Dag 2 och inför finalbordet

2015-05-17 @ 09:35:00 | Allmänt

Kom en kvart innan start för att spana in vilka som skulle sitta vid mitt bord, men släpptes inte in på turneringsområdet. Dennis spanade dock in utifrån och hittade min plats. Visade sig att jag hade position på både Karl ”MildaMatilda” Rosengård och Bo ”Legato” Sehlstedt. Legato hade tydligen fått någon sorts föraning om att vi skulle sitta vid samma bord, och jag hoppades att det inte skulle sluta som förra gången då han slog ut mig med TT mot 99 i ett krig mellan mörkarna på Casino Cosmopol.

 

Vi startade och jag hade 22 000, mörkarna var 500-1000 ante 100. Efter en kort stund fick jag AQ, men Legato höjer upp till 2100 precis innan mig. Funderar på att slå om allin, men väljer till sist att spela mer försiktigt. Det får till följd att ytterligare två stycken synar efter mig.

 

Floppen kommer xxQ, och mitt mål nu är att få in allt i mitten så fort som möjligt. En check, Legato bettar 3600 i en pott på 10 000, vilket gjorde mig lite misstänksam men det spelar ingen roll, jag autoställer och de andra foldar medan Legato synar direkt. KK.

 

Jaha, ingen hjälp på turn eller river och ner på 2600.  Så nästa hand stoppar jag in med Kx och får enbart tvångsyn av stora mörken. Dubblar och lite till. Bidar min tid och får A7 på knappen, ställer och får autosyn av Q7, och dubblar igen till drygt 11K.

 

Väntar på bra läge, men har tur och plockar upp AK, samtidigt som MildaMatilda plockar upp AJ. Tyvärr har jag bara tur pre, det blir en splitt då brädan dubbelparar sig.

 

Ett par händer senare så foldar alla till mig på knappen igen, jag fejkkikar på korten och stoppar in. Direkt syn av greken till vänster som sagt att jag skulle få dubbla upp ett par ggr så det var värt att slå ut mig.

 

Han har A9 och när jag vänder upp mina kort så visar det sig att jag har J6. En J på turn och jag är tillbaka på 22 000. Händer inte mycket förrän ett och ett halvt varv senare då jag plockar upp JJ. MildaMatilda höjer upp igen, jag slår om allin och han synar med QQ. Kommer en mycket trevlig flopp med J, och jag påminns om bloggposten ”Varför hatar alla Rosjon?”, men river kommer en förhatlig Q. Ute ur Main men inte alltför besviken.

 

Går direkt och reggar till €200-turneringen som precis startat. Sitter och foldar där ett par timmar innan jag får in det.

 

Morgan Wald har höjt en del och får nu en reraise av Andreas Löf Nilsson. Jag vet att Andreas vet att Morgan kan göra detta ganska light och jag tror därför att Andreas kan göra en light reraise. När sedan killen innan mig går allin för lika mycket som halva min stack ställer jag in med QQ. Tyvärr visar det sig att Andreas faktiskt har en hand, KK och han slår ut både mig och killen innan mig som hade AK.

 

Får istället raila Main ett tag. Marcus som jag har procent i gick ju bra dag 1 och har ökat lite, men misslyckas med en bluff och är nere på 70K. MildaMatilda däremot är uppe på 140k, han som hade lika mycket som jag ungefär när han tog min stack ett par timmar innan.

 

Går upp på rummet, ser bra ut för de jag har procent i. Ser väl sämst ut för Dennis som ligger och skvalpar runt 10 BB, men Andreas ångar på i sidoeventet och Marcus har ju ändå en helt ok stack kvar.

 

Medan vi vilar får jag rapporter om att Marcus tappat ner till 60K efter att ha gått upp lite men sedan sprungit in i AA med KK. Går ner till matpausen och käkar middag med gänget från Göteborg, Marcus har nu 40k efter att ha floppat K-hög färg, men blivit utdragen av en triss som drar in en kåk.

 

Efter paus blir det tv-bord för Marcus, och förslaget från railen är att han nu ska bli mer aggressiv, varje gång han vinner en hand ska han håna motståndaren genom att skrika ”Du kan vara min pokermamma!”

Tyvärr hinner han aldrig göra det, han går allin pre med 66, får syn av QT som drar in en kåk och slutar på plats 28.

Andreas bubblar trots att han legat bra till i €200, så helt plötsligt har ett bra läge förvandlats till ett … mindre bra läge. Men Dennis ligger fortfarande och skvalpar runt 10BB.

 

Jag reggar till hyperturbo varianten av Main Event – 10 minuters nivåer – och jag vevar på friskt. Vid första bordet är jag snabbt uppe på runt 45k innan jag får byta bord. Där sitter jag två händer innan jag slår ut miss Finland, känd från sin monsterbluff i Shark Cage på Pokerstars.tv. Fortsätter och slår ut en till men sen hinner mörkarna ikapp och trots att jag är chippie vid bordet är jag short.

 

Får fold till knappen, ställer och får syn av belgiskan jag satt bredvid dag 1A i Main, som tyvärr har 99 mot mina Q4. Har en skvätt kvar som sedan åker nästa hand.

 

Nu blir det bara rail, bubblan närmar sig i main. Och när det är nitton kvar går Dennis allin med JJ mot AQ, rejält short. En dam i dörren men en förlösande J kommer också. Det blir pengarna för Dennis, en liten del till mig, och en imponerande insats. Han spelade shortstackspel stora delar av dag 1 och han har i stort sett spelat shortstack poker i 12 perioder dag 2, överlevt 10 gånger större stackar och fick betalt. WP!

 

Blir ett hyfsat intressant finalbord idag. Per Anders Jarnebrink tog sig till finalbordet trots rapporter om ett tidigt uttåg dag 1. Honom träffade jag som hastigast i Las Vegas när jag och familjen intog Venetian och hälsade på Mattias från railen när han spelade där. Jarnebrink var den som vann Dybbans drömresa 2012, och det verkade som han och hans polare Hogge trivdes bra i Vegas. Jag hoppas på en framskjuten placering även om han har en av de mindre stackarna inför finalbordet.

 

 

Sen har vi en finne jag tampats med en hel del på PPC:er och pokerkryssningar genom åren, Jouni Houvila. När han fått ett par innanför västen kan han vara vårdlös, men när han går in för det så kan han spela riktigt bra.

 

Tony Kennheden satt jag med hela första dagen, han gillade att limpa UTG med bra händer och var den som jag inte fick stacken av när jag hade AA och inte gick allin pre. Har sämre koll på de andra men ska kolla på finalbordet sen och bilda mig en uppfattning.

 

Livestream här https://fun.paf.com/pafpoker/ och poker.se rapporterar http://www.poker.se/live/paf-poker-challenge-2015/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback