ett av förbundet sanktionerat SM. Ingen annan aktör som under de senaste veckorna gjort sig hörd och sagt att de är villiga att driva Poker-SM åt förbundet, inget solklart styrelsealternativ med en färdig plan för hur de skulle arrangera SM. Och bara femton medlemmar på årsmötet. Så om inte fler bryr sig kanske inte heller jag ska bry mig så mycket.
 
I ett sånt läge är antagligen ett avtal med Poker Event det bästa sättet att försäkra sig om att det blir ett SM med åtminstone storleksmässigt samma antal spelare de närmaste tre åren. Kanske kommer inte förbundet att tjäna lika mycket under dessa tre år som det hade kunnat om det arrangerat allting själv, men som det ser ut nu har inget styrelsealternativ presenterats som säger att "vi vill arrangera SM".
 
Jag hoppas att Pokerevent lyckas arrangera tre års bra online-SM och live-SM och att vinstintresset gör att de lyckas växa bägge evenemangen. Jag är tveksam, även om Lina tror att Mauritz kan vara pokerns svar på Melodifestivalens Christer Björkman eller Norges Frode Fagerli. Hoppas jag har fel. Nu är det upp till nya styrelsen att se till att avtalet efterlevs, när de väl fått se det. Och upp till den gamla styrelsen att visa hur fel alla spekulationer varit.
 
Själv går jag in som revisor i förbundet sidan om Ronnie Nestor, vilket kanske ger mer insyn, men samtidigt begränsar min möjlighet att blogga om det.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback