Paf Poker Challenge 2015 dag 1A

2015-05-15 @ 10:37:45 | Allmänt

Ett bra tag sedan senaste inlägget, och jag kan fortfarande inte lova att detta är början på bättring, men jag har just nu tid och lust att skriva. Det blir en del som kanske bara pokernördar uppskattar och förstår, men ni andra får hoppa över de styckena.

Ligger på rummet på Hotell Arkipelag, Mariehamn. Som jag berättade för ett tag sedan så vann jag ett paket till Paf Poker Challenge, bara några dagar efter att jag gett ett inköp i present till Liv på hennes födelsedag. Nu är det dags och denna helg spelar vi alltså poker på Åland.

Ungarna är hemma med moster Cattis och vi tog färjan tidigt igår morse. Efter frukost vilade vi i hytten så att vi skulle orka spela från 16.00 till c:a 02.30 på natten.

Hamnade på ett bord med många olika nivåer på spelet. Det fanns rutinerade liverävar från Krukan, som har sin egen stil, det fanns en väldigt rutinerad belgiska som åker runt lite varstans i världen och spelar poker. I position på mig satt Dennis Lindmark, som via nätet kvalat in till massor av liveturrar. Belgiskan och Dennis har en stil som är ganska lik min egen, som jag känner igen från nätet, med lite anpassning till live-spel. Fanns dessutom ett par finnar som var helt ok, men de har sin egen stil de med.

Sen hade vi en finne som knappt kunde engelska, som tagit ett par glas mer än oss andra, och som trots att vi inte förstod ett ord, envisades med att prata table-talk, heeela tiden. Han gjorde hela tiden grova överbett och överspelade sina händer, men kom undan med det till stor del därför att alla andra cirklade kring honom som hajar kring en skeppsbruten i vattnet. Men ingen hade någonsin något som ens kunde slå en bluff. 

 

Vi började med 30K, efter två perioder var jag nere på 22K. Det kändes som jag haft otur, hade ofta haft bäst hand, men sen kom kortet som gav mig två par eller triss, samtidigt som min motståndare drog in en hålstege eller sin färg. Omöjligt att komma undan kändes det som. Bäst hand på flopp, sen fick min motståndare runner, runner och drog in en kåk. I efterhand får jag vara glad att jag höll nere förlusterna så bra som jag gjorde.

Nästkommande perioder fortsatte det likadant, ner till 14K, så till middagen var jag ganska uppgiven. Hade fått middagsbiljetter i och med att jag vann ett paket via paf och det var bra mat, á la carte, god grillad biff. Kanske borde ingått för alla spelare, men det märks att man dragit in lite på kostnaderna de senaste åren. Det är ju inte 2005 och pokerboom längre, evenemangen måste bära sig själva.

Jag och Dennis hade ungefär lika mycket marker och vi bytte 10 procent med varandra, nån borde ju ta sig vidare tyckte vi. Sen ringde vi hem till ungarna, allt väl, innan vi satte oss igen. Liv hade efter fyra perioder ökat till 32K och låg bäst till av oss.

Första handen efter middagen plockar jag upp AKoff och belgiskan, Ann-Roos Callen, bettar 800. 2,5 ggr stora mörken. Jag slår om till 1800 och hon synar. Floppen kommer tre hjärter och hon checkar. Jag bettar 2K och hon clickbettar tillbaka. Nu kan jag antingen ställa och hoppas att hon är tom i bästa fall, eller sitter på ett drag. I värsta fall har hon ett par med ett hjärter. Jag väljer att vika istället, väldigt sällan jag har mer än 30% där.

Det går bara sämre och sämre, lyckas inte med någonting och halkar ner ännu längre, som värst har jag 5900. Sista handen innan paus höjer fiskfinnen, belgiska synar och jag stoppar in med KK. Finnen viker men belgiskan synar och slänger glatt upp QQ, ganska säker på att ha bäst hand. Tji fick hon, mina KK fick stå och jag fick lite mer marker och samtidigt fick jag lite nytt hopp om att nå dag 2.

Sitter nu bara och väntar på rätt tillfälle att slå om allin, har c:a 20BB vilket är en alldeles utmärkt storlek för det spelet. Att säga att man kämpar är fel uttryck, känns fel när det handlar om ett kortspel, passar mer på riktig sport, men man kämpar med sig själv. Man får tvinga sig själv att vara disciplinerad, att inte tappa tron och stoppa in det på chans. Kanske roligaste storlek på stack att spela, för man vet att varje hand man spelar handlar om att vinna eller försvinna.

 
Sitter på stora mörken, och fiskfinnen höjer till 1500, han får en syn av en annan finne som jag tampats en del med (kåken, färgen och hålstegen som jag berättat om tidigare). Jag sitter med Q9off och tar synen. Floppen kommer Q43, olika färger. Jag checkar, fiskfinnen bettar 2K, får syn av den andra finnen och jag ställer in mina sista drygt 9K. Fiskfinnen snackar finska ett tag och lägger sig sedan. Men den andra finnen steker länge och frågar sedan och jag visar honom om han lägger sig. Det kan jag göra, säger jag och han säger direkt ”Fold”, och lägger upp QT, var inte helt säker på om han sa fold eller call så var tvungen att fråga en gång innan jag visar min Q9. Puh, där hade jag tur!

 

En Krukian från Göteborg som gillar att limpa med JJ och AQ UTG, höjer i sista perioden upp från tidig pos till 2100 efter att ha bett att få se min stack. Jag sitter på stora mörken med typ 19K bakom, har AA, och debatterar med mig själv om jag bara ska ställa eller höja till 6K. I efterhand gör jag fel, höjer 6K, han synar och när jag sedan bettar flopp så slänger han AK. Hade nog dubblat om jag gått allin direkt. Sitter sedan lugn i båten och tar mig till dag 2 med 22K, 22 BB och den första transportsträckan är avklarad. Liv och Dennis tog sig också vidare, Liv har 35700, Dennis har ungefär som jag. Nu blir det en lugn mellandag innan dag 2 fortsätter på lördag.

Så här känns det att ta sig till dag 2:

 

Kommentarer
★ Benzon

Kul att du skriver från turren :) kör hårt å gl!!!!

2015-05-15 kl. 13:00:31
★ rosjon

Kul att någon fortfarande hittar hit efter så lång tystnad:)

2015-05-16 kl. 09:54:48
http://rosjon.blogg.se
★ Thomas "Macildur" Gustafsson

Kikar fortfarande in 1 gång i veckan. Bra skrivet från Åland :)

2015-05-18 kl. 12:17:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback