Post flop position strategy

2010-04-10 @ 12:01:32 | Allmänt
Nästa blogg inlägg kommer att handla om hur du modifierar positionsstrategin när du faktiskt tar hänsyn till vilka kort du har, men först......

Har du vågat testa än preflop positions strategin än ? I så fall kommer har en liten fortsättning på hur du ska spela positionsstragegin efter floppen.
Det är inte speciellt komplicerat:
He checks, You bet
He bets, You fold.

"He checks, you bet" är standardspelet när du har position. Inga men, bara att följa regeln.
Efterhand som man bli mer erfaren kan man göra undantag beroende på känslan man har, men väldigt sällan ska man bryta mot denna regel.
Det är mindre troligt att din motståndare har en bra hand och slowspelar den när han inte betar än att han faktiskt inte gillade floppen.
90% av ggr så kommer det att utspela sig precis så här när du sitter i position: Han checkar. Du betar. Han lägger sig.
Strunta i de andra 10%, följ grundregeln.
Skulle din motståndare syna, så fortsätt använda dig av "He checks, you bet"-regeln. Bry dig inte om vilka kort du har.
Om det är en snabb turnering så är risken stor att du måste gå allin redan på turn, men kom ihåg:
"It's better to burn out than to fade away".

"He bets, you fold" är den andra regeln, men en regel som du oftare än den första kommer att bryta mot.Oftast är det dock, om du inte har en read på din motståndare eller har en bra hand, rätt att följa denna grundregel.
När ska man då bryta mot denna regel? En sak som kan vara en riktlinje är hur stor hans bet är:
Om han betar ett standardbet, runt halva storleken på potten så ska du syna. Det är antagligen en "jag vill inte släppa initiativet i denna handen"-bet. Anledningen till att du bara synar är att du vill (om du har en bra hand) att han ska göra ytterligare ett likadant bet på turn för att få ut mer av handen.
Om hans bet på floppen är mindre än halva potten så återhöj och försök ta hem potten direkt. Syna inte! Oftast så är detta svaghetstecken och du kan lika gärna ta hem potten direkt för han lär inte stoppa mer pengar i potten om du synar, och du vill inte ge honom chansen att komma ikapp på turn.
Om hans bet på floppen är mycket större än halva potten, närmare ett pottbet, så lägg dig.

Öva, testa, känn på detta sätt att spela......och läs nästa blogg då jag tänker diskutera hur man tar hänsyn till vilka kort man har, även om de inte spelar så himla stor roll egentligen......Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback